Vitorlázás

Októberi Dallamok: Babos-Piller Jazz Duó Hévízen

2020. október 24-én Babos Lajos és Piller Balázs játszik jazz sztenderdeket és örökzöld slágereket Hévízen.

Októberi Dallamok: Németh Norbert koncertje Hévízen

2020. október 10-én 17 órakor kezdődik a hévízi Festetics téren Németh Norbert harmonika koncertje.

Koncertfilmek LED-falon 2020 Hévíz

Hévízen, a Festetics téren felállított LED-falon október végéig koncertfilmeket, zenés műsorokat nézhetünk hétvégente.

A balaton-felvidéki Stonehenge – Az emberi komédia szoborcsoport rejtélye
Az emberi komédia szoborcsoport valóban megrázóan nagy hasonlóságot mutat az angliai Stonehenge-el, az arra járó turistákat is zavarba hozza, ám érdemes mélyebbre ásni a megértésében.
Reklám
Zalavári Történelmi Emlékpark

Zala megye keleti szélén, Zalavár határában, a Zalavár-Vársziget területén található a Zalavári Történelmi Emlékpark.

Ősszel is élményeket nyújt Hévíz és környéke

Az őszi séták után jólesik megpihenni és rácsodálkozni egy kiállításra. Hévíz környékén több különleges múzeum is várja az érdeklődőket.

Szent Donát-kápolna Gyulakeszi

Egy korábbi épület helyére 1830 körül emelték Gyulakeszin, a Csobánc lábánál, a Szent Donát-kápolnát.

Tematikus vezetett séták Füreden #14 - Rózsilak
Balatonfüreden sok gyönyörű villa van, némelyik bejárható, de mindegyik külön történettel rendelkezik. A történetek és épületek ismerője, Fülöp Júlia idegenvezető mesélt nekünk a VillaSéták alkalmával. A legendás Rózsilak történetéről is megtudtunk izgalmas részleteket.
Különleges feltételekkel tartják meg az októberi Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyt
Élő videós tájékoztatót tartottak a VIII. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny szervezői. A világ leghosszabb pontyfogó versenyének szabályzatában és programjában a járvány miatt több változás is lesz, valamint várhatóan 10-12 új horgászhelyszínnel bővül a pálya.
Hatalmas kőlepények a Csobánc lábánál, a Papsapka-kövek

Mintha egy óriás szórta volna el a kicsi kavicsait, úgy terül el a Csobánc-hegy lábánál, a fenyőfák között Kőmagas, azaz a Papsaka-kövek.

Idén ősszel koccinthatunk a Balaton Napján

Az idei évben a járványügyi intézkedésekből kifolyólag elmaradt az általában tavasszal esedékes Balaton Napja. A Balaton “körbekoccintása” BalatonBorral idén ősszel lesz, egységesen szeptember 26-án, szombaton 15 órakor. Fokozatosabb lett az átmenet a nyárból az őszbe turisztikailag is, tehát a szeptemberi nyárra, az egyre többször és egyre hosszabban strandidőt is tartogató időszakra hívnák fel idén a […]

Vízalatti szemétszedés a vízimentők jóvoltából

A szemétszedés világnapja minden szeptember harmadik szombatjára esik. Ennek apropóján Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata azt a nemes célt tűzte ki maga elé, hogy ezen a napon minden évben egy-egy nagyobb balatoni kikötő medrét tisztítják meg a szeméttől. Az első akcióra szeptember 19-én került sor. Idén egyik partnerük, a BL YachClub & Apartments kikötőjének medrét tisztították meg […]

Mozizz otthonról – Díjazott filmek a nappalidban

Csak mert nem tudsz személyesen megjelenni a moziban, még nem kell lemondanod a filmnézés élményéről! Sőt, még az alkotókkal is beszélgethetsz. Az ötödik Tengeri Dokumentumfilmek Nemzetközi Fesztiváljának (International Maritime Film Festival) ugyan van programtervezete, ám ezúttal akkor nézheted meg az alkotásokat, amikor neked tetszik. Szeptember 27-éig online érhetők el a zsűri által díjazott filmek. We

Reklám
Molnár Tamás interjú exkluzív balatoni fotókkal Cinthyáról és Tomiról!
Molnár Tomi életében a zene mellett a Balaton is állandó. A gyerekkorát jelenti: a családi nyaralásokat a tónál. Most már Cinthyával nyaral, de még mindig imádja a fílinget. Izgalmas sztorikkal teli interjú következik a JETLAG énekesével Korda György kenyeréről és a balatoni horgászatról.
Armel Le Cléac’h győzött az 51. Figaro versenyen

A francia szólóvitorlázás legfontosabb sorozata a La Solitaire du Figaro szeptember 19-én ért véget

Kőhalmi Zoltán önálló előadása
None
Siófoki séták - Varga Imre szobrainak nyomában
None
Rekviem a félszigetért
A rekviem (latinul requiem) a tridenti liturgiában az elhunytak lelkéért, fekete színű miseruhában celebrált szentmise, vagyis gyászmise volt. Azért nevezik így, mivel e szóval kezdődik („Requiem aeternam dona eis Domine, et lux perpetua luceat eis”, azaz: „Adj nekik, Uram, örök nyugodalmat és az örök világosság fényeskedjék nekik”). Kimaradnak belőle az olyan örömet kifejező részek, mint a Gloria és a Credo, valamint az Alleluja. Az „ite missa est” helyett azt mondja a pap, hogy „requiescant in pace” (nyugodjanak békében). A végén a népre adandó áldás sincs, csupán a szentmiséből nyert frázist a meghaltakra alkalmazza.
III. Távcéllövő verseny
None
Zabszalma együttes koncertje
None
Az Európabajnoki cím után a hazai Bajnoki cím is Berecz Zsomboré
Az Európabajnoki cím után a hazai Bajnoki cím is Berecz Zsomboré
Berecz Zsombor magyar bajnok lett

