Vitorlázás

A Balaton-felvidék érdekessége a kővágóörsi mosóház

Kővágóörs határában, a Burnót-patak egyik kis ágának partjára építették azt a mosóházat, amelyet az 1940-es évek közepéig használtak.

Nem lesz bezárt vendéglő a Balatonnál
Felülmúlta a várakozásokat a Balaton elmúlt három hétvégéjének vendégforgalma, a kellemetlen időjárás pünkösdkor se vette el az északi parti vendéglátók és vendégek kedvét. Eddig elmaradt a látogatottság a múlt évitől, de bizakodóak a déli partiak is, miközben az élénkülésre a járvány miatt hazatért szakemberek is várnak, akiket már csábítanak vissza a külföldi vendéglátóhelyekre.
Indul a nyár: labort visz a helyszínre a gyermekmentő
Megérkeztek a gyermekmentők Balatonlellére. Egész nyáron, augusztus végéig a város és hatvan kilométeres körzetében segítik a mentők munkáját. A legtöbb esetben közúti balesetekhez, allergiás megbetegedés miatt riasztották őket, de több sikeres újraélesztést is végrehajtottak.
Kisfaludy Színházi Esték: Kern András estje

2020. július 16-án 20.30 órakor lép színpadra Balatonfüreden Kern Adrás, aki a népszerű régi dalok mellett az újabbakat is előad.

Reklám
Egy görög teknős is Zalakaroson pihent a hétvégén!
Görög teknős kóborolt szabadon a hétvégén a fürdőváros egyik lakóövezetében. A békés, nem veszélyes hüllőt végül állatvédők fogták be.
Városi séta Festetics II. Tasziló hercegi címe alkalmából
None
A letargikus Badacsony – Ház a sziklák alatt kritika

Már több, mint 60 éve annak, hogy Makk Károly ikonikus filmdrámáját bemutatták, amelynek jeleneteit a II. világháború utáni tanácstalanság melankóliája szövi át. A cselekmény a Badacsonyon játszódik, a legtöbb tekercs ott is forgott el, de számos részletet rögzítettek a Szent György-hegyen is. Paraszti perspektívából vázolt korrajz ez egy szívbemarkoló, mégsem negédes szerelmi háromszögön keresztül ábrázolva. […]

Új hajóosztály alakult

Tavaly a B25 típusú hajóknak szervezett III. Vega Yachtsport Vitorlás Kupán felmerült az igény a B25 osztály megalapítására. A Magyar Vitorlás Szövetség örömmel fogadta és támogatta a kezdeményezést. A téli hónapokban elkészült a B25 osztály szervezeti, működési és technikai szabályzata. Tíz hajó részvételével sor került az alakuló ülésre, amely alapján az MVSZ nyilvántartásba vette a

Elektromos hajókat mentett ki a Vízirendészet

Két kisgéphajó vált üzemképtelenné, amelyeket végül a rendőrség húzott ki a slamasztikából. A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság arra hívta fel a figyelmet, hogy ha a Balatonon bármilyen módon bajba jutott személyt észlelünk, hívjuk a 1817-es segélyhívó számot. A siófoki vízirendőrök 2020. június 13-án 15 óra körül a Zamárdi előtti vízterületen járőröztek, amikor műszaki hiba miatt mozgásképtelenné […]

Egyre jótékonyabbak a turisták a Balaton környékén

A járvány érzékennyé tette az embereket a jótékonysági akciók iránt. Ez az oka annak, hogy alig két hónap alatt sikerült összegyűjteni azt a 39 millió forintot, amely a balatoni  vízimentők szárazföldi erőinek támogatásához szükséges. A bevételből egy  új mentőautót és lélegeztetőgépet vásárolnak.  Az akcióhoz  több balatoni étterem, szálloda is csatlakozott. Az utolsó nagyobb összegek egyikét […]

