Vitorlázás

Mesterségek napja | Keszthely
None
Őszi családi nap | Keszthely
None
Kerekesszék felvonóra gyűjtenek a Soundon megsérült fiúnak
Kerekesszékbe került a Balaton Soundon az óriáskerékből kizuhant 16 éves fiú.
A népmese napja | Keszthely
None
Reklám
Öt nap alatt öt rangos elismerést is bezsebelt Hévíz
Öt nap alatt összesen öt díjat nyert Hévíz két rangos, országos turisztikai marketinggálán.
Hogyan zajlik a hajóvásárlás?
Az ősz manapság a hajóeladások legaktívabb időszaka. Ilyenkor megélénkül a használt hajók piaca, a külföldi import és az új hajók eladása is.
SailGP – Andalúziában a mezőny – élő közvetítés

Élő közvetítés a szombati futamokról délután 3 óra 30 perctől...

Lopott árammal termesztette a kábítószer-tartalmú kendert az alsóörsi férfi
Jelentős mennyiségű kábítószer-birtoklással, valamint lopással vádol a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfit, aki saját lakásán termesztett kábítószer-tartalmú növényeket.
Újra várja a vendégeket a keszthelyi Hotel Helikon
Átadták a 11 milliárd forintból megújított Hotel Helikont. A Balaton-parti beruházást a Kisfaludy-program mintegy négymilliárd forinttal támogatta.
Légimentő helikopter landolt a kastélyparkban
Második alkalommal ügyelt a sármelléki légimentő helikopter a keszthelyi Festetics-kastély parkjában, ahol véradásra buzdították a vendégeket.
Népszerűsítik az orgonajátékot Nemesvitán
A Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt keretében rendezett orgonakoncert-sorozat harmadik programjával a XVI. Ars Sacra Fesztivál rendezvényeihez csatlakozott a település.
Veszprémbe érkezett a TimeCircus 10 méteres szárazföldi hajója, a Landschip

Egy nemzetközi kulturális zarándoklat során tíz ember kézi erejével húzott és tolt szekér – de inkább egy különös traktor-autó-hajó hibrid, amely a Landschip (szárazföldi hajó) nevet kapta – indult el a flamand Antwerpenből és érkezett csütörtökön délután Veszprémbe. Hosszú útja során, többek között Veszprémet és Temesvárt is érintve, a tervek szerint 2023 februárjában érkezik meg […]

Állatpark és madárkert is nyitva lesz a Balatonnál
Állatpark és madárkert is látogatható lesz a jövőben a Balatonnál, hiába ért véget a nyári szezon. Sok helyen a rezsi- és a takarmányárak növekedése ellenére is igyekszenek fennmaradni. Van, ahol napelemes rendszert építenek ki.
Reklám
Vegyen lakást egy luxushajón!

A Storylines hajótársaság bejelentette, hogy megépíti első, 18 fedélzetes, luxuslakóhajóját, amely határozatlan ideig körbeutazza a világot, és aki megteheti, otthont is vásárolhat rajta. A hajó csak 2025-ben kezdi meg ezt az egyedülálló, élethosszig tartó utazást, különböző útvonalakon haladva, miközben három és fél évente kerülheti meg a földet. A 225 méter hosszú, MV Narrative elnevezésű luxustengerjáró

Hotelszarkát fogtak a balatonfüredi rendőrök
A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták az 54 éves német elkövetőt.
Megváltoztak a balatoni haltelepítések

Kevesebb helyszínek zajlanak majd a balatoni haltelepítések az ősz folyamán a megemelkedett üzemanyagárak és a Balatonon alacsony vízállása miatt. A korábbi évektől eltérő módosítás nem érinti a kihelyezett halak mennyiségét. Szeptember 22-én kezdetét vette az őszi haltelepítési szezon a Balatonnál. A lehalászást reggel a varászlói tógazdaságban kezdték, majd Balatonlelle-Irmapusztán folytatják az éves termés „betakarítását”. A

Rizling és cabernet franc a Veszprém megye bora
Idén is kiválasztották a Veszprém Megye Bora verseny legkiemelkedőbb borait, amelyek készítői méltán lehetnek büszkék a kiváló nedűkre.
A majdnem tökéletes feleségek
Egy feleségnek tényleg tökéletesnek kell lennie? Vajon azok voltak azok az asszonyok akik 50, 100 vagy akár több száz éve voltak feleségek? Ráadásul a legfelsőbb körökhöz tartozó feleségek. Izgalmas, időnként pikáns kis történetek következnek a majdnem tökéletes feleségek hétköznapjairól.
Balatonőszödi szüreti mulatság 2022

2022. október 1-én szüreti mulatságot rendeznek Balatonőszödön.