A világ- és Európa-bajnok Berecz Zsombor (PRO SE) magabiztosan nyerte újabb bajnoki címét, miután a záró napon megrendezett négy futamból megnyert kettőt. Az újdonsült magyar bajnok így végül hat futamgyőzelemmel egy második és egy negyedik helyezéssel zárta az ob-t úgy, hogy az utolsó futamon már rajthoz sem kellett állnia. Kaiser Kristóf (Hajógyár SE) kiegyensúlyozott vitorlázásával

Reklám
Az ősz is szép a Balatonnál, most tartják meg a tó napját
None
Holdfénytúra a Csobáncon
None
Esti Fáklyás Tihany Séta 2020

2020. szeptember 25-én 18.15-kor indul az Esti Fáklyás Tihany Séta, azaz naplemente és idegenvezetés Tihanyban.

Murci Fesztivál 2020 Balatonfüred

Négy helyszínen egyedülálló gasztro-kulturális eseményt rendeznek Balatonfüreden 2020. szeptember 26-án.

Rétesszezon - interjú Szombathy Gyulával balatoni otthonában
Először 1964-ben lépett színpadra, aztán 55 évig le sem szállt róla. A Kossuth-díjat „felejthetetlen színházi, filmes, televíziós és rádiós alakításai, valamint jelentős szinkronszínészi munkái elismeréseként” vehette át. Iróniájával és humorával számos vígjátékban és szórakoztató műsorban aratott sikert.
Keressük az Év Kilátóját

Az Aktív Magyarország pályázatának célja, hogy minél többen látogassák az ország ezen pontjait, és a természetjárással egy aktívabb, egészségesebb életet éljenek.

Vagabond Trio koncertje 2020 Hévíz

2020. szeptember 26-án 17 órakor kezdődik Hévízen a  Vagabond Trio koncertje a fürdőváros szívében, a Festetics téren.

Szabadtéri koncertfilmvetítés
None
Gasztroséta 2020 Hévíz

2020. szeptember 24-én 16 órakor kezdődik Hévízen a Gasztroséta, egy tematikus hévízi városnéző séta helyi idegenvezetővel.

Vital szauna hétvége – a víz jegyében 2020 Zalakaros

2020. szeptember 25-27. között rendezik meg a Zalakarosi Fürdő Szaunavilágában a Vital szauna hétvégét a víz jegyében.

Halloween Kid’s party 2020 Zalakaros

Szellemvadászat, vízi vetélkedők és sok boszorkányság várja a gyermekeket a Zalakarosi Fürdőben 2020. október 23. és november 1. között.

FISH! // Expresszó, Veszprém
None
"Egy álomért" - A Pál utcai fiúk
None
Virágot Algernonnak - Pannon Várszínház
None
Caramel koncert élő zenekarral
None
"Varázslatos világ" - kollektív kiállítás
None
Őszköszöntő szüreti felvonulásoktól volt hangos a Balaton partja
A balatonboglári halászléfőző versennyel búcsúztatták el a nyarat a Balatonnál, és egyben köszöntötték az őszt is, több helyen tartottak szüreti felvonulást a hétvégén.
Kedves és fontos gesztus - A nők egészségéért futnak a vízimentők
A vízimentők mindig futnak, ha segíteni kell valakin. Szeptember 27-én, egy csapatban egy jó ügyért szó szerint futócipőt húznak.
12 balatoni program a csillagászati ősz első napjaira

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a Balaton és környéke a strandszezon zárása után is az élmények birodalma.

11 balatoni program a csillagászati ősz első napjaira

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a Balaton és környéke a strandszezon zárása után is az élmények birodalma.

Kis-Balaton E-bike túra
None
Hatalmas füst volt a belváros közelében - egy konditerem teteje gyulladt ki
Kigyulladt egy ingatlan tetőszerkezete Keszthelyen vasárnap, nem sokkal dél előtt - közölte a Katasztrófavédelem. A tüzet kora délután fékezték meg a tűzoltók.
Fogyott a mobilnet rendesen a Balatonnál a nyáron

A járvány által manipulált és átalakult telefonhasználati tendenciákról számol be új közleményében a Telenor. Belföldön Pest megye és a Balaton környéke volt a legnépszerűbb úticél, külföldre pedig Németországba, Ausztriába és természetesen Horvátországba utaztunk a legszívesebben – derül ki a szolgáltató friss beszámolójából, melyet a 24.hu tett közzé. A Telenor előfizetői összesen 59 millió gigabájt adatforgalmat […]

Három másodperc alatt százra

A Sea-Doo kilenc év után teljesen átszabta az RXP-X 300 modelljét. A korábbi egy 260 lóerős 1503 köbcentis, háromhengeres motort kapott, amit 2016-ban cseréltek le 300 lóerőre. A korábbi modellnek 3,6 másodperc kellett a 100-ra való gyorsításhoz, a most bejelentett 2021-esnek kevesebb mint 3 másodperc is elég. Az új modell teljesen áttervezett hajótestet kapott, amely

Reklám