Vitorlázás

Garda Fesztivál, Gardália 2021 Tihany

2021. november 19-21. között a tihanyi gardahalászat hagyományait elevenítik fel szórakoztató programok és gasztronómiai ínyencségek kíséretében a Garda Fesztiválon.

Szüreti Napok 2021 Tihany

2021. szeptember 10-12. között rendezik meg a hagyományos Szüreti Napokat Tihanyban gasztronómiai-zenés-kulturális különlegességekkel és gyermekprogramokkal.

Pofátlanság! 12 keszeget kínoztak meg gereblyéző módszerrel Balatonföldvárnál
A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőrei videóra vették, ahogy egy horgász keszegeket gereblyézett a földvári kikötőnél. Ez a módszer orvhalászatnak és bűncselekménynek minősül.
Új év, új remény: kisbárányok születtek újévkor Felsőörsön
Az újév hajnalán, egy könnyűnek és szépnek nem nevezhető esztendő után a felsőörsi alpolgármester háztáji gazdaságában január elsejére virradóra született meg két kisbárány.
Reklám
Privát Ultrabalaton sikerrel indult az újév Csipi számára
Az ultrafutó szombaton indult Balatonfüredről és 31 óra 30 perc alatt ért célba vasárnap.
KeszthelyFest 2021

2021. július 2-4. között ismét pezsgéssel, zsongással telik meg a Keszthely patinás, történelmi belvárosa.

Művészetek Völgye Fesztivál 2021

30. alkalommal rendezik meg az ország legnagyobb összművészeti fesztiválját 2021. július 23. és augusztus 1. között.

Keszthelyi Retro Fesztivál 2021

2021. július 24-én a Retro legnagyobb képviselői látogatnak el Keszthelyre, hogy közösen repüljünk vissza az időben, hallgatva a nagy slágereket.

Badacsonyi bor is nyert Magyar Bor Nagydíjat
Fehérbor kategóriában a badacsonyi Villa Sandahl 2017-es Rabbit Periscope Rajnai Rizlingje nyerte el a Magyar Borszakírók Köre által odaítélt Magyar Bor Nagydíjat.
Gombócfesztivál 2021 Balatonfűzfő

Különleges gasztronómiai élményt, a gyermekeknek és a felnőtteknek egyaránt tartalmas szórakozást nyújt a Gombócfesztivál Balatonfűzfőn.

Samsara Fesztivál 2021 Siófok

2021. augusztus 11-15. között hatodik alkalommal rendezik meg Siófokon a Samsara Fesztivált, amely a jóga, zene, a tánc és a természet szerelmeseinek találkozója.

America’s Cup: Készülődés a kihívók versenyére

Január 15-én kezdődik Aucklandben a Prada Cup, amelyen a három kihívó csapat mérkőzik, hogy eldöntsék, márciusban melyikük versenyezhet majd a világ legrégebbi sport trófeájáért a védő új-zélandiakkal a 36. America’s Cup párosversenyen.

Elképesztő! 11 ember ült a BMW-ben, így menekültek a fonyódi rendőrök elől
Nem állt meg egy személyautó a fonyódi autópályarendőrök jelzése ellenére. A kocsiban meglepő módon 7 férfi, 3 nő és egy gyermek ült. A balatonszentgyörgyi lehajtónál nekihajtottak a szalagkorlátnak.
Reklám
Tábor Fesztivál 2021 Alsóörs

Négy napon keresztül a hazai rock és metál zene legnagyobb képviselő lépnek színpadra Alsóörsön, a Tábor Fesztiválon.

Megújul a veszprémi zeneiskola

Facebook oldalán számolt be a veszprémi VEMÉV-SZER Építő – és Szerelőipari Kft. a Csermák Antal Zeneiskola felújításáról. A cég a Modern Városok Program keretein belül renoválja az intézményt. A beruházáshoz 1,5 milliárd forint támogatást a Modern Városok Programban biztosítottak: a munkálatok már láthatóan jelentősen előre haladtak a 900 gyermek zenei fejlődését szolgáló, Óváros tér 9. […]

