Vitorlázás

Miért égett le a hévízi fürdő, hogy mentették meg a tavat?
Emlékszel? Hévízi SZOT üdülések, a rendőrkapitány dzsemborija, majd tűz a fürdőházban, tüntetés a nyirádi bauxitbányászat ellen, mert apadt a tó vize – megannyi történelmi emlék az üdülővárosról, immár könyvekbe szerkesztve.
Bakonybéli Tájház

Bakonybél Fő utcáján szembeötlő a barokkosan ívelt kapuval összekötött két épület, a jellegzetes bakonyi háztípust képviselő bakonybéli Tájház.

Mágustanya nyitás
None
Kézfogás Európa Szoborpark Balatonalmádi

2013-ban Szent István király ünnepén Balatonalmádiban, a Szent Erzsébet ligetben adták át a „Kézfogás” nevet viselő Európa–szoborparkot.

Reklám
Magtár Balatonalmádi

A 18. században épített háromszintes, csonkakontyos Magtár funkciója az évszázadok során többször változott.

Kiderült, mikortól és hogyan hajókázhatunk a Balatonon
None
Pünkösdkor elindulnak a hajók a Balatonon
A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) a koronavírus-járvány miatt áprilisban arra kényszerült, hogy a személyhajózási szezon hagyományos húsvéti indítását elhalassza, most azonban a társaság bejelentette, hogy május 30-án elindítja első menetrendi és sétahajójáratait.
T-rexet fotóztak a Balatonon
Azt eddig is tudtuk, hogy a Balatonon minden van, ami egy hihetetlen pihenéshez szükséges, de tyrannosaurust eddig még nem sikerült lencsevégre kapni a tavon!
Pünkösdkor elindulnak a hajók, kezdetét veszi a 174. hajózási szezon

A 174. hajózási szezon kezdetével a kompszolgáltatás mellett, 2020. május 30-tól a kiemelt menetrendi és sétahajó járatok is elérhetővé válnak a Balatonon.

Pünkösdkor elindulnak a hajók a Balatonon, kezdetét veszi a hajózási szezon

A 174. hajózási szezon kezdetével a kompszolgáltatás mellett, 2020. május 30-tól a kiemelt menetrendi és sétahajó járatok is elérhetővé válnak a Balatonon.

Irie Maffia / Bor.Zene.Zala
None
Margaret Island / Bor.Zene.Zala
None
70 éve a Klubban, 70 éve a Klubbért
70 éve a Klubban, 70 éve a Klubbért
Reklám
Summer Shutdown - Viviera Beach
None
Mulatós Retro a Viviera Beachen
None
Az éjszakai Ezüst szalag lesz az év első vitorlásversenye a Balatonon

A Spartacus Vitorlás Egylet szervezésében 2020. június 6-7-én kerül megrendezésre a verseny balatonföldvári rajttal.

Az éjszakai Ezüst szalag lesz év első vitorlásversenye a Balatonon

A Spartacus Vitorlás Egylet szervezésében 2020. június 6-7-én kerül megrendezésre a verseny balatonföldvári rajttal.

Privát Ultrabalaton: a vírus sem állítja meg az extrém futókat
A hétvégén első alkalommal rendezték meg a Privát Ultrabalatont, a verseny eredeti útvonalán, de a járványhelyzet miatt korántsem a megszokott formában.
Ezüstszalag éjszakai vitorlásverseny 2020

2020. június 6-7-én harmadik alkalommal rendezik meg a nagyhajós mezőny egyik legizgalmasabb erőpróbáját, az Ezüstszalag éjszakai vitorlásversenyt.

#nyaraljitthon, a Balatonon minden van #2- Vízi sportok
Tengernyi élmény vár rád a Balatonnál! A strandolás mellett kipróbálhatod szinte az összes vízi sportot, mutatjuk a kedvenceinket! Járd körbe velünk a tavat!
10 település 10 kiállítóhelye a Múzeumok nemzetközi napja alkalmából

Május 18-án ünnepeljük a Múzeumok nemzetközi napját, mikor is komolyabb figyelem fordul a múltunk emlékeit bemutató és őrző intézmények felé.

