Vitorlázás

A turizmus miatt aggódik Horvátország

Gari Cappelli horvát idegenforgalmi miniszter szerint az Európai Uniónak olyan átfogó tervet kell kidolgoznia a koronavírus okozta válságból való kilábaláshoz, amelynek tartalmaznia kell az utazással kapcsolatos egységes protokollokat és egyfajta Covid–19 útlevelet. Cappelli az EU turisztikai minisztereivel folyatott videokonferenciája után beszélt a pandémiának az idegenforgalmi ágazatra gyakorolt hatásairól. A megbeszélés célja az eddigi tapasztalatok cseréje,

Folytatódik a villamosítás az észak-balatoni vasútvonalon - Menetrend változás!
A koronavírus okozta járványhelyzet jelen pillanatban nem befolyásolja a Balaton északi partján elhelyezkedő vasútvonalon végzett villamosítási munkákat. A kivitelezés az ütemtervnek meglelően halad.
A Budapestiek nem mehetnek a Balatonra

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szombati videójában jelentette ki, hogy a balatoni nyaraló felkeresése sem fér bele a budapestiek és a Pest megyeiek számára.

A Budapesten élők nem mehetnek a Balatonra

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szombati videójában jelentette ki, hogy a balatoni nyaraló felkeresése sem fér bele a budapestiek és a Pest megyeiek számára.

Reklám
Nyílt levélben fordultak a vitorlás társadalomhoz
Huszonhárom ismert vitorlázó nyílt levélben fordult a vitorlás társadalomhoz, amelyben arra ösztönzik sporttársaikat, hogy a bizonytalan helyzet ellenére fizessék be éves klubtagsági díját és váltsák ki versenyengedélyeket.
Virágos Tihanyért verseny - Szépítsd a környezetedet otthon
Maradj otthon - így szépítsd környezetedet! Tihanyban idén is megrendezik a Virágos Tihanyért város szépítő versenyt, csak most más feltételek mellett.
Hajós képesítések és hajólevelek érvényessége?! Mi lesz szemlékkel?
Korábban írtunk arról, hogy a vészhelyzeti korlátozások alatt miként vitorlázhatunk, hajózhatunk. Most azt a témát járjuk körbe, hogy mi a helyzet az okmányokkal, hajólevelekkel, szemlékkel.
Élsportolók vére segíthet a fertőzötteken - Kapás Boglárka is adott vérplazmát
A koronavírus-betegségből felgyógyult élsportolók ajánlották fel a vérplazmájukat a fertőzöttek kezeléséhez. Kapás Boglárka, Kozma Dominik és Bohus Richárd is közöttük van!
Nézz bele te is a csodaszép balatoni webkamerákba!
A Balaton mindig gyönyörű és a tavasz kiemelten látványos időszak a tó életében. A webkamerák segítségével neked sem kell lemaradnod a látványról. Összegyűjtöttük a legjobbakat, nézz le te is a tóhoz a kamerák segítségével, és töltődj fel.
Két hét múlva nyitnak a balatoni kempingek
A Balatontourist 10 tagból álló balatoni kempinglánca felkészült a vendégek fogadására, a kijárási korlátozások feloldása esetén a cég által üzemeltetett egységek tervezett nyitási időpontja május 15.
Privát Ultrabalatont rendeznek májustól
Ebben az évben – számos más sport­eseményhez hasonlóan – az NN Ultrabalaton elnevezésű futóversenyt sem lehet megrendezni eredeti időpontjában, májusban. Az eseményt októberre halasztották, de a szervezők életre hívtak egy tavasszal induló megmérettetést is.
Hat balatoni település közös közleménye a hétvégére: még ne látogassanak le

Hat település, Ábrahámhegy, Badacsonytomaj, Badacsonytördemic, Balatonrendes, Nemesgulács és Szigliget polgármestere közös közleményt adott ki arról, milyen összehangolt korlátozó intézkedéseket hoztak a május 1-jei hosszú hétvégére, hogy a járványhelyzetben megvédjék a mintegy 4 ezer veszélyeztetett ingatlantulajdonosukat. A közlemény szövege: “A hat település ingatlantulajdonosai tisztelettel kérnek minden, a településeken ingatlannal nem rendelkező kirándulót, hogy a hétvége ideje […]

