Vitorlázás

Marha jó húsok és felhasználásuk

A szarvasmarhák feldolgozása során alig akad olyan része az állatnak, amit ne tudnának valamelyik iparágban felhasználni, szinte minden része jó valamire. Felhasználják a csontját az ékszerészek, a bőrét a kézművesek és a kárpitosok, a rágósabb részeket az állateledel-gyártók tudják remekül feldolgozni, de nekünk most a cikk szempontjából a legértékesebb része mégiscsak a húsa lesz.  Persze […]

Kétmilliónál is többen utaztak idén nyáron vonattal a Balatonhoz
Sikeres szezon zárult le a hétvégével a Balaton partjainál, az elmúlt évtizedben ez volt a legerősebb főszezon a MÁV-nál.
Emberi komédia a Balatonnál
A káli Stonehenge néven is emlegetik a Kővágóörs és Köveskál közötti domb tetején álló, robosztus szoborcsoportot, túrázz velünk, megmutatjuk a különleges alkotásokat.
Alsóörsi Halnap 2021

2021. szeptember 25-én hatodik alkalommal rendezik meg az Alsóörsi Halnap - Halfőző és Horgászversenyt.

Reklám
Hűvös este, meleg víz, forró hangulat: holdfényfürdőzés a Hévízi-tavon

Idén először és utoljára nyílik lehetőség az éj sötétje alatti fürdőzésre az egyedülálló, világhírű Hévízi-tóban.

A 360° záróhétvégéje színészekkel Alsóörsön, a Török-házban
A 360° Képzőművészet és színház programsorozat augusztusban indult Alsóörs emblematikus műemléképületében, a Török-házban. A Covid-reflexiókat bemutató kortárs fotók és festmények kiállítását szeptember 25-én tárlatvezetéssel búcsúztatják, záróprogramként pedig két színházi előadást is élvezhetnek a látogatók.
175 éve indult a balatoni hajózás #5 - a Balaton egykori leggyorsabbja a Lelle motoros
A Lelle motoros hajót nem itthon, hanem Ukrajnában építettek 1978-ban, és a nyolcvanas években a Balaton leggyorsabb hajójának tartották.
Homokpadra futott vitorlást mentettek a balatoni vízirendőrök
A bajbajutott utasok segítség nélkül nem tudtak volna biztonságosan a partra jutni.
Tarolt a vászolyi sajt a Mondial du Fromage versenyen

Múlt héten ért véget sajtvilágbajnokság, vagyis a Mondial du Fromage, melyet ötödik alkalommal rendeztek meg Tours városában, Franciaországban. A megmérettetésre ötven országból érkezett csaknem kétszáz kiállító, akik összesen 952 sajttal neveztek – írja a forbes.hu.   A Vászolyi Sajtmanufaktúra a 2019-es Nemzetek Sajtja verseny győzteseként kiérdemelte a Mondial du Fromage-on való indulást, és most a legnagyobb […]

Balaton által inspirált kerámiákat állítanak ki a veszprémi várban

Bokros Júlia keramikusművész szeptember 24-én ünnepli 90-ik születésnapját, ebből az alkalomból másnap, azaz szombaton, a Dubniczay-palotában, a Magtárban egy retrospektív kiállításon mutatják be alkotásait.

2021 legjobb szuperjachtjai – első rész

Tizenhatodszor került sor a World Superyacht Awards gálájára és díjkiosztójára, Monacóban. A verseny zsűrije meglehetősen szokatlan összetételű. A World Superyacht Awards abban (is) különbözik sok más megmérettetéstől, hogy a zsűrijét nem a „szakma nagy öregjei” alkotják, hanem volt és jelenlegi szuperjacht-tulajdonosok, ami nagyban növeli az esemény hitelességét. Vízkiszorításos motoros jacht 1600 és 2999 BRT között,

A héten tér vissza a Gasztrohegy és a Kávéházak Éjszakája is

A Gasztrohegy már a 4. évadával indul neki az ősznek, ahol izgalmas tapasok és borok várnak ezúttal rátok Badacsonyban. A Kávéházak Éjszakája 13 helyszínen több, mint 40 programmal, köztük zenei koncertekkel, irodalommal, gyerek és családi foglalkozásokkal találkozhatnak az érdeklődök a remek kávék mellett. A Balaton.hu ajánlja:Szeptember 25-26. – Kávéházak Éjszakája – VeszprémSzeptember 25-26. – Gasztrohegy […]

Képgaléria - Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékverseny BDO Nagydíj
Az összefoglaló kisfilm után már elérhetőek a tegnapi Félszigetkerülő képei.
Reklám
Több mint 2 millió ember utazott idén nyáron vonattal a Balatonhoz

Összeségében 11 százalékkal több, mint a járvány előtti utolsó nyáron.

