Vitorlázás

Érdi Mária továbbra is élen áll az MVM Flottabajnokságon!
Érdi Mária továbbra is élen áll az MVM Flottabajnokságon!
Gyenesdiási Boros Sétány
None
Újra GyenesdiásON: zenés esték a Piacon
None
Újra miénk a tér! 2020 Balatonfüred

2020. július 5-én 18 órától a Kisfaludy Színpadon a balatonfüredi és az ajkai fúvósok szórakoztatják majd a szabadtéri koncert közönségét.

Reklám
Keszthelyi Sörnapok 2020

2020. július 15-19. között rendezik meg a Keszthelyi Sörnapokat a Balaton egyik legszebb parti részén, a Móló melletti sétányon.

Alsóörsi Sörnapok 2020

2020. július 8-12. között várják nem csak a malátarajongókat Alsóörsre, a Sörfesztiválra, ahol több mint 100 féle sört kóstolhatnak a fesztiválozók.

Szelíd Balaton tematikus túrák - Tihany
None
Szelíd Balaton tematikus túrák - Balatonfüred
None
Szelíd Balaton tematikus túrák - Riviéra
None
Szelíd Balaton tematikus túrák - Balatonalmádi
None
Lövölde tér – Kern András estje
None
Varsói Melódia / Kisfaludy Színházi Esték
None
Községházi esték 2020 Gyenesdiás

Neves előadók könnyed nyári ingyenes koncertjei várják a zeneszerető közönséget a gyenesdiási Községházán 2020 nyarán is.

Reklám
Tragikus buszbaleset Balatonszentgyörgynél, 20 halott – így látták a katasztrófavédők
Meglett férfiemberek, sokat látott, rutinos tűzoltók. Mégis a torkukat szorítja ma is, amikor a zarándokok szerencsétlenségéről beszélnek, amiben húszan haltak meg 2002. július elsején a Balatonnál.
Családi delikát nyílik Szigligeten!

Vincze Peti és édesanyja, Marcsi a balatoni vendéglátás híres anya-fia párosa, most úgy gondolták, betöltenek egy régóta tátongó űrt. Mégpedig azt, hogy a Keszthely-Balatonfüred tengelyen csak a vasárnapi tóti piac elégíti ki azok vágyát, akik helyben szeretnének minőségi hozzávalókat, fűszereket, termelői finomságokat vásárolni. A most nyíló szigligeti Kisbolt kötelező gasztro-megálló lesz a nyaralós beszerzőkörúton, de […]

Az óceánba veszett a paralimpikon

Angela Madsen hat Guinness-rekordot tartott, a hetedik az lett volna, hogy ő lesz az első, deréktól lefelé béna (egyben a legidősebb nő) sportoló, aki keresztülevez a Csendes-óceánon. Kísérlete fájdalmas kudarcba fulladt. Élettársa, Debra június 21-én, vasárnap vesztette el vele a kapcsolatot: „Amikor ránéztem a nyomkövetőre, az sokkal inkább sodródást, semmint haladást mutatott. Tudtam, hogy a

Szeretne megjelenni a likeBalaton.hu-n?
Ahhoz, hogy az ön szolgáltatása, programja megjelenjen a likeBalaton.hu oldalon, ki sem kell lépni az irodájából. Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot.
Grillpartyval veszi be a Balatont a Zing Burger

Ez a nyár bizony a grillezésről, és a Balatonon töltött hétvégékről fog szólni, tudja ezt jól a Zing Burger is, aki óriási nyilvános grillpartyval ünnepli a hetedik szülinapját!7 év után most újra a két alapító fogja nekünk sütni a hamburgert Aszófőn, és bárkit szívesen látnak a közös grillezésre, ahol amellett, hogy a sütögetés összes fortélyát […]

