Vitorlázás

#maradjotthon és szórakozz, tanulj ONLINE! - 3. rész
Folyamatosan gyűjtjük az online koncertek, színházi előadások, múzeumi tárlatvezetések... linkjeit. Nézz vissza időnként, hiszen szinte naponta születnek újabb és újabb produkciók a virtuális világban. 3 rész.
Az időjárás nem kíméli a hajósokat

Megjelent a 2020-as előrejelzés az Atlanti-óceáni hurrikánszezonra. Dan Kottlowski, az AccuWeather szakértője 14-18 jelentősebb viharra számít a június 1.–november 30. közötti időszakban. Ezek közül 7-9-ből lehet hurrikán, amiből 2-4 kifejezetten erős lesz. Az előrejelzés szerint folytatódik az a tendencia, ami a trópusi aktivitás erősödését mutatja az elmúlt négy évben. A bázisként használt 1969-től számítva 2019

Kémmühöld felvételeket készített a CIA a Balatonról

A felvételek az Egyesült Államok Központi Hírszerző Ügynöksége (CIA) számára készültek, és a titkosítás 1995-ös feloldásáig nem is tudott a világ a létezésükről.

Napi pozitív gondolat #8 - Zola (New Level Empire)
NEKED IS VAN RÁ KÉT PERCED. Napi pozitív gondolat című sorozatunkban megszólaltatunk egy-egy ismert előadót, zenészt, a Balaton szempontjából releváns személyiséget, aki szorosan kapcsolódik hozzá, aki a szerelmese a tónak. Érzések, hangulatok, egy kis energia a mai naphoz. Ma Zolát, a New Level Empire énekesét kérdeztük.
Reklám
Kiderült, meddig marad életben a koronavírus a szájmaszkokon
Akár egy hétig is fertőzőképes maradhat az új koronavírus az orvosi maszkokon.
Siófok drasztikus korlátozásokat vezetett be a turisták nagy száma miatt

Dr. Lengyel Róbert Siófok polgármestere komoly korlátozásokat jelentette be mai napon, amelyek április 13-án 24 óráig vannak érvényben.

Húsvétkor jön a karantén-kincsvadászat!
Könnyű egy kertes házból kiírni a közösségi hálóra, hogy „maradjatok otthon!” De betartani két-három gyerekkel, a 45 négyzetméteres panelben, ez azért jóval nehezebb dolog. Azt tapasztalható, hogy egyre több szülő és gyermek viseli rosszul a karantén okozta konfliktusokat — nyilatkozta Éskovács Péter, a Füred Kapitány megteremtője.
A Balaton ütőere a Zala-folyó és torkolata

A 126 kilométer hosszúságú folyó a Kis-Balatonon keresztül a Keszthelyi-öbölnél éri el a Balatont.

Mutatjuk, mit zártak le húsvétra a balatoni települések
Napsütés, huszonegynéhány fok, gyönyörű idő ígérkezik húsvétra idén, éppen ezért szigorú intézkedésekre készülnek a Balaton-parti települések. A cél, hogy a kijárási korlátozás az ünnep idején is tartsák be az emberek, és ne legyen az elmúlt hétvégéhez hasonló tömeges korzózás a parton.
Maradna a régi a Balaton jogi partvonala
None
#maradjotthon húsvétkor is, mutatjuk az online ünnepi programokat
2020 húsvétjára az online térből ajánlunk programokat, hiszen a kulturális és szórakoztató élet nem áll meg, érdemes böngészni a kínálatunkat, hiszen elhozzuk nektek a legjobb időtöltést kínáló ünnepi, online közvetítéseket.
Elmarad a balatoni évadnyitó

A Magyar Vitorlás Szövetség a versenyrendszert vizsgáló munkacsoport javaslatára, Balatonfüred várossal való egyeztetést követően úgy döntött: a május 16-ára tervezett Balatoni Évadnyitó verseny és a hagyományos vitorlabontó ünnepség elmarad. A munkacsoport további javaslatokat is kidolgozott a versenyszezon hátralévő időszakára vonatkozóan. Ezek szerint az idei versenynaptárt nem szükséges újratervezni, a hatósági korlátozások feloldását követően a megmérettetések