Almádi történetek #5 - A Magda lak
Balatonalmádi az északi part egyik kedvelt úti célja, ahol egyszerre van jelen a nyugalom és a pezsgés. A különböző városrészek más-más kincseket rejtenek, és számos érdekes személynek adtak otthon egykor. A múlt század elején épült villák egyike az úgynevezett Magda lak, amely nagyjából őrzi eredeti formáját.
Brutálisan elszállt a négyzetméterár a Balatonon az új csok bővítéstől

2021-ben, egy új jogszabálynak hála, az ország településeinek 84 százalékában lesz igényelhető a falusi csok. Egy friss felmérés szerint a Balaton közelsége miatt Veszprém megyében a legdrágábbak a kínálati árak, ami mintegy 254 ezer forintos négyzetméterárat jelent. Jelentősen bővül jövőre azoknak a településeknek a száma, amelyeken az állami lakástámogatási rendszer keretében elérhető falusi csok keretében […]

Sarkvidéki szamarak Horvátországban

Számtalan szokás létezik a világban az új év köszöntésére, a horvátországi Hvar szigetén például a helyi „Sarkvidéki szamarak” mártóznak meg az Adria vizében, minden január elsején. Immár hatodszor került sor az eseményre, ami talán nem akkora mutatvány, mint a jeges Balaton átúszása, de a fürdőzők létszáma azért mutat valamit abból, hogy hányan vágynak a 16

Madártani ritkaságot fényképeztek a Balatonon

2020 mérlege meglehetősen pozitívan zárult a hazánkba tévedt ritka madárfajok tekintetében és 2021 legelső napján is mindjárt egy igencsak különleges faj képviselőjét, egy jeges búvárt kaptak lencsevégre a Balatonnál. A képen látható jeges búvárt január 1-én figyelte meg Kurfis Ilona a Balatonon, Balatonvilágos közelében. A fajnak ez a 23. hazai előfordulása, számolt be Facebook oldalán […]

Osztálybeszémolók 2020: A 470-es osztály
Magyarországon az elmúlt években a 470-es osztályban versenyzők száma jelentősen csökkent. A hazai helyzetet összevetve, az olimpiai 470 es osztály nemzetközi összehasonlításban továbbra is a kétszemélyes olimpiai hajóosztályok egyik meghatározó szereplője, mind a férfiak, mind a nők mezőnyében. A nemzetközi versenyeken is tapasztalható az egységek számának csökkenése, de nem olyan drasztikus mértékben, mint a hazai versenyeken.
Összedőlt egy épület Balatonmeggyesen - egy férfit is majdnem maga alá temetett
A falubeliek hívták a tűzoltókat, de nem volt idő megvárni őket, így Mészáros András, azaz Doktor Balaton testi épségét kockáztatva bement érte a romok közé.
Paloznaki Jazzpiknik 2021

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Paloznaki Jazzpikniket 2021. július 29-31. között.

Reklám
B my Lake Festival 2021 Zamárdi

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a B my Lake Festivalt 2021 augusztusában az elektronikus zene kedvelőinek legnagyobb örömére.

Fellendülhet a hajós turizmus?

Olaszországban bíznak abban, hogy újra erőre kaphat a hajós turizmus. Ez azért is lenne fontos az ország számára, mert GDP jelentős részét teszik ki az idegenforgalmi bevételek. A járvány tavaly nagyon komolyan érintette az országot, márciusban mind az olaszországi utazásból származó jövedelem, mind az olaszok külföldi utazási költségei komoly csökkenést mutattak. A tengerjáró turizmus tavaly

Bondoró Utcaszínház Fesztivál 2021 Kapolcs

2021. június 11-13. között rendezik meg Kapolcson a Bondoró Utcaszínház Fesztivált koncertekkel, vásári forgataggal, színes programkínálattal.

Akinek van fölösleges 3,6 milliárdja, már licitálhat is a nemzeti vagyonkezelő árverésén
Négy balatoni, és egy óbudai üdülőingatlant bocsátanak aukcióra.
Adventi gesztenyesütés és karácsonyi vásár 2021 Gyenesdiás

Sült gesztenye és forralt bor illata lengi körül a gyenesdiási Községháza előtti teret 2021. december 11-12-én az Adventi gesztenyesütés és karácsonyi vásár napjain.

Gyenesdiási Burgonya Nap 2021

2021. szeptember 18-án 15 órától ismét megrendezik a Gyenesdiási Burgonya Napot a Piac és rendezvénytéren.

