Vitorlázás

Ismerős Arcok Balatonlellén
None
Hair Balatonlelle
None
Kisajátítják a horvát tengerpartot?

Horvátországban évek óta sok gondot okoznak az illegálisan partot foglalók. A legtöbben a saját ingatlanjuk határában lévő szakaszt sajátítják ki, de vannak olyanok is, akik önkényesen egész strandokat kezelnek magánterületként. Pedig a hatályos jogszabály kimondja, hogy a partnak a tenger dagályszintjéhez viszonyított hatméteres sávja az emberiség közös öröksége, és nem sajátítható ki. Ezalól három kivétel

103 milliárd forintot költöttek eddig a nyaraló magyarok - el tudod képzeli ezt az összeget?
Az idén eddig 103 milliárd forintot költöttek a magyarok a vendéglátóhelyeken, a legtöbben július 24-én keltek útra.
Reklám
A kékfestőinas Balatonboglár
None
Az aranyos ezüst – 1. rész – Öröm és hála

Berecz Zsombor olimpiai vitorlás ezüstérme történelmi eredmény és hihetetlenül sok ember óriási öröme. Rengetegen szeretik őt - megérdemelten -, drukkoltak neki szívvel-lélekkel. A győzelme és az idevezető út egyetlen cikkben nem leírható. Az a hatás, amit az elmúlt húsz évének munkájával kiváltott, meg az a felfoghatatlanul hatalmas energia és koncentráció, amit ebbe az eredménybe beletett, végtelen mennyiségű mesélnivalót ad

Zsebtenger Ruttkai Bori banda
None
Válaszfalak Balatonbogláron
None
Fonyódi sörnapok
None
PRAELUDIUM – MOdern MŰtár
None
PRAELUDIUM – MOdern MŰtár kiállításmegnyitó
None
Zorán koncert
None
Fran Palermo koncert
None
Reklám
Füredi Családi Fesztivál
None
A tizenegyedik nap Tokióban - KVÍZ
Magyar éremesőt hozott a tokiói játékok tizenegyedik napja. Te figyelemmel követtél minden versenyszámot? Teszteld tudásod, hogy mit jegyeztél meg a keddi napról!
Abba show
None
Már a 2022-es évet tervezi a Művészetek Völgye
Egy év kihagyás után sikeres tíz napot zárt a Völgy, százezer látogató volt kíváncsi a fesztivál negyven helyszínének kétezer programjára, ami a korábbi évekhez képest is erős növekedés. A VölgyStáb munkáját százhatvanegy önkéntes segítette.
Kállay Saunders Band - koncert
None
Jó szelet, kapitány!
Berecz Zsombor történelmi magyar érmet szerzett finn dingi hajóosztályban. Ezzel az ezüstéremmel Magyarország valaha volt legjobb eredményét érte el vitorlázásban az ötkarikás játékokon.
Az eső miatt számolni kell a szúnyogáradattal – a Balatonnál újra irtják őket
A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a héten az ország tizenegy régiójában, 244 településen és a főváros hét kerületében lépnek fel a szúnyogok ellen. A héten a Balaton környéki településeken is végeznek gyérítést célzó kezeléseket a szakemberek.
Ismét retró hangulatban utazhatunk a Balaton északi partján
None
Aludtál már sátorban a Balatonnál?
Egyre többen választják a csillagtetős szállodákat, sok család érkezik most is élete első lakóautós, lakókocsis vagy sátrazós nyaralására a Balatonhoz.
Reklám
Kedd délután az M7-esen: óriási a torlódás
Karbantartási munkák miatt áll a sor.
Szerdán kezdődik a nyár legnyugisabb fesztiválja a Káli-medencében
Augusztus 4-én kezdetét veszi az négynapos Kőfeszt, amit a kezdetek óta csak a nyugalom fesztiváljaként emlegetnek. A Káli-medence tíz településén a legkülönfélébb kulturális programok várják az érdeklődőket.
Földvári Nyári Zenei Esték – Fülep Benedek zeneművész

2021. augusztus 19-én 20 órától a Földvári Nyári Zenei Esték alkalmával Fülep Benedek zeneművész koncertje hallható Szent István ünnepének előestéjén.

Földvári Nyári Zenei Esték – Földvári Kamara Varázs & Szeged Classic Trió

2021. augusztus 17-én 20 órától a Földvári Nyári Zenei Esték alkalmával Földvári Kamara Varázs & Szeged Classic Trió koncertezik.

Térzene a Balatonföldvári Ifjúsági Fúvószenekarral

2021. augusztus 13-án és 20-án 19 órától zenél a balatonföldvári Jubileumi téren a Balatonföldvári Ifjúsági Fúvószenekar.

