Vitorlázás

Ez már nem a kalandvágyó tengeri medvék versenye
Óceáni szólóvitorlázónk, Fa Nándor a Vendée Globe első befutóit a helyszínen nézte végig.
Lanzarote Olympic Winter Regatta: Érdi Mária második helyen végzett!
Az olimpiára készülő Érdi Mári a mai tizedik futamban és az azt követő éremfutamban mutatott jó teljesítményével megszerezte az ezüstérmet.
Osztálybeszámolók 2020: Bavaria 32
A 2019 decemberében Budapesten tartott évzáró osztálygyűlésünkkor még sejtésünk sem volt arról, hogy valami elég mélyen és hosszasan beleszól eddigi jól megszokott hajós életünkbe. 2020-as versenyszezonunk sajnos átalakult és nem minden sikerült úgy, ahogy azt terveztük. A koronavírus újlenyomata az egész évadon meglátszott. Versenyek maradtak el vagy más időpontra kerültek át, ezzel teljesen átszabva a már előre lekötött és meghirdetett ranglista versenyeink sorát. Újratervezés indul..........!
Lanzarote Olympic Winter Series: Érdi Mári második lett
Az olimpiára készülő Érdi Mári a mai tizedik futamban és az azt követő éremfutamban mutatott jó teljesítményével megszerezte az ezüstérmet.
Reklám
Yannick Bestaven - Maître CoQ IV győzött a 9. non-stop szóló Földkerülőn
„Két győztese van ennek a versenynek” – mondta Yannick Bestaven hajnalban, még a kikötőmólón Charlie Dalinnak. Bár Bestaven az elsőnek célbaérkező Dalin után, harmadiknak futott be, a hajótörést szenvedett versenyzőtárs, Kevin Escoffier felkutatása és mentése miatt kapott 10 óra 15 perces időkompenzáció miatt ő végzett az első helyen. A rend kedvéért a pontos számok: Bestaven január 28-án hajnali 3 óra 19 perc 46 másodperckor futott be, a kompenzáció miatt virtuálisan 2 óra 31 perc 01 másodperccel Dalin (Apivia) előtt és 6 óra 40 perc 26 másodperccel Louis Burton (Bureau Vallée 2) előtt, utóbbiak lettek tehát az idei szóló földkerülő második és harmadik helyezettjei.
Így néz ki Magyarország felülről ? ezek voltak a NASA legjobb fotói 2020-ban
None
Az American Magic borulása kihatott a Prada Cup menetrendjére

A három kihívóból hamarosan kettő lesz, aztán csak egy, és ő mérkőzhet meg a védővel a kupáért. Nehezen indult be a folyamat, a koronavírus-járvány ugyanis ellehetetlenítette a versenyzést 2020-ban, két eseményt törölni kellett, a decemberi felvezető regatta (America’s Cup World Series Auckland) pedig rövidre sikerült, így sokkal kevesebbet tudtunk a csapatokról, mint a korábbi America’s

Látványos építkezés zajlik a Balatonnál
Már épülnek a körforgalmak a veszprémi elkerülőn. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában 2x2 sávosra bővül a 8. számú főút Veszprém déli elkerülő I. üteme a Litéri és Füredi csomópontok között.
Harmadik helyen ért célba a győztes a világ legkeményebb vitorlásversenyén
A francia Yannick Bestaven (Maître CoQ IV) nyerte meg a Vendée Globe szóló földkerülő vitorlásversenyt az időjóváírásnak köszönhetően.
Vendée Globe: Yannick Bestaven győzött a kilencedik nonstop földkerülőn
„Két győztese van ennek a versenynek” – mondta Yannick Bestaven hajnalban, még a kikötőmólón Charlie Dalinnak.
Badacsonyi Bortúra 2021

2021. november 6-án rendezik meg a Badacsonyi Bortúrát, melyen megkóstolható a zamatos badacsonyi borok.

Gyenesdiáson már várják a vendégeket
A Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujában szorgosan telnek a téli hónapok, Gyenesdiás folyamatos fejlesztésekkel igyekszik megtartani rangos helyét a népszerű úticélok között, kihasználva az adódó lehetőségeket látványos fejlesztésekbe kezdtek.
Misztikus fényfestés a Balatonon, ezt neked is látnod kell

A Badacsony több évmillió évvel ezelőtt keletkezett szikláin állni, s onnan a Balatonra tekinteni önmagában is felemelő.

Reklám
Nem is olyan kis ártatlan a Doktor Balaton autista Petyája
Hajdu T. Miklósnak nagy kihívást jelentett a naív és könnyen befolyásolható karakter megformálása, ő ugyanis egy igazi csepeli vagány srác.
Kéksál 2021 – téli Balatonkerülő rekordkísérlet

2021. január 28-án a Dopff Sailing Team kísérletet tesz a Kékszalag 160 kilométeres útvonalán elért 17 óra 57 perces időeredmény megdöntésére.

