Vitorlázás

Húsvét után is maradnak a városi korlátozások Balatonfüreden

A húsvét előtt meghozott intézkedések elérték hatásukat, ezért Balatonfüred önkormányzata ezek fenntartásáról döntött.

Több mint 400 milliós beruházás a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

A fejlesztések érintik a balatonfüredi Lóczy-barlangot, a Hegyestű Geológiai Bemutatóhelyet, a Salföldi Majort és a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontot.

Nagy balatoni bakancslista – amit biztosan látnod kell!
Itt a nagy balatoni bakancslista! Településenként mutatjuk, mit érdemes kipróbálnod a karantén után, ha arra jársz.
Feltuningolt luxuscsoda

A német Brabus a gyári Mercedeseket alakítja gyorsabbá, ám egy díjnyertes finn hajóépítő céggel, az Axopar Boatscal összefogva elkészült az első hajójuk. A Brabus Shadow 900 Black Ops Limited Edition kétféle kivitelben, tetővel és anélkül érkezik. A hajót két 4,6 literes V8-as erőforrás hajtja majd, amelyek összteljesítménye 2×450 lóerő. A belső térben a Brabus vörös

Reklám
Badacsonytomaj blokád alatt

12 Badacsonytomajra vezető utat zártak le a hétvégén. A település a koronavírus elleni védekezés jegyében a külvilágtól való elszigetelődést választotta. Krisztin N. László polgármester még a húsvéti hétvége előtt rendeletet adott ki, amelyben péntek déltől hétfő éjfélig lezáratta a parkolókat és a strandokat, és a 6 és 22 óra közötti időszakra kitiltotta Badacsonytomaj közterületeiről az állandó lakóhellyel […]

Ötcsillagos hotel épül a Balatonnál

Szántódon épül a 15 ezer négyzetméteres, ötcsillagos szálloda. A Móricz Zsigmond utcában megépülő hotel a pince- és földszinten kívül négy emeletet kap, és összesen 15 660 négyzetméteres lesz. A szálloda magastetős kialakítással és karibi stílusú homlokzatképzéssel büszkélkedhet majd. A több mint 4100 négyzetméteres pinceszinten kap helyet a gépészet, a teremgarázs és a kiszolgálórészek, a közel

Százával kellett elküldeni a Balatont megrohamozó turistákat

A polgármesterek elrendelték a strandok és parkolók lezárását, de voltak, akik ennek ellenére a tó partján szerették volna tölteni a hétvégét. A Balatonlellei Polgárőrség a közösségi oldalán osztotta meg tapasztalatait. Mint írják: “igen jelentős létszámban érkeztek az apartmanokba, társasüdülőkbe és hétvégi házakba máshonnan. Ekkora vendégsereg még nem volt az elmúlt évtizedekben ezekben az időszakokban. (…) […]

Aki mindent tud Balatonmáriafürdőről - titkos infókkal!
Huszár Mihály, történész-muzeológus Balatonmáriafürdő történetének kiváló kutatója. E térség érdekes történeti mozzanatairól, a „balatoniságról”, jelenlegi és jövőbeni kutatásairól beszélgetett vele Kovács Emőke.
Nem állnak le a balatoni fejlesztések
Folytatódnak a már megkezdett balatoni fejlesztések, és az ideieknek se látják akadályát a vállalkozások és a települési önkormányzatok. Hét nagy vitorláskikötőben e-hajók feltöltésére alkalmas berendezést telepítenek, Füreden exkluzív szálloda épül, Keszthelyen ingyenes B+R parkolót alakítanak ki ? összegzi a Magyar Nemzet.
Régi idők fotói: Korčula 100 évvel ezelőtt

Bár sokak szerint téves a feltételezés, de Horvátországnak ezt a szigetét a mai napig úgy tartják számon, mint Marco Polo szülőhelyét. Annyit nem tudunk visszautazni az időben, hogy eldöntsük a kérdést, de egy évszázadot igen. Aki kíváncsi rá, hogy festett Dalmácia egy szeglete a huszadik század elején, annak most a városi könyvtár digitális gyűjteménye teremt

