Vitorlázás

Nem talált jeget az északi-tengeri expedíció

Történelmi útra indult az STS Sedov vitorlás hajó, amely Vlagyivosztokból az északi-tengeri út keleti felén halad, hogy megkerülje Eurázsiát. Az STS Sedov már közel 6000 kilométert tett meg a Szibéria feletti tengereken, hogy november közepén megérkezzen a balti-tengeri kikötőbe. A hajó közel 80 évig volt a világ legnagyobb vitorlása, és legénységével történelmi útra indult, hogy

Népzene, játék, táncház és maraton vár a Völgyben!
Egy hét szünet után szombattól ismét Völgyhétvége Kapolcson, idén már a harmadik. Egyelőre a közeledő erőteljes lehűlés sem akadályozza a programokat, de érdemes lesz melegen és rétegesen öltözködni.
Szombati vitorlás csúcsforgalom a Balaton nyugati medencében

Két versenyen, az Öszi Pünködósi Regattán és a tókerülő Balatoni Szólóvitorlázó Versenyen résztvevő közel kétszáz vitorlás tart majd Keszthely felé szombat délelőtt a Balatonon

29er OB és Európa Kupa: kezdésként 4 futam
29er OB és Európa Kupa: kezdésként 4 futam
Reklám
Óceánjárót vásárolna? Itt a remek alkalom!

A világ egyik legnagyobb óceánjáró utasszállító flottáját üzemeltető Carnival 18 hajója eladását tervezi, és ezzel csaknem 12 százalékkal csökkenti kapacitását. A legtöbb hajózási társaság december végéig nem is szervez utakat. A Carnival Cruise Corporation központja Miamiban van. Hozzá tartozik a Carnival Cruise Line, a Holland America, a Princess Cruises, a Seaburn és még öt nagyobb

Plesz Botond sikere a Balatonman Kenesén
A közelmúltban tagja volt a Csupasport sztárváltójának, a hétvégén megnyerte a neves triatlonversenyt az iron távon, közben pedig edzőként tizenhat tanítványának teljesítményét is figyelte.
Los An Gyenes 2021 Gyenesdiás

2021-ben ismét hamisítatlan ’50-es évekbeli érzés fura fazonokkal, csodás autókkal és pörgős Old Rockabilly zenével Gyenesdiáson.

Márton nap 2020 Gyenesdiás

2020. november 7-én 18 órától rendezik meg a hagyományos Márton napi programot Gyenesdiáson.

Csodaszarvas Családi nap 2020 Gyenesdiás

2020. október 11-én második alkalommal rendezik meg Gyenesdiáson, Természet Háza Látogatóközpont udvarán a Csodaszarvas Csalási napot.

Idén is lesz Gasztropiknik a Balaton körül
None
Terasz koncertek 2020 Keszthely

Keszthelyen, a Balaton Színház főbejárata előtt rendeznek Terasz koncerteket a hét több napján is 18 órától.

Kötelező maszkot viselni a balatoni hajókon, és kompokon

A Balatoni Hajózási Zrt. a személyhajókon és kompokon kiegészítő utazási feltételeket vezetett be a járványügyi helyzet miatt.

Kötelező a maszkviselés a balatoni hajókon és kompokon

A Balatoni Hajózási Zrt. a személyhajókon és kompokon kiegészítő utazási feltételeket vezetett be a járványügyi helyzet miatt.

Reklám
A mészkövekbe faragott szívek temetője Balatonudvariban

A balatonudvari temető megkövesedett szíveinek története az 1770-80-as évekig nyúlik vissza.

Emberi hajjal az olajszennyeződések ellen

Érdekes megoldással harcolna a környezetszennyezés ellen egy francia fodrász, aki ötletének megvalósítása érdekében már jelentős lépéseket is tett.

Egyensúlyban önmagammal - dr. Csernus Imre előadása
None
Terasz koncertek
None
Bizarr bazalttufa formációk, a Szélmarta sziklák Tihanyban

Az 5 kilométer hosszú, és a 4 kilométert még a legszélesebb részén sem elérő Tihanyi-félsziget az izgalmas látnivalók tárháza.

Ízek és értékek: Csopak, amelynél szebbet nehéz elképzelni

A természet bőkezű Csopakkal: a karsztforrásokban és szénsavas forrásokban gazdag táj már ősidők óta lakott.