Baleset az M7-esen Martonvásár térségében
A Budapest irányából vezető oldalon történt a baleset az M7-esen.
Keszthelyen ősszel is pezseg az élet
Bár a strandidőnek vége, Keszthelyen a hűvösebb napokban sem unatkozol, kastély, múzeumok, bringatúrák és finom ételek várnak.
Indul az őszi pergetőszezon a Balatonon

Ha szeptember vége, október eleje, akkor bizony indul, mégpedig ezerrel a pergetőszezon. Október közepére már nincs nap, amikor ne hívna a víz, meg persze a horgászat, úgyhogy érdemes felkészülni a pillanatra, amikor a nagy dobások beindulnak. Mert aztán nincs megállás, csak kapás, kapás és kapás! Jó ötlet villantani a vízparton? Igen, de nem egészen köznapi […]

Reklám
Kezdetét vette az őszi haltelepítési szezon a Balatonnál
Kevesebb helyszínen, de változatlan mennyiséggel zajlanak a balatoni haltelepítések, amelynek szezonja szeptember 22-én indult.
A Balaton körüli megyékben megszűnt az általános tűzgyújtási tilalom
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal azonban felhívta a lakosság figyelmet, hogy mindenki legyen fokozottan körültekintő, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.
A balatoni erdők továbbra is megmaradnak
A balatoni erdők területén – akárcsak a többi magyar erdőben – fenntartható erdőgazdálkodás folyik. A 62 ezer hektáron működő, és 15 millió köbméter élőfakészlettel rendelkező Bakonyerdő Zrt. évtizedek óta kevesebb fát hasznosít, mint amennyit az erdők teremnek.
Bakancslistás helyek a Balaton körül – Őskori festékbánya, Lovas

A Balaton-felvidék valósággal hemzseg a középkori történelmi emlékektől, de gyakran kerülnek elő olyan töredékek is, melyek a térség ókori állapotaiba engednek betekintést. A legritkább halmazt a még ennél is régebbi idők lenyomatai képezik, melyekre egy nagyszerű példa a Lovastól észak-nyugati irányba fekvő őskori festékbánya. 1951-ben, mikor a Veszprémet és a 71-es főutat összekötő új út […]

Kerekesszékbe került a fiú, aki kizuhant az óriáskerékből a Balaton Soundon
15-20 métert zuhant a fiú, most kerekesszékkel tud csak közlekedni.
Lakossági igényfelmérést tart a balatonfüredi önkormányzat

Szeptember 30-án, 10 óráig adhatják le a fürediek a barnakőszén igényüket. A Kormány felkérte az önkormányzatokat, hogy a széntüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel rendelkező lakosság körében – a 2022/2023. évi fűtési szezonra vonatkozóan – mérje fel a lakosok barnakőszén igényét. Az önkormányzat kéri, hogy 2022. szeptember 30-án,10 óráig az érintettek adják le barnakőszén igényüket – a mennyiség […]

Új koncepció az aligaligeti fejlesztésben

Balatonvilágos Község Önkormányzatával kezdeményeztek egyeztetést az egykori Club Aliga új tulajdonosai. A megbeszélésen a Bayer Property Zrt. képviselői felvázoltak egy három ütemben tervezett fejlesztési koncepciót, amelyben szerepel a leromlott állagú kikötő rekonstrukciója, strandfejlesztés, lakóingatlanok építése és egy főtér létrehozása. Az egyeztetés egyik legfontosabb üzenete, hogy a terület reorganizációja során kiemelt figyelmet kap a környezet megóvása,

Ismét jön a KEMP dalszerző tábor, ezúttal Veszprémben

A tavaly lezajlott első kör után a Banana Records ismét jelentkezik dalszerző táborával, a KEMP-pel, melyet október 6-tól 9-ig tartanak majd Veszprémben. A KEMP ideje alatt a résztvevők beköltöznek a táborba és minden nap más-más csapatokban írnak dalokat különböző iránymutatások alapján, esténként pedig előadásokon vehetnek részt olyan témákban, mint mastering, production, dalszövegírás, zenei menedzsment. A […]