A Margaret Island Fonyódon alkot a karantén idején - Napi pozitív gondolat #6
NEKED IS VAN RÁ KÉT PERCED. A Margaret Isand mesélt arról, hogy hogyan élik meg együtt az önkéntes karantént Fonyódon. A gyakorlatilah balatoni zenekarnak nevezhető csapat most az alkotói folyamatra és a pihenésre koncentrál a tó mellett.
A konyhánkba jön a Gasztrohegy, receptet is hoz #3
Minden családnak van saját lecsó receptje, ez Badacsonyban sincs másképp. A Borbarátok ratatouille fogását most te is elkészítheted, mutatjuk a hozzávalókat!
Hiába a korlátozások, rendőröknek kellett intézkedniük a Balatonon
Óriási tömeg gyűlt össze a Balaton partjain a kijárási korlátozások ellenére. A strandok és a parkolók is le voltak zárva, ez sem tartotta vissza turistákat.
Reklám
Több száz embert kellett hazazavarni a Balatonról
Sokan képtelenek felfogni, miért kell az otthonainkban maradni. A polgárőrök szomorú tapasztalatról számoltak be.
Egy csendes fürdőváros bűnös titkai #5 - rendbontók a keszthelyi korzón
Rendbontók a városi korzón, az elkövetők szabadlábon! Iski Szilvia, a keszthelyi Helikon Kastély történész-muzeológusa korabeli bűnügyi tudósítások segítségével vezet át bennünket a fürdőváros sötét oldalára!
Tóparti színezők a tavaszi szünetre #8
A veszélyhelyzet idején zajló oktatási rendszerben április 9-14-ig nem kell otthon sem tanulni, hiszen tavaszi szünet lesz. A likebalaton.hu már hétfőtől minden reggel egy-egy szuper színezővel segít eltölteni a gyerekeknek az otthonlétet. Csak kattints a képre, nyomtasd ki, és indulhat a színezés. Holnap is lesz! :)
Fekete víz ömlik a Balatonba a Nyugati-övcsatornán

A zavaros, fekete áramlat kissé ijesztő látványt nyújt, de szerencsére nincs ok az aggodalomra.

Nem állt le a kormány strandfejlesztő programja

Nem függesztette fel a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a kormány által támogatott strand- és csúszdafejlesztési pályázatait, a fejlesztések a járványügyi körülményekhez igazodva, meghatározott ütemterv szerint haladnak – közölte az ügynökség az MTI megkeresésére. Az MTÜ tájékoztatása szerint a támogatásban részesült projektek esetében a támogatói okiratok megkötése megtörtént, a beruházások előkészítése megkezdődött. A balatoni vízicsúszdák fejlesztésére meghirdetett […]

Vállalkozás segítő rendelet Almádiban

Kepli Lajos, Balatonalmádi polgármestere újabb intézkedésekkel igyekszik a járványhelyzet okozta terheken enyhíteni a vállalkozók számára. A város vezetője a település közösségi oldalán arról számolt be, a helyi vállalkozások életben tartása érdekében újabb intézkedéseket hoztak. Azok a vállalkozások, amelyek az önkormányzattól bérlik az üzlethelyiségüket, azoknak kedvezményeket tesznek. Akik a veszélyhelyzet miatt csak korlátozva tudnak nyitva lenni, […]

Lemondanád a lefoglalt balatoni szállásod? Van jobb megoldás!
Különböznek a lefoglalt szállás lemondásának feltételei attól függően, hogy az adott időpontban kijárási korlátozás van érvényben vagy sem. Érdemesebb azonban inkább új időpontra áttenni a foglalást a lemondás helyett. A témában Kelmen Lilit, a Szallas.hu sajtószóvivőjét kérdeztük.
WOW történetek - Molnár Vera
Keszthelyen születtem, de nálunk a családban nem vitorlázott soha senki: anyukám atléta volt, így engem is atletizálni akartak küldeni. Amikor úgy 8-9 évesen eljött a sportág választás ideje, egy osztálytársam apukája csónakokat készített a Keszthelyi Yacht Clubban, tőle jött a hír, hogy lehet jelentkezni vitorlázni. Akkoriban még nem voltak táborok, és hajót is csak tavasszal láttunk, a telet heti két tornatermi edzéssel, szombatonként úszással, vasárnap elmélettel töltöttük. Apjok Zsuzsánál kezdtem, később versenyzőként Fi Janó volt az edzőm a KYC-ben, ahol sokan voltunk, és nagyon jó volt a társaság – gyorsan beleszerettem a vitorlázásba!
Karanténba kerül a Charles De Gaulle repülőgép-hordozó teljes legénysége

A Charle De Gaule a második hadihajó, amelyen megjelent a Covid-19, a múlt héten a Theodore Roosevelt amerikai hadihajón tört ki koronavírus-járvány.

