Vitorlázás

Wellnessélmény az otthoni fürdőkádban?!
Az elmúlt években egyre többen töltötték a karácsonyt és a szilvesztert balatoni, hévízi wellness szállodában, idén azonban a megváltozott körülmények miatt más terveket kell kitalálni az ünnepekre.
Már csak néhány nap és indul az új sorozat, a Doktor Balaton
December 28-án indul a TV2 új, teljes egészében magyar fejlesztésű napi sorozata, a Doktor Balaton, amelynek első két premier epizódját már december 27-én, vasárnap este láthatják a nézők.
Kiváló minősítést kapott Balatonfüred a zöldterületeinek szépítéséért

62 önkormányzat jelentkezett az idei, immár 18. alkalommal meghirdetett A tiszta és virágos Veszprém megyéért közterület-szépítési versenyre.

Almádi történetek #4 - Titokzatos eredetű villák
Balatonalmádi az északi part egyik kedvelt úticélja, ahol egyszerre van jelen a nyugalom és a pezsgés. A különböző városrészek más-más kincseket rejtenek, és számos érdekes személynek adtak otthon egykor. Vannak azonban olyan rejtélyes épületek, amelyeket bár mindenki ismer, eredetéről mégis nagyon keveset tudunk. Ilyen például két, elhagyatottan álló nyaraló is, a Dr. Sári-villa és a Keszler-villa.
Reklám
Balatoni tetoválások - egy szuper nyaralás örök emléke?
A közösségi oldalakon rengeteg Balatonos tetoválás fotőjával találkozhatunk. Sokan próbálják így megőrizni például egy szép nyár, egy izgalmas szerelem emlékét. A jelenségről Czégényi Margit pszichológust és Boda Györgyöt, a Rongybaba Tattoo Studio tetováló művészét kérdeztük.
Balaton-átúszás télen?

Saját közösségi oldalán rendszeresen közli tapasztalatait a hideg vízben való úszásról, illetve az erre történő felkészülésről Zimányi András, az első téli Balaton-átúszó. A Téli Balaton-átúszás közösségi oldalon Zimányi András arról írt, a téli úszás egészen más megpróbáltatások elé állítja a szervezetünket, mint a sima ücsörgés a jeges vízben. Ezért azt javasolja, aki szeretné ezt a […]

A Strand AllStars igazi ünnepet kíván

Különleges karácsonyi ajándékkal készült a STRAND fesztivál: a szervezők kérésére újra összeállt a Lábas Viki, Rúzsa Magdi, Horváth Tamás és Járai Márk alkotta STRAND ALLSTARS, hogy a Piramis Kívánj igazi ünnepet és Ajándék című dalát feldolgozva varázsoljon ünnepi hangulatot. A december 7-i rádiós premiert követően december 11-től látható az animációs klip is, melyben az előadók […]

Rakonczay Gábor megint nekivág az Atlanti-óceánnak

Rakonczay Gábor decemberben az általa tervezett és épített speciális SUP-pal ismét nekivág az Atlanti-óceánnak. Az extrémsportoló december 17-én utazik a Kanári-szigetekre, majd körülbelül tíz nappal később, rövid felkészülést követően és az időjárás függvényében vág bele a kísérletbe, amelyet a világon elsőként próbál meg teljesíteni kabin nélküli vízi járművével. Számításai szerint körülbelül 60-65 nap kell az

Új törvény született Veszprémről az Európa Kulturális Fővárosa cím kapcsán

A veszprémi Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat hatékony és eredményes lebonyolítása érdekében új törvényt alkotott az Országgyűlés, amely elsősorban a programsorozat lebonyolításához szükséges beruházások feltételeire fókuszál. A program egyik infrastrukturális fejlesztése a “kulturális negyed”, amelynek része a veszprémi Petőfi Színház komplex rekonstrukciója, a Csermák zeneiskola megújítása vagy a zöldfelületi revitalizáció, érintve a Püspökkertet. Ugyancsak megújul az […]

A biztonságos utazás a legfontosabb ígéretünk
Ligeti Zoltán szerint a kaotikus 2020-as év után a hajóztatási üzletág legfontosabb portékája a kis létszámú és biztonságos utazás. A szakember úgy látja, hogy most biztató a helyzet a karibi úti célokon, ahol sorra nyílnak újra a charterbázisok.
Óriási modernizáció kezdődik a BAHART-nál - exkluzív interjú az új vezérigazgatóval
10-12 milliárdos fejlesztési forrás, üzemeltetésre átadott vitorláskikötő-lánc, vadonatúj katamaránok és kompok. Ezek már nem csak tervek, hanem konkrét folyamatok a 2021-ben 175. évfordulóját ünneplő Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) életében. Mindezek levezényléséhez céltudatos, ugyanakkor higgadt és közvetlen természetű vezetőt választott a vállalat közgyűlése. 2020. december 16-tól Veigl Gábor a társaság vezérigazgatója, aki a BAHART-nál eltöltött öt éve alatt pontos képet alkotott a fejlesztési lehetőségekről. Interjú a frissen kinevezett gazdasági szakemberrel.
Homokozójátékból vízi jármű

