Vitorlázás

Újra vízen a fatestű kalózhajó
Vízre került a Talizmán Siófokon. A hajóval kapcsolatos erőfeszítéseket komoly előkészületek, s egy alapos renoválás is megelőzte.
A koronavírus miatt kizárólag gépjárművel utazhatunk a balatoni kompon

A BAHART 2020.03.24-től átmeneti utazási feltételekkel biztosítja a szolgáltatást a rendelkezések visszavonásáig.

A zene az kell
None
Egy fürdőváros anekdotái
None
Reklám
Legyünk együtt online- Jóga
None
Tudod, milyen egy online borkóstoló?
Házhozszállítással, borozzotthon kampánnyal és LaposaLive videókkal reagál a Laposa Birtok a rendkívüli helyzetre.
Maradj Otthon! Fesztivál
None
Múzeumi séta Hévízen
None
Baltic 142 Canova – Szuperjacht foilerrel

Már ugyancsak hűvös szelek jártak a finn vidéken, amikor tavaly ősszel a Canova névre keresztelt szuperjacht elhagyta a Baltic Yachts gyár mólóját. A gyönyörű törtfehér test csendesen – és meglepően gyorsan – suhant a Botteni-öböl szürkéskék vizén. Ez persze nem meglepő, hisz vitorla nélkül a hajó haladásáról egy 420 kW-os elektromos motor gondoskodik, amely 14

Kiskertek gondozása
None
Félúton
None
Tornázz velünk
None
Balatoni legendák: a tihanyi visszhang és a kecskeköröm

Gyönyörű tündérlány, ősz hullámkirály, aranyszőrű nyáj a főszereplői a tihanyi visszhangról és a kecskekörmökről szóló mondáknak.

Reklám
Mesekuckó és játékház
None
A vízimentők maszkokkal segítenek
A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata orvosi maszkok beszerzésével veszi ki a részét a koronavírus visszaszorításáért folytatott küzdelemben. Kórházak, orvosi praxisok, gyógyszertárak és önkormányzatok, valamint cégek és magánszemélyek FFP2, FFP3 és N95 maszk rendeléseit regisztrálják. Egy héten belül érkezik az első 20.000 darab. FFP2, FFP3 és N95 maszkokat lehet előrendelni. A megbízható gyártóknál ezekre is sokat kell […]
Az óceánok legmélyebb pontjai

Az óceánok mélye számos csodát rejt, amelyekből csak keveset ismerünk. Ugyanúgy, mint a szárazföldön, a tengerek domborzata is változatos. Fennsíkok, völgyek, síkságok, hegyek és árkok szabdalják, amelyek mérete vetekszik, sőt bőven meghaladja szárazföldi társaiét. A tektonikus lemezek mozgása az óceánok mélyét is folyamatosan alakítja. Az óceánok átlagos mélysége 3,5 km. A 200 méternél mélyebb övezetet

Keszthelyen is érezni lehetett a földrengést
Az Index.hu értesülései szerint több dél-dunántúli olvasójuk számolt be nekik arról, hogy a Zágráb közeli epicentrumú, a Richter-skála szerint 5,3-as erősségű földrengést a Balaton közvetlen közelében is lehetett érezni több településen is, többek között Zalaegerszegen és Keszthelyen is.
Strandokat zártak be a tömeg miatt
Nagyon sokan leköltöztek balatoni nyaralójukba, miután bejelentették az iskolák zárva tartását, ezért néhány strandot be kellett zárni az érkező tömeg miatt. Ilyen például a balatonalmádi önkormányzati strand is, ahová minden évben szabadon le lehetett járni tavasszal, az érkező tömeg miatt viszont úgy döntöttek az illetékesek, hogy március 20-tól zárva tartják ezt is.Az elmúlt egy hét […]
Az idei vitorlásszezont lefújták, a vízen edzeni sem lehet
Határozatlan időre elhalasztják a 2020. évi versenyszezont, erről döntött a Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége március 19-i ülésén.
Elmarad a 2020. évi Nemzeti Regatta
Elmarad a 2020. évi Nemzeti Regatta
Elmarad a május elejére tervezett vitorlástúra, elhalasztják a versenyszezon kezdetét
Elmarad a május elejére tervezett vitorlástúra, elhalasztják a versenyszezon kezdetét
Szájmaszkot és szendvicset visznek a siófoki kórház dolgozóinak a lakosok
Több siófoki szervezet is vállalta, hogy a helyi kórház dolgozóinak mindennapjait segíti a veszélyhelyzet idején. Van, aki szendvicset szállít a dolgozóknak, más pedig szájmaszkot gyárt az orvosoknak és ápolóknak.
Reklám
Virtuális tengeri tábor gyerekeknek

Tanulási lehetőség otthonról: a Seattle-ben található Oceanográfiai Kutatóintézet kollégáit is elérték a koronavírus járványhoz kapcsolódó intézkedések. Jelenleg a bezártságból próbálják folytatni munkájukat, online előadásokat szerveznek kisiskolásoknak. Erin Ashe, az intézet igazgatója Erin és Robb online gyerektábort indítottak, ahol játékos, interaktív formában beszélnek a tenger élővilágáról, a kutatásaik fókuszában levő tengeri emlősökről, a kardszárnyú delfinekről és