Nem győzik a munkát a vízirendőrök – 21 személyt kellett kimenteni
Rengeteg munkát adtak a strandolók a vízirendőröknek. Szombaton és vasárnap is sokakat kellett kimenteni a Balatonból. Pedig vasárnap szinte folyamatos volt a viharjelzés a tavon.
Hogy kerül a Kisfaludy gőzös a balatonlellei aluljáróba? Mutatjuk

A fonyódi, a balatonboglári, a balatonfenyvesi aluljáró után most a balatonlellei kapott varázslatos "belsőt".

Majdnem tragédia lett a vége: a viharjelzés ellenére a Balatonon SUP-oztak a tinik
A tinik a másodfokú viharjelzés ellenére kimerészkedtek a tóra.
Kvíz: A balatoni szúnyogok
Kvíz! Teszteld ismereteidet a Balatonról: vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett rajongásod és az összes tudásod! Sok sikert!
Berecz Zsombor útja az olimpiai ezüstéremig
Kezdhetnénk a száraz adatokkal. Született 1986. április 26-án, a Fejér megyei Válon. 35 éves. Sorra vehetnénk legcsillogóbb eredményeit, melyek közül kiemelkedik az olimpiai Finn dingiben elért világbajnoki és két Európa-bajnoki elsősége. Sor kerül majd erre is, de talán a legfontosabb azt számba venni, milyen hatások alakították ezt a fantasztikus, egészen az olimpiai ezüstéremig ívelő sportkarriert.
Retró hangulatban vonatozhatunk és buszozhatunk a hétvégén

Augusztus 7-8-án retró mozdonyok és kocsik is forgalomba állnak, bemutatva a ’70-es, ’80-as és ’90-es évek jellemző szerelvényeit.

Berecz Zsombor olimpiai ezüstérme után: Nekem marad a Balaton a kedvenc

Felhőtlen boldogsággal nyilatkozott a magyar vitorlássport valaha volt legjobb olimpiai helyezését, a finn dingi hajóosztályban ezüstérmet nyerő Berecz Zsombor.

Berecz Zsombor sporttörténelmi ezüstérmének története képekben
None
Világok hangja koncertre várnak Keszthelyen
Ingyenes szabadtéri komolyzenei koncerttel csábítják a vendégeket a Balaton-partra. A népzenét dzsesszel, klasszikus zenével, könnyűzenei műfajokkal ötvözik, fergeteges hangulat várható.
MAIDEN a Balatonon! - Kihagyhatatlan vitorlásfilm és lazulós péntek esti találkozás a Pont Csopak Kertmoziban
2021. augusztus 6-án pénteken 19:00-tól a Pont Csopak és a Women On Water Hungary egy különleges vitorlás programra invitál mindenkit
A tisztább vizekért is versenyeznek az e-hajósok
10. Zöldszalag és első Türkiz Regatta - környezetvédelmi üzenetekkel
Történelmi siker vitorlázásban: Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmes

Berecz Zsombor, magyar vitorlázó a második pozícióban várta ma reggeli éremfutamát. A dupla szorzójú mindent eldöntő záróeseményen elsőként célba érve, az aranyról csak egy hajszállal lemaradva, történelmi sikerrel olimpiai ezüstérmet szerzett. Nagyszerűen sikerült a vasárnapi nap Berecz Zsombornak, aki mindkét futamon negyedik helyen végzett, és ezek után a második helyen várhatta azt a mindent eldöntő éremfutamot, amire ma […]

Olimpiai ezüstérmes Berecz Zsombor – a Balatonon is edzett
A Finn dingiben szereplő Berecz Zsombor ezüstérmet szerzett kedden a tokiói olimpián.
Olimpiai ezüstérmes a vitorlázó Berecz Zsombor!
A vitorlázó Berecz Zsombor megnyerte a finndingi hajóosztály duplaszorzós éremfutamában, ezzel ezüstérmes lett a tokiói olimpián. Ez a magyar vitorlázás történetének legjobb ötkarikás eredménye.
Az M7-esen balesettel kezdődött a nap
M7, kedd reggel: baleset történt Szabadbattyánnál. Óvatosan vezessetek.
Huszonegy embert kellett kimenteni a Balatonból három nap alatt
Aki nem tud úszni, mély vízben ne használjon felfújható fürdőeszközt – figyelmeztet a rendőrség.
Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmes

A Finndingi hajóosztályban szereplő Berecz Zsombor ezüstérmet nyert kedden a tokiói olimpián.

Gyenesei Leila felforrósítja a napot
Egy szál tangában, félmeztelenül állt ki a teraszra a gyönyörű magyar műsorvezetőnő.
Irodalmi ihletésű koncertek Veszprém történelmi romjainál

Veszprém és a Balaton-felvidék egyedülállóan gazdag középkori örökséggel rendelkezik, hiszen a régió településeit járva lépten-nyomon kolostor-, templom-, kápolna- és várromokra bukkanunk. Ezeket a romokat tölti meg élettel és művészettel a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Romkoncert sorozata. Az irodalmi és zenei fókusszal rendelkező események a nagy tömegeket vonzó fesztiválokkal szemben, a személyesebb, intimebb kapcsolódás lehetőségeit […]

Reklám