Fogj egy fröccsöntött műanyag vontatóhajót, szereld bele egy jet ski motorját, és már kész is a vicces kinézetű, ám annál gyorsabb vízi játékszer! Rusty Van Ranch egy videót látva hívta ki a testvéreit egy barátságos viadalra, hogy melyikük tudja megépíteni a leggyorsabb vízi járművet homokozójátékból. A családtagok már a rajtnál vesztettek, amikor döbbent tekintettel nézték,

Kiállították I. Napóleon francia császár felújított bárkáját

A bárka alatti üvegtalapzatnak és a felette lévő tükörnek köszönhetően alaposan szemügyre lehet venni a jármű minden részletét.

Reklám
Révfülöpön nevelkedett, a Moulin Rouge-ban saját páholya lett
A válogatottnál csak a kerettagságig jutott el, pályafutása nagy részét az akkor középcsapatnak számító Csepelben töltötte el, mégis a magyar labdarúgás legendás személyisége. Hajdú Lajos a szeretni való, tehetséges, bohém futballista megtestesítője volt, aki vetődés nélkül is tudott védeni, s rendszeresen a saját páholyában mulatott a Moulin Rouge-ban, nem véletlenül kapta a Hippi becenevet. Nemrég múlt 73 éves, de még ma is tanítja a kapuspalántákat két iskolában.
10+2 csodaszép látnivaló a Balaton-felvidéken

Természeti kincsek és ámulatba ejtő történelmi örökségek gazdag tárháza a Balaton északi oldalán fekvő Balaton-felvidék.

Állami támogatás segíti a szálláshelyeket
A koronavírus-járvány második hullámában ismét komoly kihívásokkal kell szembenéznie minden turizmusban dolgozó vállalkozásnak, de a Zala megyei üdülővárosok optimistán néznek a jövőbe.
Ments meg egy gyereket – jótékonysági földkerülés a Vendée Globe-on

Romain Attanasióval közös gyerekük várja, még több gyermek érdekében a Vendée Globe-ról kiálni kényszerült brit vitorlázónő versenyen kívül folytatja földkerülő útját.

Ments meg egy gyereket!

Bár otthon Romain Attanasióval közös gyerekük várja, még több gyermek érdekében a Vendée Globe-ról kiálni kényszerült brit vitorlázónő versenyen kívül folytatja földkerülő útját és fontos jótékonysági misszóját

Balaton a karácsonyfa alatt - ezek a könyvek szuper ajándékok lehetnek #2
Mert itt mindig történik valami izgalmas, és mert ami a Balatonon történik, az a Balatonon marad. Vagy mégsem? Ezekből a sztorikból minden kiderül, és felnőtt-gyerek egyaránt talál érdekességet.
Sikeres évet zárt Vonyarcvashegy

Hazai és uniós források egyaránt Vonyarcvashegy rendelkezésére álltak 2020-ban, amelyeket a település még a járványhelyzet ellenére is hatékonyan tudott kiaknázni – hangzott el az önkormányzat évértékelőjén, melyről a tvkeszthely.hu tudósított. Vonyarcvashegy legnagyobb bevétele az idegenforgalomból van, ezért szinte nincs is olyan év, amikor a fejlesztések fókuszában nem a strand áll.  A virágosítás mellett jelentős összeget […]

Nagy Adri interjú: "Ez a karácsony nehezebb lesz számunkra...ő hiányzik majd legjobban"
A Jóban rosszban sztárja énekesnőként most új dallal jelentkezett, melyhez Tihanyban forgatott klipet. Ezernyi balatoni emlékéről mesélt, és elmondta, miért lesz szomorú számára idén a karácsony.
Balatonfüreden a legdrágábbak az ingatlanok a főváros után

Óriási különbségek vannak az ország különböző területei között az ingatlanárak tekintetében. A piac irreális elszállása a Balaton-parti és budapesti tulajdonosoknak kedvezett leginkább. Négyzetméterárban több mint százhúszszoros a különbség a legolcsóbb és legdrágább utcák között az ingatlan.com portálon decemberben meghirdetett eladó lakásoknál és házaknál; az eltérés tavaly nyolcvanszoros volt – közölte a hirdetési portál szombaton az […]