Hálóval, tiltott módon halászott a pécsi pár a Balatonnál
Meglepő módon nem egy egyedülálló pecás, hanem egy pár bukott le orvhalászat miatt, mert Baranyából a Balatonra ruccantak ki, de kevésbé romantikus tevékenységbe fogtak a tónál.
Zajlik a süllőnász a borókafészkekben
Háromezer süllőfészket helyeztek ki a napokban a Balatonba. A boróka ágakból készített helyek májusig maradnak a tóban, addig a süllők, balinok és a keszegfélék ivóhelyéül szolgálnak.
"Fogadjuk a vészhelyzetben is szeretettel a hozzánk érkezőket!" kéri a Balatoni KÖR
Legyünk felelősek, és fogadjuk a vészhelyzetben is szeretettel a hozzánk érkezőket, de mindnyájan tartsuk be azokat a szabályokat, amik a vírus elterjedését gátolják - kéri a Balatoni KÖR.
Egyre több és több versenyt törölnek vagy ütemeznek át a koronavírus miatt
Egyre több és több versenyt törölnek vagy ütemeznek át a koronavírus miatt
Hévíz megvár- egy időre bezárnak a hévízi hotelek
Ideiglenes üzemszünetre készülnek a hévízi gyógy- és wellness hotelek is.
Siófokon már nyoma sincs a happening-hangulatnak
A hét közepén tömegek költöztek le balatoni nyaralóikba. A helyi polgármesterek szerint ezzel viszont felgyorsulhat a járvány terjedése.
Tematikus vezetett séták Füreden #2 - a Vaszary villa
Balatonfüreden sok gyönyörű villa van, ami megcsodálható, némelyik bejárható és mindegyik külön történettel rendelkezik. A történetek és épületek ismerője, Fülöp Júlia mesél nekünk a VillaSéták alkalmával. Mai állomásunk a Vaszary Galériának helyet adó Vaszary villa.
A Balatonnál is éreztük a zágrábi földrengést
Földrengést érzékeltek többen reggel 6 óra 24 perckor hazánk délnyugati településein, Zalakaroson, Hévízen és a Balatonnál is.
Ezekben a balatoni éttermekben kapod a legjobb rántott húst 2020-ban
Ha a vasárnapi ebédre gondolunk legtöbbünknek valószínűleg a húsleves és a rántott hús jut eszébe. Nem véletlen, hiszen a magyar konyhának egyik alapvető elemévé vált a panírozott hússzelet. Lássuk a Balatonnál hol kóstolhatjátok a legjobbakat! A Dining Guide TOP100 Étteremkalauza ezúttal nemcsak a legjobb vidéki éttermek és cukrászdák listáját mutatja be nektek, hanem elkészítette toplistáját […]
Markáns front és hó érkezik a hétvégén
Szombaton észak, északnyugat felől markáns hidegfront érkezett, amelynek mentén a záporokat már délelőtt néhol dörgés, villámlás kísérte.Zivatarveszély miatt minden balatoni megyére – Veszprém, Somogy és Zala – elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. A következő napokban télies időjárásra, főleg az ország DNy-i tájain, a Balaton térségében is havazásra van kilátás.
Online szentmise a Tihanyi Apátságból
Streemelte a Tihanyi Bencés Apátság szombaton délután a Rózsafüzér és Szentmisét. Ha lemaradtál, de szeretnéd pótolni, most megheteted. Mutatjuk.
Kiürültek a parti sétányok
Múlt hétvégén még a nyaralóktól volt hangos a Balaton, fittyet hánytak a koronavírusra. Szerencsére mára mindenki megértette, hogy haza kell menni.
Jótékonysági kampányt indít a badacsonyi borászat
Idén is jótékonysági akciót indít a badacsonyörsi Folly Arborétum és Borászat a Down-szindróma világnapja alkalmából.
Pozitív lett egy nem akkreditált laborban készült koronavírusteszt Balatonlellén
Pozitív lett a koronavírus tesztje egy állampolgárnak Balatonlellén – ezt Kenéz István, Balatonlelle polgármestere írta ki az önkormányzat hivatalos weboldalára pénteken.
Farkasházi Réka és a Tintanyúl online meséi
None
Dániel András mesél online
None
Érdi Mária vitorlázó Tihanyban vonult karanténba
Érdi Mária önkéntes karanténba vonult. A vitorlásversenyző a közelmúltban a Trofeo Princesa Sofián ült volna hajóba, a szervezők azonban bejelentették, hogy a világjárvány miatt törlik a versenyt.
Vaskakas (online) Bábszínház - Matiné: Óz
None
Szalóki Ági mesél - minden este
None
Online előadás - Christian Morgenstern: Bitódalok
None
Live matiné: Veronaki Duó koncert- Kuruttyoló Békakirály
None
Legyen örömteli az otthonlét gyerekkel, lakásban, kert nélkül is
A négy fal közé szorulva sokan a túlélésre hajtanak, a család a fejét töri: hogyan fogja kibírni ezt az időszakot, amikor ennyi a tennivaló és a gyerekeknek otthon kell tanulniuk, a szülőknek pedig dolgozniuk. Fontos lenne úgy tekinteni erre az időszakra, hogy mennyi jó dolgot tudunk kihozni belőle, és az összezártságot örömtelinek megélni.
Ima és hit az online térben
A keresztény egyházak a modern technikát is felhasználják a hívekkel való kapcsolattartásra, a hitgyakorlás segítésére.
Reklám