Vicces strandfelszerelések az idei nyárra - ezekkel nyomulj a Balaton-parton!
Az idei év jól megforgatott bennünket, azonban szerencsére a nyár nem marad el. Már most élénk a strand- és nyaralóturizmus a Balatonnál. Nem lesz hiány mókás strandcuccokból sem. Nézd meg te is a legőrültebb darabokat, hogy tudd, mitől leszel cool a Balaton-parton!
Tramontana-Sennebogen Kupa most szombaton! NEVEZÉS A VIHARBAN!
Tramontana-Sennebogen Kupa most szombaton! NEVEZÉS A VIHARBAN!
Ezüst Szalag beszámoló
Egy hónapja még biztos volt bennünk némi aggódás, hogy vajon idén lehet-e nem hogy versenyezni, hanem egyáltalán hajózni szabadon. Május közepe helyett június elejétől végre hivatalosan versenyezni is lehet! Így került június első hétvégéjén megrendezésre az Ezüst szalag, a táv Balatonföldvártól Balatongyörökig, és vissza. Nevezhető Kékszalag bemelegítőnek, annak is, szerintem mondhatom a legkeményebb, legembertpróbálóbb részének, az éjszakai menet miatt. A csapatba idén újonnan kerültem, a hajóval is ismerekedem még, szóval valóban kihívás volt!
Reklám
Megnyílt a kapu a jurták, íjászok és mágusok világába
Hivatalosan is megnyitott a paloznaki Mágustanya, ahol jurták alkotta kör közepén, nyugalmat árasztó fák árnyékában szívhatjuk magunkba őseink erejét, történetét, békét teremtve magunknak itt, a jelenben.
Június 20-tól ismét látogatható a Szigligeti vár

Bár még zajlanak a Szigligeti vár rekonstrukciós munkálatai, de 10 hónap után, 2020. június 20-án kinyílnak a Balaton várának kapui a látogatók előtt.

A Balaton a telitalálat belföldi úticél, mutatjuk, hogy miért!
A gyors és összehangolt kormányzati intézkedéseknek köszönhetően májusban újraindult a 2020-as turisztikai szezon belföldön, és az eddigi adatok alapján az éves belföldi forgalom meghaladhatja a korábbi évekét - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Nemzeti Adatszolgáltató Központ (Ntak) legfrissebb adatai alapján.
Fehér Szalag
None
Aminek látványával sosem lehet betelni: a Balaton fölé magasodó Tihanyi Apátság

Kihagyhatatlan program egy balatoni kirándulás alkalmával a Tihanyi-félsziget hegysorának kelet felé meredeken leszakadó peremén álló bencés apátság.

Jógázz Veszprém!
None
Tramontana-Sennebogen Kupa
None
Nyárnyitó vetítés a Fövenyesi Kertmoziban
None
Családi levendulanap
None
Reklám
Rozé, Rizling és Jazz Napok 2020
None
Nagy Feró elárulta a balatoni boldogság édes titkát
A rekettyésben, amikor nem volt pénzük, akkor is csokit vacsoráztak a lángoshoz, és mint kiderült, a palacsinta sem az igazi sok-sok édes összetevő nélkül.
Balaton-átevezés 2020

2020. augusztus 16-án ismét Balaton-átevezés, ahol bármilyen kézzel hajtható vízisport eszközzel teljesíthető a Fonyód-Badacsony-Fonyód táv.

Gombóc Artúr szobor Tihany

A tihanyi apátsági templomhoz vezető Pisky sétányon található Kolodko Mihály miniszobra, Gombóc Artúr miniatűr bronzba öntött mása.

Madár kicselezi a balatoni halakat is
A spanyolországi Ebro folyón már 71 kilós harcsát is fogott Madár. Egy norvégiai vagy egy maldív-szigeteki horgászatra nem mondana nemet, de ha csak teheti, inkább a hazai vizeken, például a Balatonon pecázik az egykori bokszvilágbajnok.
Nemzetközi kutatás tárgya lett a Balaton

Az amerikai Stanford Egyetem kutatói 71 tavat vettek górcső alá a világ minden tájáról, hogy az egyre gyakoribbá váló algavirágzás hatásait tanulmányozzák. A Balatonon 2019. nyár végén kialakult extrém algavirágzás a NASA Earth Observatory oldalán 2020. június 11-én a nap képeként is megjelent. Világszerte terjedő jelenségről van szó, a Stanford Egyetem környezetkutatója, Jeff Ho és […]

Különleges elbánás két Amerika Kupa-csapatnak

Új-Zéland megnyitja a koronavírus-járvány miatt lezárt határait két vitorláscsapat, az American Magic és az Ineos Team UK előtt. Az Amerika-kupa sikeres lebonyolítása érdekében az amerikai és a brit csapat kivételes eljárásban részesül – jelentette be Phil Twyford gazdasági miniszter. A 36. Amerika Kupa címvédője és házigazdája az Emirates Team New Zealand lesz. A négy kihívó

Mesterséges ívóhelyek létesültek Tihanyban és Szántódon

A Tihanyi-félsziget közelében illetve Szántód térségében mesterséges ívóhelyek kerültek telepítésre. A Tihanyi-félsziget környezetében lévő veszélyes helyek (Mesterséges halívóhelyek) kitűzése merev vörös háromszög alakú zászlóval ellátott sárga bójákkal a hajózás biztonságának fenntarthatósága érdekében történt – írja a porthole.hu. A mesterséges ívóhelyek vízépítési terméskőből létesültek, a műtárgyak mederfenék feletti része egyenetlen magasságú, felettük a vízmélység korlátozott, a […]