Reklám
Új, modern energiatároló létesült Zánkán

Európai viszonylatban is innovatív energiatároló-rendszert épített ki Zánkán az E.ON Hungária Csoport. A mobil tárolórendszer segítségével a megújuló erőforrásokkal termelt áram rugalmasan tárolható és az adott igények szerint használható fel. Ráadásul ezzel a megoldással a napelemes rendszerek hálózatra csatlakoztatása gyorsabban és olcsóbban valósítható meg. A következő évek egyik legnagyobb energetikai kihívására mutat példát az E.ON […]

Vendée Globe: Sérülés a vezető Apivia uszonyán

Charlie Dalin hajóján a bal oldali szárny, emelőuszony sérült meg

Új tagok és nagy tervek a versenysport bizottságban
Folyamatosak az elnökségi ülések és megalakultak, sőt már üléseznek és terveznek, dolgoznak a különböző Bizottságok a Magyar Vitorlás Szövetségben. Ezúttal a Versenysport Bizottság vezetője, Rutai István mondta el gondolatait a hozzá tartozó bizottság terveiről, célkitűzéseiről. Fókuszban az olimpiai program, az utánpótlás és a teljes versenysport. A Rutai Istvánnal készített podcast beszélgetésből az is kiderül, hogy a Bizottság munkájába új tagok is bekapcsolódtak.
Számos földrész, különböző hajóosztályok - véget ért a BYC Virtual Regatta sorozat
Advent harmadik vasárnapján rendezték az októberben indított Virtual Regatta sorozat utolsó állomását a Balatonfüredi Yacht Club szervezésében. Az online térben tartott vitorlásversenyen ismét különböző helyszíneken, és különböző hajóosztályokban mérhették össze tudásukat a versenyzők. Az „Adventi Virtual Regattának” keresztelt esemény végén nem csupán az aznapi hét futam összesített győztesét hirdették ki, hanem a sorozat abszolút nyertesének is gratuláltak.
Edzőtábor az olimpiai kvótáért

Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor edzőjükkel, Majthényi Szabolccsal a portugáliai Vilamourába utazott edzőtáborba. A helyszínválasztás tökéletes, hiszen a még szabad olimpiai kvóták sorsa márciusban az ezen a helyen megrendezendő világbajnokságon dől majd el. „Eleinte én is a fiúkkal tartottam, majd december huszadikáig egyénileg, pontosabban az itt lévő többi 470-essel edzenek” – mondta Majthényi Szabolcs. –

Csúcson a balatoni ingatlanárak
Az ország legdrágább és legolcsóbb utcáiról és településeiről készített összegzést szerint, a tavalyi adásvételek és a jelenlegi kínálat alapján az élmezőnyben van jónéhány balatoni település.
A tengeri hajós ma halboltot vezet, és laktózmentes haltejet is tart
A rutinos halboltos akkor sem lepődik meg, ha laktózmentes haltejet kérnek tőle, és ha kell, irdalni is megtanítja a vásárlóit.
A déli óceánok titka – 1. rész

A déli féltekén, az Antarktisz körüli vizeken vitorlázni, hajózni a legkeményebb óceáni próba. Hideg, monoton, tele nehezen elkerülhető veszélyekkel. Mégis, aki járt arra, többnyire visszavágyik, visszatér. Miért? Mi a varázs?

Miért és mióta vannak Hévízen turisták? Elmeséljük

Maga a hőforrás, már évezredek óta létezik, ám a Hévízi-tó és maga Hévíz  korántsem ilyen idős.

Finomságok készültek Luca napjára Imremajorban
Luca-napi vásárt rendeztek vasárnap Imremajorban. A korábbi évektől eltérően az érdeklődők idén csak vásárolni tudtak, helyben semmit sem lehetett fogyasztani, pedig a szervezők több finomsággal is készültek.
Vendée Globe: Öt hét után szinte új rajt?
Vendée Globe: Öt hét után szinte új rajt?
Több vonat jár a Balatonhoz
Megváltozott a MÁV-START és a Volánbusz 2020/2021-es menetrendje, amely mintegy harminc vasútvonalon és ötven autóbuszos viszonylaton hoz az utasok számára jól érzékelhető változást, a Balaton felé is több járatot indítanak.
Több vonat jár a Balatonhoz
Megváltozott a MÁV-START és a Volánbusz 2020/2021-es menetrendje, amely mintegy harminc vasútvonalon és ötven autóbuszos viszonylaton hoz az utasok számára jól érzékelhető változást, a Balaton felé is több járatot indítanak.
Betlehemek a Balatonnál
Bár a legnagyobb balatoni betlehem Vörsön a templomban idén nem épült meg, a szabadtéri betlehemek miatt érdemes egy sétát tenni. Egy-két kisebb templomban bájos, apró betlehemek várják a látogatókat.
Betlehemek a Balatonnál
Bár a legnagyobb balatoni betlehem Vörsön a templomban idén nem épült meg, a szabadtéri betlehemek miatt érdemes egy sétát tenni. Egy-két kisebb templomban bájos, apró betlehemek várják a látogatókat.
Keszthelyi lokálpatrióták a part beépítése ellen

