Vitorlázás

Mindegy, milyen az idő: tengernyi program vár!
A programok tekintetében továbbra is bőséges a választék és bár az időjárás olykor megviccel bennünket, ne hagyjuk, hogy emiatt lemaradjunk egy jó borfesztiválról vagy szabadtéri koncertről. Csak legyen nálunk esőkabát, s máris indulhat a buli!
Svert Kupa 5.0 - A szelek szárnyán Zamárdiban
Már menetrend szerint érkezik a svertes hajók versenye és éves nagy találkája Zamárdiban augusztus második hétvégéjén. Idén is nagyon sokan neveztek a DELL túraversenyre online és az előnevezési napon, de jópáran augusztus 9-én, a verseny előtti délután adják le a jelentkezést a helyszínen a kikötőben. Jó hír, hogy a tavaly útjára indított, a felnőtt mezőny után rajtoló és rövidebb pályát futó DELL ifjúsági túraversenyre sok egység jelentkezett, mind egytestű, mind többtestű kategóriában népes lesz a mezőny.
Belföldi utazás, aminek nem a produktív élményszerzés a célja, hanem az egyedüllét
Három nap, két éjszaka, egy fő. Te már kerestél hasonló paraméterekkel szállást? Mégis ki az a bolond, aki egyedül utazik belföldön? Arról, hogy emberek hátizsákkal neki indulnak a nagyvilágnak, sokszor lehet olvasni. Vakmerőségükben a megismerés, az élménygyűjtés hajtja őket, nem ritka, hogy utazásaikból fotósorozatot, kisfilmet készítenek. De mi van azokkal az utazókkal, akik csupán egymaguk szeretnének lenni, netán alkotnának egyedül, elvonulnának a belső gondolataikkal, az édes, mások által gyűlöletes magány megélése közben?
Megbillent a Balaton az erős szél miatt hétvégén

A Balatonnál 2019. július 27-én az esti adatok szerint 42 centi különbség volt a siófoki és a keszthelyi vízszint között a különbség.

Reklám
Élővé tették az egregyi hagyományt
A hévízi Árpád-kori templom védőszentje, Szent Magdolna tiszteletére tartották meg az egregyi búcsút. A múzeum előtti téren kulturális forgatag várta a vendégeket.
Kétszázezren voltunk a kulturális oázisban
Teltházas színházi előadások, karnevál, bábszínház, jazz, komolyzene, művészetterápia, irodalom és kortárs tánc szórakoztatta a vendégeket 10 napon keresztül a Művészetek Völgyében.
Megbillent a Balaton víztükre
A hatalmas szél miatt megbillent a Balaton víztükre a hétvégén.
Egy hétvége alatt 39 embernek kellett segíteni, hogy partra jusson a Balatonból
A rendőrség kéri, hogy figyelje mindenki a viharjelzéseket.
39 embert mentettek ki a hétvégén a Balatonból a vízirendészek
A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2019. július 26-28. között 12 esetben összesen 39 személynek segítettek partra jutni - számolt be honlapján a rendőrség.
Herczku Ági és a Banda
None
A padlás
None
XXX. Kőris Kupa
Jubileumi rádiótávírányitású vitorlás hajómodell versenyek zajlottak hétvégén az ölbői klub rendezésében 2019.07.26-28 - án !
The Prodigy Tribute Party
None
Reklám
Kevesebb szúnyog lesz a Balatonnál
None
A Balaton leghíresebb orvosai
„A Balaton klímáia különleges helvzetéből ered. Képzeljünk el 75 km hosszú, átlag 3-4 m mélységű lemezt a nagv földtekén, ez a valóságban papírvékonvságnak felel meg. Vizét már a kora tavaszi napsugár egyenletesen melegíti át, az óriási horizont és a tó víztükre pedig hatalmas inszolációt okoz. Ily hatalmas és sekély tó Európának egyedülálló különlegessége. A Balaton különösen alkalmas egészséges, csakis üdülést igénylő gyermekek részére, akikre a balatonparti nyaralás nagyszerű hatású. Kedélyük szemmel láthatólag javul, étvágyuk, színük örvendetesen változik. Kiváló hatású lesz a Balaton fáradt, munkában túlhajtott felnőtt nőkre, akik valamely súlyosabb betegségen estek keresztül, valamely betegséggel szemben, csökkent ellenállóképességgel bírnak” – ezt a véleményt a XX. század első felében egy orvosi szaklapban olvashatjuk a Balatonról. A Balaton gyógyító erejében sokáig hittek a hazai orvosok is. Nagyformátumú medikusokat mutatunk most be, akik tevékenységükkel, kutatásaikkal, szolgálatukkal fontos szerepet töltöttek be a tó életében.
A Neoton Família sztárjai Tihanyban
Csepregi Éva és az egykori Neoton Familia tagjai jelenleg Neoton Sztárjai néven adnak koncerteket.
Intermezzo Latin Club koncert
None
Rick Astley és Jackson testvérek hódítják meg a Balaton északi partját
Augusztus 1-3. között tartják a nyári balatoni jazz rendezvények legrangosabbikát, a Paloznaki Jazzpikniket, amely már nyitó napján is olyan csemegét ígér, mint a Michael Jackson testvérei alkotta The Jacksons fellépése. De a Jacksons mellett a '80-as évek slágergyárosa, Rick Astley is az egyik húzóneve lesz az idei eseménynek, csakúgy mint a 30 éve indult, acid jazzben úttörőnek számító, műfajt teremtő The Brand New Heavies.
Balatoni nyár: a harmadik heti sorsolás nyertesei, és rengeteg csodás fotó!
Hétről hétre kapjuk olvasóinktól a balatoni nyár legklasszabb pillanatait megörökítő fotókat, ezekből készült ismét egy válogatás.
A Snétberger Zenei Tehetség Központ zárókoncertje
None
51 évesen gördeszkával kerüli meg a Balatont
None
Csopakabana
None
Reklám
Helyek, ahol ettünk, ittunk, mulattunk Balatonfüreden a 60-as, 70-es években
„Kedvenced-e még a piros tulipán? Megismer-e még a füredi cigány?” – kérdezte kedvesétől Szécsi Pál az 1969-es slágerben, mi pedig a Fortepan segítségével csokorba gyűjtöttük azokat a vendéglátóhelyeket, ahol az a bizonyos „füredi cigány” elhúzhatta a nótánkat.
Tök jó Zalakaroson 2019