Reklám
A karantén átírta az ismerkedés szabályait
A társkeresésben lévők, az egyedül élők számára a koronavírus-járvány okozta kényszerű home office vagy önkéntes karantén fokozhatja a „miért vagyok egyedül?” érzésből fakadó szorongást. Ráadásul a barátokkal való személyes találkozások is megszűntek, de az online tér rengeteg szórakoztató alternatívát kínál.
A hatalmas pontyok nincsenek karanténban! Közel 28 kg-os tövest fogtak a Balatonon
Csupán 2,3 kg-on múlott, hogy Mikó Norbert beállítsa az új rekordot a tavon. Március 29-én éjszaka Ábrahámhegynél akadt a horgára a 27,8 kg-os, gyönyörű tőponty. Az egyhetes, havazással tarkított horgásztúra utolsó napján köszöntött be hozzá a szerencse.
Tóparti színezők a tavaszi szünetre #7
A veszélyhelyzet idején zajló oktatási rendszerben április 9-14-ig nem kell otthon sem tanulni, hiszen tavaszi szünet lesz. A likebalaton.hu már hétfőtől minden reggel egy-egy szuper színezővel segít eltölteni a gyerekeknek az otthonlétet. Csak kattints a képre, nyomtasd ki, és indulhat a színezés. Holnap is lesz! :)
Déli parti halfogás rekord Balatonbogláron

Nagyszerű fogásról adott hírt a héten a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. saját Facebook-oldalán. “Varga Márió Horgásztársunk Balatonbogláron vallatja aMagyar Tengert és ma hajnalban egy csodálatos halat fogott.Ez a hibátlan balatoni töves 25,2 kg-ot nyomott mérlegeléskor, amely idén eddig a déli part legnagyobb regisztrált fogása, Balaton szerte pedig a második! Gratulálunk!” – írják oldalukon.

550 tengerész lett koronavírusos a Theodore Roosevelt repülőgép-hordozón

A legénység 3696 tagját már partra tették.

Új látogatóközpont épül a balatonfüredi Lóczy-barlangnál

Új látogatóközpont épül a balatonfüredi Lóczy-barlangnál, bővül a Hegyestű geológiai bemutatóhely és a Salföldi-major fogadóépülete, a mintegy 400 millió forintos uniós fejlesztés várhatóan jövő év februárjára készül el – tájékoztatta hétfőn az MTI-t a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója. Puskás Zoltán közölte, hogy az április közepén induló beruházás részeként a balatonfüredi látogatóközpontban interaktív beltéri és szabadtéri kiállítás és […]

Fazekas Nándor bejelentette visszavonulását

Bejelentette visszavonulását Fazekas Nándor, 237-szeres válogatott kézilabdakapus. “Már régebb óta gondolkodtam a dolgon, végül januárban hoztam meg a döntést, hogy inkább átadom a helyem a fiataloknak” – nyilatkozta szerdán az M1 aktuális csatornának a 43 éves hálóőr, aki három héttel ezelőtt térdműtéten esett át.Fazekas Nándor legnagyobb sikereit Veszprémben érte el: tízszer nyert bajnoki címet, nyolcszor […]

Kőkeresztek, kápolnák, kálváriák, szakrális művek a Balaton vidékén
Bár a jelenlegi járványhelyzetben nem ajánlott az alábbi lenyűgöző szakrális helyeket felkeresni a Balaton vidékén, de a húsvét előtti időszakban lelki megnyugvást hozhat a balatoni megszentelt helyeknek akár a virtuális megtekintése is.
Verseltek a bajnokok
Érdi Mária, Kapás Boglárka és Szilágyi Áron is aktív volt a költészet napján
Sok hajó ragadt a Karib-térségben

Azok, akik a koronavírus kitörésekor a Karib-térségben hajóztak az ideális időjárási viszonyokra várnak, hogy visszainduljanak Európába. Most azonban úgy tűnik, hogy egyelőre a térségen belül sem közlekedhetnek. Ez elsőre nem tűnik akkora gondnak, de az ellátási nehézségek, a gyorsan növekvő árak csak az egyik bosszantó tényező. Nagyobb probléma, hogy hamarosan közeledik a hurrikánszezon, és a

