Vitorlázás

Ha imádod a repülőket, délben figyeld az eget!
A Balatontól is elbúcsúzik az "Ancsa". A legendás teherszállító utolsó útján, 11:55-kor Sármelléken, 12:15kor Siófokon lesz látható.
Összeállt a Paloznaki Jazzpiknik idei programja
None
Légzésvédelmi eszközök virtuális átadása

2020. június 11-én délelőtt online videókonferencia keretében, virtuálisan kerültek átadásra azok a légzésvédelmi eszközök, melyeket a FGSZ Földgázszállító Zártkörűen Működő Részvénytársaság támogatásával ajánlott fel a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata három Balaton közelében működő megyei kórháznak. A konferenciabeszélgetésen részt vett Dr. Fogas János, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály főorvosa, Dr. […]

Szelíd Balaton – Slow Balaton tematikus túrák 2020 Tihany

2020-ban júniustól augusztusig a Szelíd Balaton túrákon, idegenvezető segítségével járhatjuk körbe Tihany környékének legszebb helyszíneit.

Reklám
Argentínából költözött vissza a Balatonhoz a magyar lány
Belső harmóniá­mat itt, a szülőhelyemen találtam meg – mondja az immár kétgyerekes családanya, aki több évtizedes világjárás után hazatért a Balaton-felvidéki Gyulakeszire.
Szelíd Balaton – Slow Balaton tematikus túrák 2020 Alsóörs

2020-ban júniustól augusztusig a Szelíd Balaton túrákon, idegenvezető segítségével Alsóörs és környékének legszebb helyszíneit járhatjuk körbe.

Szelíd Balaton – Slow Balaton tematikus túrák 2020 Balatonalmádi

2020-ban júniustól augusztusig péntekenként, a Szelíd Balaton túrákon, idegenvezető segítségével Balatonalmádi legszebb helyszíneit járhatjuk körbe.

A Feleségek Felesége fagylaltba álmodott édessége
Szendrey Júlia pompás kiflikochja – e nevet viseli a keszthelyi Pálma cukrászda legújabb kreációja, mely többszörösen is régi hagyományok újraélesztése – ezúttal hideg édesség formájában.
Megérkeztek az első Laposa pezsgők

Pár éve a Laposa család megálmodta, hogy egyszer majd elkészítik saját, badacsonyi pezsgőjüket. Telt az idő, épült a Hableány, az új birtokközpontban pedig egy pezsgő üzem is helyet kapott. A birtok borásza, Laposa Zsófi fáradhatatlanul járt a Prosecco borvidékre, kóstolt, majd indult a kísérletezés. A prosecco készítésben és a metodo martinotti eljárás elsajátításában Luca Antiga, […]

Hajóüzemeltetőt keresnek

A Dunán menetrendszerű szolgáltatást végző hét hajóra keres üzemeltetőt a BKV. A nyílt közbeszerzési felhívást az ajánlatkérő Budapesti Közlekedési (BKV) Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A BKV az alábbi a tulajdonában lévő hajók üzemeltetését kéri: Pest-Buda, Hungária, Lánchíd, Tabán, Várhegy, Budavár, Lágymányos. A hajók megtekinthetők ide kattintva. A szerződés három évre és évi 20

Nasa kutatásban szerepelt a Balaton, és jó helyen végzett
A balatoni algavirágzásról 2019-ben lehetett többet olvasni, akkor a jelenség a Nasa felvételein jól látható volt. A képeket a Stanford Egyetem kutatóinak közreműködésével elemezték, és a magyar tengerrel együtt összesen 71 tavat vizsgáltak meg a hat kontinens 33 országában. Nyári műholdfelvételeket elemeztek, hogy kivizsgálják az algavirágzások mértékét és lehetséges okait.
Péntektől Rooster - MONAUTIX BYC Kupa
Péntektől Rooster - MONAUTIX BYC Kupa
F. W. Raiffeisen Private Banking ifjúsági kupa 2020
F. W. Raiffeisen Private Banking ifjúsági kupa 2020
Reklám
Péntektől Rooster-Monautix BYC Kupa
Péntektől a fiatalok „veszik birtokba” a Balatonfüred, Alsóörs, Siófok, Zamárdi és Tihany közötti vízterületet, ugyanis ekkor kezdődik a Balatonfüredi Yacht Club által szervezett, immáron hagyományosnak tekinthető BYC Kupa, amely idén - a névadó szponzornak köszönhetően - a ROOSTER-MONAUTIX BYC Kupa nevet kapta.
F. W. Raiffeisen Private Banking ifjúsági kupa 2020
Befejeződött az évad első ifjúsági versenye a balatonföldvári Spartacus V. E. rendezésében. 4 hajóosztály 70 versenyzője mérte össze tudását a korlátozások miatt későn kezdődő ifjúsági szezon első eseményén.
Előkerült egy fotó a Titanic vesztéről

