Vitorlázás

Kékszalag Kulturális Fesztivál 2021 Balatonfüred

Az 53. Kékszalagnak, a Balaton legnagyobb vitorlásversenyének kísérő programjai Balatonfüreden 2021. július 23-24-én.

Lélegzetelállító! Ilyen látványt nyújt a Balaton 400 kilométer magasból - Fotó
A lenyűgöző felvételeket a francia Thomas Pesquet űrhajós készítette a Nemzetközi Űrállomás kupolamoduljából.
Kékszalag: csütörtökön rajtol el az 53. Balaton-kerülő verseny mezőnye

Több mint ötszázan neveztek a 2021. évi Kékszalagra, melynek légvonalban mért távja 155 kilométer.

A hajók biztonsága a legfontosabb az idei Kékszalagon – tanácsok a verseny vezetőjétől

Reklám
517 hajó nevezett eddig az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra!

Kékszalag

Rauschenberger Miklósék nyerték a Luka 30 Európa-bajnokságot

A szervezők tájékoztatása szerint nyolc ország 14 hajója vett részt a hajóosztály harmadik kontinensviadalán Balatonföldváron.

Bábelőadások fesztiválja Veszprémben
None
Keszthely legszebb kincsei között futhatsz a szeptemberi ISKKM-en
A keszthelyi futóversenyen profiknak és amatőröknek is kínálnak versenyszámokat: a 2,5 kilométertől a maratonig, egyéniben és váltóban, a kis és nagy gyermekek pedig a Zalai Hírlap Gyermek Futamokon indulhatnak.
Koncert a Festetics-kastélyban 2021 Keszthely

2021. július 26-án 19 órától Fülep Márk fuvolaművész ad ingyenes koncertet a keszthelyi Festetics-kastély ódon falai között.

Több mint 400 hajó nevezett már az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra!

Csaknem ötven szabadstrand van a Balatonnál
Néhol még a házi kedvencünket is magunkkal vihetjük.
Felhők és záporok hétvégéje közeleg Copy

Pénteken a megnövekvő fátyol és gomolyfelhők zavarhatják meg a napsütést. Többfelé számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. Az északira, északkeletire forduló szelet kísérhetik élénk, helyenként erős lökések. A délutáni maximumok 26-32 fok között várható. Szombaton ismét többfelé van kilátás záporokra, zivatarokra. Akár kiadósabb csapadék is hullhat. Az északkeleti szél többfelé, élénk és erős lehet. Napközben 25-32 fok valószínű.  Vasárnapra is […]

Lefülelték az Aranypart szarkáját
Volt olyan strandoló, akit 350 ezer forinttól szabadított meg.
Reklám
Európa legnagyobb tókerülő versenye rajtol el csütörtökön a Balatonon
None
Nyárbúcsúztató – Vendégmarasztaló Napok 2021 Alsóörs

2021. augusztus 18-22. között rendezik meg Alsóörsön, a Sirály parkban a Nyárbúcsúztató - Vendégmarasztaló Napokat.

Minden készen áll, kezdődhet a Vitorlázás Ünnepe!

Sokan tesznek nagyon sokat azért, hogy az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj előkészületei, nevezése és majd  a verseny is tökéletesen sikerüljön. A készülődés pillanatait Ladányi János örökítette meg.

16 portán 30 program a Zala-völgyében, a Balatontól néhány kilométerre

2021. július 30-augusztus 1. között helyi termelők és az agroturisztikai szolgáltatók kínálnak csemegéket és programokat az érdeklődőknek.

Vegyes csapatokkal a Kékszalagon

Két ismert hajóval népszerűsíti a női vitorlázókat és a vegyes csapatokat a Women On Water Hungary (WOW) a július 22-én Balatonfüredről rajtoló 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon. Az egyik legismertebb balatoni cirkáló, a 75-ös cirkáló Sirocco és a Soponyai Géza építette Nautic 44 CR típusú vitorlás, az Avatar egyaránt nőkkel a fedélzeten vág neki Európa legrégebbi

Az első nyári hónapban 630 ezren utaztak vonattal a Balatonhoz
A nyári szezon első hónapjában 630 ezren utaztak a Balatonhoz vagy onnan, illetve a balatoni állomások között - tájékoztatta a MÁV-Start Zrt. az MTI-t.
Paloznaki Jazzpiknik a fenntarthatóság jegyében
A Paloznaki Jazzpiknik szervezői fontosnak tartják a zöld törekvések és a fenntartható fesztiválmegoldások integrálását.
Így juthatnak el nyaralni a hátrányos helyzetű családok is
None
NYOMKÖVETÉS: ÍGY MŰKÖDIK!

