Vitorlázás

Múzeumok éjszakája 2020 Keszthely

2020-ban is csatlakoznak Keszthely kiállítóhelyei a Múzeumok éjszakája rendezvénysorozathoz, melyet június 27-én tartanak.

Jó szelet Belo az égi vizeken!
None
Dés László koncert 2020 Keszthely

A keszthelyi Festetics-Kastély impozáns parkja ad otthont Dés László Legyen úgy koncertjének 2020. május 29-én.

Nemzeti Regatta 2020 Siófok

2020. június 6-7. között 5. alkalommal rendezik meg a Nemzeti Regattát, a vitorlásokon és a parti eseményeken 50 település résztvevői mutatkoznak be.

Reklám
Szökőnapi Gasztropiknik Balatonfüreden
16 híres étterem költözik Füredre egy napra, hogy az északi part lakosai is megkóstolhassák a déli part gasztronómiai büszkeségeit.
Szívmelengető balatoni hír: elsőként érte el hazánkat Kele, a vörsi gólya
Az országos hírekkel ellentétben nem Vassurányba, hanem a Kis-Balaton fővárosában, Vörsre érkezett vissza teleléséből az ország első gólyája, Kele.
Elhunyt Wichmann Tamás, a magyar kenuslegenda

Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója.

Laser VB: A Vadnai-testvérek előrébb járnak, mint tavaly

Hat selejtezőfutam után a 124 hajós világbajnokságon Vadnai Benjamin 14.,Vadnai Jonatán pedig a 34. helyen került be a döntő futamokra az Arany csoportba

Ma nyílik a Retro kiállítás Veszprémben

Interaktív retro kiállítás nyílik február 13-án, csütörtökön Retro Ernő gyűjteményéből, amelyen megtekinthetők a 70-es 80-as évek használati és műszaki eszközei, berendezési tárgyai, ikonikus reklámjai. Repülj vissza az időben és látogass el az Agóra Veszprém Kulturális Központba egy kis édes nosztalgiára vagy éppen belekóstolni a múlt századvég hangulatába. A kiállítás február 13-16-ig látogatható. Helyszín: Agóra Veszprém […]

Olimpiai bajnokot verve ért célba Vadnai Benjámin
Olimpiai bajnokot verve ért célba Vadnai Benjámin
Frissítve! Leégett a révfülöpi Fülöp-hegyen lévő kilátó faszerkezete - fotókkal, videóval
Kigyulladt a kilátó Révfülöpön, a Fülöp-hegyen. A kővágóörsi önkéntes tűzoltókat követően a badacsonytomaji és a keszthelyi hivatásos tűzoltók is a helyszínre vonultak, és oltották a tüzet. A munkálatok közben a torony fából épített része beomlott. Villámcsapás okozhatta a tüzet. Cikkünk frissül.
Kigyulladt és beomlott Révfülöpön a Fülöp-hegyi kilátó

Tudomásunk szerint villámcsapás miatt gyulladt ki a kilátó. A munkálatok közben a torony fából épített része beomlott.

WOW történetek - Koczka Terézia
"Nulla vitorlástapasztalat után, 60 éves koromban úgy döntöttem, hogy körbe vitorlás-versenyezem a Földet a Clipper Race Round the World nevű, amatőröknek szóló vitorlásversenyen." Erről szól Koczka Terézia vitorlás története
Reklám
Tíz éves a balatonfüredi Vaszary Galéria

Jubileumi születésnapját ünnepli a Vaszary Galéria. A balatonfüredi kulturális intézmény az elmúlt évtizedben mintegy negyven kiállítás otthonául szolgált és minőségi nívójának hála az ország bemutató helyeinek élvonalát erősíti.   Népszerű, minőségi kiállítások alapozták meg a galéria ismertségét, majd jöhetett a missziós tevékenység a kortársak bemutatása. Geskó Judit 2013 óta a galéria művészeti főtanácsadója, ő alakítja […]

A magyar széppróza napja 2020 Balatonfüred

Jókai Mór második otthonának tekintett Balatonfüreden 2020. február 17-19. között rendeznek programokat A magyar széppróza napja alkalmából.

Hévízi Veterán találkozó és országos rekord kísérlet 2020

2020. szeptember 12-én 3. alkalommal kerül sor a Hévízi Veterán Találkozóra és országos rekord kísérletre: egy időben, egy helyen a legtöbb OT minősítésű és egyéb veterán járművel.

Révfülöpi Rianás 2020

2020. február 15-én rendezik meg a Révfülöpi Rianás forralt bor főzőversenyt és látvány disznóvágást a szabadtéri színpad parkolójában.

