Vitorlázás

Bujtor István és a tihanyi bencések
Tudtad, hogy a Tihanyi Apátságban forgatták minden idők egyik legsikeresebb magyar filmjének nyitójeleneteit? A Pogány Madonnát idén ebben az ikonikus környezetben is megnézhetik a rajongók.
Baleset az M7-esen (Frissítjük!)
Vezessetek óvatosan a Balatonról hazafelé, már most nagy a forgalom az M7-es autópályán, több helyen torlódásra kell számítani. A 90-es km-nél már baleset is történt!
Civil mikrobusszal érkező vízimentők élesztettek újra egy tihanyi beteget
Rosszullét miatt kérték a mentők segítségét egy tihanyi ingatlanból pénteken – adja hírül honlapján a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ).
Győrfi Pál csak úgy belógott egy szállodába a Balatonnál?!
None
Reklám
Nemzetközi konyha, balatoni nyaralás
Olasz pizza vagy spagetti, amerikai palacsinta vagy hamburger, kínai tészta - más nemzetek ételeit is sok helyen kínálják a Balatonnál. Mi most azonban még tágabb gasztronómiai utazást teszünk. Ritkább, de a térségben ugyancsak fellelhető nemzetközi ízeket ajánlunk.
Képgaléria az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj díjkiosztójáról

A képeket Szántó Áron készítette. 

A veszprémi Balaton Pláza parkolója is fizetőssé válik

Augusztustól a veszprémi Balaton Plaza parkolójában is fizetni kell majd a parkolásért, de az első óra ingyenes marad. A sorompókat és parkolóautomatákat már fel is szerelték a pláza parkolójába. A fizetés bevezetése mellett a bevásárlóközpontba érkezők érdekében döntött az intézményt üzemeltető cég, ugyanis a belváros közelsége miatt sokan ide tették le autójukat akár munka előtt, […]

Forró Bence: Családdal egészen más a Balaton
Forró Bence a Duna Televízió és az M2 Petőfi TV műsorvezetője, 2018 óta pedig a Balatoni Nyár házigazdája. Idén Somossy Barbara oldalán vezeti a délelőtti magazinműsort, amit ezúttal is nagyon élvez. Igaz, apaként már egész másként telnek a forgatások közti időszakok, mint a korábbi években.
A Balaton Úszó Klub Veszprém Európa-bajnoka nyerte a Balaton-átúszást

A Balaton Úszó Klub Veszprém nyílt vízi világ és Európa-bajnoka, Rasovszky Kristóf új csúccsal nyerte a 38. Lidl Balaton-átúszást. A Révfülöp és Balatonboglár közötti klasszikus 5200 méteres távot a 23 éves világbajnok kereken 57 perc alatt teljesítette, ezzel Papp Márk 2016-os, 58:33 perces rekordját adta át a múltnak. “Ezért jöttünk, ez volt a cél. Az […]

Duplájára nőttek balatoni ingatlanok árai az elmúlt évek alatt

A hazai ingatlanpiaci árak igen sokat emelkedtek az elmúlt években, ez alól nem jelentenek kivételt a Balaton parti településeken sem – írja az onlinebalaton. Az Ingatlannet.hu statisztikát készített arról, hogyan változtak a Balaton partján meghirdetett családi házak árai az elmúlt öt évben. Ebből kiderült, hogy a drágulás Balatonkenesén a legnagyobb. Ott 220 ezer Ft/m2-ről 487 ezer Ft/m2-re emelkedett […]

Folytatódnak a strandfejlesztések

Negyedik szakasza kezdődik a 2017-ben megkezdett szabadvízi strandfejlesztéseknek, a 2030-ig zajló beruházásoknak köszönhetően több mint száz strand újulhat meg. A fejlesztés most következő ütemében 3 milliárd forintot fordítanak a Balatonnál, a Tisza-tónál, a Duna mentén, a Tiszánál és a Velencei-tónál lévő szabadvízi strandok fejlesztésére. A fejlesztés eredményeként az alapszolgáltatások minőségét kívánják növelni, egyebek mellett zöldfelületek

Bakancslistás kirándulások #8 - Mini utakon gyerekkel, kutyával
Három apró kirándulóhelyet mutatunk a Balaton északi partján, ahová kisgyerekkel vagy kutyussal a legjobb menni. Egy mini tanösvény a káptalanfüredi Köcsi-tó mellett, a Remete-forrás Balatonalmádiban és a veszprémi Gulya-domb mind kellemes sétát ígér két- és négylábúaknak egyaránt.
Belefulladt egy 55 éves férfi a Balatonba
Pénteken délután úszni indult egy 55 éves férfi a balatonkenesei strandon. A fürdőzők csak azt látták, hogy hirtelen elsüllyedt.
Reklám
Belefulladt egy férfi a Balatonba
A likeBalaton információi szerint pénteken délután úszni indult egy 55 éves férfi a balatonkenesei strandon. A fürdőzők csak azt látták, hogy hirtelen elsüllyedt.
Szomorú és felemelő pillanatok az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj díjkiosztóján!

