Vitorlázás

Hamvas Napok 2021 Balatonfüred

2021. szeptember 10-12. között Hamvas Bélára, a hányatott sorsú filozófusra, íróra emlékeznek Balatonfüreden a Hamvas Napokon.

Tündér a zalakarosi erdőben
Tudtad, hogy a zalai fürdővárosban a Termáltó és Ökopart mellett egy varázslatos tanösvény is vár rátok?
Romkoncert sorozat Veszprémben történelmi helyszíneken
A VEB2023 Romkoncert sorozatát Beck Zoltán (30Y) és Vecsei H. Miklós színész nyitották meg vasárnap a veszprémi Margit-romoknál tartott Kártyajáték című szerzői estjükkel.
A Balatonnál pihen a bronzérmes olimpikon
A Balaton mellett nyaral Szatmári András, az olimpiai bronzérmes férfi kardcsapat tagja, aki a további versenyprogramját még nem ismeri, de a párizsi olimpiáig vezető útnak hamarosan nekivág majd.
Reklám
Ellopjuk a mobilodat, Hurrá!
Ellopjuk a matracodat, hurrá! Ellopjuk a biciklidet, juhéj! Ellopjuk a labdátokat, csuhé! Ellopjuk a papucsodat, hajrá! Jaj, nektek, ha partra szállunk! Elraboljuk feleséged, hohó! Csak vissza ne hozzátok, válaszol egy borízű hang a mólóról, amint a Sánta Róza kalózhajó vagy húsz, torkaszakadtából, kórusban üvöltő gyerekkel beúszik Balatonfüred mólójához.
Plázs: jön még egy utolsó falat a nyárból ezen a hétvégén
Vibráló színkavalkáddal és egy szezonzáró Wannabe Beach utazással búcsúztatja a nyarat a Balaton felüdülésközpontja, a siófoki Plázs.
Remek 10 futam és hazai győzelem az O’pen Skiff Országos Bajnokságon
Idén Balatonmáriafürdő adott otthont augusztus 21.és 24. között az O’pen Skiff Országos Bajnokságnak. A vízi rendezést idén is az Igali Csilla vezette csapatra bízta a rendező Balatonmáriafürdői Vízisport Egyesület. A versenyen nagy szerepet kap a vízi bíráskodás is, elkerülve a hosszú óvástárgyalásokat amire az osztályban nincs lehetőség. A Molnár Csaba vezette Jury csapat mindenki megelégedésére végezte ezt a feladatot.
Hőlégballonnal a Balaton-felvidék felett
A felhők közelébe emelkedni és onnan tekinteni a Balaton környékére mindig páratlan élményt nyújt. Ha hőlégballonnal szállunk fel, akkor az idő nagy részében csendben szemlélhetjük a tájat.
Búcsúztatja a nyarat a siófoki Plázs

Egy vibráló színkavalkáddal és egy szezonzáró Wannabe Beach utazással búcsúztatja a nyarat a Balaton felüdülésközpontja, a siófoki Plázs. Augusztus 27-én a fehérhomokos Plázs a színpaletta legextravagánsabb árnyalatait ölti magára. A vibráló Color Beach party a Plázs idei utolsó péntekét tölti meg élettel, amikor is tucatnyi DJ mozgatja meg a nagyérdeműt. Másnap pedig érkezik a Wannabe Beach […]

A világrekorder szeméből a Fehérfarkas tekint a célra
Mónus Józsefnek teljesen átlagos, hétköznapi élete volt, ám egyik napról a másikra felhagyott vele egy neki új életformáért. Már nem érdekelték az anyagi javak, csak az, hogy ő legyen a világ legjobb távlövő íjásza. A magyar zászlót akarta minden világverseny után a dobogó legmagasabb fokán győztesként felemelni. Legutóbb Balatonszemesen mutatta meg, mit lehet elérni kitartással és küzdelemmel.
Kipróbáltuk a Veszprémből a Balatonhoz vezető második kerékpárutat
A tó felé kényelmes kirándulásnak is beillik a biciklizés, az Alsóörsről Veszprémbe való eltekerés viszont sportteljesítményként is megállja a helyét.
Jótékonysági futammal, stand-up előadással és U2 dalokkal zár a BAHART Regatta!