Soha nem látott történelmi fotót árvereznek el: a Titanicot 108 évvel ezelőtt elsüllyesztő jéghegyet örökítette meg 40 órával a tragédia előtt a helyszínen járt másik hajó kapitánya. Az SS Etonian gőzhajó kapitánya, W. Wood szenvedélyes fotós volt, 1912. április 12-én készített egy képet egy jéghegyről, amely a hajója mellett úszott el. Miután kikötött New Yorkban,

Solymászbemutató a Szigligeti várban
None
Angol levendulaszüret a Kőröshegyi Levendulásban
None
Szent István Napja Balatonföldváron
None
Szívárnyék: Pilinszky János két hangon
None
Új szelek a kommunikációban
Új szelek a kommunikációban
Járai Márk Cseh Tamás-est
None
Reklám
Nem lesz bezárt vendéglő a Balatonnál
Felülmúlta a várakozásokat a Balaton elmúlt három hétvégéjének vendégforgalma, a kellemetlen időjárás pünkösdkor se vette el az északi parti vendéglátók és vendégek kedvét. Eddig elmaradt a látogatottság a múlt évitől, de bizakodóak a déli partiak is, miközben az élénkülésre a járvány miatt hazatért szakemberek is várnak, akiket már csábítanak vissza a külföldi vendéglátóhelyekre.
Indul a nyár: labort visz a helyszínre a gyermekmentő
Megérkeztek a gyermekmentők Balatonlellére. Egész nyáron, augusztus végéig a város és hatvan kilométeres körzetében segítik a mentők munkáját. A legtöbb esetben közúti balesetekhez, allergiás megbetegedés miatt riasztották őket, de több sikeres újraélesztést is végrehajtottak.
Kisfaludy Színházi Esték: Kern András estje

2020. július 16-án 20.30 órakor lép színpadra Balatonfüreden Kern Adrás, aki a népszerű régi dalok mellett az újabbakat is előad.

Kisfaludy Színházi Esték: Varsói melódia

2020. július 2-án Balatonfüreden Tompos Kátya és Adorjáni Bálint főszereplésével mutatják be Leonyid Zorin, a Varsói melódia darabját.

Egy görög teknős is Zalakaroson pihent a hétvégén!
Görög teknős kóborolt szabadon a hétvégén a fürdőváros egyik lakóövezetében. A békés, nem veszélyes hüllőt végül állatvédők fogták be.
Városi séta Festetics II. Tasziló hercegi címe alkalmából
None
A letargikus Badacsony – Ház a sziklák alatt kritika

Már több, mint 60 éve annak, hogy Makk Károly ikonikus filmdrámáját bemutatták, amelynek jeleneteit a II. világháború utáni tanácstalanság melankóliája szövi át. A cselekmény a Badacsonyon játszódik, a legtöbb tekercs ott is forgott el, de számos részletet rögzítettek a Szent György-hegyen is. Paraszti perspektívából vázolt korrajz ez egy szívbemarkoló, mégsem negédes szerelmi háromszögön keresztül ábrázolva. […]

Új hajóosztály alakult

Tavaly a B25 típusú hajóknak szervezett III. Vega Yachtsport Vitorlás Kupán felmerült az igény a B25 osztály megalapítására. A Magyar Vitorlás Szövetség örömmel fogadta és támogatta a kezdeményezést. A téli hónapokban elkészült a B25 osztály szervezeti, működési és technikai szabályzata. Tíz hajó részvételével sor került az alakuló ülésre, amely alapján az MVSZ nyilvántartásba vette a