Követeléseket adnak át a Balatonért aggódó civilek a kormánynak
A balatonfüredi frakcióülés helyszíne előtt tartanak békés demonstrációt szerda délután.
Country Music Fest 2020 Révfülöp

2020. július 23-25. között hatodik alkalommal rendezik meg a Country Music fesztivált Révfülöpön, s a három napon a country zene kapja a főszerepet.

32 év után, nyártól újra hajózható a Baja-Bezdán csatorna

Befejeződtek a Ferenc József-zsilip és a sebesfoki vízduzzasztó munkálatai. A projekt a Magyarország és Szerbiai közötti, határon átnyúló IPA-program keretében valósul meg.

Rév-Hang-Fesztivál 2020 Révfülöp

A 3. Rév-Hang-Fesztivált rendezik meg 2020. július 1-4. között, amely a nyár egyik legjelentősebb komolyzenei fesztiválja a régióban.

Révfülöp Blues zenei fesztivál 2020

2020. augusztus 6-8. között a 13. Révfülöp Blues zenei fesztivált rendezik meg a hazai blues kimagasló képviselői ingyenes koncertjeivel.

Reklám
Valentin-napi helyszínek és programok a Balatonnál

Február 14-én, Valentin, azaz Szent Bálint-napján tartjuk a szerelmesek ünnepét, amely a szeretetről és a barátságról is szól.

Várfesztivál 2020 Szigliget

Apródavatás, történelmi bajvívás, táncegyüttesek és hagyományőrzők fellépése, és koncertek színesítik a szigligeti Várfesztivált 2020. június 27-28-án.

Halászhajót mentettek Skócia partjainál

Két önkéntes mentőhajó vontatott partra egy mozgásképtelen halászhajót és legénységét nehéz időjárási körülmények között Edinburgh közelében. Egy halászhajó került bajba Isle of May partjainál. A hajó Eyemouthból indult, majd 40 mérföldre Edinburghtól keletre fordult, a szokásos éjszakai halászatra. Nem sokkal indulás után elromlott a kormányműve, és miután a legénység a javítás idejére leállította a motort,

Alex Botelho súlyos baleset szenvedett Nazaréban

Kedden a portugáliai Nazaré Tow Surfing Challenge-en Alex Botelho szörfös súlyos balesetet szenvedett. A mentőegységeknek végül sikerült partra juttatni és kórházba szállítani. Az állapota stabil, de további vizsgálatok várnak rá. A World Surf League felvételén jól látszik, hogy a mentés is különösen nehéz és veszélyes feladat a világ egyik legnépszerűbb szörfös paradicsomában. Nazaré különleges földrajzi

Laser VB: Vadnai Benjamin papírforma szerint halad

Négy futam után Benjamin 15., Jonatán 40. a 124 hajós világbajnoki mezőnyben

A Vadnai testvérek javítottak a világbajnokságon

A Laser Standard világbajnokságon Vadnai Benjamin és Jonatán is javított a második kvalifikációs futamban, így a 9. és a 34. helyen állnak összetettben. A kora délutáni gyenge szél 15 csomóra erősödött, így ideális körülmények között kezdődhetett a vébé. Vadnai Benjamin a sárga csoportban előbb a 7., majd a 3. helyen ért célba, pedig a meglehetősen

Vízépítési fejlesztések a Sajkodi-öbölben

Grandiózus munkálatok folynak a Tihanyi-félsziget nyugati partjainál. A 492 milliós beruházás a halak életterét hivatott fejleszteni, illetve ezáltal a biodiverzitást növelni és a horgászatot felpezsdíteni.   Célja az ívó-, és élőhely létesítés, amelyre már volt példa az elődök életében, amikor úgynevezett akadót építettek még az 1950-es években – közölte honlapján a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. […]

Késett a déli szél, de megkezdődött a laser standard vébé
Látványnak sem utolsó több mint 120 Laser Standard hajó a parton, de a vízen még jobban mutatnak, illetve mutatnának. Kedden, helyi idő szerint délután kettőkor kezdődött volna az első kvalifikációs futam a melbourne-i Sandringham Yacht Clubban a Laser Standard világbajnokságon, de szél hiányában csúszott a rajt. Bizakodni lehetett, mert 15-20 csomós szelet ígért későbbre a meteorológia.
Vadnai Benjámin a top 10 - ben a VB - n
Vadnai Benjámin a top 10 - ben a VB - n
Öt helyszínnel a Balatonon is lesz Torkos Csütörtök
None
Újra Szerelmes Füred futóverseny a hétvégén

Izgalmas futás a Valentin-nap hétvégéjén Balatonfüreden, mely garantáltan emlékezetessé teszi a szerelmes pároknak az év legromantikusabb időszakát!    A Szerelmes Füred rendezvény 2016-ban került először megrendezésre, akkor még csak kulturális programokkal, majd az ezt követő évben futóversennyel is bővült, melyet Kovács Koko István olimpia- és világbajnok nyert meg párjával, Garami Katával, akik ebben az évben […]

Régen billent meg ennyire a Balaton víztükre
Utoljára 1962-ben billent meg ennyire a Balaton víztükre, hétfőn 82 centiméter volt a kilengés a hazai tó nyugati és keleti partja között - hangzott el kedden az M1 aktuális csatornán.
A legjobb eladósorban lévő szigetek 3.

