Vitorlázás

Bujtor István Emlékverseny, vagyis Tabu Kupa Kenesén
Tabu Kupa, azaz Bujtor István Emlékverseny augusztus 16-án és 17-én Balatonkenesén. Mutatjuk a legfontosabb infókat.
Majorbéli géptalálkozó
None
Tabu Oldtimer Vitorlás Kupa
None
Országos kerámia és gobelin biennále nyílik a Balatonon
A keramikus- és textilművészek idén a hajózás témájában alkottak. 57 művész csaknem 70 alkotása lesz látható.
Reklám
Csekkolni kell a fényeket!

A csütörtökön induló 51. Kékszalag Nagydíjon a mezőny egy része jó eséllyel éjszaka is vitorlázni fog, ezért fontos, hogy minden érintett hajón rendben legyenek az éjszakai navigációs fények. Érdemes csekkolni a lámpákat még az indulás előtt. 

Majdnem teljesen egyedül

Élet a vízen: vitorláshajó, utasszállító, kisebb motorcsónak és a hegy

pp

Árnyékban - pillanatkép

Gordon Evelyn nyomában - díjat kap a legjobb női kormányos

A csütörtökön rajtoló 51. Kékszalag Nagydíjon számos díjat oszt ki a Magyar Vitorlás Szövetség. Elismerést kap például a legjobb női kormányos, a kétszeres Kékszalag-győztes Gordon Evelyn emlékére. 

Nyárbúcsúztató Vendégmarasztaló Fesztivál 2019, Alsóörs

2019. augusztus 16-20. között finom borokkal és ételekkel, színes programokkal marasztalják a vendégeket, és búcsúztatják a nyarat Alsóörsön.

Festés élmény (nem csak) borús balatoni napokra
Sokunkban él az alkotás utáni vágy, de ötlet, eszközök és önbizalom hiányában általában elmarad a megvalósítás. Ezt az űrt töltheti ki az élményfestésre szakosodott Artist for a day művészeti stúdió Veszprémben.
Csopakabana 2019, Csopak

2019. augusztus 2-3-án rendezik meg Csopakon a Csopakabana bulit a strandon.

XII. Országos Kerámia és Gobelin Biennále
None
Reklám
Koncert a Tükörteremben
None
Melyik a legnépesebb osztály?

A Kékszalag vonzerejét a vitorlázók között az jelenti, hogy nemcsak az abszolút értelemben vett első helyért folyik a verseny, hanem a többi hajó is komoly csatákat vív a saját osztályában.

Kik a leggyorsabbak - második rész

A Kékszalag leggyorsabb - többtestű - hajóinak sebességéről már írtunk, itt írtunk, hogy melyek a leggyorsabb osztályok. 

Felsőörsi Falunapok 2019

2019. július 19-21. között főző- és borversennyel, komoly- és könnyűzenei koncertekkel színesített programok várják az érdeklődőket a Felsőörsi Falunapon.

Team Aqua győzelem a Marstrand – i RC44 VB - n
Team Aqua győzelem a Marstrand – i RC44 VB - n
Különleges este a Festetics-kastélyban
None
Felkészülés a Tankcsapdával

Rendhagyó módon folytatta a felkészülést az elmúlt vasárnap az Opel Fifty-Fifty legénysége: az idén 30 éves Tankcsapda zenekar tagjaival vitorláztak. 

Kékszalagos versenyzőknek figyelem: Hajózási zárlat Kenesénél!
Kékszalagos versenyzőknek figyelem: Hajózási zárlat Kenesénél!
Különleges programok Hévíz szomszédságában

2019. július 20-án pirkadattól hajnalhasadásig 12 zalai porta készül extrém programokkal Hévíz és a Balaton közvetlen szomszédságában.

Reklám
Felkerültek a hétvégi Olympic Regatta eredményei
Felkerültek a hétvégi Olympic Regatta eredményei
Így suhantak a repülőgépek a hétvégén Zamárdi felett - fotó
None
Heti programajánlónk – 30.hét / Július 22-28.

A Balaton.hu ajánlja: Július 19-28. (péntek-vasárnap) –  Kapolcs – Művészetek Völgye 2019 Július 26. (péntek) – Balaton (Gyenesdiás, Vonyarcvashegy,Zalakaros, Tapoca, Balatonfüred) – Strandok éjszakája   További programok:   Július 23. (kedd) Balatonfüred – Balatonfüredi Prímásverseny, Gyógy tér – Július 23-24. (kedd-szerda)   Július 25. (csütörtök) Balatonfüred – Kiss Ádám estje Balatonboglár – Mogács Dániel estje […]

Heti programajánlónk – 29.hét / Július 15-21.

