Vitorlázás

Itt találsz ingyen-csapvíz-töltőpontokat a Balcsinál
Nyáron kiemelten fontos a folyadékpótlás, mutatjuk a balatoni újratöltő pontokat.
Felhőszakadásban gumimatracozik az utcán a tihanyi diszkós
Alig várja, hogy szakadjon az eső, máris felfújható matracra pattan, és az utcán felgyülemlett csapadék hullámain ringatózik Bölcs Áron. A poénos fotó immár negyedik éve szinte mindig ugyanakkor és ugyanott készül el: Áron családjának tihanyi üzlete előtt. Vannak, akik már alig várják a srác hagyományos facebook-posztját.
Itt a nagy balatoni lángostérkép - a legjobbak egy helyen
Ha Balaton, akkor lángos. Körbejártuk érte a tavat és a témát, hogy kiderítsük, nem drágább, mint tavaly. Közben összegyűjtöttük a legjobb helyeket is, ahol biztosra veheted, hogy a legfinomabb lángost kapod. :-)
29er VB: Jeney - ék a 13. helyen
29er VB: Jeney - ék a 13. helyen
Reklám
Zenében nem lesz hiány a hétvégén a Balatonnál
A programok tekintetében továbbra is bőséges a választék, és bár az időjárás olykor megviccel bennünket, ne hagyjuk, hogy emiatt lemaradjunk egy jó borfesztiválról vagy szabadtéri koncertről. Csak legyen nálunk esőkabát, s máris indulhat a buli!
Kenesén kerestük a tökéletes sült keszeg titkát
A településen jelenleg is tartó Keszegrágó Fesztiválon arról érdeklődtünk, mi a keszeg jó elkészítésének a titka?
Anna-bál: valóra vált lányregény
Minden korábbinál több, hétszáz vendég érkezett a 194. Anna-bálra az elmúlt hétvégén, amelynek Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere volt a fővédnöke. A társasági esemény kitűnő hangulatát az este 9-kor lezúduló vihar sem tépázta meg, a báli nép bevonult az Anna Grand Hotelbe, ahol hajnalig tartott a vigasság. A vendégek szerint a hagyomány ápolása a gyarapodás egyik alappillére. A bált Cserép László, az önkormányzat művelődési osztályvezetője szervezte meg.
Találós kérdés
Vajon melyik hajóosztály bajnokságán vesz részt 5 olimpikon, 2 America’s Cup résztvevő, több Világ és Európa-bajnok vitorlázó, 13 abszolút Kékszalag győztes? Vajon melyik mezőnyről mondhatjuk el, hogy a kormányosok fele nyert már Országos Bajnokságot? Az idein 3 országból 40 hajó indul, és több mint 10 hajónak van esélye felkerülni a dobogóra.
Füreden letettek egy zongorát a Balatonhoz
Ötödik alkalommal rendezi meg a Cimbora Alapítvány a Klassz a parton! című fesztivált július 12.-augusztus 30 között, amikor a gyermekkoncertekkel együtt 62 alkalommal mutatkoznak be.
Kockák a padláson LEGO kiállítás
None
MAJKA ráadás & HŐSÖK
None
Nohab, Púpos és Szergej retró mozdonyok robognak hétvégén a Balatonnál
None
Pusztul a nád a Balatonon, és ez nem jó
Az építkezések és a mesterséges vízszint sem tesz jót a balatoni nádnak. És ha eltűnnek a nádas, csőstől jöhet a baj az MTA kutatói szerint.
Reklám
Táncház Övrényesen
None
Augusztus 20-i Ünnepi megemlékezés Balatongyörökön
None
Másodszor is célba ért a karosi bike food
Megmutatjuk, milyen, amikor egy jó ügy képviselete találkozik a minőségi gasztronómiával és a zalakarosi bringás életérzéssel.
Lecsófőző verseny 2019, Balatonszepezd

2019. augusztus 3-án, szombaton Balatonszepezden, a Csónakházhoz lecsófőző versenyt rendeznek zenés programokkal fűszerezve.

Nemzeti ünnep és szezonzáró tűzijátékkal 2019, Balatonvilágos

Családi programok, erős emberek vetélkedője és koncertek is színesítik Balatonvilágoson a szezonzáró eseményt 2019. augusztus 20-án.