Lanzarote Olympic Winter Series – Érdi második a zárónap előtt
Érdi Mária feljött a második helyre Lanzarotén.
Tűzoltók mentették meg a balatoni őzikét - Fotókkal!
Kapuba szorult egy őz az északi parton Vonyarcvashegyen, a keszthelyi tűzoltók szabadították ki!
Érdekel, hogy pontosan hol lehet horgászni a Balatonon? A telefonod megmutatja!
Érdekel, hogy mely partszakaszokon mikor lehet pecázni? Esetleg horgászcsónakot bérelnél? Netán besólyáznád a saját csónakodat, de nem tudod, hogy hol van erre lehetőség? Akkor vedd elő az okostelefonodat, és nézd meg a Balatoni Horgászturisztikai Adatbázist!
Revízió a keszthelyi Balatoni Múzeumban

A Balatoni Múzeum műtárgyainak néhány évente esedékes revíziója zajlik jelenleg, melynek során 22.000 kisgrafikai és 1600 képzőművészeti alkotást leltáraznak az intézmény munkatársai – olvasható a tvkeszthely.hu-n. A gyűjtemény egyes darabjairól is mesélt Haász Gabriella. A Balatoni Múzeum történésze elmondta, minden tételt egyesével vizsgálnak meg kolléganőjével. A gyűjtés a Múzeumi Egyesület megalakulásától kezdődött, amely azóta is […]

Nem az első célba érő nyert – Vendée Globe 2020-21

Az a furcsa helyzet állt elő a kilencedik Vendée Gobe-on, amit előzetesen talán senki nem tudott volna elképzelni. Olyan szoros verseny zajlott, hogy bő nyolcvan nap után számított a 10 óra, 15 perces időjóváírás. Yannick Bestaven a király. 2020. november 8-án harminchárom hajós vágott neki az egyszemélyes földkerülő vitorlás regattának, jelen állás szerint 25 érvényes

Enyhe, de csapadékos időjárást tartogat a hétvége

Péntekre megenyhül az idő, egyes tájakon akár 10-12 fok is lehet. Többfelé várható eső, havas eső. Szombaton változóan felhős idő körvonalazódik kevés csapadékkal. Napközben 3-12 fok valószínű.  Vasárnapra virradó éjszaka jelentős csapadék érkezik. A legtöbb helyen esőre, az északabbi tájakon akár havazásra és ónos esőre van kilátás.

Új látványossággal készül a szezonra Gyenesdiás

Nagy reményekkel tekint előre a 2021-es nyári idényre Gyenesdiás közössége. Az üdülőfalu nem tétlenkedik a járványhelyzet alatt sem. Nagy fejlesztések valósultak meg ugyanis a tél leple alatt, hogy a nyárra csúcsformában lehessen majd a település. Az egykori Talabér-Bujtor-Osvald – féle vízimalom teljes mértékben megújul, környezete megszépül. Pékmúzeum, herbárium, fűszerkert, tanösvény várja rövidesen az idelátogatókat az […]

Reklám
Újraindulhatnak a tengerjáró hajók?

Közel három hónapos kényszerpihenő után újra hetente közlekedik a Földközi-tenger nyugati medencéjében az MSC társaság zászlóshajója. Miután az olasz kormány bejelentette, hogy a hajóstársaságok különleges egészségügyi és biztonsági protokollok betartása mellett újraindíthatják programjaikat, az MSC zászlóshajója újra heti rendszerességgel közlekedik a Földközi-tenger nyugati medencéjében. Az MSC két hajója tavaly augusztus közepén egyszer már újraindult a

Az NBA sztárja mentette meg a clevelandi Balaton éttermet a csődtől

A járványügyi korlátozások olyan mértékben nyomták rá gazdasági bélyegüket a 64 éve működő és kifejezetten jó renoméval bíró Balaton étteremre az amerikai Clevelandben, hogy a tulajdonosok gyűjtésre kényszerültek a fennmaradás biztosítása érdekében. Vujity Tvrtko-t, aki korábban már járt az étteremben, az egyik helyi rádió kérte fel, hogy segítsen felkelteni az esetleges adakozók figyelmét egy műsorral […]

Herrmann egy halászhajóval ütközött a cél előtt

Boris nem sérült meg, nem úgy az egyik uszonya és a hajója. Lelassult, elvesztette győzelmi esélyeit

Osztálybeszámolók 2020: Bavaria 32
"Osztályunk egységeinek lendülete és vitorlázni, versenyezni vágyódása mindennél elsöprőbb volt. Soha nem éreztem még, hogy ennyire akarnak, akarunk valamit."
Vendée Globe: Dalin a célban, de még nem ő a győztes
Dalin ugyan elsőként haladt át a célvonalon, még nem ünnepelhet.
Vendée Globe befutó – élő közvetítés – Dalin már a célban

Charlie Dalin a célban A befutó előtti eseményekről, a versengésről...