Megújul a vasúti menetrend, és olcsóbb jegyek lesznek egyes dunántúli szakaszokon
Megújított őszi menetrend lép életbe több dunántúli vonalon szeptember 28-án, és olcsóbbak lesznek a vonatjegyek is.
NOX- Péter Szabó Szilvia koncert
None
Nem csak a húszéveseké a világ
None
Reklám
Hajdu Klára és Szakonyi Milán akusztikus duókoncert
None
Népszerűek a balatoni termelői piacok
A vidéki termelői piacok varázslatos szabadtéri hangulatába is befészkelte magát a Covid-járvány miatti védekezés, de a vásárlók így sem maradtak el - derül ki a Magyar Nemzet beszámolójából.
Emberi hiba okozta a nyári bektériumszennyezést a vízhálózatban
Több mint háromszáz ember munkája, kilencezer munkaóra és 60 millió forint költség - ennyibe került elhárítani nyár közepén azt a vészhelyzetet, amit felelőtlen emberek okoztak Siófok Kiliti városrészében.
A Balatonon és Budapesten a legtudatosabbak a házépítők

Budapesten és annak agglomerációjában, valamint a Balaton környékén zajlanak a legátgondoltabban a házépítési műveletek. A jövőre érvénybe lépő, szigorú energiaügyi szabályozás is tudatosságra ösztönzi az új ingatlanok tulajdonosait a kivitelezésben – írja a profitline.hu. A Wienerberger közelmúltban indított Mesterház Programjának számai alapján Budapesten és a szomszédos településeken, valamint a Balaton környékén kifejezetten jellemző az átgondoltabb […]

Jól muzsikált a szezon a horgászok számára is

A koronavírus hatásai nem befolyásolták számottevően a balatoni horgászok aktivitását, hangzott el a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) legutóbbi ülésén. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. riportjából az is kiderül, hogy az átlagot még úgy is sikerült tartani, hogy sok önkormányzat korlátozta a vízhez való hozzáférés lehetőségét. A külföldi vendéghorgászok hiánya azért érezhető volt, de még így […]

Új elnök a Magyar Vitorlás Szövetség élén

Szeptember közepén Balatonfüreden tartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Vitorlás Szövetség. Az eddigi elnök, dr. Kollár Lajos nem vállalt újabb ciklust az MVSZ élén, a pozícióra Gerendy Zoltán volt az egyedüli jelölt, és a tagság teljes egyetértésben választotta meg őt a szervezet első emberének. Dr. Kollár Lajos 2013. május 10-én lett a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke,

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Kisfaludi templomrom, Mindszentkálla

Mindszentkálla határában, a Kopasz-hegyből mered ki egy pár falcsonk, amelyek egy legendákkal átszőtt, mitikus falu mementóiként őrzik a magaslatot és annak páratlan panorámáját a Káli-medencére. Nagyon keveset tudni Kisfalud templomáról, sőt még magáról a településről is. Néhány történész szerint a falu neve valójában Kiskál volt egy 1335-ös oklevél alapján. Annyi biztos, hogy 1548-ban égették fel […]

Péter-Szabó Szilvi: Balaton, festészet, Sztárban Sztár - interjú
Péter-Szabó Szilvinek idén kevés ideje volt a Balatonnál pihenni, de azt jól kihasználta: festett, sétált vagy csak nézte a vizet. A Sztárban Sztárról is kérdeztük. Tudtad, hogy gyászolta Kurt Cobaint, amikor öngyilkos lett? S mi köze a kiállításszervezéshez? Erről is mesél az interjúban.
Romantikus Reformkor Fesztivált rendeznek szeptember 25-27. között Balatonfüreden

Jókai Mór, Széchenyi István korába repülhetünk vissza a balatonfüredi Tagore Sétányon lévő Romantikus Reformkor Fesztiválon.