Vicces esernyők és esőkabátok – Készülj fel!
Elég bolondos az időjárás ezen a nyáron. Ha te is humorral kezeled és beszerzel pár bohókás darabot, nem szegheti kedvedet az eső.
A balatoni élőlények nehezen tolerálják az extrém időjárást
A globális klímamódosulás hazánkban is egyre fokozottabban érezteti hatását. A Balaton élővilága sem képez kivételt, ennek apropóján ismét megszólaltattuk dr. Beliczky Gábort, a keszthelyi Pannon Egyetem Georgikon Karának, a Georgikon Halkutatási Központnak a biológusát.
Tigris a tapolcai lányszobában
Megmutatjuk nektek, milyen harckocsik vannak a Balatonnál, felmásztunk, bemásztunk a tankokba, hogy mindent megtudjatok ezekről a hatalmas monstrumokról! Ha kedvet kaptál, akár vezetheted is a különleges járgányokat Tapolcán!
Jeney - ék a 4. helyen zárták a selejtezőket Gdynia - ban
Jeney - ék a 4. helyen zárták a selejtezőket Gdynia - ban
Reklám
Kávé-bor-könyv és Velős burger – Mert jó enni az Enni Jóban!

A gasztronómia szerelmesei nem téveszthetnek nagyot, ha a Balatonra érkeznek, hiszen nem csak természeti látnivalókban, hanem gasztronómiai értékekben is gazdag a balatoni régió.  Az északi part egyik legfrekventáltabb települése Balatonfüred, köszönhetően a város nagy történelmi múltjának és számtalan látnivalójának, amelyekkel büszkélkedhet. Balatonfüreden széles választék áll rendelkezésre emellett az érkezők számára éttermek, vendéglők, bisztrók és borászatok […]

Vegyszermentesen a rovarok ellen a nyaralódban is
Sajnos a nyárral együtt jár a bogárinvázió. Mutatunk pár tippet, hogy a nyaralás alatt is vegyszermentesen tudj ellenük védekezni.
Augusztus 20-i beach party Balatongyörökön

2019. augusztus 20-án beach party-t rendeznek a balatongyöröki strandon családi- és gyermekanimációval, gitáresttel és DJ-vel.

Kihagyhatatlan helyek csak egy ugrásra a déli parttól
Beborult az idő, vagy unod a balatoni tumultust? Kerekedj fel, és húzz el kicsit a partról! Olyan helyeket mutatunk, ahova akár bringával is mehetsz.
Avi Avital mandolinművész adott koncertet Veszprémben
Egy különleges hangszer, a mandolin és annak értő művelője, Avi Avital volt az Auer-fesztivál nyitó koncertjének központjában.
Évadzáró programok 2019, Balatonakarattya

Három napos évadzáró programsorozatot rendeznek Balatonakarattyán a Honvéd Üdülőben 2019. augusztus 18-tól 20-ig.

Szent István napi ünnepi hétvége 2019, Balatonudvari

2019. augusztus 17-19. között Szent István napi ünnepi hétvégét rendeznek Balatonudvariban családi programokkal, tűzijátékkal.

Összeveszett a szomszédasszonnyal, ezért megölte a macskáját
Balatonfűzfőn összevesztek a szomszédok, egy 45 éves férfi úgy gondolta, egy kismacskán áll bosszút...
Zsíros kenyér parti 2019, Balatonszepezd

A hagyományokhoz híven idén is megrendezik Balatonszepezden a Zsíros kenyér partit színes programokkal és tűzijátékkal.

B.my.Lake 4. nap
None
B.my.Lake 3. nap
None
B.my.Lake 2. nap
None
Follow the Flow és Muscle Beach a Plázson
Augusztus első hétvégéjén is irány a PLÁZS! A Scitec Muscle Beachen minden a testépítésről fog szólni, szombaton pedig érkezik a Follow The Flow.
B.my.Lake 1. nap
None
Várjátékok a Csillagvárban 2019

2019. augusztus 3-án 10 órától kezdődik a balatonszentgyörgyi Csillagvárban a Várjáték programsorozat.

Strand Fesztivál 5. nap
None
Strand Fesztivál 4. nap
None
Strand Fesztivál 3. nap
None
Flaar 20 – Csodás lett és sárga!
A Flaar 20 Déry Attila gyerekkori terve volt. A test majd tíz évvel ezelőtt elkészült, majd mindig más fontosabb dolog beelőzte a megvalósítást. Majd idén tavasszal megjelent egy külföldi érdeklődő, egy több éves gyűrött prospektussal a kezében, és a Flaar 20-ast szerette volna. Nagyon…. Mert a prospektuson még az szerepelt anno. Mit volt mit tenni, a
Strand Fesztivál 2. nap
None
Strand Fesztivál 1. nap
None
Így nyaraltak a századelőn a Balatonnál – FOTÓGALÉRIÁVAL!
A két világháború között is nyaraltak a Balatonnál. Formás lábakért kattints és görgess!
Végre itt az emberi kakizacsi! – VIDEÓVAL!
Ehhez nincs mit hozzáfűzni. Az emberi találékonyság nem ismer határokat.
Kipróbáltuk a Szent György-hegyi „fakírpadot”!
Hogy kerül egy fakírpad a Balatonhoz? Kényelmes rajta üldögélni, vagy azonnal felpattanunk róla? Eláruljuk a titkot, gyere velünk!
Reklám