Tóparti színezők a tavaszi szünetre #5
A veszélyhelyzet idején zajló oktatási rendszerben április 9-14-ig nem kell otthon sem tanulni, hiszen tavaszi szünet lesz. A likebalaton.hu már hétfőtől minden reggel egy-egy szuper színezővel segít eltölteni a gyerekeknek az otthonlétet. Csak kattints a képre, nyomtasd ki, és indulhat a színezés. Holnap is lesz! :)
Reklám
Gyerekeknek indított színező sorozatot a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata

„Ceruzákat, ecseteket kézbe! Indulhat az alkotás!” Ezekkel a mondatokkal hívja játékra a gyerekeket a VMSZ. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata nemcsak a gyerekekre, hanem a szülőkre is gondolt akkor, amikor közösségi oldalán elindította a „VMSZ Színező Sorozatot”. A színező sorozat – melynek első része tegnap jelent meg – vidám, kreatív alkotásra hívja a gyerekeket. Míg a […]

Tíz trükk, hogy jól sikerüljenek a húsvéti fotók
A jelenlegi helyzetben nem kérhetünk fel egy profi fotóst, hogy akár egy szép műteremben, vagy egy csodás parkban készítse el a család húsvéti fotóit. De akár otthoni fényképezőgéppel vagy telefonnal is tudunk szép képeket készíteni, ha odafigyelünk pár aranyszabályra. Profi fotóst kérdeztünk, hogy mik a legfontosabb trükkök a jó fotók elkészítésénél.
Elmarad a Balatoni Évadnyitás
Elmarad a Balatoni Évadnyitás
Elmarad a Balatoni Évadnyitás
A koronavírus teljesen átírta a vitorlássport életét, a szezon első fele szinte biztosan elveszik. A Magyar Vitorlás Szövetség a versenyrendszert vizsgáló munkacsoport javaslatára, Balatonfüred várossal történt egyeztetést követően úgy döntött: a 2020. május 16-ára tervezett Balatoni Évadnyitó verseny és a hagyományos Vitorlabontó Ünnepség elmarad.
Hogyan tovább?
Tudja valaki? Szerintem maga a „Vén Kaporszakállú” sem volna képes megmondani odafentről. Jó pár hajó már ringatózik, de minek, hiszen gyakorlatilag – rövid kőröktől eltekintve – értelmetlen kifutni. Kirándulni, máshol kikötni, uram bocsáss éjszakázni szinte lehetetlen. A RHEA még parton pihen. Ki tudja, hogy meddig alussza még téli álmát.
Távoktatás földkerülés közben

Mivel a koronavírus-járvány világszerte arra kényszerítette az iskolákat, hogy térjenek át a távoktatásra, most alkalom nyílik kipróbálni, hogyan működik a tanulás ebben a formában. Természetesen nem otthon a négy fal között, hanem valahol a nagyvilágban, egy családi földkerülés keretében. A magántanulás már eddig is elérhető volt, de sokan leginkább kényszerűségből választották ezt. Pedig kilépve a

Napi pozitív gondolat #7 - Schoblocher Barbi (Blahalouisiana)
NEKED IS VAN RÁ KÉT PERCED. Napi pozitív gondolat című sorozatunkban megszólaltatunk egy-egy ismert előadót, zenészt, a Balaton szempontjából releváns személyiséget, aki szorosan kapcsolódik hozzá, aki a szerelmese a tónak. Érzések, hangulatok, egy kis energia a mai naphoz. Ma a Blahalouisiana énekesnőjét, Schoblocher Barbit kérdeztük.
További szigorítások Hévízen a koronavírus-járvány miatt

Hévíz megvár! - szól a fürdőváros szlogenje, és a városvezetés azt kéri, hogy aki kirándulás, városnézés céljából érkezne Hévízre, az most ezt ne tegye.

Hatalmas fogás: huszonöt kilós pontyot fogtak Bogláron
Varga Márió kedden egy 25,2 kilós pikkelyes pontyot fogott a Balatonon. A 40 éves férfi a mólónál bojlizott, s fotó és videó is megörökítette a nem mindennapos kalandot.
Reklám
Keszthely kordonnal zárja le a Balaton partját

Keszthelyen lezárják a Balaton-partot, a városvezetés a helyi lakosokat és a turistákat is arra kéri, hogy maradjanak otthon.

