Vitorlázás

Tiltott módon halásztak a Balatonnál: pénzbírságot kaptak
Egy nyugdíjas férfi törvénytelen módon halászott barátjával a Balatonnál, amiért a bíróság jogerősen pénzbüntetést szabott ki.
Húsvétkor már mindenki utazna

Nő a foglalások száma a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján. Az adatok szerint a legnépszerűbb időszak a közelgő húsvéti szünet, de az elmúlt hetekben elkezdődött a májusi és a nyári előfoglalási hullám is. Ahogy közeledik a húsvét, úgy emelkedik a leadott foglalások száma. Januárban 100 ezer új vendégéjszakát rögzítettek áprilisra, februárban a foglalások

Kezdődik a motorosszezon - erre figyelj, mielőtt nyeregbe pattansz!
Ne ülj azonnal nagymotorra a jogosítvány megszerzése után, fokozatosan építsd a tudásodat, szerezz minél több tapasztalatot! Tavasszal eleinte óvatosan gurulj az utakon, és mindig viselj védőfelszerelést – tanácsolta a veszprémi Tárnai Balázs motorosoktató és egy vérbeli motoros, az alsóörsi Titscher Lajos.
Becehegyi bortúra 2021 Balatongyörök

2021. október 23-án hangulatos borkóstoló, a Becehegyi Bortúra várja mindazokat, akik a Balaton szépségére rácsodálkozva a hegy levét is megkóstolnák.

Reklám
A Balatonnál portyázik legtöbbet az ország csúcsragadozója
None
Simándy József Emlékkoncert 2021 Balatongyörök

2021. augusztus 28-án rendezik meg Balatongyörökön a Simándy József Emlékkoncertet a móló melletti sétányon.

Beach Party a györöki strandon 2021

2021. augusztus 21-én Beach Partyt rendeznek Balatongyörökön, a település strandján.

Györöki Nyári Tárlat: Siflis András festőművész kiállítása 2021

A Györöki Nyári Tárlat rendezvénysorozat részeként 2021. augusztus 21-szeptember 1. között Siflis András festőművész kiállítását rendezik meg.

Gyimesi Zsuzsa festőművész kiállítása 2021 Balatongyörök

2021. augusztus 16. és szeptember 4. között Gyimesi Zsuzsa festőművész kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők a balatongyöröki Jüngling Zoltán Közösségi házban.

Március 8-án bezár Hévízen a Festetics Fürdőház terápiás részlege

Újabb szigorításokról döntött a kormány, így a Festetics Fürdőház terápiás részlege a járványügyi intézkedések miatt az üzemeltetést 2021. március 8-tól felfüggeszti.

Györöki Nyári Tárlat: Vojnich Erzsébet és Szüts Miklós közös kiállítása 2021

A Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtár ad otthont Vojnich Erzsébet és Szüts Miklós festőművészek közös kiállításának 2021. augusztus 7-18. között.

Dencs Judit festőművész kiállítása 2021 Balatongyörök

2021. július 24-augusztus 13. között Dencs Judit festőművész kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők a Jüngling Zoltán Közösségi házban.

Györöki Nyári Tárlat: Várhelyi Tímea kiállítása 2021

2021. július 24-augusztus 4. között a Györöki Nyári Tárlat keretén belül Várhelyi Tímea festőművész kiállítása tekinthető meg.

Reklám
Györöki Nyári Tárlat: Németh Géza kiállítása 2021

2021. július 10-21. között tekinthető meg Németh Géza, Munkács-díjas Kiváló művész kiállítása Balatongyörökön, a Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtárban.

Marton Tamás fotókiállítása 2021 Balatongyörök

A balatongyöröki Jüngling Zoltán Közösségi Házban 2021. július 3-án nyílik meg Marton Tamás fotókiállítása.

Nyitott Pincék Napja 2021 Balatongyörök

2021. június 12-én 14 órától kinyílnak Balatongyörök pincéi, hogy sorra járva azokat megízlelhessük a zamatos borokat a Nyitott Pincék Napján.

Lampionos strand-party 2021 Balatongyörök

Vidám lampionok, fergeteges hangulat, gasztronómiai élmények - ez a Lampionos strand-party Balatongyörökön.

Mozgalmas évet terveznek Hévízen
Főznek, vadásznak és bálozni is szeretnének a vendégekkel a zalai üdülővárosban, fergeteges programokkal készülnek a nyitásra, mutatjuk!
Balatongyörök anno kiállítás 2021

2021. május 22 - június 2. között látható a település múltját bemutató tárlat, a Balatongyörök anno kiállítás, a Bertha Bulcsu Művelődési Házban.