Ráesett egy jéghegy két falmászóra

Cikkünk címében semmilyen túlzás nincs, Mike Horn és Fred Roux az Északi-sark közelében vágtak neki a kalandnak, ami majdnem az életükbe került. Az expedíciós csapat Svalbard közelében vitorlázott, amikor kiszúrták a nekik tetszőt képződményt, és úgy döntöttek, megmásszák azt. Fontos tisztázni az előzményeket: Mike Horn napjaink egyik legelismertebb felfedezője, egyedül és külső támogatás nélkül hosszában

Gyapjas szívrablók költöztek Rádpusztára
Újabb közönségkedvenc állatokkal bővült a Rádpuszta Élménybirtok állatállománya. A cuki alpakáknak nevet keresnek.
Az Európa Kupáért is küzdenek a 29er Országos Bajnokságon
Az Európa Kupáért is küzdenek a 29er Országos Bajnokságon
Jancsi és Juliska Fesztivál 2020 Keszthely

A gyermekeket és a családokat várják Keszthelyen  2020. október 2-17. között a Jancsi és Juliska Fesztiválon.

Szépkorúak hete 2020 Keszthely

2020. október 1-8. között rendezi meg Keszthelyen a több éves hagyományokra visszanytekintő Szépkorúak hetét a Balaton Színházban.

Ingyen látogathatják a Szigligeti várat az egészségügyi és a rendvédelmi dolgozók

2020. október 1-től december 31-ig díjtalanul kereshetik fel a Szigligeti várat a rendvédelmi, az egészségügyi, és a szociális dolgozók.

Ingyen látogathatják a Szigligeti várat a járványhelyzetben helytállók

2020. október 1-től december 31-ig díjtalanul kereshetik fel a Szigligeti várat a rendvédelmi, az egészségügyi, és a szociális dolgozók.

Geszler Dorottya falatnyi bikiniben pózolt a Balatonnál!
Az 50 az új 30 és ez Geszler Dorottyára is igaz! A műsorvezető olyan fotókat posztolt magáról nyáron, hogy a szavad is elakad. A Balatonnál nem titkolta, hogy büszke az alakjára. Mutatjuk a pikáns fotókat!
Kalandozás a Romantikus Reformkorban Balatonfüreden

2020. szeptember 25-27. között Jókai Mór, Széchenyi István korába repülhetünk vissza a balatonfüredi Romantikus Reformkor Fesztiválon.

A balatoni vonatok is késhetnek a maszkviselés hiányosságai miatt
A maszkviselés szabályainak megsértése az elmúlt héten 10 esetben, összesen 172 perces vonatkésést okozott szerte az országban és a balatoni vonalon is sor került hatósági intézkedésekre.
Káprázatos őszi naplementés drónfotókon a tihanyi Őrtorony-kilátó

Az Apáti-hegyen álló 16,5 méter magas Őrtorony-kilátóból elképesztő panoráma nyílik a környékre, és szinte az egész Balaton látható.

Három napos időutazás a romantikus reformkorba Füreden
Idén szeptember 25. és 27. között rendezik meg Balatonfüreden a Romantikus Reformkort, amely színes programokkal várja az érdeklődő időutazókat. A három napos rendezvényen minden program az 1800-as évekbe repít vissza: az éttermekben felszolgált ételektől kezdve, a népművészeti vásáron keresztül egészen a korhű ruhákba öltözött hagyományőrző sétákig.
Kerekesszékbe került, miután fejest ugrott a Balatonba; most körbekerekezte a tavat
None
A művész, akinek a kezében ékszerként születnek újjá az evőeszközök is
Nyüzsgő, zajos, tömött piactér – ez a káptalantóti Liliomkert piaca, ahol az árnyékot adó lombos fák rengeteg fabódét rejtenek. Az árusok és a gyönyörű természet már szimbiózisban létezik ezen a településen, de akárhányszor látogat el az ember, mindig újabb kincseket talál.
Civil összefogást sürget a kikötőért Csopak polgármestere

Csopak polgármestere, Ambrus Tibor egy Facebook bejegyzésében kérte civil szervezetek segítségét, hogy a település kikötőjét nyitott közparkként használhassák. A BAHART (Balatoni Hajózási Zrt.) ugyanis olyan átalakításokat helyezett kilátásba, ami által “a beépítés fenyegetése sokkal konkrétabb és valósabb, mint a Kerekedi-öbölben” – írja a polgármester. A polgármester az Összefogás a Balatonért Egyesület aktivistáinak címezte a beírását, […]

Reklám