Klasszikus thai kedvesség és gondoskodás a kikötőben

Bár a járvány okozta probléma mindenhol nagyon hasonló helyzeteket szül, mindenki máshogy éli meg és kezeli ezeket. Meglehetősen sokan próbálják egy hajón átvészelni ezt az időszakot. Ki saját elhatározásából, ki kényszerből, de egy biztosan közös bennük. Bármilyen nagy is egy jacht, hetek vagy hónapok után biztosan szűkösnek érzi az, aki ki sem léphet a szárazföldre.

Reklám
40 évvel ezelőtt így ünnepelték a május 1-jét a Balaton körül
Néhány régi fotó megtekintésével visszaemlékezhetünk milyen volt egy május elsejei felvonulás Veszprémben és Balatonfűzfőn négy évtizeddel ezelőtt.
Így várják Olaszországban a turistákat

A nyári szezon megmentésén dolgoznak a délolasz tartományok, köztük Szardínia, amely vírustesztet kér a szigetre érkező látogatóktól. Ezzel egy időben a kávéházak elvihető kapucsínóval, a fagylaltozók pedig magasított plexiüveg pulttal készülnek az újraindulásra. Christian Solinas szardíniai kormányzó bejelentette, hogy június elsejétől meg akarja nyitni a sziget jelenleg lezárt kikötőit és repülőtereit. Ezt követően pedig kötelező

Mire jó a karantén?
Igen, ennél találóbb címet is lehetne adni egy vitorlás cikknek, de ilyen ínséges időkben örüljünk, ha egyáltalán van cím, sőt örüljünk, ha alant egy pár sor is vár minket.
Anyák napi libegőzés Eplényben
Az Eplényi Libegő várja a túrázókat a hosszúhétvégén, ráadásul most vasárnap az anyukák ingyen libegőzhetnek!
Augusztusban lesz a Veszprémi Utcazene fesztivál?!
A kormány április 30-án, csütörtökön tett bejelentése alapján augusztus 15-ig az 500 fő feletti rendezvényeket nem lehet megtartani. A legtöbb nyári fesztivál megrendezése kérdésessé vált, de a Veszprémi Utcazene Fesztivál nagyon gyorsan reagált az új döntésre.
Itt a feloldás! Május elsejétől csónakból süllőzhetünk a Balatonon
A horgászok számára jó hír, hogy májusban véget ér a csónakos tilalom, szabadul a süllő, a balin és a sügér. Azonban a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint továbbra is tart még a kősüllő tilalma.
Elindult a TP52 – es flotta vissza Európába
Elindult a TP52 – es flotta vissza Európába
Balatoni borászatot működtet a Fradi korábbi kapusa
A korábban válogatott futballista Balatonudvari és Vászoly közötti másfél hektárnyi szőlőjében serény tavaszi munka folyik. Hajdu Attila arról is mesélt, hogy mi köti Balatonfüredhez és Vászolyhoz.
Bakancslistás helyek a Balaton körül – Balatonvilágos, Magaspart

A “Balaton kapuján” át, a déli part keleti végéről közelítve nem is nagyon kell továbbmennünk, ha egy hamisítatlan balatoni naplemente volt az utunk célja. Itt tárul ugyanis elénk a magyar tenger legszélesebb panorámája. A köznyelven csak “aligai magaspartként” forgó sétányról belátni az egész keleti medencét és, ha az idő tiszta még a Bakony hegyei is […]

Reklám
Balatoni vendéglátósok: pozitív várakozás van, konkrét dátum nincs a szezon elindulására

Pozitív várakozással tekintenek a kijárási korlátozások bejelentett vidéki enyhítésére a balatoni vendéglátósok, már megkezdték a teraszok előkészítését, várják a részletszabályokat. Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke az MTI-nek elmondta: mindenki azon dolgozik, hogy megpróbáljon a törvények adta lehetőségeknek megfelelően megnyitni, most háttérmunkákat végeznek. “Hosszú az út addig, hogy visszatérhessen minden a normális kerékvágásba, most minden apró lépés […]