Pihenőpark épül Balatonfüreden

Egyhektáros területen új, mindenki számára megközelíthető partszakaszt nyit meg a város. Az egykori Brázay strand és a Balatonfüredi Horgászegyesület területén már zajlanak a munkálatok. A látvány-csónakkikötő még ebben a hónapban elkészül. A sok városi fejlesztés között ez az egyik legjobban várt, hiszen nem gyakori a Balatonnál, hogy eddig elzárt vízparti területet nyissanak meg. Nagy zöldfelület

Jön a Tihany Cross
Ismét megrendezik a Tihany Cross terepfutóversenyt.
Homokpadra futott vitorlást mentettek a balatoni vízirendőrök
Összesen négyen utaztak a hajón.
Félszigetkerülő – ezúttal remek szélben

251 hajó rajtolt kellemes szélben az idei utolsó nagy, MVSz-rendezésű balatoni túraversenyre

Verekedés a buszmegállóban
Sörösüveggel verte fejbe ivócimboráját, a fonyódi rendőrök garázdaság miatt indítottak ellene eljárást.
Világhírű művészek kiállítása Balatonfüreden
Ernszt András festőművész és Simon Zsolt József porcelántervező művész Struktúrák című kiállítását Barabás Lajos műgyűjtő nyitotta meg Balatonfüreden, a Zsdrál Art Galériában, amit október 8-ig ingyenesen lehet megtekinteni.
Méltó módon zárták a nyarat a Balaton Ünnepén
Életműdíjat kapott Csapody Balázs, a Kistücsök Étterem vezetője, díjazták a balatoni kerékpárutat, illetve a fonyódi Kripta Villát.
Átadták a Varázserdőt Alsóörsön
Összesen 330 millió forint beruházással, a vöröskő bánya rekultivált, 123 négyzetméteres területén átadták a Varázserdő turisztikai látogatóközpontot Alsóörsön, ami páratlan természeti környezetben fekszik, és kivételes idegenforgalmi programokat kínál, derült ki pénteken este.
Reklám
175 éve indult a balatoni hajózás #3 - a többfunkciós Siófok katamarán
A Siófok katamaránt, a Balaton második legnagyobb személyszállító hajóját 1977-ben építették a MAHART újpesti hajójavító üzemében, majd egy évvel később a Sión érkezett a Balatonra. 2016-ban tejes felújításon esett át, még a formája is megváltozott, áramvonalasabb külsőt kapott.
Házasságmentés búvárruhában - a Balatonba esett jegygyűrűk megtalálója
A nyakába ugranak a legtöbbször és hálálkodnak a házasok, ha megtalálja Balatonba esett jegygyűrűjüket Bárányos Bence. Az is előfordult néhányszor, hogy nem akarták visszakapni, mert már elváltak. Detektorjának hangját kell jól ismernie, jól kell fülelnie annak, aki eredményes akar lenni a fémkereső szakmában – állítja a balatonszárszói férfi.
Novembertől folytatódik a Balaton kotrása

Novembertől folytatódik a Balaton mederkotrása, a térség vízellátórendszere felújításra és fejlesztésre szorul – hangzott el a Balaton Fejlesztési Tanács online megtartott pénteki ülésén. Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) vezetője elmondta, hogy a Balaton kotrását novembertől folytatni fogják a vízminőség védelme érdekében. Az első ütemre, 100 ezer köbméternyi iszap eltávolítására a forrás rendelkezésre áll. A tervek szerint a kortársi munkák […]

Díjakat adtak át a Balaton Ünnepe fesztiválon

Életműdíjat kapott Csapody Balázs, a Kistücsök Étterem vezetője, díjazták a balatoni kerékpárutat, illetve a fonyódi Kripta Villát, a közönség szavazatai alapján pedig a KFT Balatoni nyár című slágere lett a Balaton Dala a pénteken, első alkalommal megrendezett A Balaton Ünnepe elnevezésű fesztiválon – közölték a szervezők szombaton az MTI-vel. Mint írták, több százezren vettek részt a MOL Nagyon Balaton idei eseményein, amelyek A Balaton Ünnepével […]

Exkluzív interjú: Kovács Kati békát tett zenésztársa tányérjára? - erről is mesél
Kovács Kati mesél a teniszről, az édesanyjáról, a fiatalságról és Szörényi Levente különös jelmezéről is. Retro balatoni sztárok interjúsorozat.
VIDEÓ: szigetnek ütközött a luxusjacht

Az ikonikus, 24,2 méter hosszú Perini Navi jacht még augusztus elején futott ki a Stromboli sziget szikláira, öt vendéggel és háromfős személyzettel a fedélzetén. Jól látható, hogy a jacht az orrával támaszkodik a kövekre, és súlyos sérülés nyomait nem lehet felfedezni rajta. Szerencsére az utasok és a személyzet baj nélkül megúszta az incidenst, amelynek az