Néma főhajtással búcsúztak a vitorlázók Pomucz Tamástól az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj díjkiosztóján. A magyar vitorlázás egyik legnagyobb egyénisége a Kékszalag alatt távozott az égi vizekre. Pomucz Tamás Argay Bélával a magyar vitorlássport első Európa-bajnoki aranyérmét szerezte 1989-ben, amikor Balatonfüreden győzött repülő hollandiban. Ebben a hajóosztályban 1992-ben indult a barcelonai olimpián, sokszoros magyar bajnok, hajóosztályában Kékszalag-győztes is volt, később edzőként tevékenykedett, és szövetségi kapitány is volt.

8907 ember úszta át a Balatont
Véget ért a Balaton-átúszás: Rasovszky Kristóf volt a leggyorsabb idén, a nők között is egy profi úszó, Olasz Anna tette meg leggyorsabban az 5,2 kilométeres távot.
Mindenki a Balatonra menekült a meleg elől
Tombol a kánikula, a tó partján megteltek a strandok. Amerre a szem ellát, mindenhol hatalmas gumimatracok, vidáman lubickoló emberek a parton. Csak a víz mellett lehet kibírni, de ott nagyon!
Túlélte! Hordágyhoz szíjazták, és 40 méteres kút mélyére engedték kolléganőnket
A Bakonyi Barlangkutató Egyesületek Szövetsége tagjai a szokásos karbantartási munkálatok mellett az elmúlt napokban azt is megnézték, hogyan is kellene egy eszméletlen, csípőtörött sérültet kiemelni a 40,7 méter mély Várkútból folyamatos orvosi ellátással, ha erre – ne adj’ Isten – szükség lenne.
Jégtáblák törtek a kutatóhajó alatt

Darabokra tört az az északi-sarkvidéki jégtábla, amelyen ősszel felépítették a kutatótábort és a mérőállomásokat minden idők legjelentősebb északi-sark-kutató expedíciójához. A 2,5 kilométer széles, 3,5 kilométer hosszú jégtáblához mintegy 300 napja fagyott oda a Polarstern német kutatóhajó és a jégen kutatótábort alakítottak ki. A hajó együtt sodródott a jégtáblával a Jeges-tengeren a sarkvidék belseje felé, ahová

Interjú Vándor Róberttel, az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj győztesével! - VIDEÓ

Biztonságosak a kalandparkok a Balatonnál - itt vannak a legjobbak!
Tartottak egy szezonindító vizsgálatot, amelyen egyetlen balatoni kalandpark sem akadt fenn, ami szuper hír, mert ha már unod a strandot vagy mozognál egy kicsit, ezek a helyek nagyon fognak tetszeni - mutatjuk, hol találod őket a tó körül.
Tömegesen jelentek meg a kékalgák a Balaton vízfelszínén
A Balaton vize a legtöbb helyen kiváló, szinte ivóvíz minőségű, a szombati Balaton-átúszás térségében és további hét helyszínen vett vízminták a várakozáson felül jó eredményt mutattak - közölte Vörös Lajos, a tihanyi Balatoni Limnológiai Intézet professzora az MTI-vel.
Reklám
Idén a Balatonra utazni sem mer a közismert zenész
Tragédiák sora érte idén a magyar blueskirályt. Neki úgy kell most a közönség szeretete, mint egy falat kenyér.
Elgázolt egy embert a vonat Siófokon
Életét vesztette az a férfi, aki augusztus 1-jén 10 óra 20 perc körül Siófokon, a Fenyves sornál lévő vasúti átjáróban haladt át gyalogosan. Várhatóan jelentősen meghosszabbodik a vonatok menetideje a dél-balatoni vonalon.
52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj  - Díjátadó ünnepség

Ne feledjétek, ma este 18:00 órától lesz az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj díjkiosztó ünnepsége!

52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj  - Díjátadó ünnepség

Ne feledjétek, ma este 18:00 órától lesz az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj díjkiosztó ünnepsége 

Vándor Róberték sikerével ért véget az 52. Kékszalag
A rajthoz állt 535 hajóból 338 teljesítette az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat, amelyet a Vándor Róbert vezette RSM2 nyert meg - közölték a verseny szervezői a viadal honlapján szombaton.
Balatonfűzfő programszervezői újratervezték a nyarat
Tavasszal a Vágfalvi Ottó Művelődési Központ és Könyvtár programszervező csapata is nehéz helyzetbe került, mert a járványhelyzet teljesen felülírta az eredeti terveket. Még februárban egyhangúan fogadta el a képviselő-testület a város éves programtervét, de ezeket sorban le kellett fújni. A nagyobb programok közül elmaradt a majális, a juniális, és az Aranykapu fesztivál, de a kicsiket sem lehetett megtartani.
52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj: HIVATALOS VÉGEREDMÉNYEK

Óriási siker a Balaton-átúszáson: Rasovszky Kristóf 57 perc alatt teljesítette a távot
A 23 éves világbajnok, Rasovszky Kristóf csúcsot döntött.
Ki lesz az utolsó?

