Vitorlázás

Amit mindenkinek látnia kell: a varázslatos panoráma a balatongyöröki Batsányi-kilátóból

Nehéz eldönteni, hogy melyik a legszuperebb kilátó a Balaton-felvidéken, hiszen van, ahonnan mesés a panoráma, van, ahova a felvezető út regényes.

Kidobta gigantikus cicijeit a Balatonon Baukó Éva - fotó
A sztár hatalmas dekoltázst villantott egy vitorláson. Baukó Éva csinos, virágmintás bikinibe csomagolta kerek cicijét, így szelte a hullámokat a magyar tengeren.
Vendée Arctique: Küzdelmes út észak felé

Húszból tizenhét hajó van versenyben, akik bonyolult időjárási helyzetben haladnak Izland felé

Vízisportoknak hódoltak a Balatonon az Exatlon bajnokai - videó
Kempf Zozo, Tóth Dávid és Orbán Olivér nekivágtak a Balatonnak, és kipróbálták a windsurföt, a túrakajakot majd a wakeboardot. Mindezt persze félmezetelenül.
Reklám
Női vízilabdázó csapat tekerte körbe a Balatont - a dunaújvárosi lányok óriásit teljesítettek!
A klub már nagyon készül a szezonkezdésre, most a Balatont kerékpározták körbe, egy csapatépítő összetartás jegyében. Gurisatti Gréta és Sajben Viktória, a csapat két kiválósága mondta el a részleteket.
SUP deszkán fedeztük fel a Keszthelyi-öböl titkos, eldugott részeit
Tudod, hol folyik a Zala a Balatonba? Gyere, megmutatjuk! Vízitök, tavirózsák, kormoránok, hattyúk és végtelen nádas. Ez is a Balaton!
3+1 kutyás strand a Balaton-parton, amit a kiskedvenced imádni fog

Elég döcögősen, de végül csak beindult ez a nyár is. A tikkasztó hőmérséklet még az embereket is próbára teszi, nemhogy bundás, négylábú barátainkat. Az ő örömükre állítottunk most össze egy listát a balatoni fürdőhelyekről, ahol ők is csobbanhatnak egyet a nagy kánikulában. 1. Fonyódi Kutyás Fürdetőhely Talán a Balaton legnépszerűbb kutyabarát strandja, de annyi bizonyos, […]

Jó kis versenyt hozott a One Design Trophy

A One Design Trophy balatonkenesei állomásán két pályán 43 egység indult, és nyolc hajóosztályban (Asso99, 8mOD, Melges24, Nautic330, E770, J24, S22, SR) mérték össze tudásukat a résztvevők. A 8mOD osztályban a Krackerjack (Kassai András) lett az első, a Nekem 8 (Czetl Gábor) és a Weight (Gyenes Ákos) előtt. Asso99 hajóosztályban nagyon magabiztosan nyert az első

Tematikus napok indulnak a Helikon Kastélyban

Szervezett városnéző sétákat és tematikus napokat indít keszthelyi Helikon Kastélymúzeum. A változatos programok és a jelentkezéshez szükséges információk alább olvashatóak részletesen. Hétfő – MÚZEUM+ Esti kastélylátogatás (18.00-21.00) eddig csak ritkán látogatható különleges helyszínekkel (Északi szárny) és aláfestő zenével a Tükörteremben. (Múzeumi belépőjeggyel rendelkezőknek) Kedd – HAPPY HOURS Séták a parkban 11.00 Szakmai vezetés és közös […]

Komolyzenei koncertek kezdődnek a Vaszary villában vasárnaptól

A klasszikus zene kedvelőinek örömére idén is a balatonfüredi Vaszary villa ad otthont az Érdi Tamás zongoraművész neve által fémjelzett Klassz a pARTon! fesztiválnak. Az ingyenes rendezvény július 12-én, vasárnap veszi kezdetét és egy héten keresztül tart majd. A belépés idén is ingyenes lesz, de a szervezők kérik, aki teheti, az a koncertek előtt regisztráljon a […]

"A zöldséget a leendő kajám eszi" - bbq, ahogy a profi csinálja
Amikor a konyha a kertbe költözik, akkor az igazán a férfiak játszótere. Hiszen a grillezés elsősorban és főként az erősebb nem foglalatossága. De azért a hölgyek is bátran próbálkozhatnak a konyhaművészet ezen ágában!
Balatoni fagylaltok nyerték az Év fagylaltja verseny érmeit

A 2020-as év fagylaltja versenybe 62 alkotást neveztek, az öt régiós elődöntőből tizenhárom készítmény jutott be a keddi budapesti döntőbe.

Balatoni fagylaltok lettek az Év fagylaltja verseny érmesei

A 2020-as év fagylaltja versenybe 62 alkotást neveztek, az öt régiós elődöntőből tizenhárom készítmény jutott be a keddi budapesti döntőbe.

Reklám
Holnap kezdődik a Kalóz OB
A Tihanyi Hajós Egylet lesz a házigazdája a Kalóz osztály országos bajnokságának, amely 2020.07.08-án kezdődik és 2020.07.12-ig tart majd. A bajnoki cím sorsa 12 futam alapján dől el, így a rendezők abban reménykednek, hogy ideális szélviszonyok fogadják majd a népes mezőnyt, és le tudják bonyolítani az összes futamot.
Jó szelet odafenn Béla bácsi!
A búcsú mindig nagyon nehéz. Akkor pedig különösen, ha egy sporttárstól kell búcsúznunk. Sajnos már az égi vizeken vitorlázik Elekes Béla, aki 1941-ben született és a vitorlázással úgy ismerkedett meg, hogy a felnőttek megengedték neki, hogy a hajójukból kimerje az esővizet. Azután 1956-ban ifi bajnok lett Kalóz hajóosztályban.
Szerdán kezdődik a Kalóz Magyar Bajnokság
Szerdán kezdődik a Kalóz Magyar Bajnokság
Már minden bajunk ellátják a parton
Tizenkilenc balatoni strandon vigyáz a fürdőzőkre a Magyar Vöröskereszt több mint háromszáz fiatal elsősegélynyújtója. 2007 óta teljesítenek szolgálatot, hét esetben életmentést is végrehajtottak. Idén július elsejétől augusztus végéig vannak jelen a Balatonnál.
Te mi leszel, ha nagy leszel?

