Vitorlázás

Medvehagyma vadászatra fel!
A Balaton környéke márciustól ínycsiklandó medvehagyma illatban úszik, mi megkerestük az egyik legnagyobb lelőhelyet!
A Club Aliga miatt még aggódik Balatonvilágos polgármestere
Hiába szűnt meg az aligai úttörőtábor helyére tervezett építkezés kiemelt státusza, az önkormányzat nem vonja vissza az alkotmánybírósági beadványt.
Keresik a balatonedericsi rablót, félmilliót kap a nyomravezető
A férfi késsel fenyegetett meg egy bolti eladót, hogy adja át neki a kasszában lévő pénzt.
Magas jutalom jár a nyomravezetőnek a balatonedericsi rablás ügyében
A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nyomravezetői díjat tűzött ki egy Balatonedericsen történt bűncselekmény kapcsán.
Reklám
Lanzarote Winter Series: Nem vagyunk kvótaközelben
Kilenc futam után a 17. helyen áll Virág Flóra és Molnár Dávid az olimpiai Nacra 17 katamaránosok európai és afrikai kvótaosztó versenyén, Lanzarote szigetén. A tokiói repülőjegyhez ez kevés: pillanatnyilag a 6. helyen álló finn Sinem Kurtbay – Janna Jarvine páros pályázik a legnagyobb eséllyel az egyetlen európai kvótára. További hét futam után alakul majd ki a végső sorrend, március 26-án, pénteken.
Lanzarote Winter Series: egyelőre távol a tokiói repülőjegytől
Kilenc futam után a 17. helyen áll Virág Flóra és Molnár Dávid az olimpiai Nacra 17 katamaránosok európai és afrikai kvótaosztó versenyén.
Így védhetjük meg a vizeinket

A Víz világnapjának ünneplése minden évben más téma köré fonódik, az idén a víz értékessége és megbecsülése került fókuszba. A víz mindenki számára mást jelent és más értékeket közvetít. A természetben a víz harmóniát teremt, életet hoz-visz, segíti a természeti kincsek megőrzését. Erre hívja fel a figyelmet a Víz világnapja, melyet március 22-én ünneplünk. Védeni

Hamarosan megkezdik a szúnyogirtást a Balatonnál
Környezetkímélő biológiai módszerrel, a part menti mocsaras-nádas területeken irtják őket.
Lanzarote Winter Series: nehéz feladat
Hat futam után a magyar páros az összetett verseny 19. helyén áll.
Hol nyaraltunk régen
None
Ha túrázás közben agancsot találsz, ne vidd haza!
A gímszarvasbikák február elejétől áprilisig hullajtják el „koronájukat”. Az elhullajtott agancsok a vadgazdálkodók, az adott területen működő vadásztársaságok tulajdonát képezik, ezért ha az erdőben vagy a mezőn sétálva véletlenül ilyen trófeát találunk, azt nem vihetjük haza.
Zorán koncert 2021 Keszthely

Zorán ad koncertet a keszthelyi Festetics-kastély parkjában 2021. május 26-án 19 órától.

Edda élő Exkluzív Akusztikus Koncert 2021 Keszthely

2021. május 22-én, szombaton, 20.30-kor kezdődik a keszthelyi Festetics-kastély parkjában az Edda együttes akusztikus koncertje.

Reklám
Nem épülhet meg Balatonvilágoson a 92 lakásos betonmonstrum

A korábban kiadott rendelkezéseket törölte a kormány, úgy, hogy ez a folyamatban lévő ügyekre is vonatkozik – vagyis ennek alapján az építési engedélyt bizonyosan visszavonják. 

Nem épül meg a balatonaligai épületszörny
Sokan tiltakoztak ellene, ezért egy új rendeletben kvázi megtiltották a megépítését.
Nagy Feró és Agydaganat a balatonfüredi Új Hullámos Fesztiválon
Nylonfólia a veszprémi vár pincéjében, borzasztó akusztika és sártenger Füreden, színeshajú, szegecses srácok a közönségben, Nagy Feró rögtönzött zenekara és új hullámos zenei tehetségek. Izgalmas képgalériával és történetekkel!
Leszavazták az egyházi iskola ötletét Füreden

Szavazást tartottak pénteken a balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskola diákjainak szülei arról, hogy támogatják-e az intézmény egyházi fennhatóság alá kerülését vagy sem – olvasható a balatonfured.hu-n. A 408 szavazásra jogosultból végül 244-en jelentek meg az iskolában kihelyezett urnánál, és adták le a voksukat. 205-en szavaztak amellett, hogy maradjon állami fenntartású az iskola, míg 39-en az […]

Vajon milyen nyarunk lesz? Orbán Viktor üzenete: erre számíthatunk
Orbán Viktor bizakodó üzenetet osztott meg a nyilvánossággal saját Facebook-oldalán.
Már épülget a tavaly leégett révfülöpi kilátó

Már javában zajlanak a révfülöpi Milleniumi kilátó felújítási munkálatai, melyek során a minap épp egy hét méteres acélcsövet emeltek ki a torony csigalépcső szerkezetéből. A kilátó, ha minden jól megy, nyárra már megújult formájában várja majd a kirándulókat – tájékoztatott a balatontelevizio.hu. A hét tonna súlyú, sérült csövet betonnal töltötték, ez tartotta a lépcsőt a […]