Keszthely kordonnal zárja le a Balaton partját

Keszthelyen lezárják a Balaton-partot, a városvezetés a helyi lakosokat és a turistákat is arra kéri, hogy maradjanak otthon.

#maradjotthon és szórakozz, tanulj ONLINE! - 2. rész
Folyamatosan gyűjtjük az online koncertek, színházi előadások, múzeumi tárlatvezetések linkjeit. Nézz vissza időnként, hiszen szinte naponta születnek újabb és újabb produkciók a virtuális világban. 2. rész.
Új luxushotel épül a Balatonnál
A szántódi BalaLand ötcsillagos hotelt a Grabarics Építőipari Kft. építheti meg 8,5 milliárd forintért. Az idegenforgalmi beruházást az állam 2,9 milliárd forinttal támogatja ? adta hírül a napi.hu.
Balatonalmádi lezárja közterületeit a turisták elől

2020. április 10-től a járványveszély miatt - polgármesteri rendelettel - több turisztikai célpontot is lezárnak átmeneti időre Balatonalmádiban.

Daruknak ütközött egy teherszállító hajó

A panamai zászló alatt hajózó konténerszállító, a 366 méter hosszú Milano Bridge épp egy javítás után érkezett a szárazdokkból, amikor Puszan kikötőjében nem tudta elkerülni a kikötőben álló óriási darukat, és háromnak is nekiütközött. Az első hatalmas robajjal omlott össze, a másik kettő enyhébb sérülésekkel megúszta. Az első daru kezelője enyhébb sérülésekkel került kórházba, az

Tóparti színezők a tavaszi szünetre #4
A veszélyhelyzet idején zajló oktatási rendszerben április 9-14-ig nem kell otthon sem tanulni, hiszen tavaszi szünet lesz. A likebalaton.hu már hétfőtől minden reggel egy-egy szuper színezővel segít eltölteni a gyerekeknek az otthonlétet. Csak kattints a képre, nyomtasd ki, és indulhat a színezés. Holnap is lesz! :)
Balatonfüreden fokozott rendőri ellenőrzés lesz húsvétkor a sok turista miatt

A kijárási korlátozások egyértelműek, mindannyiunk érdeke azokat betartani – jelentette ki Balatonfüred polgármestere.

“Ha kreatív és jó napom van, becsúszik néhány elvont kép is” – Interjú Szántó Áron fotóssal

A Balaton ezer és egy arcát rengetegen próbálták már lencsevégre kapni. A tó legmélyebb rezdüléseit viszont csak olyasvalaki érezheti igazán, aki annak partjain nevelkedett. Kérdéseinkre oldalunk borítóképének szerzője, a balatonfüredi illetőségű fotós, Szántó Áron válaszolt. Mikor kezdtél fényképezni és mi keltette fel az érdeklődésedet akkoriban? Volt valaki, aki inspirált vagy csak a pillanat törékeny szépségét […]

#maradjotthon és szórakozz, tanulj ONLINE!
Folyamatosan gyűjtjük az online koncertek, színházi előadások, múzeumi tárlatvezetések... linkjeit. Nézz vissza időnként, hiszen szinte naponta születnek újabb és újabb produkciók a virtuális világban.
Új látogatóközpont épül a Balatonnál

A balatonfüredi Lóczy-barlangnál látogatóközpont épül, bővül a Hegyestű geológiai bemutatóhely és a Salföldi Major fogadóépülete. Bár jelenleg a koronavírus-járvány miatt nem fogadnak látogatót a nemzeti park látogatóközpontjaiban és bemutatóhelyein, az április közepén induló beruházás részeként a balatonfüredi Lóczy-barlang látogatóközpontjában interaktív beltéri és szabadtéri kiállítás és tanösvény, valamint helyi termékeket árusító ajándékbolt és helyi specialitásokat kínáló