Hajó a láthatáron!
Vettem a Lidl-ben egy 60x-os nagyítású távcsövet. Nem egy Leica, de arra jó, hogy ha látok az ablakból valami furcsa pöttyöt a vízen, azt jól meg tudom nézni mielőtt riasztom a VMSZ-t.
Hogy mi történt?! Az orosznátha miatt maradtak el a farsangi bálok Keszthelyen
Nem csak a koronavírus járvány miatt zártak be az iskolák és maradnak el a farsangi bálok, 1890-ben az orosznátha idején is bezárt a fél világ. A Balaton térségében és Keszthelyen is szokatlanul sok volt a beteg.
Vonzó a külföldi utazás, de drága

Ha a korlátozásokat feloldják, akkor a magyarok kétharmada tervezi, hogy elutazik a nyáron. Mivel nem szeretnének sokat költeni, így nagy valószínűséggel az idén is a belföldi turizmus dominál majd. A Pulzus Kutató felmérése szerint a magyarok kétharmada szán valamennyi pénzt utazásra és mindössze 34 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy ez nem szerepel a nyári büdzsében. A

Charlie Dalin – Apivia – lesz az első befutó a Vendée Globe-on

Hogy győztes-e? Az még Boris Herrmann és Yannick Bestaven befutási idejétől függ

Hallottál már róla? Instant körtúra Tihanyban!
A 15 és 36 kilométeren teljesíthető, a leghíresebb balatoni monda mesebeli szépségű alakjáról elnevezett Helka Kör a térképre szív alakot rajzolva fűzi fel a látnivalókat az instant túra során.
Az UNESCO is népszerűsíti a hangokból újjáépült salföldi Pálos kolostort

A kolostorrom a Balaton-felvidéken, félórányi gyalogútra fekszik Salföld falu határától.

A 930 éve alapított bencés monostor a somogyvári Kapuvár-hegyen

A Balaton déli partjától nem messze fekszik Somogyvár, melynek épített örökségei több száz éves múltba repítik vissza a látogatókat.

Ezüstérem a Kanári-szigetekről

Erős mezőnyben Berecz Zsombor 2., lett a Kanári-szigeteken megrendezett hagyományos téli regattán, amely mindig kiváló felkészülési verseny a szezonra. Érdi Mári 3. helyen áll

Hócsipkés reggelre ébredt a Balaton, mutatjuk a fotókat

Arra ébredni reggel, hogy fehérré festette az éjszakai hóesés a tájat, és a kelő nap sugarai szikrákat szórnak a havon, egy csodával ér fel.

Kvíz - Bolondos farsangi szokások a Balatonnál
Teszteld az ismereteidet a Balatonról a likeBalaton.hu-val! Minden héten egy izgalmas kvízzel jövünk, szóval vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett minden rajongásod és az összes tudásod! Sok sikert kívánunk!
Salzburgi főszakács volt, most informatikus a Balatonnál
A Balatonnál kezdett új életet a salzburgi főszakács, aki most informatikusként dolgozik, és nem bánta meg a járvány okozta életmódváltást.
Óévbúcsúztató Badacsonyi körtúra 2021

Az év utolsó napján egy hangulatos túrával várják az érdeklődőket, méghozzá Badacsonyon.

Holdfénytúra a Badacsonyon 2021

Érdekességek és történetek a Badacsonyról és a Balatonról - ezt kínálja a holdfénytúra 2021. december 18-án.

Teleszkópos madármegfigyelés a Balatonon 2021

2021. december 4-én szakvezető segítségével pillanthatunk bele a téli, balatoni madárvilág érdekességeibe.

Késő őszi holdfénytúra a Badacsonyon 2021

A szakvezetéses túra során megismerkedünk a hegy minden titkával, a Kisfaludy-kilátóból pedig páratlan látvány tárul a szemünk elé.

A fülesbaglyok telelőhelyeiről készít felmérést a Madártani Egyesület

Idén is feltérképezi az erdei fülesbaglyok telelőhelyeit a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME). A lakosságot is mozgósító adatgyűjtés január 29-től február 1-ig tart majd. A felmérésben az egyesület az egyéni megfigyelők, családok, baráti társaságok mellett óvodák, általános és középiskolák részvételére is számít. Mint írják, a telelő baglyok lakossági felmérése kettős célt szolgál. Egyrészt az […]

Megvan a 2021-es Kékszalag névadója

2021-ben is a Raiffeisen Bank adja a legendás Kékszalag nevét támogatóként. A világszintű gazdasági bizonytalanság idején ez nem elhanyagolható a verseny megrendezésének szempontjából sem. A Raiffeisen Bank névadó szponzorként 2021-ben is támogatja a Kékszalag megrendezését. Ennek a döntésnek egyrészt alapjául szolgálnak a korábbi évek kiemelkedően jó tapasztalatai, másrészt a bank már korábban is elköteleződött a […]

Íme a balatoni vitorlázás aranykora képeken

Már szóba került a héten, hogy a balatoni vitorlásközösség drasztikus átalakulás küszöbén áll. A feltételek inkább a luxuskategóriás jachtoknak kezdenek kedvezni és ezáltal egyre forróbb a talaj – vagyis a kikötő – a kisebb hajók alatt. Akárhogy is, a vitorlázás, mint jelenség mára teljesen egybeforrt a Balatonnal, így fejest ugrottunk a sportág, több mint száz […]

Reklám