Losta – A “magyar Atlantisz” nyomában

Regék és legendák mellett több hiteles történelmi forrás is említést tesz egy balatoni szigetről Tihany szomszédságában. Nem kevés fejtörést okozott a történészek számára a Losta (néhány helyen Lustak) néven említett földnyelv. A feltételezett sziget egy római kori fürdő mellett állítólag még egy komplett halászfalu otthonául is szolgálhatott. Tihany környéki szigetekről 1024-ből származik az első feljegyzés, […]

Új mentőautót adományoztak a vízimentőknek

2020. június 25-én, a balatonfüredi Vitorlás téren tartott sajtótájékoztatót a Gattyán Alapítvány, valamint az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport, melynek keretében egy – a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt – mentőautót adományoztak a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának. A támogatás célja, hogy a Balaton, mint kiemelt turisztikai régió rendelkezzen egy kizárólag a vízimentők munkáját segítő mentőautóval. A sajtótájékoztatón részt […]

Ezt tudtad? - Hemzsegnek a vérszívó piócák a Balatonban
Könnyen előfordulhat, hogy fürdőzés közben rád akaszkodik egy pióca. Ennek az élősködőnek több faja is él a Balatonban. Csak kellemetlenség, amúgy ártalmatlanok.
BMW-Leier Horváth Boldizsár Emlékverseny
A Balatonfüredi Yacht Club szervezésében, szombaton (2020.07.04.) kerül megrendezésre a BMW-Leier Horváth Boldizsár Emlékverseny, amely hagyományos túraversenyként idén is kiváló felkészülési lehetőség a vitorlázóknak a közelgő Kékszalag (2020.07.30.) előtt. A versenyen nem csak az egyesületekhez tartozó, igazolt versenyzők, hanem azok is indulhatnak, akik egyszerűen csak szeretnék kipróbálni magukat és hajójukat egy túraversenyen.
Reklám
Megdöbbentő! Talán ő volt eddig a legfiatalabb sofőr az M7 autópályán
Egy nap alatt négyen is belefutottak a siófoki rendőrökbe. Alig pár óra leforgása alatt egy körözött személyt, valamint három olyan férfit fogtak el, akiket már eltiltottak a járművezetéstől. Köztük egy fiatalt, akit már két másik megyében is lekapcsoltak.
Júniusi hírek a Garda-tóról
A Circolo Vela Gargnano elnöke, Lorenzo Tonini küldött friss híreket a járvány utáni olasz vitorlázás helyzetéről - többek közt a 70. Centomiglia megrendezésének lehetőségeiről.
Az év balatonfüredi borásza: Szabó Gergő
Szabó Gergő, a Szabó és Fia Borpince képviseletében nyerte el az év balatonfüredi borásza címet, derült ki a 29. borverseny díjátadón Balatonfüreden, a Danubius Hotel Annabellában vasárnap.
Hat hajóosztály mérte össze erejét a Balatonon

A F. W. Raiffeisen regattán, a One Design Trophy 2. fordulójában hat hajóosztály több mint 150 vitorlázója versenyzett a két pályán, így mindenkinek jutott hely a kibontakozásra. Szombaton négy gyenge szeles futamra került sor, majd a partra érkezést követően a támogató jóvoltából fogadást tartott a klub. Vasárnap azonban csak egy futamkísérletre futotta, mert teljesen elállt

Beköltözött Molnár Piroska a Víg matrózba - minden megváltozott
Számos szakmai díj, állami kitüntetések és díszpolgári cím tulajdonosa Molnár Piroska, a Nemzet Színésze. Talán nincs is olyan elismerés hazánkban, amelynek nem örülhetett még. Mégis azt éli meg az egyik legnagyobb jutalomnak, ha szakíthat egy kis időt pihenésre a balatoni nyaralójában.
BMW - Leier Horváth Boldizsár Emlékverseny: Újabb felkészülési lehetőség a Kékszalagra
BMW - Leier Horváth Boldizsár Emlékverseny: Újabb felkészülési lehetőség a Kékszalagra
Érdi Mária vezet az MVM Flottabajnokságon!
Érdi Mária vezet az MVM Flottabajnokságon!
Korzó estek 2020 Gyenesdiás

2020. augusztus 6-8. között még forróbb lesz a nyár, hiszen szuper koncertekkel fokozzák a hangulatot Gyenesdiáson a Kárpáti korzón.