31 sztárral hajózták körbe a Balatont
Összesen 270 hajóúttal szállították a 31 fellépő zenekar tagjait az idén először megrendezett BalatONkoncert-sorozat vízi színpadára – ami nagyjából annyit tesz, mintha másfélszer körbehajózták volna a tavat a sztárokkal a szervezők. Mindemellett még 9-10 autó súlyának megfelelő felszerelést is meghajókáztattak a 18 napos minifesztivál miatt. A 40 ezres nézősereg csak a műsorokat élvezhette, de a rendezők most közzétett összesítésének segítségével betekintést adunk a kulisszák mögé.
Egy nap alatt két kapitális ponty
Hatalmas pontyok kerültek horogra, majd lencsevégre Balatonlellén.
Tovább csökken a balatoni vízszint

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság szerint 1901 óta a legszárazabb hét hónapon vagyunk túl. A vizugy.hu adatai szerint 68 centiméter a Balaton vízállása, a siófoki vízmércénél hétfőn 72 centimétert mértek. Ezek a számok az augusztus végi 78 centiméterhez képest is jelentős csökkenést jeleznek, ám szerencsére nem annyira vészes a helyzet, mint a legalacsonyabb, 37 centis vízállás

America’s Cup – Az első AC40 vitorlás próba is sikeres volt Aucklandben

34 csomó gyenge szélben Auckland, Új-Zéland, szeptember 21. – A...

Balatoni programok szeptember utolsó hétvégéjére
Balatoni programok a napsütéses-borongós őszi időben is bőven akadnak.
Szeptember 23-án kezdődik a Romantikus Reformkor Fesztivál Balatonfüreden

A múltbéli hagyományok fesztiváljának parádés programkínálatát népművészeti és iparművészeti vásár is gazdagítja.

A balatoni fesztiválok voltak a nyár főszereplői a turizmusban
A hazai turizmusban kiemelt szerepe volt a balatoni fesztiváloknak, így döntöttek csúcsot a vendégéjszakák is a tó körül.
Már csütörtökön Veszprémbe érkezhet a TimeCircus 10 méteres szárazföldi hajója, a Landschip
Egy nemzetközi kulturális zarándoklat során tíz ember kézi erejével húzott és tolt szekér – de inkább egy különös traktor-autó-hajó hibrid, amely a Landschip (szárazföldi hajó) nevet kapta – indult el a flamand Antwerpenből és érkezik várhatóan csütörtökön délután vagy este Veszprémbe.
Tök jó nap 2022 Fonyód

2022. október 8-án rendezik meg a Tök jó nap családi programot Fonyódon.

Állatok Világnapja 2022 Balatonszentgyörgy

2022. október 8-án a Csillagvár Múzeumban 10 órakor kezdődik az Állatok Világnapja alkalmából rendezett családi nap.

Murcit kínálnak
Négy helyszínen, négy balatoni borászatnál várják a vendégeket a Balatonfüred-csopaki borvidék murcinapi rendezvényén szeptember 24-én, szombaton.
I. BuBa Epic
None
Orosz Zenei Fesztivál 2022 Tihany

Ötödik alkalommal rendezik meg 2022-ben az Orosz Zenei Fesztivál, mely ezúttal a 150 éve született Alekszandr Nyikolajevics Szkrjabin zenéjét helyezi fókuszba.

FINN OB 2022
Utoljára 1998-ban rendeztek Finn OB-t Balatongyörökön: Igazodva a Finn osztály hagyományaihoz, minden évben máshol rendezik meg a bajnokságukat.
Európai Madármegfigyelő Napok a Fehérvízi-lápon 2022

Európai Madármegfigyelő Napok a Fehérvízi-lápon 2022. október 1-én 9 órától.

Kiegyensúlyozott versenyzéssel győzött és megvédte címét a Viapan csapata
Szeptember 15.-18. között, a Karsailing VSE rendezésében került lebonyolításra Balatonlellén a BL Yacht Club kikötőjében a BAV32 hajóosztály országos bajnoksága. A 11 futamra kiírt bajnokságon mind a 11 futamot sikerült megrendezni. Sokszor az égiek is közbeszóltak, de a rendezők és versenyzők kitartása ennél is erősebb volt, így a szakadó eső és a néhol igen élénk – 20-25 csomó - szél is csak másodlagos volt.
Reklám