Holnap utolsó futamához érkezik a BAHART Regatta idei versenysorozata. A Balaton legrégebbi túrabajnokságának mezőnye ezúttal Balatonboglárról rajtol. A szezonzáró versenyprogram részeként vízre szállnak a BAHART Regatta – Eurakvilo jótékonysági futam résztvevői is, a napot és a szezont pedig különleges program zárja, összesített díjkiosztóval, stand-up comedy előadással és Inka-H koncerttel.  Sikeres balatonföldvári és balatonszemesi verseny után […]

Így látta egy nemzetközi tisztségviselő az olimpia vitorlásversenyeit

Megan Kensington Új-Zélandról érkezett Tokióba, és a játékok után mesélt azokról a különleges helyzetekről, amik az olimpia jellegéből és a Covid–19-helyzetből adódtak. Az a megtiszteltetés ért, hogy nemzetközi tisztségviselőként vehettem részt a 2021-re halasztott olimpia vitorlásversenyein. Új-Zélandról négyen utaztunk Japánba, Doug Elder a zsűriben ült, John Parrish pályafelügyelő volt, Tomo Terakawa a nyomkövetésért felelős csapatban

Reklám
Bakancslistás helyek a Balaton körül – Béke Sztúpa, Zalaszántó

A Zalaszántó melletti Kovácsi-hegyen áll egész Európa egyik legnagyobb buddhista szentélye, amely jövőre lép majd fennállásának harmadik évtizedébe. A délkelet felé néző, 30 méteres, fehér épület egy erdei tisztáson áll, vonzáskörzetét pedig az Emberi Jogok Parkjaként tartják számon. Egy dél-koreai szerzetes fejében fogant meg a gondolat, hogy a rendszerváltás utáni Magyarországon létesítse az első sztúpát, […]

Idén is elmarad a Pisztráng fesztivál Tapolcán

Idén sem tartják meg a tapolcai Pisztráng fesztivált. A rossz hírt a rendezvény közösségi oldalán osztották meg a szervezők. A szervezők az alábbiakat tették közzé a fesztivál Facebook oldalán: “Kedves Barátaink, Kedves Vendégeink! Végh Tomival, a szervezőtársammal és barátommal sokat gondolkodtunk, de a múlt héten meghoztuk a végső döntést a Pisztráng Fesztivállal kapcsolatban. Sajnos nem […]

Őszies napunk lesz, de ez ne szegje kedved, irány a Balaton!
None
Jótékonysági futammal, stand-up előadással és U2 dalokkal zár a BAHART Regatta!
Szombaton utolsó futamához érkezik a BAHART Regatta idei versenysorozata. A Balaton legrégebbi túrabajnokságának mezőnye ezúttal Balatonboglárról rajtol. A szezonzáró versenyprogram részeként vízre szállnak a BAHART Regatta - Eurakvilo jótékonysági futam résztvevői is, a napot és a szezont pedig különleges program zárja, összesített díjkiosztóval, stand-up comedy előadással és Inka-H koncerttel.
Mi lesz a balatoni illemhelyekkel?

A balatoni illemhelyek ingyenesség tételéről szakmai vita bontakozott ki. Kérdés, hogy az emberi tevékenység mennyiben befolyásolja a víz algásodását. A korábban megjelent cikkek egy része kiforgatta, illetve nem jól értelmezte a nyilvánossá tett közleményt a Balatonba jutó emberi vizelettel kapcsolatban – nyilatkozta dr. Boros Gergely, a tihanyi Balatoni Limnológiai Kutatóintézet tudományos főmunkatársa, hangsúlyozva, hogy a

Mi lesz a balatoni illemhelyekkel?