MASTAFF Special and Club Show kutyakiállítás 2020 Gyenesdiás

A Magyarországi Amerikai Staffordshire Terrier Fajtagondozó Egyesület szervezésében kutyakiállításnak ad otthont Gyenesdiás.

Szigligeti vártúra 2020

A szigligeti túra során feltárulnak a várak titkai, történetük és természetesen e csodás falu és környékének históriája is. 

Tour de Pelso 2020

2020. augusztus 29-30-án rendezik meg a Tour de Pelso kerékpárversenyt és a hozzá kapcsolódó eseményeket.

Augusztusban újra nyit a GARTEN a Balatonnál
A sikeres első év után idén újra megnyitja kapuit a GARTEN a kortárs művészet rajongói számára. Kiállítások, tárlatvezetések, koncertek, kertmozi, színház és táncelőadások, valamint pódiumbeszélgetések várják a kultúra kedvelőit augusztus 1. és 22. között Lovason, a Balaton északi partján.
KŐFESZT 2020 Kővágóörs

2020. augusztus 27-29. között rendezik meg a KŐFESZT fesztivált, amely szinte a Káli-medence összes településére kiterjed.

Retro hangulatú hétvégék az észak-balatoni vasútvonalon

2020. július 4-5-én, valamint augusztus első két napján a 60-as és 70-es éveket megidéző mozdonyok állnak forgalomba a Balaton északi partján.

Everness Fesztivál 2020 Siófok

2020. augusztus 26-31. között rendezik meg Siófokon az Everness Fesztivált nívós koncertekkel, előadásokkal, spirituális élményekkel.

Badacsonyi Gasztrohegy Extra – Tapasok hétvégéje

2020. július 3-5. között rendezik meg a badacsonyi Gasztrohegy Extra, a tapasok hétvégéje gasztronómiai rendezvényt.

Kis-Balaton: a vízimadarak, a bivalyok (és a kíváncsi turisták) paradicsoma
A Kis-Balaton világviszonylatban is párját ritkító természeti érték, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park 15 bemutatóhelyének egyike.
Budapest Saxophone Quartet koncert 2020 Keszthely

A 25 éves Budapest Saxophone Quartet ad koncertet Keszthelyen, a Balaton-partján álló Zenepavilonnáé 2020. augusztus 28-án.

Kertesi Ingrid és a Szent Efrém Férfikar koncertje 2020 Keszthely

2020. augusztus 27-én 20 órakor kezdődik Kertesi Ingrid és a Szent Efrém Férfikar koncertje a keszthelyi Balaton-partján álló Zenepavilonban.

Solti György Rézfúvós Együttes koncertje 2020 Keszthely

A keszthelyi Balaton-parton álló Zenepavilon nyújt otthont 2020. július 27-én a Solti György Rézfúvós Együttes koncertjének.

Rév-Art Galéria kamara kiállításai 2020 Révfülöp

Három művész kiállítása tekinthető meg Révfülöpön a Rév-Art Galériában 2020. június 30. és augusztus 30. között.

Csukás István Emléknap 2020 Balatonszárszó

A Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas költő, íróra, Csukás Istvánra emlékeznek Balatonszárszón 2020. július 11-én.

Jobbak és biztonságosabbak lettek a fűzfői strand csúszdái
Átadták a felújított fövenyfürdői strand csúszdáit. A beruházáshoz a forrást a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. és a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. közösen meghirdetett nyertes pályázatából biztosították.
Bakancslistás kirándulások#5 - Hegyesdi várrom
Monostorapáti és Zalahaláp között magasodik Hegyesd dombja, tetején az egykori hegyesdi vár romjaival, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Balaton-felvidék eme szegletére, átlátni Csobánc várának domjára az egyik oldalon és a Káli-medencére a másikon. De csakis jó térdűek induljanak neki ennek a túrának.
Reklám