Ha szuperjachtunk már van, akkor az sem baj, ha meg tudunk vele pihenni valahol távol a világ zajától, egy olyan helyen, ami kizárólag a miénk. Persze az is lehet, hogy éppen egy kis lazulásra vágyunk a barátainkkal, akik már nem férnek el a hajón. Mindkettőre tökéletes megoldás egy saját sziget. Nézzük, melyek a legizgalmasabb eladó

Együtt egymás ellen – a Laser Standard világbajnokságon

A ma kezdődött melbourne-i világbajnokság az első válogató a Vadnai testvérek között az olimpiai indulásért.

Megbillent a Balaton víztükre a vihar miatt
None
Ókori hajó másával szelték át az óceánt

Öt hónapos utat követően kötött ki az amerikai kontinensen a Phoenicia, egy antik föníciai hajó másolata, amelynek modelljét egy Kr. e. 600-ban épített kereskedőhajó adta. Az út annak az expedíciónak a része, amely szeretné bebizonyítani, hogy a föníciai hajók már 2000 évvel Kolumbusz előtt átkelhettek az Atlanti-óceánon. A hajó ugyanakkor egy másik kezdeményezésben, az ENSZ

Nem Bill Gates rendelte meg a szuperjachtot

Kiderült, hogy nem Bill Gates milliárdos rendelte meg a hidrogénüzemű szuperjachtot a Sinot tervezőirodától. A napokban arról számolt be több hírforrás, hogy Bill Gates 644 millió dolláros luxushajót rendelt, amelyet 2019-ben mutattak be Monacóban. Sinot azt nyilatkozta, hogy nincs üzleti kapcsolatuk sem Bill Gatesszel, sem más, hozzá köthető szervezettel. „Az Aqua jelenleg csak egy koncepció,

Megdőlt a Balaton a Ciara ciklontól

Tegnap beszámoltunk a Ciara ciklon várható hatásairól. Az előrejelzések helyesnek bizonyultak. A 106 km/órás széllökések a vízszint egy szűk méteres kilengését okozták a tó keleti és nyugati vége között.   81 centiméter volt a keszthelyi és a balatonfűzfői vízszint közötti különbség – írja a 444.hu. Az előbbinél 73 centimétert, utóbbinál 154 centimétert regisztráltak. Az eddig […]

Átszelte az Atlanti-óceánt egy fa föníciai vitorláshajó mása, a The Phoenicia

A hajó 2019. szeptember 19-én indult a tunéziai Karthágó kikötőjéből mintegy 9600 kilométeres útjára.

A ciklon megbillentette a Balaton víztükrét
Elérte a Balaton térségét is hétfőn az a ciklon, amely a napokban lecsapott Nyugat-Európára. A helyenként óránkénti 100 kilométeres szél megbillentette a Balaton víztükrét: a legmagasabb, 154 centiméteres vízszintet a vizugy.hu adatai szerint Balatonfűzfőn mérték délben, a legalacsonyabb, 63 centimétereset két órával később Keszthelyen.
Heti programajánlónk – 7.hét – Február 10-16.

A Balaton.hu ajánlja: Február 15.(szombat) – Paloznak – DJ a Szőlőben-Love is in the Air, Homola pincészet Február 15. (szombat) – Balatonfüred – Szerelmes Füred futóverseny Február 15.-16.(szombat-vasárnap) – Badacsonytomaj – Gasztrohegy Badacsony/Disznóságok    További programok: Február 11.(kedd): Siófok – Az ördög-vígjáték, színház   Február 12.(szerda): Balatonfüred – Füredi Borszakkör-Kóstolj bele!, foglalkozás Nagyvázsony – Közéleti […]

A Ciara megbillentette a Balatont
Az OMSZ jelentése alapján a Balaton vízálláskülönbsége Balatonfűzfő és Keszthely között elérte a 81 cm-t.
Így öntötte el a partot a víz Balatonkenesén a szélviharban - videó
Elérte a Ciara a Balaton térségét is, és Balatonkenesénél elöntötte a víz a partot. A szakértők korábban úgy fogalmaztak, a szél miatt tulajdonképpen megbillen a Balaton - körülbelül 40 centiméterrel lehet magasabb a vízállás Balatonkenesén, mint szokott.
Érdi Mári sérülés miatt kihagyja az idei világbajnokságot

A magyar vitorlázó nem szeretne kockáztatni a tokiói olimpiai játékok előtt.

Reklám