360° - Időutazók / Verskalandozás
None
360° - Az Ősember / Stand up comedy
None
360° - Kiállítászáró tárlatvezetés
None
A Bodrogot is megtisztították a hulladéktól

A II. Bodrogi PET Kupa során 9 tonna hulladéktól szabadították meg a folyót. A PET Kupa csapatai Sárospatak és Bodrogkeresztúr között gyűjtötték a hulladékot a Bodrogon, ahol most másodjára rendezték meg a szemétgyűjtést. Egyes ártéri területeket sikerült teljesen megtisztítani. A számítások szerint megdőlt az egy résztvevőre vetített hulladék mennyiségének rekordja. Az idén hat hajó indult,

Masterprint Tihany Cross terepfutás és nordic walking
None
A Balaton közepén táncolt Hevesi Kriszta
Ezt látnod kell, extra rövid farmersortban mutatja meg gyönyörű testét a szexuálpszichológus.
Balatoni hajózás napja: személyszállító hajók díszszemléje Balatonfüreden

Tisztelegve a Balatoni Hajózás 175 éves történelme előtt, 2021. szeptember 18-án megrendezték a balatoni személyszállító hajók kirajzását és díszszemléjét.

Balatoni hajózás napja: személyszállító hajók díszszemléje Balatonfüreden

Tisztelegve a Balatoni Hajózás 175 éves történelme előtt, 2021. szeptember 18-án megrendezték a balatoni személyszállító hajók kirajzását és díszszemléjét.

VI. Alsóörsi Halnap
None
Megdöbbentő: rengetegen költöztek a Balatonhoz idén
A költözés nem áll meg. Miért és hogyan zajlott a folyamat, s milyen hatásai vannak?
Gesztenye Fesztivál
None
Együtt szinte minden balatoni hajó
Ritka látványosság - hiszen csak 25 évente történik ilyen - várta szombaton az érdeklődőket a balatonfüredi partnál. Itt sorakoztak fel ugyanis a magyar tengeren közlekedő hajók, tisztelegve a balatoni hajózás 175. évfordulója előtt.
467 km-futott 144 óra alatt a Balatonnál a 82 éves Bozó Pál
35. lett a balatonfüredi hatnapos futóversenyen Pali bácsi, akinek protézis van a térdében és éjjelente edz, hogy ne vegye el az időt a családjától.
Pezseg a Balaton! Őszi Borparádé
None
„Mindenben csodákat várunk, … csak egy kis türelem kell hozzá”
Sok helyen már születőben vannak a borok a balatoni pincékben, de azért még jócskán benne vagyunk a szüret időszakában. Sőt, a legtöbb helyen csak hetek múlva kezdődik a szőlőtermés betakarítása. Mini sorozatunkban balatoni borvidékeken kalandozunk, arról érdeklődve, hogy milyen a szőlőtermés, hogyan alakul a szüret időpontja, s vajon milyenek lesznek a 2021-es évjárat nedűi? Kőröshegyen termeli borát dr. Podmaniczky Péter és családja. A mesés fekvésű Mogyoródi-tetőn beszélgettünk a technológiáról, szőlőről és a legfontosabbról: a borról.
Hídépítés miatt forgalomkorlátozás lesz a 7-es úton Szabadbattyánban

A Budapest-Balaton kerékpárút Székesfehérvár és Polgárdi közötti szakaszán, a 7-es út Szabadbattyán belterületi részén, a Nádor-csatorna felett új, közös közúti és kerékpáros híd épül, emiatt ott megváltozik a forgalmi rend jövő keddtől egészen április végéig. A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közleménye szerint a személygépjármű-forgalom és a 7,5 tonna össztömeget meg nem haladó teherforgalom a 7-es […]

Tapasokkal és egy igazán mediterrán Gasztroheggyel indul az ősz

Amikor vége a nyárnak, és kicsit kiürül a Balaton, egy új korszak következik: egy olyan szakasza az évnek, amit a Badacsonyi borvidéken a nem csak a szüret tesz izgalmassá. Ilyenkor lesz idő a konyhákban kísérletezni, játszani az ősz ízeivel, színeivel, alapanyagokban gazdag időszak ez, jöhetnek az új étlapok, és minden visszaáll egy nyugodtabb kerékvágásba. nem […]

175 éve indult a balatoni hajózás #2 - az első gőzös, a Kisfaludy
Somogy, Zala, Veszprém, a három balatoni vármegye közönségének nagy érdeklődése mellett 1846. szeptember 21-én bocsátották vízre Balatonfüreden a régi Stefánia Clubház mellett, a kerek templomtól levezető úsztatón - a reformkor vezető egyéniségeinek jelenlétében - az első balatoni személyszállító hajót, a Kisfaludy gőzöst.
Reklám