Bill Lyons 2017–18-ban vett részt a Clipper Round the World regattán, élményeiről blogot vezetett. Megállapításai két év távlatából sem vesztettek aktualitásukból. Sőt, lehet, hogy sosem fognak. Bill a marketingszakmát hagyta oda a verseny miatt, és elmondása szerint olyan közösség tagjává vált, amelynek a tagjai a mai napi szoros kapcsolatot tartanak egymással. A vele történtek és

Tarolt a Balaton az Év fagyaltja versenyen - minden érmet elhoztak!
Dobó Norbert, a Füredi Fagyizó cukrásza készítette idén az Év fagylaltját, de az ezüstérmet is ő hozta el, ráadásul a gyenesdiási Bringatanya fagylaltmestere Somogyi Renáta elől, ő bronzérmet nyert!
Tavirózsa ovi a Hévízi-tóban

Szakértők bevonásával megkezdődött az indiai vörös tavirózsa palánták nevelése a Hévízi-tavon, melyek a város jelképének is számítanak.

A hiba nem az Ön készülékében van!

Nem kell mentőt hívni, ez művészi alkotás! Vagy mégis?

Szent István ünnepe 2020 Keszthely

2020. augusztus 20-22. között rendezik meg Szent István ünnepét Keszthelyen, a Balaton-parton színes programkínálattal.

Reklám
Belvárosi borfesztivál 2020 Keszthely

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Bor összehoz Keszthelyen - Belvárosi borfesztivált Keszthely sétálóutcáján 2020. augusztus 7-9. között.

Új kihívás! Elektromos hajó és autó versenye Alsóörs és Siófok között
Két pont között a legrövidebb út az egyenes. De vajon a leggyorsabb is? Ezt akartuk kideríteni, amikor elhatároztuk, hogy egy elektromos autóval és egy e-hajóval versenyt futunk Alsóörs és Siófok között a Kékszalag-győztes Petrányi Zoltán bevonásával. Nem mellesleg azt is reméltük az akciótól, hogy kiderül, mennyit is bírnak ezek a járművek erőltetett üzemmódban.
Zalai Borcégér Keszthelyi Borünnep 2020

A keszthelyi Platán sétány árnyas fái alatt rendezik meg idén a Zalai Borcégér Keszthelyi Borünnep gasztronómiai rendezvényt 2020. július 29-augusztus 2. között.

Papa, mama, gyerekek - Családi Napok
None
Liberal Youth|Exterminating Angel|Mass//Reaction|Bojang Bugami
None
Keszthelyi Folkfeszt 2020

A Balaton-part ad otthont a több éves hagyományra visszatekintő programnak, a Keszthelyi Folkfesztnek 2020. július 24-26. között.

Banzáj Jam Session
None
Balaton Summer Market - Alsóörs
None
Flying Ball amatőr strandröplabda kupa – Plázs Siófok
None
Nyugat-Balatoni ízek sétánya 2020 Keszthely

2020. július 8-12., valamint július 22-26. között gasztronómiai kalandok sora várja az érdeklődőket Keszthelyen, a Nyugat-Balatoni ízek sétányán.

Street Festival 2020 Keszthely

2019. július 7-augusztus 6. között szólisták és kamarazenekarok koncertjei, és további izgalmas programok várják az érdeklődőket a Street Festivalon.

Wannabe Beach – Plázs Siófok
None
Térzenei koncertek a keszthelyi Balaton-parton 2020

A keszthelyi Balaton-parton álló Zenepavilon ad otthont 2020 nyarán a Térzenei koncerteknek, melyen többnyire kamarazenekarok lépnek színpadra.

Balatoni Retro Láz – Plázs Siófok
None
Jó szelet odafönt Béla Bácsi....
Jó szelet odafönt Béla Bácsi....
Nyárbúcsúztató és Vendégmarasztaló Fesztivál 2020 Alsóörs

2020. augusztus 19-22. között rendezik meg Alsóörsön a Nyárbúcsúztató és Vendégmarasztaló Fesztivált.

Bagossy Brothers Company – Plázs Siófok
None
Szombaton indul az idei Mozdulj Balaton!
33 település 38 strandja csatlakozott az idei rendezvényhez! Veled hol találkozunk?
Rakonczai Piano – Plázs Siófok
None
Július 11-én rajtol az idei Mozdulj Balaton!

2004-ben 9 Balaton-parti település részvételével indították el a Mozdulj Balaton! rendezvénysorozatot, amelyhez idén 33 település 38 strandja csatlakozott.

Gicccs Party Fesztivál – Plázs Siófok
None
Jazz Fiesta Balatongyörök: Loop Doctors
None
Vendée Arctique: Armel Tripon kiállni kényszerült a versenyből

Újabb sérülés miatt javítani kell a L’Occitane en Provance IMOCA 60-ast

Bizonyos balatoni strandokon szombattól a pályákat és a sporteszközöket bárki szabadon használhatja
None
Reklám