Hatalmas halak a balatoni horgokon

Az elmúlt időszakban megszaporodtak az óriás halfogásokról szóló beszámolók és fényképek. Az utóbbi napokban megszaporodtak a horgászok beszámolói a Balatoni Hal Facebook oldalon, ahová egyre-másra kerülnek ki a nagy fogásokról szóló hírek. 20 kilogramm alatti pikkelyesekről már ki sem tesznek fotókat a horgászok, akad viszont bőséggel 30 kilóhoz közelítő kapitális méretű hal. A Balatoni Halgazdálkodási […]

Reklám
A Balatonra is megérkezett az online ételkiszállítás

Merkezett a kifli.hu online szupermarket a Balatonra is! “Rendelj online élelmiszert a Balatonra, akár aznap kiszállítjuk pontosan azt, amit rendeltél!” – ígérik, és ha reggel 8-ig leadod rendelésed, akkor még aznap megkapod, ha 8 után rendelsz, akkor másnapra várhatod az élelmiszereket. A kifli.hu különleges online szupermarket büszkén jelentette be, hogy már a Balatonon is elérhető szolgáltatása, […]

Kvíz - Te mennyire ismered a Balatont? - Strandok
Teszteld az ismereteidet a Balatonról a likeBalaton.hu-val! Minden héten egy izgalmas kvízzel jövünk, szóval vedd elő a játékos énedet, a tó iránt érzett minden rajongásodat és az összes tudásodat! Sok sikert kívánunk!
Laura Dekker, a legfiatalabb világkerülő
A lány, aki 16 éves korára egyedül megkerülte a Földet, ma 24 éves. Laura Dekker-ről 2012 óta a legtöbb vitorlázással foglalkozó portál beszámolt, bátorságát és rátermettségét sokan dicsérik.
Jön az Ezüst szalag, az év első vitorlásversenye

A Spartacus Vitorlás Egylet június 6–7-én rendezi a nagyhajós mezőny egyik legizgalmasabb erőpróbáját, a Balatonföldvár–Balatongyörök–Balatonföldvár éjszakai túraversenyt. Eddig minden évre jutott izgalom: 2018-ban viharos szél, 2019-ben nagyon gyenge szellő, 2020-ban pedig a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások okozhatnak fejtörést a résztvevőknek. Egy azonban idén is biztos: az Ezüst szalag sportértékét, izgalmát és az esti, éjszakai hajnali

Egészségünket védik az illemszabályok - szállodai etikett
Fokozatosan újra nyitnak a szállodák, de nem tudod, hogy ilyen helyzetben mi a megfelelő viselkedés? Végig kötelező a szájmaszk használata? Mit kell tenned, hogy védd az egészséged? Az illemszabályok betartásával is hozzájárulhatsz mindehhez. Mutatjuk a részleteket.
Tudtad, hogy a Zala-folyó táplálja a Balatont, A Sió-csatornán keresztül pedig a felesleges vízmennyiséget engedik le a Dunába
Tudtad, hogy már a római korban is szabályozták a Balaton vízszintjét. Mai formáját azonban a 19. század vasúti töltéseinek kialakításakor nyerte el
Tudtad, hogy a Balaton vize két évente teljesen kicserélődik, így az iszapos talaj ellenére Európában is kiemelkedően jó a tó vízminősége
Tudtad, hogy a rómaiak “Lacus Pelsonak” nevezték a Balatont, ami “sekélyes tavat” jelent
Tudtad, hogy 594 négyzetkilométerével a Balaton Közép-Európa legnagyobb tava
Futurisztikus külsőt kap a BAHART új hajóflottája

Megérkeztek a BAHART új hajóflottájának prototípus tervei, elkészült a műszaki dokumentáció, és láthatjuk, hogyan fog kinézni az új komp, az új katamaránok és a BAHART zászlóshajója. A nagyívű, 2030-ig tartó fejlesztés célja, hogy a BAHART európai színvonalú hajózási feladatokat tudjon ellátni. Akár a következő évben, de legrosszabb esetben 2022-ben Szántód és Tihany közt már az […]

Igazán menő kompok, hajók jönnek a Balatonra - mutatjuk!
Megérkeztek a Balatoni Hajózási Zrt. új hajóflottájának prototípustervei, elkészült a műszaki dokumentáció, és azt is megmutatták, hogyan fog kinézni az új komp, az új katamaránok és a cég új zászlóshajója.
Öt nagyszínházi bemutatóval készül a következő évadra a Veszprémi Petőfi Színház
A teátrum igazgatója május 15-én, pénteken a veszprémi sajtótájékoztatón jelentette be a színház következő évadjára tervezett előadásokat.
Kopár István 65 évesen 263 nap alatt kerülte meg a földet, film készült az útjáról

"Templom az óceán közepén" cimmel készült fél órás dokumentumfilm Kopár István földkerüléséről, amelyet az x-trame studió készített.

