Vitorlázás

Follow The Flow, vendég: Blahalouisiana - Plázs Siófok
None
Másodfokú riasztás van a felhőszakadás veszélye miatt
Ahogyan az a nyitóképen is látszik, a Balatonnál sem teljesen felhőtlen a helyzet, vigyázzatok magatokra, figyeljétek a viharjelzést és olvassátok el, mit mondanak mára a meteorológusok!
Nem mindennapi luxusautók robognak Balatonfüreden
Ki ne szeretne beülni egyszer egy, az átlagemberek számára csak filmekből, autókiállításokról vagy játékautók formájában ismert, valódi luxus sportkocsiba? Az idei nyáron is adott a lehetőség erre a Balaton-parti városban, ha valaki veszi a bátorságot és hajlandó egy komolyabb sportcipő árát beáldozni a vezetés villámélményéért.
Gyöngyszem az Eger-patak partján: Kapolcs

Festői környezetben, a forrásokkal és erdőségekkel körülvett Eger-völgyben fekszik a Káli-medence egyik tüneményes települése, Kapolcs.

Reklám
Államalapító Szent István ünnepe 2020 Balatonfüred

2020. augusztus 20-án a Balatonfüred több helyszínén is programok várják az érdeklődőket.

Különleges programokkal indulnak útnak augusztusban a balatoni sétahajók
None
Augusztus végéig több új hajójárat siklik a Balatonon

Bővíti menetrendjét a Balatoni Hajózási Zrt.: az augusztus 30-ig tartó 174. hajózási főszezon alatt új járatok várják a Balaton és a hajózás szerelmeseit.

Letölthetőek az 52. Kékszalag és a Nagyhajós Bajnokság képei
Nagyon sok kép készült az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon, valamint a Nagyhajós Országos Bajnokságon. A gyönyörű fotókat Cserta Gábor, Szántó Áron, valamint Szűcs Ábel készítette, és a képek már elérhetőek a Magyar Vitorlás Szövetség photoshelter felületén.
Most hétvégén: MET Klasszikus Kupa Balatonföldváron
Új időpontban, az augusztus 15-16-i hétvégén, a Balaton klasszikus hajói mérkőzhetnek meg egymással öt futamban, a balatonföldvári MET Klasszikus Kupán. Az erőpróba a 25-ös jolléknak, a 30-as cirkálóknak, az Európa 30-asoknak, a 70-es cirkálóknak, a Dragonoknak és a Folkboatoknak ranglistaverseny is. Rajtuk kívül a Spari rendezői természetesen várják a 15-ös jollékat, a 22-es, a 40-es, az ötvenes, és az összevont osztályú cirkálókat is.
Hová tűntek a balatoni éttermekből a cigányzenészek?!
Néhány évtizede elképzelhetetlen volt egy balatoni étterem cigányzene nélkül, de ma már ritka, hogy egy vacsora közben élőben hallgathatjuk a prímást és zenekarát, ezekre az órákra van, hogy hetekkel korábban kell asztalt foglalni. A vendégek nagy része ma is kedveli, ha az ebéd vagy vacsora alatt elhúzzák a nótáját.
Fontos versenyeket rendez a héten a BYC
Fontos versenyeket rendez a héten a BYC
Nagyhajós OB: A gyenge szél ellenére, valamennyi osztályban sikerült bajnokot hirdetni
Nagyhajós OB: A gyenge szél ellenére, valamennyi osztályban sikerült bajnokot hirdetni
Mától látható az év leglátványosabb csillaghullása: jönnek a Perseidák

Már csak óráink vannak ahhoz, hogy csokorba gyűjtsük a kívánságainkat, hiszen kezdődik az augusztusi csillaghullás, érkeznek a Perseidák.

Reklám
50 kis vitorláshajó népesítette be a Sarudi - medence vízfelületét a hétvégén
50 kis vitorláshajó népesítette be a Sarudi - medence vízfelületét a hétvégén
50 kis vitorláshajó népesítette be a Sarudi - medence vízfelületét a hétvégén
50 kis vitorláshajó népesítette be a Sarudi - medence vízfelületét a hétvégén
Ezt nézd, mit műveltek Richterék a Balaton közepén!
Ifj. Richter József mindig kitalál valami újat. A pandémia alatt egy szafariparkot hozott létre Szadán, most pedig vízi cirkuszt „alapított”.
Szeptemberben tartják az első Veszprém-Balaton Filmpikniket

Mintegy negyven film kerül bemutatásra szeptember 3. és 5. között az első Veszprém-Balaton Filmpikniken – jelentették be a rendezvény sajtótájékoztatóján, Veszprémben. A piknik programigazgatója hangsúlyozta, hogy az esemény elsősorban magyar alkotásokat hivatott bemutatni. Muszatics Péter úgy fogalmazott, “néhány napig a magyar filmet ünnepeljük a magyar tenger mellett”. Kiemelte, hogy az utóbbi években egyre sikeresebb a […]