Elektromos hajókat mentett ki a Vízirendészet

Két kisgéphajó vált üzemképtelenné, amelyeket végül a rendőrség húzott ki a slamasztikából. A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság arra hívta fel a figyelmet, hogy ha a Balatonon bármilyen módon bajba jutott személyt észlelünk, hívjuk a 1817-es segélyhívó számot. A siófoki vízirendőrök 2020. június 13-án 15 óra körül a Zamárdi előtti vízterületen járőröztek, amikor műszaki hiba miatt mozgásképtelenné […]

Egyre jótékonyabbak a turisták a Balaton környékén

A járvány érzékennyé tette az embereket a jótékonysági akciók iránt. Ez az oka annak, hogy alig két hónap alatt sikerült összegyűjteni azt a 39 millió forintot, amely a balatoni  vízimentők szárazföldi erőinek támogatásához szükséges. A bevételből egy  új mentőautót és lélegeztetőgépet vásárolnak.  Az akcióhoz  több balatoni étterem, szálloda is csatlakozott. Az utolsó nagyobb összegek egyikét […]

Vicces strandfelszerelések az idei nyárra - ezekkel nyomulj a Balaton-parton!
Az idei év jól megforgatott bennünket, azonban szerencsére a nyár nem marad el. Már most élénk a strand- és nyaralóturizmus a Balatonnál. Nem lesz hiány mókás strandcuccokból sem. Nézd meg te is a legőrültebb darabokat, hogy tudd, mitől leszel cool a Balaton-parton!
Tramontana-Sennebogen Kupa most szombaton! NEVEZÉS A VIHARBAN!
Tramontana-Sennebogen Kupa most szombaton! NEVEZÉS A VIHARBAN!
Ezüst Szalag beszámoló
Egy hónapja még biztos volt bennünk némi aggódás, hogy vajon idén lehet-e nem hogy versenyezni, hanem egyáltalán hajózni szabadon. Május közepe helyett június elejétől végre hivatalosan versenyezni is lehet! Így került június első hétvégéjén megrendezésre az Ezüst szalag, a táv Balatonföldvártól Balatongyörökig, és vissza. Nevezhető Kékszalag bemelegítőnek, annak is, szerintem mondhatom a legkeményebb, legembertpróbálóbb részének, az éjszakai menet miatt. A csapatba idén újonnan kerültem, a hajóval is ismerekedem még, szóval valóban kihívás volt!
Vitorlás- és szörftáborok gyerekeknek

A kényszerű tavaszi bezártságot követően felértékelődik a nyári gyerektáborok szerepe. Körképünkben a jó választáshoz igyekszünk segítséget nyújtani. A vitorlázás az alapképességeken és stratégiaalkotási technikákon túl komoly emberi értékekkel gazdagítja a fiatalokat, érzelmi és szociális fejlődésükre egyaránt kihat. A sportággal való megismerkedésre remek alkalmat nyújt egy nyári tábor – új élményekkel, kalandokkal, jó társasággal és vidámsággal

Megnyílt a kapu a jurták, íjászok és mágusok világába
Hivatalosan is megnyitott a paloznaki Mágustanya, ahol jurták alkotta kör közepén, nyugalmat árasztó fák árnyékában szívhatjuk magunkba őseink erejét, történetét, békét teremtve magunknak itt, a jelenben.
Június 20-tól ismét látogatható a Szigligeti vár

Bár még zajlanak a Szigligeti vár rekonstrukciós munkálatai, de 10 hónap után, 2020. június 20-án kinyílnak a Balaton várának kapui a látogatók előtt.

A Balaton a telitalálat belföldi úticél, mutatjuk, hogy miért!
A gyors és összehangolt kormányzati intézkedéseknek köszönhetően májusban újraindult a 2020-as turisztikai szezon belföldön, és az eddigi adatok alapján az éves belföldi forgalom meghaladhatja a korábbi évekét - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Nemzeti Adatszolgáltató Központ (Ntak) legfrissebb adatai alapján.
Fehér Szalag
None
Aminek látványával sosem lehet betelni: a Balaton fölé magasodó Tihanyi Apátság

Kihagyhatatlan program egy balatoni kirándulás alkalmával a Tihanyi-félsziget hegysorának kelet felé meredeken leszakadó peremén álló bencés apátság.

Jógázz Veszprém!
None
Tramontana-Sennebogen Kupa
None
Nyárnyitó vetítés a Fövenyesi Kertmoziban
None
Családi levendulanap
None
Dörgicsei levendulás-templomos geotúra
None
Reklám