Bakancslistás kirándulások #1 - Kolostorromok nyomában
A Káli-medence a természeti csodák mellett nem szűkölködik egykori templomok, kolostorok és várak megmaradt romjaiban sem. A többszáz éves kőfalak maradványai olyan korokat idéznek, amelyben a világ talán durvább, de csendesebb is volt, és meglátogatva ezeket a romokat, egy kis időre mi is távol kerülhetünk a mostani világ zajaitól. Most három kolostorromot mutatunk be, amelyek varázslatos környezetben pihennek évszázadok óta, és mint kirándulóhelyek bármelyik évszakban tökéletes úticélt nyújtanak.
Időjárás a Balatonon – Április 3-5. Copy

Pénteken a sok napsütést kevés gomolyfelhő zavarja, de ezekből a felhőkből sehol sem alakul ki csapadék. Az északnyugati szél néha megélénkül. 15 fok köré erősödik a nappali felmelegedés. Hétvégén továbbra is sok napsütésre van kilátás, csak néha növekszik meg a felhőzet. Elvétve kisebb zápor előfordulhat. Az északkeleti szél gyakran lesz élénk. Délutánonként 15 fok körüli értékeket mérhetünk. […]

Titkos úticél-tippek hajósoknak

Ha már újra lehet hajózni, az Adria mellett felfedezhetünk olyan rejtett kincseket a közelben, amiket ritkán látunk, pedig nem is kell sokkal messzebbre menni értük. Itt a limoncello és a hosszú szieszták világában kiváló ételekkel, filmsztárokkal és hírességekkel futhatunk össze. ProcidaA csendes kikötőben békésen ringatózó hajók mellett idős férfiak ülnek. Ráncos arcukat a nap felé

Húsvéti népszokások virágvasárnaptól nagyszombatig
A keresztény egyházak tagjai az év legfontosabb ünnepére készülnek. Napjainkban a vallásos családok és a kulturális örökségüket ápoló közösségek szokásaiban részben tovább élnek a néphagyományok.
Somlói vár

A 14. század első felében emelhették a Somlói várat, egy magánföldesúri birtok központjaként. Az első, máig fennmaradt okleveles említése 1352-ben történt.

Évmilliókról tanúskodnak a Balaton-felvidék hegyei

A Balaton-felvidék valaha kénköves ménkűt szóró vulkánjai mára a nyugalmat árasztják.

Lezárják Szentendre belvárosát a húsvéti ünnepekre

A város honlapján jelentette be a polgármester, hogy a veszélyhelyzetre való tekintettel, elrendelte Szentendre belvárosának részleges lezárását.

Verses fotók, videók készítésére buzdít Balatonszárszó

A József Attila emlékház hirdette meg a helyi önkormányzattal, művelődési házzal és az általános iskolával közösen a Posztolj verset az éterbe! elnevezésű akciót.

Virágba borult a tihanyi hajóállomás

Parádés színkavalkáddal köszöntik a virágszirmaikat bontogató növények a tavaszt a tihanyi mólónál, melyet Káli Nagy Dezső tervezett.

Napi pozitív gondolat #5 - Eckü (Hősök)
NEKED IS VAN RÁ KÉT PERCED. Napi pozitív gondolat című sorozatunkban megszólaltatunk egy-egy ismert előadót, zenészt, a Balaton szempontjából releváns személyiséget, aki szorosan kapcsolódik hozzá, aki a szerelmese a tónak. Érzések, hangulatok, egy kis energia a mai naphoz. Ma Ecküt kérdeztük a Hősökből.
Lezárták a Hévízi-tó körüli park egy részét

A járványügyi helyzetre való tekintettel a hévízi Schulhof sétányon átvezető gyalogos forgalom átmenetileg nem lehetséges.

A hévízi programok házhoz mennek – Maradj otthon!

Sok érdekességet, izgalmas történeteket ismerhetünk meg Hévízről a Gróf Festetics György Művelődési Központ online programjainak köszönhetően.

Tóparti színezők a tavaszi szünetre #3
A veszélyhelyzet idején zajló oktatási rendszerben április 9-14-ig nem kell otthon sem tanulni, hiszen tavaszi szünet lesz. A likebalaton.hu már hétfőtől minden reggel egy-egy szuper színezővel segít eltölteni a gyerekeknek az otthonlétet. Csak kattints a képre, nyomtasd ki, és indulhat a színezés. Holnap is lesz! :)
Reklám