Mutatjuk, mit zártak le a hosszú hétvégére a balatonon
Bár hétfőtől enyhülnek a korlátozások, ezen a hétvégén még sok helyen zárva lesznek a balatoni strandok, sétányok. Mutatjuk a hosszú hétvégére vonatkozó balatoni szabályokat! (Frissítjük!)
29er: Eredményekben és sportpolitikában is kiemelkedő sikerek
29er: Eredményekben és sportpolitikában is kiemelkedő sikerek
Tájékoztatás az egészségügyi vészhelyzettel kapcsolatos szabályozások változásáról
Tájékoztatás az egészségügyi vészhelyzettel kapcsolatos szabályozások változásáról
29er: Eredményekben és sportpolitikában is kiemelkedő sikerek
A Magyar Vitorlás Szövetség annak érdekében, hogy szorosabbá tegye a hajóosztályokkal kialakított kapcsolatot és aktívabbá váljon a párbeszéd, idén is kíváncsi arra, hogyan látták a versenyzők az elmúlt szezont. Megkértük valamennyi osztály kapitányát, képviselőjét, értékeljék az osztály versenyidőszakát, aktivitását, a versenyeket, és vázolják fel, milyen célokkal vágnak neki a következő időszaknak. Sorozatunkban ismertetjük az osztályok, osztálykapitányok értékeléseit. Ezúttal az ifjúsági 29er utánpótlásosztály kapitánya, Cserép Csaba összegzi a 2019-es szezont.
Felújították az észak-balatoni vasút 1909-ben átadott egyetlen alagútját

Az 55 kilométeres vasútvonal villamosításának kivitelezést az ÉB 2018 Konzorcium (Vasútvill Kft. és R-Kord Kft.) végzi nettó 23 milliárd forint értékben.

Szigorú korlátozások a május 1-jei hosszú hétvégén a Balatonnál

A Balatonnál is új szakaszába lép a vírus elleni védekezés május 3. után, de a hétvégén még rendkívüli intézkedések várhatók több településen.

Teljes körű szerviz a Pannon Yachtnál

Jó hír a hajótulajdonosoknak, hogy elindult a Pannon Yacht teljes körű szervizszolgáltatása. Két felkészült szakember áll rendelkezésre, hogy megbízható és minőségi megoldást nyújtson bármilyen felmerülő probléma esetén. Ebbe beletartozik a műanyag hibák javításától a LED-lámpák felszerelésén, az algagátló festésen és a fafelületek kezelésén át akár az orrsugárkormány vagy a horgonycsörlő beszerelése, ideértve a felkészítést a

Hévízen a te utcádba is eljut a zene és a könyv hétvégén
Hévízen május 1-jétől, az elmaradó városnapi programok helyett "házhoz viszik" a zenét a város több utcájába, a könyvtárból pedig a kölcsönözni szánt könyveket viszik ki a lakóknak.
Egy-két autó van az M7 autópályán, de sikerült dugót csinálni
Gyönyörű idő van, háromnapos hétvége jön, hétfőtől szabadon jöhetünk-mehetünk a Balaton környékén... De most még érvényes a kijárási korlátozás. Megnéztük, mi a helyzet a Balaton felé az autópályán.
Példa nélküli! Elmarad a Balaton Sound - mi lesz a jegyekkel? Minden infó itt!
Zamárdi és a Balaton egyik legnagyobb és nemzetközi érdeklődésre is számot tartó fesztiválja, a Balaton Sound kapui idén zárva maradnak, ahogyan a cég más fesztiváljai sem nyitnak ki. Nem lesz Sziget és Volt fesztivál sem. Mi lesz a jegyekkel? Mit tesznek most a szervezők? Nézd meg a részleteket!
Elmarad a Balaton Sound a koronavírus járvány miatt

A Sziget, a VOLT, és a Balaton Sound fesztivált szervező Sziget Csoport bejelentette, hogy idén mindhárom fesztivál elmarad.