Kérés a versenyzőkhöz: mindenki használja a 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon az Airmoniq által működtetett nyomkövetési rendszert. A cikkből kiderül, mik a legfontosabb tudnivalók.

Reklám
Dani PP teszt

Dani PP-t tesztel

Milyen idő várható? - itt az előrejelzés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az idei verseny - az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj - előtt és alatt részletes tájékoztatást ad a versenyzőknek a várható időjárásról. 

Milyen idő várható? - itt az előrejelzés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az idei verseny - az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj - előtt és alatt részletes tájékoztatást ad a versenyzőknek a várható időjárásról. 

Legendás balatoni hajók #6 - Tramontana
A Balaton vizét számos nevezetes hajó szelte az idők során, és szeli a mai napig. A Balaton egyik legöregebb vitorlása, a Tramontana is beírta magát a hajózás történetébe, hiszen 1940 és 1989 között hétszer nyerte meg a Kékszalag tókerülő versenyt.
Ugorjon fejest a nosztalgiahullámba! – Retro fotókon éled fel a Balaton hőskora

Minden turisztikai elvárást felülmúlt az idei szezon a Balaton-parton. Már a tavalyi éven is csak ámult mindenki, de ezen a nyáron még az előző idény rekordjai is folyamatosan dőlnek meg. Furcsa módon, külső körülmények, elsősorban a járványhelyzet és annak szerteágazó következményei hozták el a balatoni vakációk második aranykorát, a következő képek – némi egészséges nosztalgia […]

Biztos, hogy meglepődsz, mit csinált a Balatonnál a gyönyörű színésznő, Gubás Gabi
Gubás Gabi Jászai Mari-díjas színésznő szenvedélyes bringás, a Balatont is körbetekerte már.
Itt bulizhatsz a Szent György-hegyen a következő hetekben

A Szent György-hegy ezen a nyáron is a maximális fordulatszámon pörög. Az alábbi programok is ennek ékes bizonyítékai. Kékszalag Páholy és Brunch a Laposa Borteraszonjúlius 23. péntek 9:00-13:00 Az idei Kékszalag második napjának reggelére ér remélhetőleg a mezőny nagy és látványos része a Badacsony alá, így az amúgy is csodás kilátást vitorlások tarkítják majd. A […]

Rengeteg a szabadstrand a Balatonnál
Félszáz szabadstrand várja a nyaralókat a Balatonnál, sok fizetős helyen is csak pár száz forint a belépő - írta szerdai számában a Magyar Nemzet.
Nehéz idők furcsa olimpiája – Tokyo 2020

2021. július 23-án kezdődik a 2020-as olimpia. Ez már önmagában is igen bizarrul hangzik, de a furcsaságoknak itt még nincs vége. Bár az egyéves halasztás miatt a világ elvileg fokozott izgalommal várja a játékokat, ennek egyelőre mintha nem látszanának a jelei, és ez valószínűleg több okra vezethető vissza. Hiszen ott volt a – szintén halasztott

A Balaton parti ingatlanárakat sem kímélte a járvány

A tavalyi évben megjelent koronavírus a mindennapi életünket, gazdaságunkat teljes mértékben átalakította és nem kímélte az ingatlanpiaci ágazatot sem. Az ingatlanok kínálati áraiban hol minimális csökkenés, hol eszeveszett drágulás eredményezte a vírus lefolyását. Az ingatlannet.hu legújabb elemzéséből megtudhatjuk, hogy a pandémia hosszas időszaka milyen hatással volt a Balaton parti települések kínálati áraira. A családi házak […]

A világjárvány lanyhulásával a fájdalom is a múlté? Tippek a fájdalom csökkentésére

Jelenleg még nem tudni, hogy 2021 nyara egy olyan enyhülés-e a vírusban és a korlátozásokban, mint 2020-é, vagy hosszabban tartó lesz. Míg reméljük az utóbbit, azért ne feledkezzünk el az óvatosságról és sajnos azt sem könnyű elfelejteni, ha a testünk nem 100%-osan funkcionál. Az idő előrehaladtával a fájdalom egyre gyakoribb (bár ismerjük a mondást, hogy […]