Különleges fényruhát ölt a szigligeti vár augusztus 20-án

A turisztikai látványosságot az államalapítás ünnepén speciális világítás fogja díszíteni. A nemzeti ünnep tiszteletére  20.00 órától 23.00 óráig a vár falain belül és kívül fényfestés lesz látható. Közben 21 és 22 órakor az István a Király rockoperának zenéjére egy 11 perces fényshowban gyönyörködhetnek a várban és a település azon területein tartózkodó személyek, ahonnan látható a […]

Nem segítette az időjárás a nagyhajós ob-t

A gyenge szél ellenére mindegyik osztályban sikerült bajnokot avatni a nagyhajós országos bajnokságon. Bár pénteken a három pálya közül kettőn voltak futamok, szombaton is csak két érvényesen befuttatottat lehetett megrendezni, így az utolsó nap előtt még mindig csak három futama volt a Sudár Sportosoknak. Ekkorra a többi pályán már teljesült a minimum négy futam, ami

Európa legbiztonságosabb tava lett a Balaton

A Balaton a legbiztonságosabb tó Európában – jelentette ki a Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője az M1 televízió egyik műsorában. Horváth László ezredes tájékoztatása szerint idén 140 esetben riasztották már a vízirendőröket a Balatonon, és 310 sikeres életmentésen vannak túl. Idén az átlagosnál kevesebb, öt halálos tragédia történt a Balatonnál, de az eseteket nem jogsértések, hanem rosszullét, […]

52. Kékszalag – Kaleidoszkóp – Egy csapat két győzelme

Schatz Árpád csapata erre a Kékszalagra két hajóba osztódott és mindkét társaság győztesként fejezte be ezt az embert próbálóan hosszú versenyt

BALATON Summer Market - Balatonföldvár
None
Reklám
Földvári Bográcsfeszt
None
Rekordszámú online nevezés a Svert Kupára

Az idén sem marad el a svertes hajók nagy balatoni találkozója és versengése, a hagyományoknak megfelelően augusztus közepén elrajtol a Svert Kupa Dell túraverseny és a Svert Kupa ifjúsági túraverseny Zamárdiban. A hatodik alkalommal megrendezett Dell túraverseny évről évre egyre több vitorlázót vonz a Zamárdi menti vizekre, s úgy tűnik ez az idén sem lesz

Átúszta a Balatont a veszprémi kerekesszékes fiú
A Veszprémi Úszó Klub tagja, a 11 éves mozgássérült Birnbauer Botond sikerrel vette az akadályt, ő is átúszta a Balatont.
Ünnepi fényjáték augusztus 20-án Balatonalmádiban

Balatonalmádiban, a Wesselényi strandon fényjátékkal ünneplik Szent István napját 2020. augusztus 20-án.

Vidd magaddal a Balatont!
Akik imádják a magyar tengert és legszívesebben mindig magukkal vinnének egy darabot belőle, azoknak szívmelengető látvány lehet egy táskán viszontlátni a Balaton körvonalát, még jobb, ha magukénak tudhatnak egy ilyen csodajó kiegészítőt.
Elszabadultak az orvhalászok - Elképesztő ami megy a Balatonnál
Az éjszaka Balatonkenesén fogtak orvhalászokat a hivatásos halőrök. Az idei évben már több mint 400 esetben tettek feljelentést szabálytalankodókkal szemben, volt aki öt bottal horgászott...
52. Kékszalag – Just a Big Dinghy hajó beszámoló
Pontban két hete, mikor felébredtem az altatásból, nem voltam benne biztos, de 2020. július 30-án (csütörtökön) 9 órakor kilencedszer is elrajtoltunk a Kékszalagon. Idén J24-es hajót sikerült szereznünk. Nagyon jó hajónak bizonyult ebben a kis szélben, ami az idei kékszalagon volt. Élesebben tud menni, mint eddigi hajóink, és a spinakkere miatt a hátszél irányt is jól lehet tartani, így előnyben voltunk a bliszteres hajókkal szemben, akik csak raumban tudtak menni.
Nagyhajós OB: Gyenge szél ellenére sikerült megrendezni!
Jogos félelmek előzték meg a csütörtökön kezdődő Nagyhajós Országos Bajnokságot, ugyanis aki az OB. előtt átnézte az időjárási előrejelzéseket azt tapasztalhatta, hogy a kedden és szerdán átvonuló és viharos szelet is hozó hidegfront után, csütörtöktől visszatér a kánikula és csak reménykedni lehetett abban, hogy lesz szél a bajnokságon.
Nyitott hegyi taxik visznek fel a vulkán tetejére!
Badacsonyban közel 50 éve közlekednek terepjáró hegyi taxik, az ikonikus UAZ-ok helyett ma már Jeppekkel száguldozhatunk a szűk hegyi utakon, ne hagyd ki ezt az élményt!
Aggódnak a nyaralók, elszaporodtak a vaddisznók a Balaton környékén
Egyre több aggódó nyaraló jelenti, hogy vaddisznót lát a Balatonon és környékén.
Kvíz - Te mennyire ismered a Balatont? - A Sümegi vár
Teszteld az ismereteidet a Balatonról a likeBalaton.hu-val! Minden héten egy izgalmas kvízzel jövünk, szóval vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett minden rajongásod és az összes tudásod! Sok sikert kívánunk!
Vízirendészet: a Balaton Európa legbiztonságosabb tava

Idén az átlagosnál kevesebb, öt halálos tragédia történt a Balatonnál.