Május 15-én nyitnának a balatoni kempingek
A Balatontourist 10 tagból álló balatoni kempinglánca felkészült a vendégek fogadására, a kijárási korlátozások feloldása esetén a cég által üzemeltetett egységek tervezett nyitási időpontja május 15.
Hétfőtől újraindul az élet a Balatonon
A védekezés ötvenedik napjánánál tartunk, a kormány tegnap arra jutott, hogy a védekezés első fázisa lezárult – mondta el a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón. Több, a balatoni turizmust is érintő bejelentés is elhangzott.
Balatoni vendéglátósok: pozitív várakozás van, konkrét dátum nincs a szezon elindulására
Pozitív várakozással tekintenek a kijárási korlátozások bejelentett vidéki enyhítésére a balatoni vendéglátósok, már megkezdték a teraszok előkészítését, várják a részletszabályokat. Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke az MTI-nek elmondta: mindenki azon dolgozik, hogy megpróbáljon a törvények adta lehetőségeknek megfelelően megnyitni, most háttérmunkákat végeznek.
Kórházak dolgozói kapták a kőröshegyi tulipánokat
Három budapesti kórház orvosainak, ápolóinak adományozott gyönyörű tulipáncsokrokat a Kőröshegyi Levendulás tulajdonosa. Szabó Lajos így szerette volna megköszönni a koronavírus idején kifejtett munkájukat, odaadásukat. Az is motiválta, hogy előző cikkünk nyomán több ezren mozdultak meg és rendeltek nagyszüleiknek, rokonaiknak kiszállításra a színpompás növényekből.
Virtuálisan ünneplik Hévíz város napját

2020. május 1-jén rendhagyó városnapot tartanak a zászlódíszbe öltöztetett Hévízen.

Magánkézre adhat több értékes balatoni kikötőt az állam
A többségi tulajdonos állam átszervezné a Bahartot, a kritikusok szerint magánkézre játszanák az értékes ingatlanvagyont.
Szavazz az "Év kerékpárútjára"! A balatoni szakaszok is versenyeznek
A Közlekedési Kultúra Napja oldal szavazást hirdetett az év kerékpárútja témában. A címért három Veszprém megyei szakasz is versenybe szállt.
Csisztapusztán látogatóközpont épül

A csisztai fürdő infrastrukturális fejlesztése mellett egy új látogatóközpontot is építenek a nagyberekben, amely a térség flórájába és faunájába enged majd bepillantást. A Nagyberek élővilágát bemutató látogatóközpont épül Csisztapusztán. Az létesítmény alapja már el is készült. Ha megnyit, akkor a turisták interaktív módon ismerhetik majd meg a berek növényeit, állatait. A beruházástól a térségi vendégjárás […]

Elindult a legnagyobb konténerszállító

Első útjára indult a HMM Algeciras, a világ legnagyobb konténerszállító hajója. A HMM Algeciras a kínai Csingtao kikötőjéből futott ki. A hajó 339,9 méter hosszú, a területe 24 ezer négyzetméter, körülbelül három és fél futballpálya férne el rajta. Összesen 24 ezer konténert tud szállítani. Az első útján 4560 konténer rakományt szállít, vegyi anyagokat, elektronikai cikkeket

Időjárás a Balatonon – Május 1-3.

Pénteken többfelé eshet, záporokra, zivatarokra van esély. Délután nyugat felől már felszakadozik a felhőzet. Többfelé szeles időben lesz részünk. Az enyhe hajnal után napközben 16-22 fokot mérhetünk. Szombaton is számíthatunk esőre, záporra, néhol egy-egy zivatarra is, de délután nyugat felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet. Élénk lesz az északi-északnyugati szél. 16-21 fokos maximumokra számíthatunk. Vasárnap előreláthatóan hidegfront érkezik […]

Meglepetés koncert Veszprémben az In Medias Brass jóvoltából
A Filharmónia Magyarország meglepetés koncertsorozatának keretében hétfőn a megyeszékhelyre is ellátogatott az együttes.
Akár strandolhatunk is, vagy élvezhetjük a balatoni kerthelyiségeket
A védekezés első szakasza lezárult, mondta Orbán Viktor, amikor a Facebookon bejelentette az új védelmi intézkedések egy részét. Hamarosan más lesz érvényes a fővárosra és környékére, mint az ország többi területére.
Reklám