Tökfaragás, halloween party és Magyarország legnagyobb szalmabála labirintusa várja a kicsiket és nagyokat egyaránt Zalakaroson 2019. október 25-november 2. között.

51 évesen egy szál deszkán kerüli meg a Balatont
Közel 200 km-t gurul két nap alatt az 51 éves Bognár Attila, hogy deszkájával megkerülje a Balatont! Ha a napokban látjátok a bicikliúton, integessetek neki és biztassátok, vagy csatlakozzatok hozzá biciklivel, görkorival, rollerrel!
Szőlőhegyi Piknik 2019, Zalakaros

2019. november 8-9. között rendezik meg a Márton naphoz és az új borhoz kapcsolódó Szőlőhegyi Pikniket Zalakaroson, melyen kitekinthetünk a környék borkínálatára.

Terhi 475 BR – Sportos hajó Skandináviából
A Terhi egy délnyugat-finnországi kis halászfaluban, Rymättyläban született, közel 50 évvel ezelőtt. Nyolc modellt építenek négy hajótestre, 4–4,75 méter között, és mindet Finnországban tervezik és gyártják. A 475 BR a Terhi első, kifejezetten sportos Bowrider modellje. Már beszálláskor feltűnő a mélyre épített, jól védett középkonzol és utastér. A nagy méretű és magasra húzott ablakok nagy
Adventi hétvégék Zalakaroson 2019

Adventi vásárral, programokkal, óriás adventi koszorúval, forralt borral, sült gesztenyével várják a karácsonyra hangolódókat Zalakaroson.

Csillagvarázs Zalakaroson 2019

2019. december 27- január 1. között élő zenés estek, kézműves vásár és szórakoztató programok várják az érdeklődőket Zalakaroson, a Gyógyfürdő téren.