A régi könyvtárból lehet civilház majd Siófokon

Siófok alpolgármestere, Bardócziné dr. Molnár Anita a siófoki civil szervezetek járványhelyzet utáni első fórumán jelentette be, hogy az egykori teremmozi átépítésére szánt forrásokat át lehet csoportosítani egy civilház kialakítására. A legnagyobb probléma továbbra is a civilház hiánya – idézi Juhász Attiláné (Siófok Városért Egyesület),  a civilek kerekasztalán elhangzott szavait a siofok.hu. Van azonban remény a […]

Főszerepben a biztonság a Balaton Boat Show-n

A korábbi évekhez hasonlóan nagy érdeklődés mellett készülnek a szeptember 4-től 6-ig tartó Balaton Boat Show-ra a szervezők. A házigazda az idén is a balatonkenesei Kenese Marina-Port lesz, ahol számos óvintézkedést vezetnek be annak érdekében, hogy mindenki biztonságban ismerkedhessen meg a legújabb hajókkal. Újra beindult az élet a Balatonon, az utóbbi hetekben már telt ház

Kerékpárszállító vagonokat állított forgalomba a MÁV a balatoni vonatokon

A MÁV balatoni vonalain közlekedő sebesvonatok egyszerre 28 kerékpár szállítására alkalmasak mostantól. A MÁV a kerékpáros utasok számának ugrásszerű növekedése miatt a Balatonra közlekedő sebesvonatok egy részén nagy befogadóképességű, 28 kerékpár szállítására alkalmas kerékpárszállító kocsikat állított forgalomba. Ezek a Déli pályaudvarról naponta Balatonszentgyörgyre 8:05-kor, és vissza 12:13-kor, a hétvégéken pedig a Déliből Fonyódra 10:05-kor, és […]

Tematikus vezetett séták Füreden #11 - Lipták Ház
Balatonfüreden sok gyönyörű villa van ami megcsodálható, némelyik bejárható és mindegyik külön történettel rendelkezik. A történetek és épületek ismerője, Fülöp Júlia idegenvezető mesél nekünk a VillaSéták alkalmával. A Lipták Ház ma Fordítóházként működik, és egész környezetét körbelengi az irodalom.
Rettentően elszálltak a balatoni szállások árai
Szinte ugyanannyit kell fizetni egy szingapúri luxushotelben, mint egy tapolcai szállodában.
Órisási forgalom a Balatonon: tele vannak a szálláshelyek

A Balatonon több mint 10 százalékponttal nőtt a foglalási érték a tavalyihoz képest, különösen az apartmanok, nyaralók irány nőtt meg a kereslet a szállodákkal szemben. Mindeközben a fővárosból meglepő adatok érkeztek az idelátogató külföldiek száma tekintetében, júliusban Budapestet összesen 75 ezer turista látogatta meg, a 40 százalékuk belföldről, 60 százalékuk külföldről érkezett- írja az MTI. […]

Szörfös száguldás az angol partoknál

Anglia egyik kevésbé ismert szörföshelye Cumbriában, Roa Islanden található. Az elhelyezkedése miatt kevés szörfös látogatja, viszont aki egyszer kifog egy erős nyugati-délnyugati szelet, az biztos, hogy visszavágyódik. A szörfözhető felület gyakorlatilag egy széles csatorna, amelyet homokpadok, illetve sziklás-köves partszakaszok határolnak. A vízfelület mély, rendszeres rajta a hajóforgalom. A spot legbiztonságosabban apály előtt 2 órával már

Balaton-átevezés: rekordszámú jelentkezés érkezett idén
Rekordot jelentő, több mint 2000 nevezés érkezett a nyár egyik legnagyobb szabadidősport-rendezvényére, a jövő vasárnapi Hervis Balaton-átevezésre, melyet augusztus 16-án rendeznek.
Meztelenül pózolt a Balaton közepén Barta Sylvia - Fotó
Szexi képeket villantott a Balaton közepéről Barta Sylvia.
Németh Lajos meteorológus elmondja, hogy milyen hosszú lesz a vénasszonyok nyara
Itt az igazi kánikula, de aki szeptemberre halasztja az üdülést, az sem jár rosszul. A Balaton akkor sem zár be, mutatjuk az időjárást és a programokat is!
Idén is jön a Balaton Boat Show, biztonság a főszerepben
A korábbi évekhez hasonlóan nagy érdeklődés mellett készülnek a szeptember 4-től 6-ig tartó Balaton Boat Show-ra a szervezők. A házigazda idén is a balatonkenesei Kenese Marina-Port lesz, ahol számos óvintézkedést vezetnek be annak érdekében, hogy mindenki biztonságban ismerkedhessen meg a legújabb hajókkal.
A vonattal közlekedők késésre számítsanak a déli parton!
Műszaki okok miatt pillanatnyilag 60-65 percet késik a Budapest - Nagykanizsa szerelvény, amely a Balaton déli partján halad végig.
Reklám