A balatoni illemhelyek ingyenesség tételéről szakmai vita bontakozott ki. Kérdés, hogy az emberi tevékenység mennyiben befolyásolja a víz algásodását. A korábban megjelent cikkek egy része kiforgatta, illetve nem jól értelmezte a nyilvánossá tett közleményt a Balatonba jutó emberi vizelettel kapcsolatban – nyilatkozta dr. Boros Gergely, a tihanyi Balatoni Limnológiai Kutatóintézet tudományos főmunkatársa, hangsúlyozva, hogy a

Hajnalmadár túra a Badacsonyon
None
Őszi színek a Szent György-hegyen
None
Túra a Csobáncon
None
Reklám
Tájház Éjszakája 2021 Balatonkenese

2021. augusztus 28-án rendezik meg Balatonkenesén a Tájház Éjszakája programot annak apropóján, hogy a balatonkenesei Tájház idén ünnepli 30. születésnapját.

Aki felszáll a vonatra, azt kilyuggatom - késsel hadonászott egy férfi a siófoki vonaton
Több emberbe is belekötött egy férfi néhány hete Siófokon, verekedni hívta őket, egy bisztróban ülő társaság asztalára rá is köpött, később a kése is előkerült.
Különleges tárlatok az őszi időszakban is a keszthelyi Balatoni Múzeumban

Nemcsak kiállításokkal, hanem múzeumpedagógiai programokkal is várja a Balatoni Múzeum a látogatókat.

Tűzgyűrű-tanösvény – vulkán túra a Badacsonyon
None
Fűz Napok 2021 Balatonfűzfő

Koncertek, zenés, táncos fellépők is színesítik a Fűz Napok programját, amelyet 2021. augusztus 27-28-án rendeznek meg a Tobruki Strandon.

Sokan nyaralás alatt is dolgoznak
Sokan nem tudják a szabadság idejére sem elengedni a munkát: egy felmérés szerint a munkavállalók harmada alkalmanként, 9 százaléka még a nyaralás idején is rendszeresen dolgozik. Az orvos szerint ezzel folyamatos stressznek teszi ki a szervezetét.
Kisvasúti nap Balatonfenyvesen 2021

2021. szeptember 4-én a XXIV. Kisvasúti napot rendezik meg Balatonfenyvesen, a Balatonfenyves állomás felújítási munkálatai miatt rendhagyó módon.

Hangzó csipke fesztivál 2021 Paloznak

Kórusok koncertjei, népzene és néptánc, valamint gyermekprogram is várja az érdeklődőket 2021. augusztus 28-án Paloznakon, a Hangzó csipke fesztiválon.

XVIII. Országos Feng Shui Ezoterikus Találkozó Fonyódon
None
Megkezdődött a szarvasbőgés, erre kell figyelni a Balaton körüli utakon
A rendőrség felhívja a gépjárművezetők figyelmét az utakon lévő vadveszélyre.
Több ezer munkatáboros nyomorgott a Nagyberekben – új könyvben tárják fel a múltat
A Nagyberekben működő egykori munkatáborról írt helytörténeti könyvet Buza Péter. A könyvtárosként, újságíróként, Budapest-történészként is tevékenykedő szakember számos könyv szerzője, a Nagy Budapest Törzsasztal kávéházi társaság tagja most a Nagyberek múltját tárta fel, ahol az 50-es években tizenegy igazgató váltotta egymást a tíz év alatt.
Családi nappal zárul a fesztivál
None
Harcsafesztivál Fonyód
None
Összművészeti nap a fesztiválon
None
Nemzetközi nap a kortárstánc-fesztiválon
None
Klasszikus kortársak A Tánc fesztiválján
None
Filmvetítés és táncelőadások Veszprémben
None
Elkezdődik a veszprémi kortárstánc-fesztivál
None
Két borzalmas tragédiánál is ott volt Laky Zsuzsi férje: a Balatonba fulladt testvérpárnál és Gödnél is jelen volt
Laky Zsuzsi férje két megrázó tragédiánál is jelen volt: ott volt akkor, amikor a Balatonba fulladt a  testvérpár, és akkor is, amikor Gödnél a vízba borult Szabina és Levente.
Vízimentés – kutyákkal

Nem

Rendhagyó módon ünneplik idén a kisvasúti napot Balatonfenyvesen
A kisvasúti nap Balatonfenyves állomás felújítási munkálatai miatt lesz különleges idén. Szeptember 4-én várják az érdeklődőket.
Családi és művészeti piknik Veszprémben
None
Káli feszt
None
Káli Art-Park Pik-Nik
None
Reklám