Ki lesz az utolsó?

Czégai Péter győzelem a klasszikus egytestű hajók között az 52. Kékszalagon

Az abszolút győzelmet a Vándor Róbert kormányozta RSM2 katamarán húzta be az idei Kékszalagon, amelyen végül a több mint 530 nevezőből 338 hajó ért célba.

Újra lehet pályázni strandok fejlesztésére a Balatonnál is
Három milliárd forintot költ a kormány a következő tíz évben arra, hogy száz szabadvízi strand megújulhasson. A Balatonnál is lesznek fejlesztések.
Gosztonyi András volt a rangidős, Kutas Fülöp pedig a legfiatalabb induló az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon!

Bár a vitorlázásban az is csodálatos, hogy „kortalan sportág”, de mindenképpen említést érdemel az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj legidősebb és legfiatalabb tagja.

Rekord született az idei Balaton-átúszáson
None
Gosztonyi András volt a rangidős, Kutas Fülöp pedig a legfiatalabb induló az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon!

Bár a vitorlázásban az is csodálatos, hogy „kortalan sportág”, de mindenképpen említést érdemel az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj legidősebb és legfiatalabb tagja.

Az RSM2 lett az első, a Libra pedig az utolsó befutó az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon! Összefoglaló, interjúk, köszönet a 338 hajó befutásával záruló versenyről.

A Vándor Róbert kormányozta RSM2 nyerte az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat, amelyen végül a több mint 530 nevezőből 338 hajó ért célba. Egy rendkívül szélcsendes versenyen, a csütörtök reggel 9:00 órás rajtot követően, pénteken hajnali 2 óra 52 perc 57 másodperckor ért célba a győztes, az utóbbi tíz év leglassabb Kékszalagján. A győztes hajó legénységének további tagjai Kalocsai Zsolt, Lange Péter, Bali István, Margitics Botond és Fekete András voltak. Az idei leggyorsabb hajó 17 óra 52 perc 57 másodperc alatt teljesítette a távot.

Alig kezdődött el, máris megvan az első rekord a Balaton-átúszáson
38. alkalommal vágnak neki Révfülöpről az 5,2 kilométeres távnak az elszánt úszók. A próbázók tökéletes időben és vízben úszhatnak Balatonboglárig. A leggyorsabbak már meg is érkeztek.
Elérhető a nem hivatalos végeredmény! 338 hajó ért célba az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon

Bár még nem hivatalos, de elérhető az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj végeredménye, valamint az osztályonkénti eredmények is felkerültek. 338 hajó ért célba, az RSM2 lett a győztes, a Libra pedig az utolsó befutó.

338 hajó ért célba az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon!

Reggel 9:00 órakor véget ért az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. Az utolsó pillanatban még sikerült néhány hajónak átszelnie a célvonalat, így bár az adatok egyelőre tájékoztató jellegűek, de végül 338 hajó teljesítette érvényesen, limitidőn belül a távot. A Libra csapata érkezett utoljára a célba és természetesen a verseny győztese, az RSM2 is várta őket a befutónál.

A Libra befutása jelentette az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj végét!

A Libra befutása jelentette az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj végét!

PP

Ismét retró hétvége az észak-balatoni vonalon
A MÁV-START és a MÁV Nosztalgia ismét retró hétvégével várja a vasútbarátokat és az érdeklődőket. Augusztus elsején, szombaton és 2-án, vasárnap több vonatban futnak régi személykocsik és mozdonyok az észak-balatoni vonalon. A vonatok élén a Nohab, a Szergej, a Csörgő, a Púpos mozdonyokon felül egy 424-es gőzmozdony is szolgálatba áll. A megújult Utasellátónak köszönhetően a régi és a mai idők fedélzeti vendéglátásával is találkozhatnak az utasok.
Lezárták az M7-est - kigyulladt egy kamion - a 7-es úton is baleset is történt (Frissítjük!)
A Kőröshegyi völgyhídon kigyulladt egy kamion.
Mindössze 20 perc és vége az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjnak. 331 hajó szerepel a legfrissebb abszolút befutási sorrendben.

Mindössze 20 perc és letelik a 48 órás limitidő. Reggel 9:00 óráig lehet érvényesen célba érni az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon.

Reklám