Családiasan sportos motoros – Karnic SL 800

A ciprusi Karnic hajógyár évente több mint háromszáz hajót készít. Hat termékcsaládban húsz különböző – jellemzően külmotoros – modellt kínál. A Smart, Open, Storm, SL, Bluewater, Cruiser mind 5 és 10 méter közöttiek. Az SL 800-as egy kiváló ár/érték arányú családi motoros, alig több mint nyolcméteres hosszába belefér a kabin és a hálófülke mellé a

Alkotmánybírósághoz fordul Balatonvilágos polgármestere

Keresetet nyújtott be a Pécsi Törvényszékhez és az Alkotmánybíróságot is felkereste Balatonvilágos önkormányzata egy új beruházás kapcsán. A település vezetősége egy 92 lakásos vízparti társasház terveit szeretné visszavonni, amely az egykori úttörőtábor helyén épülne fel – írja az MTI. Takács Károly, polgármester elmondta, az érintett parti részt a szomszédos Club Aligával együtt nemzetgazdaságilag kiemelt területté […]

Több ezer új típusú műfészekkel segítik a balatoni fogassüllő szaporodását
Balatonberény, Fonyód, Tihany és Balatonvilágos előterében helyeztek ki 2500 műfészket a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. szakemberei. Ezekkel a fogassüllő szaporodását segítik. A sárga bójákkal határolt területeken óvatosan közlekedjünk, és itt a horgászat is tilos.
Reklám
Lanzarote Winter Series: Nehéz feladat
Az olimpiai Nacra 17 foiling katamarán európai és afrikai kvótaosztó versenyén résztvevő Virág Flóra és Molnár Dávid ma 5-6 csomós, kifejezetten gyenge szélben, ám a tegnapról megmaradt, a szélerőhöz képest nagy hullámok közepette újabb három futamot teljesített. Hat futam után az összetett verseny 19. helyén állnak, még 10 futam van hátra a március 26-i zárónapig.
Alkotmánybírósághoz fordult Balatonvilágos egy 92 lakásos épületmonstrum miatt

Az érintett parti részt a Club Aligával együtt nemzetgazdaságilag kiemelt területté nyilvánította egy kormányrendelet, így kaphatta meg a társasház-betonmonstrum az építési engedélyt.

Kihívás elfogadva – America’s Cup

Az Emirates Team New Zealand megerősítette, hogy elfogadta a Royal Yacht Squadron Racing kihívását a 37. America’s Cup vitorlásversenyre. A kihívót az Ineos Team UK képviseli. Megkaptuk és elfogadtuk a Royal Yacht Squadron Racing (RYSR) kihívását, így biztossá vált, hogy újra része lesz a küzdelemnek az a klub, amelyik 170 éve felajánlotta az eredeti (és

28 éve ünneplik a víz napját a nagyvilágban

Minden év március 22-én tartjuk a Víz világnapját, amely a Föld vízkészletének végességére és nélkülözhetetlenségére hívja fel figyelmet.

Ma van A Víz Világnapja - Ünnepeljük a Balatont
A víz érték! Becsüljük meg! - ez a mottója az idei Víz Világnapjának. A Balaton vize is óriási kincs, ünnepeljük ma, és vigyázzunk rá egész évben.
Meglepő adat! Többen kompoztak eddig a Balatonnál, mint tavaly ilyenkor
Úgy tűnik, hogy a koronavírus-járvány ellenére is növekszik a balatoni kompok forgalma. 2021 januárjában és februárjában többen keltek át Szántód és Tihany között, mint 2020-ban. A statisztika is mutatja, hogy a Balaton évről évre egyre népszerűbb.
Keszthelyi eredmény pontosíthatja a klímaváltozás hatásainak becslését
A MATE kutatói megválaszolták, hogy a szabad vízfelületek vagy a növénnyel borított felszín veszít-e több vizet a párolgás folyamán.
Pancser vagy mágus kapitány?

A Go nevű 77 méter hosszú szuperyacht érthetetlen módon kétszer is legázolja egy kis kikötő mólóit egy karibi öbölben.

Pancser vagy mágus kapitány?

Március elején bejárták a világsajtót a Go nevű szuperyacht esetéről készült felvételek, amelyen a 77 méter hosszú luxushajó érthetetlen módon kétszer is legázolja egy kis kikötő mólóit egy karibi öbölben

Gondtalan bringázás? Erre figyelj szezonkezdet előtt
Az utóbbi időben megnőtt a kétkerekű népszerűsége, és a korlátozások megszűnése után sokan nem is adják fel a kerékpározást. Mutatjuk hogy mire érdemes figyelni a szezonkezdet előtt, hogy biztonságos legyen a tekerés.
Ma van a víz világnapja, egészségvédő program indul