Egyre csak szaporodnak a NER-közeli kezekbe kerülő Balaton parti ingatlanok Keszthelyen. Ennek ellenére a szállodák évek óta zárva tartanak és az egykori kemping szintén nem üzemelő területére pedig egy lakóparkot vizionáltak az újdonsült tulajdonosok, amely elképzelés nem arat osztatlan sikert a keszthelyiek körében – írja a telex.hu. „Keszthely aranytartaléka ez a terület, ezért fájdalmas, ha […]

Tovább tisztulhatnak a folyók

Bár az Ocean Cleanup nonprofit szervezet célja, hogy megtisztítsa az óceánokat a hulladéktól, és azt újrahasznosítsa, úgy döntött, hogy növeli az Interceptor névre hallgató kis hajóinak gyártását, és a leginkább szennyezett folyók megtisztítását is napirendre tűzi. Az Ocean Cleanup Interceptor nevű kisebb hajói a folyómederhez vannak rögzítve, és egy hosszú lebegő kar segítségével juttatják el

Némi segítséggel, de a menyhal visszatért a Balatonba

Öt éve indult és úgy tűnik siker koronázza a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. programját, melynek keretében a cég a menyhalat kísérelte meg újrahonosítani a Balatonban. Az eljárás hatékonynak bizonyult, ám az állomány megerősödéséig a horgászrend tiltja a faj kifogását. Az első visszafogott példányról tavaly nyáron adott hírt a társaság, azóta folyamatosan akadnak horogra a menyhalak: […]

Hangolódjatok teával és kézműves foglalkozással az ünnepekre

Teljesen az ünnepi hangolódás van már a fókuszában online programjainknak karácsonyi illatokkal és ízekkel, de a testmozgás sem maradhat el ezen a héten sem. A Balaton.hu ajánlja:December 16. – Online kézműves foglalkozás – Karácsonyi üvegdísz December 19. – Adventi tea – online teaworkshop December 14. (Hétfő)Pilates gerinctréningBorsmenta – online borkóstoló Ludányi Gáborral Facebook Live December […]

Légy fitt a következő szezon kezdetre!
Nemcsak nyáron fontos számunkra a vitorlás sport szeretete és az aktív életmód: fontosnak tartjuk, hogy az őszi-téli időszakban is egészségesen éljünk és felkészüljünk a következő szezonra. Ezek a hónapok kifejezetten alkalmasak a fizikai és mentális fejlődésre, ezért időről időre jelentkezünk majd olyan témákkal, amelyek különböző aspektusokból hasznosak lehetnek számotokra a sportolás során.
Vendée Globe: 5 hét után szinte új rajt
Legalábbis az élmezőny számára… A hét közepi kemény, 50-60 csomós szelet kisebb-nagyobb károkkal, de túlélték a vezető hajók, és most már a déli Indiai óceánon, nagyon közel a virtuális jéghatárhoz vitorláznak, egymáshoz szokatlanul közel. Szombati adatok szerint a három első hajó 85 tengeri mérföldön belül halad, de tőlük 120 mérföldnyire ott vannak a negyedik, ötödik, hatodik helyen az üldözők is. Ahhoz képest, hogy már a versenytáv több mint negyven százalékán túl vannak, meglepő ez a szoros küzdelem.
Rekorddöntés windszörffel

A Zephir projekt célja Paul Larsennek a Vestas Sailrocket 2-vel felállított abszolút sebességi rekordja (65,45 csomó, azaz 121 km/h) megdöntése windszörffel. Antoine Albeau január óta dolgozik ezen egy kb. 50 főből álló nemzetközi csapattal, erős technológiai támogatás mellett. A projekt decemberben új szakaszba lépett, elkezdődtek a légcsatornás tesztek. Az első eredmények alapján kiderült, hogy a

Kényelmesebben és gyorsabban tudsz jegyet venni a balatoni vonatokra is
A vasárnap életbe lépő új menetrenddel egy időben a jegyértékesítés is előnyös változásokat tartogat az utazóközönségnek, mostantól egy vadonatúj Elvira internetes jegyváltási rendszert használhatnak a vonattal utazók a menetjegyek megvásárlásához.
Kényelmesebben és gyorsabban tudsz jegyet venni a balatoni vonatokra is
A vasárnap életbe lépő új menetrenddel egy időben a jegyértékesítés is előnyös változásokat tartogat az utazóközönségnek, mostantól egy vadonatúj Elvira internetes jegyváltási rendszert használhatnak a vonattal utazók a menetjegyek megvásárlásához.
Reklám