Ingyenes hangoskönyvek és komolyzene a Magyar Rádió archívumából
Több száz hangoskönyv és komolyzenei mű online szabadon elérhető az MTVA Archívumában. A választékban kötelező és ajánlott olvasmányok, rádiójátékok, mesék, komolyzenei művek is megtalálhatók, melyekből mindenki választhat érdeklődésének ízlésének megfelelően.
Most bezárkózik, de készül a járvány utáni szezonra a Balaton
Különleges helyzetben vannak a Balaton környékén élők, hiszen míg máskor kifejezetten örülnek az ide érkező nyaralóknak, most azt kérik, ne jöjjön a tóhoz senki. Egyszerre kell küzdeniük a Balatont kedvelők távolmaradáséért, és a járvány utáni szezonra érkezőkért.
Így fertőtlenítsd az autódat a járvány idején
Az autók takarításával kapcsolatban érdemes megfogadni az alábbi tanácsokat, mert a vírus többféle felületen is fertőzőképes marad.
Női karórák nyárra: elegáns vagy sportos?
Hirdetés - A nők abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy egy egyszerű, hétköznapi ruhaszettet is sokféle kiegészítővel fel tudnak dobni.
WOW blog - Gordon Evelyn
Gordon Evelyn (1909-1993) volt az első női kormányos, aki kétszer is megnyerte a Kékszalag versenyt, 1940-ben és 1942-ben. Azóta sem nyert nő a Kékszalagon, ami a női kormányosok részvételi arányát tekintve nem is csoda. Gordon Evelyn a Tramontana nevű hajóval nyert, ami 1926 és 1945 között állt a család tulajdonában.
A legjobb hazai karanténslágerek egy csokorban
Rúzsa Magdi, Burai Krisztián, Beatrice, Deniz - csak néhány név a karanténslágerek előadói közül. Napjainkban a hazai zenei szcéna is nehéz helyzetben van, azonban igyekeznek pozitívak maradni, buzdítani az otthonmaradásra és az idő hasznos eltöltésére - vagy épp csak egy kis energiát adnak a dalaikkal. Szubjektív gyűjtés a legjobbakból. Hallgass magyar zenét!
Tóparti színezők a tavaszi szünetre #6
A veszélyhelyzet idején zajló oktatási rendszerben április 9-14-ig nem kell otthon sem tanulni, hiszen tavaszi szünet lesz. A likebalaton.hu már hétfőtől minden reggel egy-egy szuper színezővel segít eltölteni a gyerekeknek az otthonlétet. Csak kattints a képre, nyomtasd ki, és indulhat a színezés. Holnap is lesz! :)
Szívesen lenne balatoni borász a visszavonult Sterbik Árpi

Borász szívesen lenne, az edzői pályát viszont biztosan nem választja Sterbik Árpád kézilabdakapus, aki a koronavírus-járvány miatt visszavonult. Az európai szövetség honlapján megjelent interjúban a Telekom Veszprém játékosa elmondta, már a járvány előtt eldöntötte, hogy ez lesz az utolsó idénye játékosként, a koronavírus csak felgyorsította a folyamatot. “Nagy erőfeszítésre van szükség visszaállni az edzésbe, különösen […]

Y7 – Egyszerűen modern és sportosan szép

Egyszerű, mégsem spártai, gyors és tágas, sportos, de könnyen kezelhető – ilyen a Michael Schmidt munkáját dicsérő új Y7, amely tele van izgalmas részletekkel. Ez egy egészen különleges vitorlás, amely a motoros jachtok híveinek is felkelti a figyelmét. Gondolhatnánk, hogy a megoldás egyszerű. Csak építeni kell egy nagy, tágas és kényelmes vitorlást. Azonban Schmidt ennél

További korlátozások az ünnepekre a Balatonnál

További korlátozásokat vezetnek be a koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében az önkormányzatok országszerte, így a Balaton-parti városokban is. A Velencei-tó és a Dunakanyar települései is azt kérik, hogy a húsvéti hosszú hétvégén mindenki maradjon otthon. Balatonfüreden csütörtök délben, Visegrádon péntek reggel lépnek életbe új rendelkezések. Balatonfüreden csütörtök déltől vezetnek be korlátozásokat  – tájékoztatta Bóka István polgármester az MTI-t. Lezárják […]

Balaton, tavasz, gyönyörű fotók - mert egyszer vége lesz az otthonlétnek :)
Böröczky Bulcsú magányos drónfotósként most is az otthonunkba hozza a tavaszi, ébredező Balaton csodás látványát.
„Idén még csobbanhatunk a Balatonban” – óvatosan optimista a János Kórház főigazgatója
A nagyon precíz kontaktkutatás és az időben meghozott járványügyi korlátozások megtették a hatásukat, sikerült ellaposítani a járványgörbét. Egyebek mellett erről beszélt a csalad.hu-nak az Észak-közép-budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelő főigazgatója. Dr. Takács Péter arra számít, hogy a tetőzés május elején várható, utána lassan véget ér a koronavírus járvány.
Megdöbbentő fotók az M7 autópálya mai forgalmáról
Egy hete tömegével korzóztak az emberek a Balaton-parti sétányokon, most azonban a lehető legtöbb parkos helyet lezárták az önkormányzatok a tó körül is. A likebalaton.hu utánajárt, vajon valóban megindultak a nagyvárosokból a Balatonhoz a húsvéti ünnepre az emberek, vagy inkább otthon maradtak.
50 katona lett koronavírusos a Charles De Gaulle franica repülőgép-hordozón

A Charles De Gaulle hadihajón az 1760 tagú legénységben (nők és férfiak) mintegy húsz orvos is szolgálatot teljesít.

Reklám