Gyenesdiási Szüreti Vigasságok 2021

2021. szeptember 4-én 16 órakor kezdődik a jó hangulatú szüreti mulatság a Gyenesdiási Piac és Rendezvénytéren.

Gyenesdiási Keszegfesztivál 2021

2021. július 3-4. között rendezik meg Gyenesdiás hagyományos gasztro-rendezvényét, a Keszegfesztivált.

Gyenesdiási Keszegfesztivál 2021 Gyenesdiás

2021. július 3-4. között rendezik meg Gyenesdiás hagyományos gasztro-rendezvényét, a Keszegfesztivált.

GYÖNGY, Gyenesdiási Önkéntes Gyógyító Napok 2021

2021. június 24-27. között rendezik meg a GYÖNGY, azaz a Gyenesdiási Önkéntes Gyógyító Napokat a Nagymezőn.

GYÖNGY, Gyenesdiási Önkéntes Gyógyító Napok 2021 Gyenesdiás

2021. június 24-27. között rendezik meg a GYÖNGY, azaz a Gyenesdiási Önkéntes Gyógyító Napokat a Nagymezőn.

Balatoni Barista Bajnokság és Koktél Verseny 2021 Gyenesdiás

2021-ben is keresik a régió legjobb kávémesterét Gyenesdiáson, a Balatoni Barista Bajnokság és Koktél Versenyen.

Piaci szezonnyitó 2021 Gyenesdiás

Ünnepséggel, vetőburgonya vásárral, vidám programokkal nyitja a szezont 2021. április 3-án a gyenesdiási Első Balatoni Hal- és Termelői Piac.

2020 vicces sztorijairól meséltek a balatoni rendőrök
A búcsúzó 2020-as esztendő bővelkedett olyan nem mindennapi történetekben is, amelyeket látva még a sokat tapasztalt somogyi rendőrök is kénytelenek voltak néha elfojtani egy-egy mosolyt, miközben összeráncolták a homlokukat.
Húsvéti készülődés 2021 Gyenesdiás

2021. március 27-én 9 órától a Községházán és a Pásztorházban várják a kicsiket és a nagyokat a Húsvéti készülődés családi programra.

Visszhang Fesztivál 2021 Tihany

A Visszhang Fesztivál Tihany hagyományos zenei rendezvénye, amely a Balaton környékének népzenéjét mutatja be.

Húsvéti nyuszi-buli 2021 Tihany

2021. április 4-én a Mádl Ferenc tér ad otthont Tihany hagyományos húsvéti programjának, a Húsvéti nyuszi-bulinak.

Húsvéti nyuszi-buli 2021 Tihany

2021. április 4-én a Mádl Ferenc tér ad otthont Tihany hagyományos húsvéti programjának, a Húsvéti nyuszi-bulinak.

Kecskeköröm ünnep 2021 Tihany

A tihanyi hagyományos Kecskeköröm ünnepet 2021. május 1-jén rendezik meg a Belső-tó partján, amely az egész család számára kellemes kikapcsolódást nyújt.

Tengerlátópart, azaz a balatonakarattyai magaspart

Hogy miért is kapta az akarattyai Kisfaludy-sétány a Tengerlátópart kitüntető címet, nem nehéz megmagyarázni.

Most az erdő lehet az edzőtermünk
Egy farönk, egy nagyobb kődarab, netán egy kisebb szikla – a járványhelyzet miatt a modern eszközökkel felszerelt konditermek zárva tartanak, ugyanakkor, akik szeretnék fejleszteni izmaikat, megtehetik a természetben is.
Vendée Globe: hibasorozat Isabelle Joschke hajóján

Az eddig nagyszerűen hajtó, a Horn-foktó már csak 300 mérföldnyire lévő francia-német vitorlázónő hajóján számos hiba mellett megszűnt a tőkesúly billenthetősége

A Balaton-egylet alapítójának, Sziklay Jánosnak emlékére
Sziklay János, író, újságíró neve kevésbé ismerősen cseng, pedig sokoldalú írói életműve mellett a Balaton-kultusz egyik élharcosának számított.
Túlszárnyalták a balatoni ingatlanárak a fővárosit? Ebben biztosan!
Bár a 2020 a hullámvasutazás éve volt, akadtak érdekes rekordok a lakáspiacon.
Reklám