A Bagossy Brothers Company nyitja az idei STRAND Fesztivált

A közönség minden évben fokozott érdeklődéssel várja, hogy milyen programmal indul Zamárdiban a STRAND Fesztivál. 2020 augusztus 18-án egy igazán különleges koncerttel a Bagossy Brothers Company, a nagyszínpadon nyitja meg a későn induló fesztiválszezont. “Azt hiszem, az egész zenekar nevében mondhatom, hogy eddig minden STRAND Fesztivál látogatásunk különösen emlékezetesre sikeredett, és most sem tervezzük ezt […]

67 balatoni fürdőhely újul meg az idén
2017 óta tart a strandok fejlesztése az MTÜ támogatásával, idén 90 strandon, köztük 67 balatoni fürdőhelyen 3 milliárd forintot meghaladó értékben fejlesztenek.
Megalakult a Balaton 25 - ös osztály
Megalakult a Balaton 25 - ös osztály
Laposa • Pezsgő • Premier • Hétvége
None
MEGALAKULT A BALATON25 OSZTÁLY!
A 2019 őszén a B25 típusú hajóknak szervezett III. VEGA YACHTSPORT Vitorlás Kupán felmerült az igény a B25 osztály megalapítására. A Magyar Vitorlás Szövetség örömmel fogadta és támogatta a kezdeményezést.
Egy félbeszakadt Keszthely-Kenese rekorddöntési kísérlet
Saját 3 óra 18 perces Keszthely-Kenese egytestű rekordjának megdöntésére tett kísérletet a napokban a Flaar 26 RR típusú, Nelson Flottalízing nevű hajójával Varga Lajos és csapata. Bár a kísérlet Balatonfürednél félbeszakadt, sok értékes tapasztalattal gazdagodtak és úgy látják, akár még ebben a szezonban ismét nekivághatnak a rekorddöntésnek. Lássuk a részleteket.
Kolodko szobrot kapott a pocakos csokievő Gombóc Artúr Tihanyban

Kolodko Mihály a közelmúltban elhunyt Csukás István Pom-Pom meséi sorozatának duci madarát, Gombóc Artúrt öntötte bronzba.

Megújul az egykori Esterházy-kastély Balatonfüreden

A Szívkórház mellett lévő, 1400 négyzetméteres Esterházy-kastély felújítása több mint egymilliárd forintból valósul meg, várhatóan 2021 őszére.

Indul a szezon a megújult balatoni strandon

A Magyar Turisztikai Ügynökség strandfejlesztési programjának kertében megújult, egységes arculattal és családbarát helyiségekkel gazdagodott a Zánkai Községi Strand. Az első ütemben a strandi gyermekanimációs és foglalkoztató közösségi tér készült el, összesen 30 millió forintért. A most átadott, 40 millió forintos állami támogatást és több mint 8 milliós önrészt tartalmazó beruházás keretében a strand egységes arculatú

Idén nyáron minden nap 51 InterCity jár a Balatonhoz
A vasúti fejlesztések még nem értek véget: a terv az, hogy idővel teljesen körbejárható legyen a Balaton vonattal.
Fedezd fel Hévíz kevésbé ismert szépségeit

Hévízen júniusban elindult az élet, megérkeztek az első fürdővendégek, kinyitottak az üzletek és a szállodák, de nagyobb rendezvényekre még várni kell.

Szent Efrém Férfikar koncertje 2020 Balatonfüred

2020. június 21-én 15 órától ad ingyenes koncertet a Szent Efrém Férfikar Balatonfüreden, a Vaszary Galéria kertjében.

Az OD osztályok is megkezdték a szezont
A hétvégi Kereked OD Kupa eredményei
Hat bemutatóval készül a Kabóca Bábszínház a jövő évadra
A kisgyermekektől a felnőtt korosztályig mindenkihez szólnak majd az előadások - hangsúlyozta keddi veszprémi sajtótájékoztatóján a bábszínház igazgatója.
Most foglalj nyári szállást a Balatonnál - sokkal olcsóbb!
A Magyar Turisztikai Ügynökség adatai szerint napi 2000–2500 új foglalás érkezik, többségében júliusra és augusztusra. Mi pedig megnéztük az árakat.
Postakocsijárat indul a fenékpusztai Kiskastélyba
Korhű szabadidőközpontként születik újjá a Festeticsek fénykorát megidéző fenékpusztai majorság, ahol a kiállítások mellett piknikhely és fényképész stúdió is várja a látogatókat!
Reklám