Gyere velünk egy badacsonyi időutazásra!
136 évet repülünk vissza az időben, a Hableány szálloda, majd vendéglátó kombinát titkos történetei mellett természetesen lesz szó szerelemről és borokról is. Nézd meg videóinkat!
Így vegyél jó dinnyét - profik mondják el a tutit!
A Balatonnál is vannak hatalmas dinnyeföldek. A Bugyi család Fonyód és Lengyeltóti között termeszti a gyümölcsöt, 70 éves tapasztalattal…
Hungarikum esték Balatonalmádiban: fókuszban a hazai értékek
A magyar gasztronómia és kulturális színtér számos kincsével találkozhatnak a látogatók a kedden megnyitott Hungarikum esték rendezvénysorozaton.
Merre is repíthet még?
Bizony, még sokfelé. Idáig, belekóstoltunk a középső medencébe, majd visszaugrottunk a „mesés keletet” bejárni. Ezt valamilyen szinten meg is tettük (a „no sailing” eredményei alapján fizetőssé lett kikötők kivételével). Most Földvárról indulunk tovább, hogy a hátralévő pár napban elérjük a „leg nyugatibb sarkot”.
Elismerést vehetett át az életmentő rendőr
Büki Zsolt századosnak, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság közrendvédelmi alosztályvezetőjének egy nő újraélesztésért emlékplakettet adományozott Fellegi Norbert ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, közölte a rendőrség.
Kiállítás Révfülöpön: Érzelmek, hangulatok kékben és zöldben
A Tóparti Galériában Margittai Adrienn festőművész Érzelmek, hangulatok, technikák kékben-zöldben című kiállítása nyílt a Villa Filip Napok keretén belül.
A Balaton Tündéréből lett Miss Európa
Karinthyt teniszmeccsre hívta ki, Márai levelet írt neki, mindezek ellenére a sztárság nem foglalkoztatta. Természetes szépségével Simon Böske meghódította egész Európát, és örökre beírta magát a szépségipar történelmébe.
20 millió liter vizet töltenek a zalakarosi termáltóba
Már nem kell sokat várni, mire újra teljesen megtelik vízzel a zalai fürdőváros termáltava.
Most nyaralsz a Balatonon? Nincs szerencséd az időjárással
Néhány eseményt elmosott az eső, de Kapolcson például megtartották a koncerteket. A viharos idő azért nem mindent kímélt. Nézd meg a megdöbbentő fotókat, videókat.
Fiatal huszárokat képeznek ki a fonyódi táborban
Közel félszáz huszár lepte el Fonyódot. Hetedik alkalommal táboroztak a balatoni településen. Nincs telefonozás, helyette lovat szerszámoztak fel, íjazni tanultak, de a pápai honvédségi reptérre is ellátogattak és az airsoft lövészetet is gyakorolták.
Kisvárdai hölgy lett az idei Anna-bál szépe
Az idei Anna-bál szépe, a 23 éves Purgel Réka Kisvárdáról érkezett, egy megújult, Viktória-mintára épülő Royal Garden-mintájú herendi porcelánvázát vehetett át. Réka az ELTE Bölcsészettudományi Karán tanul, kulturális örökség mesterszakon elsőéves.
Vasárnapi balatoni süti #8 – Gombósza
Vasárnapi balatoni süti sorozatunkban egy vagány újítás következik. Szikra Gabi, a tavalyi győztes, megmutatja idén mivel indul az Év strandétele versenyen.
Operafüred: énekkari gálakoncert a szívkórháznál
Hatalmas siker mellett, az Anna-fesztivál keretében emlékezetes gálakoncerttel ajándékozta meg a közönséget a Magyar Állami Operaház Énekkara csütörtökön este, a zsúfolásig megtelt Gyógy téren.
23 éves egyetemista lett az idei Anna-bál szépe
A kisvárdai Purgel Rékát választották a 194. Anna-bál szépének szombat éjjel Balatonfüreden. Az első udvarhölgy a budapesti Krulik Dalma, a második udvarhölgy pedig a komáromi Császár Ágnes lett.
Neves zenészek lépnek fel az ötödik Auer fesztiválon
Idén július 30. és augusztus 4. között immár ötödik alkalommal rendezik meg Veszprémben az Auer fesztivált.
Fákat döntött a sínekre a vihar, akadozik a közlekedés
A Mávinform közleménye szerint szombatról vasárnapra virradó éjszaka a viharos időjárás több vonalon, így Veszprém megyében is fennakadásokat okozott a vasúti közlekedésben.
Aki miatt mindenki főzőkanalat ragad
A Magyar Konyha idén is górcső alá vette az ország vendéglátóhelyeit, és nemrég meghozta ítéletét egy kiadvány formájában, amely felsorolja hazánk – különböző kategóriákra osztott – éttermeinek legjobbjait. Büszkén olvastuk, hogy a strandbisztró műfajában Kocsis Bálint lett az első helyezett, Balatonalmádiból, a Wesselényi strandról.
Reklám