Tavasszal is várnak bringatúrák a Balaton-felvidéken
A bringázás szerencsére a koronavírus-járványban is népszerű, a kerékpártúrák pedig – a korlátozások és a létszámlimit betartásával – megrendezhetők. A tavaszi idő beköszöntével országszerte számos bringás túrán vehetnek részt a kerékpározás szerelmesei.
550 méter hosszú új korzó épül Balatonfüreden, ez lesz a Kékszalag sétány

A Kékszalag sétány a Kempinget köti majd össze a Széchenyi sétányon keresztül a Tagore sétánnyal, így egy egybefüggő sétálórészt alakítanak ki.

Kékszalag sétány néven, 550 méteres korzó épül Balatonfüreden

A Kékszalag sétány a Kempinget köti majd össze a Széchenyi sétányon keresztül a Tagore sétánnyal, így egy egybefüggő sétálórészt alakítanak ki.

Reklám
Tánccal fogyott 40 kg-t, majd visszahízott 30 kg-t - Így NE csináld! Karantén után bikinitest nyárra? #8
Te is simán megcsinálod a beach body-t 2021 nyarára: brutál eredményes fogyásokat mutatunk a következő napokban. Lesz nyár és lesz Balaton, és te is lehetsz ultraszexi a strandon. Mutatjuk, hogy hogyan.
Négy település fogott össze a közös célokért

Szövetségre léptek Balatonederics, Lesenceistvánd, Uzsa és Zalahaláp települések. A négy település együttesen pályázik a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatására, hogy a már korábban tervbe vett “Turisztikai Zöldút” végre megvalósulhasson. A települések vezetői szerint a projekt a horgászturizmus mellett a Balaton-felvidék táji, természeti és történelmi emlékeit szeretné bemutatni – tájékoztatott a Balaton Televízió. A […]

Visszatérés a való világba

A Vendée Globe versenyzői átlagosan három hónapot töltenek hajójuk fedélzetén, majd fizikailag és mentálisan kimerülve térnek vissza az indulási kikötőbe, ahol újabb komoly feladat vár rájuk: visszatérni a szárazföldi életbe. Általánosan elmondható róluk, hogy vesztettek a testsúlyukból, távol érzik maguktól a világ problémáit, közben sokan közülük már célba éréskor a következő földkerülésről álmodoznak. „Mióta megjöttem,

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Vulkán tanösvény, Mencshely

Mencshely déli végén, a Halom-hegy lábától indul a Vulkán tanösvény, amely amellett, hogy betekintést enged a környék élővilágába és földtani sajátosságaiba, többek között egy kialudt tűzhányó kráterén vezet át és a végén pedig a Kossuth-kilátó páratlan panorámájában is gyönyörködhetünk. A rendkívül családbarát, könnyen teljesíthető útvonal a Halom-hegyi parkolónál veszi kezdetét és nagyjából fél órát vesz […]

Már nagyon készülnek az újranyitásra a hazai turizmus képviselői

A szállodai értékesítés és marketing elvei címmel adott közre egy közös kiadványt a Szallas.hu, az Everguest, a MORGENS  és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ), melyben a turisztikai tapasztalataikat összegzik és gyakorlati tanácsokat fogalmaznak meg az általános alapelveken kívül a járványhelyzethez való alkalmazkodásról, túlélésről és az újranyitásról is – írja a Szallas.hu sajtóközleménye. A […]

Ezt az óriási terepasztalt mindenkinek látnia kell!
Teljesen szétszedték és újraépítették a keszthelyi modellvasút kiállítást, a friss színek mellett a járványhelyzet lecsengése után számtalan új geggel várják a látogatókat!
America’s Cup – Tanulás a győzelemért

A halasztott párviadalra készülő kupavédő új-zélandiak láthatóan nem restek a kihívótól tanulni

Számít a véleményed! Töltsd ki Te is a Magyar Vitorlás Szövetség kérdőívét
A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) kiemelt célja 2021-ben is, hogy jobban megismerje a hazai vitorlázók igényeit, és a visszajelzések alapján „hangolja” szolgál
Készül az utánpótlás vitorlázók kikötője a Fertő-parton
A következő években a Fertő tó partján lévő Fertő Tavi Vízitelep környezete teljesen megújul. A fejlesztés részeként új közösségi terek, kikötők, horgászhelyek
Magyar innováció: Bemutatkozik a világ első okos vitorlásruhája
A prémium vitorlásruházat nemzetközi piacára tör be a 878® a hazai tervezésű, innovatív fejlesztésű és gyártású termékeivel, melyek a professzionális vitorlázás eddig meg nem oldott problémáira adnak választ. A technológiai és anyaginnováció ötvözésével pedig hozzájárulnak a hobbi- és versenysportolók teljesítményének növeléséhez.
Készül az utánpótlás vitorlázók kikötője a Fertő-parton
A következő években a Fertő tó partján lévő Fertő Tavi Vízitelep környezete teljesen megújul. A fejlesztés részeként új közösségi terek, kikötők, horgászhelyek épülnek, látványosan megújul a strand, valamint a terület egy Ökocentrummal és új sportolási lehetőségekkel gazdagodik. A napokban a kikötő falának építési munkálatai is megkezdődtek.
Mit keres egy markoló a Balatonban?