Felhős és szeles lesz a szerda
None
Utolsónak lenni sem utolsó
A klasszikus bibliai idézet, mely szerint az utolsókból lesznek az elsők semmivel sem vigasztalóbb, mint a balul sikerült főpróbára jövendölt siker. Tény, hogy a Kékszalag főpróbájaként ismert Fehérszalagon a YSIII/1 osztályban utolsók lettünk. Végezhettünk volna még hátrább is, mert a YSIII/2 hajói is előttünk futottak be.
EUROSAF L30 Európa-bajnokság
Magyar arany és ezüstérem a balatonföldvári L30 Európa-bajnokságon
Fair Play díj is lesz az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon!
Arra talán fel sem kellene hívni a figyelmet, hogy a fair play szellemében versenyezzenek a vitorlázók a vízen, bár nyilván mindig érdemes ezt megemlíteni. Pláne egy olyan valóban hosszútávú, fordulatokban, izgalmakban és változatos időjárásban bővelkedő verseny előtt, mint az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. Éppen ezért döntött úgy a KPMG, hogy díjat alapít és hagyományt teremtve adja majd át az elismerést a díjkiosztó ünnepségen az arra leginkább érdemes csapatnak, vagy versenyzőnek.
Strandok éjszakája a Zalakarosi Fürdőn

2021. július 31-én immár 12. alkalommal rendezik meg a Strandok Éjszakáját, melyhez a korábbiakhoz hasonlóan a Zalakarosi Fürdő is izgalmas programokkal csatlakozott.

Strandok éjszakája a Zalakarosi Fürdőn

2021. július 31-én immár 12. alkalommal rendezik meg a Strandok Éjszakáját, melyhez a korábbiakhoz hasonlóan a Zalakarosi Fürdő is izgalmas programokkal csatlakozott.

A Kékszalagon innen és túl is van élet
Tudjuk, hogy mindjárt kezdetét veszi a „Kékszalag-világbajnokság”. Tudjuk, hogy a visszaszámlálás már megkezdődött. Tudtuk már 1 évvel ezelőtt, hogy egy év múlva lesz és egy hónappal ezelőtt is, hogy egy hónap múlva lesz.
Az ausztrálok újra formába lendültek – Great Britain SailGP

A hazai csapat csalódást keltően kezdett, aztán szépített, a spanyolok pedig megkapták a SailGP történetének első fekete zászlós büntetését. Plymouthban az előrejelzés gyenge szelet jósolt, mégis az a döntés született, hogy az egységek teljes létszámmal (öt fő) szállnak vízre, és nem hárommal, mint Tarantóban. Ezzel együtt eseménydúsra sikerült az első versenynap, a Ben Ainslie-t helyettesítő

Retróbajusz, virágos törölköző és balatoni lángos a Carson Coma új klipjében
A Carson Coma zenekar új klipje a régi balatoni nyarakat idézi. Garantált nosztalgiafaktort tartalmaz.
Legjobb balatoni pillanatok: újabb hét, újabb nyertesek és kedvencek
Folytatódott a likeBalaton játéka, amelyben arra kértük olvasóinkat, küldjék el balatoni nyaralásuk legjobb pillanatait, és ismét szuper képeket kaptunk! Köszönjük! Te se maradj ki: küldd el nekünk fotódat, és nyerj!
TESZT: Mennyit tudsz a Balatonról?
A magyar tenger, az ország legnépszerűbb üdülőhelye, a nyári emlékek egyik kedves háttere. Ez csak a Balaton lehet, ami még azoknak is sokat jelent, akik valamilyen úton-módon még sose fürödtek benne.
Ismét menő laptopot kap a legjobb női kormányos - Gordon Evelyn emékére.

A győztes Magyarországon történő forgalomba kerüléssel szinte egyidőben veheti kézbe a Dell gépét.  

Csodaország- legóból
Mesebeli kastély, filmbéli lények, izgalmas jelenetek, életképek miniben - legóból. Számtalan érdekesség látható Tihany legújabb kiállításán, melynek egyébként létrejötte is érdekes volt.
Reklám