A Balaton.hu ajánlja: Július 17-20. (szerda-szombat) – Veszprém – Veszprémi Utcazene Fesztivál 2019 Július 18-20. (csütörtök-szombat) –  Balatonfüred – Kékszalag Vitorlás Nagydíj 2019 Július 19-28. (péntek-vasárnap) –  Kapolcs – Művészetek Völgye 2019   További programok:   Július 16. (kedd) Balatonboglár – Babel Sound 2019 – Július 16-21. (kedd-vasárnap)   Július 18. (csütörtök) Badacsonytomaj – Török […]

Csukás – Bergendy: Süsü, a sárkány kalandjai
None
Lehár Ferenc – Bodanzky-Gábor Andor: Luxemburg grófja
None
Ellis Kaut: Pumukli
None
Csetlő-Botló Fajankó zenés mesejáték
None
Településbemutató - Balatonalmádi
Balatonalmádi az északi part egyik leggyönyörűbb városa. Mint szinte minden település a tó innenső oldalán, ez is a 71-es főút mentén fekszik, a keleti medencében. 7 kilométeres, félköríves partszakaszát hegyvonulatok és szelíd dombok ölelik körül.
Ezeket ellenőrizd, ha vitorlást bérelsz
A Balatonon vitorlázni igazán különleges élmény, nincs is szebb egy víz közepéről végignézett naplementénél. Összegyűjtöttük, mi szükséges ahhoz, hogy vitorlást bérelhess.
Táncdalfesztivál ’50
None
Bálint Ágnes – Szívós Károly: Mazsola és Tádé zenés bábjáték
None
Keszegrágó napok 2019, Balatonkenese

2019. július 26 és augusztus 4. között rendezik meg Balatonkenesén a "leghalasabb balatoni programot", a Keszegrágó napokat a Széchenyi Parkban.

Intim Torna Illegál Balatonszárszón
None
Jól döntöttek, akik a Horváth Boldizsár mellett voksoltak
Jól döntöttek, akik a Horváth Boldizsár mellett voksoltak
Fekete István: Vuk gyermekmusical
None
Csukás István - Dolmány Attila - Szitha Miklós: Utazás a szempillám mögött
None
Várban sztár mesemusical
None
Red Bull Air Race – Matt Hall győzött Zamárdiban (fotók)

A névadó főszponzor május végén jelentette be, hogy a 2019-es lesz a Red Bull Air Race történetének záróidénye.

Számos programmal készül az Audi a Kékszalagra
A négykarikás márka legfrissebb modelljeit is vezethetik az érdeklődők a helyszínen. Akár 600-nál is több hajó állhat rajthoz az 51. Kékszalag Nagydíjon, amely július 18-án, 9-kor indul Balatonfüredről. Az Audi tíz éve támogatja az eseményt, és ezúttal is számos programmal készül az elektromos autózás jegyében a Balaton északi partján lévő városban. A négykarikás márkának köszönhetően
100 Folk Celsius együttes koncertje
None
Versenyzők figyelem: hajózási zárlat Kenesénél!

A Kékszalag versenyzőinek és nézőinek biztonsága érdekében hajózási zárlat biztosítását kérte a Magyar Vitorlás Szövetség a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányságtól a balatonkenesei bója környezetében a képen látható biztonsági zónákra.

Páratlan régészeti lelet az albán partoknál
Egy albán–amerikai tengeri régészeti kutatócsoport 2500 éves amforákra bukkant Albánia partjainál. Ez a legősibb ilyen lelet, amelyet a Jón-tenger albán partjainál találtak. Az RPM Nautical Foundation Hercules nevű kutatóhajója 22 amforára, bukkant a Jón-tengeren. A korsók 40-60 méter mélyen feküdtek a tengerfenékbe ágyazódva a Karaburun-félsziget sziklás partja közelében. A kutatók szerint a korinthoszi A típusú
Az idén is vízre szállnak az oldtimer hajók
Augusztus 16-án és 17-én rendezik a Tabu Oldtimer Vitorlás Kupát Balatonkenesén. Az esemény hagyománnyá nőtte ki magát, és az idén mintegy 300 fő részvételére számítanak. Huszonegy évvel ezelőtt született meg az ötlet, hogy tradicionális fahajók számára rendezzenek túraversenyt a Balatonon, ami a régi hajók seregszemléje is. Az eseményre az augusztus 20-a előtti szombaton kerül sor
Reklám