2021. március 3-án a parton sétálók jelezték a médiának, hogy pár napja gyanús medermunkálatok folynak a Balatonban Fonyód és Balatonfenyves határában, a Huszka strandtól nyugatra. Az újság megkereste a területileg illetékes vízügyi hatóságot, ahonnan az a határozott válasz érkezett, hogy nem adtak ki semmiféle engedélyt ilyen jellegű munkákra, köszönik a jelzést, azonnal ellenőrzik a helyszínt.

Rekordszámú stranddal folytatódik a Mozdulj Balaton! programsorozat
Minden korábbinál több önkormányzat, illetve strand csatlakozott a 2004-ben indult, Mozdulj Balaton! strandi szabadidős sportprogram-sorozathoz, amelyet idén 18,1 millió forintos költségvetésből terveznek megvalósítani - derül ki a rendezvénysorozatot menedzselő Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) legutóbbi ülésén elfogadott tervekből.
Zalakaros igazi kerékpárosbarát üdülőhely lett
Családi kerékpártúráknak és őrületes biciklis versenyeknek egyaránt tökéletes helyszíne a Kis-Balatonhoz közel fekvő, a gyógyvízéről már messze földön ismert zalai település.
Újabb járványügyi korlátozások vannak érvényben hétfőtől

Az egyre csak romló statisztikák miatt és mivel az oltások is lassabb ütemben haladnak a tervezettnél, újabb korlátozások lépnek életbe hétfőtől – jelentette be a kormányinfón a miniszterelnökséget vezető miniszter. Az intézkedések az oktatási intézményeket és az üzleteket érintik elsősorban, de a szabadtéri maszkhasználat is kötelező lesz legalább két héten át. A részletek a kormány […]

Az olimpiai kvóta a balatonföldvári vitorlázók fő célja
Újabb nagy feladat előtt áll a Balatonföldvári Spartacus Vitorlázó Egylet remek párosa, a Gyapjas Balázs, Gyapjas Zsombor duó.
Szigorít a kormány: bezár az összes üzlet, a kirándulás megengedett marad

Zár az ország, digitális oktatásra állnak át az iskolák, két hétig az üzletek is lehúzzák a rolót.

Idén még több balatoni település vesz részt a Mozdulj Balaton! rendezvénysorozaton
None
Megérkezett az első fekete gólya a Balatonhoz

A fekete gólya emberkerülő madár, így nagy szerencse, hogy a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai megláthatták a madarat.

Hogyan lesz haltakarmány a Balaton kagylóiból?
Mire jók a tömegesen jelenlevő inváziós kagylók a Balatonban? Kiváló halliszt alapanyagok, ez a takarmány ideális a haza édesvízi, nemes ragadozóhalak mesterséges neveléséhez!
Nem marad el a Tehetségkutató Rockfesztivál Balatonbogláron
Nem csak rockzenészeket várnak, hanem színvonalas világzenei, jazz, jazz-rock és más stílusú előadókat is, de kizárólag élő, hangszeres zenei produkciókkal és saját szerzeményekkel lehet nevezni a huszonnegyedik balatoni tehetségkutató versenyre!
Rotyogott a gombapaprikás a csopaki horgászstégen

Sorozatunk első részében a Kányavári-szigetre látogattunk el, ahol egy könnyed omlettet dobtunk össze a nádas ölelésében. Most, a második alkalommal viszont a csopaki strand mellett a vízbe nyúló mólót neveztük ki alkalmi konyhánknak, hogy egy klasszikus, de szintén egyszerű fogást szervírozzunk az outdoor cooking misztikus mestereivel, a Rabbit Chef-fel. A menü szempontjából a választásunk egy […]

Korlátozásokkal mentik az Adria fogyó halállományát

A Földközi-tenger halállománya riasztó szintre csökkent a több évtizednyi túlhalászás miatt. A parti államok a halászat összeomlásától tartanak, de az Adriai-tengeren, Horvátország és Olaszország között a halállomány kezd helyreállni – tehát van kiút. Jabuka/Pomo Pit csaknem 3000 négyzetkilométere a szürke tőkehal és a skamp-féle rák ívóhelye. A tudósok, halászok, nem kormányzati szervek, valamint a horvát

Hidegfront érkezik, de a napos idő marad

Pénteken egy hidegfront hoz szeles időt és lehűlést. A hőmérséklet 5 és 12 fok között várható. Délelőtt észak felől többfelé számíthatunk csapadékra: esőre, záporokra. Hétvégén száraz, túlnyomóan napos, de hideg idő várható, éjjelente több helye csökkenhet -5 fok alá a hőmérséklet. Szombatra gyengül, mérséklődik a légmozgás, délután 3-8 fokot mérhetünk. Vasárnap zavartalan lesz a napsütés, a délnyugati szél viszont többfelé feltámad. […]

Reklám