Március 22-én vagyis ma ünnepeljük a víz világnapját, így immár 11. alkalommal hirdeti ki az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a tematikus egészséghetét, az úgynevezett “HAPPY-hetet”, amely a vízfogyasztást hivatott népszerűsíteni és amelyben több száz óvoda és iskola vesz részt. A kampány célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel fontosságára a […]

Szigorú feltételekkel lehet a fedélzetre lépni

A P&O Cruises hajótársaság bejelentette, hogy a brit partok közelében indítandó útvonalain csak olyan utasok vehetnek részt, akik már megkapták az oltás mindkét adagját. A P&O Cruises két új hajója a tervek szerint június és szeptember között Southamptonból indul 3, 4, 6 és hétéjszakás programokra a brit partok mentén, egészen a skót szigetvilágig. Az utazásokon

Kezdetét veszi az idei szúnyoggyérítés

Idén a szokásosnál előbb, március 24-én kezdődik az első légi, biológiai szúnyoggyérítési program a Balaton környékén. A mintegy ezer hektárt átölelő tevékenység elsősorban azokat a helyeket érinti, ahol már megindult a lárvák kikelése – tájékoztatta a Balatoni Szövetség (BSZ) által kinevezett szakértői csoport vezetője az MTI-t. Sáringer-Kenyeres Tamás tájékoztatása szerint a kezelés során a parti […]

Sigér Dávid: őszintén, tisztességesen, egyensúlyban önmagával és a világgal - INTERJÚ
A Fradi középpályása jelenleg Telkiben edzőtáborozik a magyar labdarúgó válogatottal. Pár napon belül kezdődnek a vb-selejtezők. A felkészülés szünetében beszélgettünk a "téglási Modrić"-csal, mentális, érzelmi és fizikai egyensúlyról, családról, fociról és arról, hogy miért szeret úszni.
A héten az egészséges életmód van a főszerepben

Ezen a héten két előadáson is részt vehetünk, ami az egészséges és változatos étrendről szól, de további izgalmas online programok és kiállítások is várnak minket, amíg várjuk, hogy kinyissanak kedvenc helyeink. A Balaton.hu ajánlja: Március 26. – SPORTTÁPLÁLKOZÁS: ERŐSÍTŐ HOBBISPORTOLÓKNAK. ONLINE!Március 27. – Spartan Food®(SF) ONLINE IS! Egészséges életmód / Étkezz okosan, tudatosan! – Március […]

Lanzarote Winter Series: Három futam a kezdőnapon
Mi a Nacra 17-es repülő katamaránok mezőnyében vagyunk érdekeltek, ahol Virág Flóra és Molnár Dávid az olimpiai kvótáért küzd.
3 nap alatt 2 mázsányi pontyot fogott a hobbihorgász
A horgászat életforma, nem is akármilyen, főleg, ha valaki olyan megszállott, mint Váradi Béla, aki hobbihorgásznak vallja magát. Kenyérből és pirosparikából is készített már csalit és bejárta az ország tavait.
Sóval mentik meg a határmenti kis tavat

Öt tonna sóval mentik meg a Fertő-Fertőzug Nemzeti Park osztrák részén lévő Fertőzug veszélyben lévő sós tavacskáját. A fő kihívás és feladat, hogy helyreállítsák a természetes folyamatokat. A talajvíz csökkenése, a vízelvezetés és a mesterséges édesvíz beáramlása súlyosan károsította a Fertőzugban több tavacska sóháztartását. Száz év alatt a tavak eredeti kiterjedésének 80 százaléka károsodott, ami

A főszezonra elkészül az új, korszerű hévízi buszpályaudvar
Jó ütemben épül az új pályaudvar Hévízen, akár már június elejétől fogadhat buszokat és utasokat.
Varga Vilmos profi pecás: "A Balatonnál kapott zsebpeca volt az első élményem"
130 kg-s, 270 cm-es harcsa a rekord. Varga Vilmos szülei azt gondolták, hogy múló hóbort fiuknál a horgászás. A balatoni zsebpecát profi cuccra cserélte, sorra fogja a különleges halakat, s ma már hivatásos kapitány és horgásztúra vezető.
A Balatonon rajtol az országos SUP teljesítménytúra sorozat
Gőzerővel készülnek a Balatoni szezonnyitó SUP teljesítménytúra szervezői, reményeik szerint az áprilisra meghirdetett eseményen végre újra deszkára állhatnak a sport szerelmesei.
Júniusban lesz a Bondoró Utcaszínházi Fesztivál Kapolcson
A tervek szerint június közepén rendezik meg a 3. Bondoró Utcaszínházi Fesztivált Kapolcson. A nyárindító programsorozaton koncertekkel, utcaszínházi előadásokkal és karneváli forgataggal várják az érdeklődőket.
Június közepén rendezik meg a 3. utcaszínházi fesztivált Kapolcson

A Bondoró Porondon mások mellett a Langaléta Garabonciások, a BAB Társulat és a Harkels Puppetry előadásait láthatja a közönség.

Március 21. az Erdők világnapja – 8 célpont a Balaton körül

2013 óta, az ENSZ Közgyűlés határozata alapján, minden év március 21-én, a tavaszi napéjegyenlőségkor ünnepeljük az erdők nemzetközi napját.

Reklám