17ezer embert szűrtek meg a balatonboglári egészségügyi központban

A balatonboglári egészségügyi központban volt az országos koronavírus szűrővizsgálat-sorozat Pécsi Tudományegyetem mintavételi pontja, 2020. május 14-én. A koronavírus-szűrőprogramban a Semmelweis, a debreceni, a szegedi és a pécsi egyetem vesz rész. A programba 17 ezer 780 embert hívtak meg véletlenszerűen kiválasztva. Ők életkorra, nemre és regionálisan is reprezentálják a magyar társadalmat.

Az igazi Legyek Ura

Mi történik, amikor hat gyerek hajótörést szenved, és tizenöt hónapra egy lakatlan szigeten reked? William Golding 1951-ban megjelent A Legyek Ura című bestsellerét 30 nyelvre fordították le és több millió példányt adtak el belőle. A regény egy csapat angol iskolásról szól, akik egy repülőgép-katasztrófa után egy lakatlan szigeten kötnek ki. A gyerekek eleinte örülnek a

Feltűnt a magány? - Karanténbarátságok a járvány után
A karantén idején sokan egyedül maradtak. Feltűnt a magány, ezért felélesztettek korábbi ismeretségeket. Virtuálisan újakat szereztek. Egymásra támaszkodtak, de vajon túlélik-e ezek a kapcsolatok a járványt? Elmennek-e ezek a karanténbarátok idén együtt a Balatonhoz strandolni vagy széthullik a kapcsolat, amikor visszatérünk a megszokott életünkhöz?
Ezüst szalag 2020 – az év első vitorlásversenye!
Ezüst szalag 2020 – az év első vitorlásversenye!
Érdi Mária is indul a Riska Virtuális Futóhétvégén!
Új verseny, új szponzor
Részletek az új Yardstick rendszerről
Részletek az új Yardstick rendszerről
Sikeres volt a karantén alatti Optimistes játék
Az Optimistes edzések tavaszi indulásakor érkezett a koronavírus március közepén, így sok fiatal versenyző maradt hétvégente a négy fal között a kétnapos edzések helyett. A kényszerű otthonmaradás időszakára Hodács Attila egy több fordulós online játékot hirdetett meg az Optimist Osztályszövetséggel együttműködve a versenyzőinek. A játék április elejétől négy héten át tartott, három fordulóban sok rajzos, vidám, de gondolkodtató feladatot adva a fiatal vitorlázóknak.
Ezüst szalag 2020 – az év első vitorlásversenye!
Idén harmadszor rendezi meg június 6-7-én a Spartacus Vitorlás Egylet a nagyhajós mezőny egyik legizgalmasabb erőpróbáját, a Balatonföldvár-Balatongyörök-Balatonföldvár éjszakai túraversenyt. Eddig minden évre jutott izgalom: 2018-ban viharos szél, 2019-ben nagyon gyenge szellő, 2020-ban pedig a koronavírus járvány miatt bevezetett korlátozások okozhatnak fejtörést a résztvevőknek.
Rodman Spirit 31 – A spanyol telivér

A cégcsoport gyáraiban készítenek kedvtelési célú és professzionális felhasználásra szánt vitorlás, motoros hajókat. Emellett járőr-, halász-, kereskedelmi és utasszállító hajókat, regattákra szánt vitorlásokat, valamint kedvtelési célú motoros jachtokat. A társaság kedvtelési célú motorosai három termékvonalat képviselnek. A Fisher & Cruiser jelenti a belépő szintet 8-12 méterével, Spirit néven futnak a 30–42 lábas szabadidőhajók, míg a

A Balaton felkészült és várja a pihenni vágyókat, biztonságos a tó körül nyaralni
Az idei szezon más lesz, mint a korábbiak, ugyanakkor a korábbinál is több vendéget vonzhat a Balatonhoz az, hogy sokan biztonsági megfontolásból a belföldi nyaralást választhatják a külföldi utazás helyett. Olvassátok el ti is, mit mondanak a szakemberek az idei nyárral kapcsolatban.
Reklám