Vitorlázás

47 balatoni program július 17-23. között

25 balatoni település 47 programját gyűjtöttük listába, kulturális, zenei, gasztronómiai, sport rendezvények között válogattunk.

Balatoni programkavalkád július 17-23. között

25 balatoni település 47 programját gyűjtöttük listába, kulturális, zenei, gasztronómiai, sport rendezvények között válogattunk.

Fertő tavi arany a Csoki kupán
Három nemzet 122 Optimist versenyzője vett részt a Spartacus immár tizenkettedik alkalommal megrendezett Optimist ranglistaversenyén Balatonföldváron. Az abszolút első és az ifjúsági kategória győztese Koch Péter (FVE) lett a roppant nehéz, változó szélviszonyok között megrendezett háromnapos versenyen, minden bennmaradó futamában első lett, a kiesője pedig egy hatodik hely volt.
A tavalyi Kékszalag utolsó befutójának a története
Az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj utolsónak befutott hajója 8:56:26 órakor, azaz körülbelül három és fél perccel a szombat reggel 9 órai limitidő előtt, a Yardstick II. csoportban értékelt Libra nevű hajó volt. A kormányossal, Simon Zoltánnal (Zamárdi Vitorlás Egylet) beszélgettem, egyebek közt arról, hogy Kékszalagot nyerni nehéz, de utolsó érvényes befutónak lenni sem könnyű...
Reklám
Július 31-én rendezik meg a 196. Anna-bált Balatonfüreden

A rendezvényre meghívást kapnak a 18 éves balatonfüredi lányok és azok a fiatalok is, akik tavaly, az elmaradt bál idején lettek nagykorúak.

Miért olyan fontos a lakásbiztosítás egy nyaraló esetében?
Hirdetés - Végre megérkezett a nyár, a korlátozások feloldásának köszönhetően pedig szinte ugyanúgy élvezhetjük ezt a csodálatos időszakot, mintha ez az elmúlt 1,5 év csak egy rossz álom lett volna.
Balatoni hétvégék retró járművekkel
Tapolca állomására is befutottak a MÁV Rail Tours retró flottájának megbecsült tagjai a hétvégén, sőt a Volán is indított ötvenéves faros buszokat több útvonalon. A különleges időutazásra több százan váltottak jegyet. Aki lemaradt, augusztus 7–8-án még megcsodálhatja a Balaton északi partján a retró mozdonyokat és kocsikat, naponta több alkalommal is.
Több mint 500 millió forint támogatásból fejlesztik tovább a Balatont

A pályázati úton elnyerhető félmilliárd forintnyi forrás a klímavédelmi intézkedésekkel összefüggő beruházások megvalósítását segíti elő.

Tokióból jelentjük - Hosszú út, hajóátvétel, edzés, maszk
Érdi Mária már Tokióban edz. A magyar vitorlásversenyző hosszú és fárasztó utazás után érkezett meg a jövő pénteken kezdődő olimpia helyszínére.
A foglalási adatok alapján jó szezon lesz a Balatonnál
Több, mint másfélmillió vendégéjszakát foglaltak a nyaralók - főként belföldiek - a Balatonnál júliusra és augusztusra. Őket megújult strandok is várják a tó környékén. Mindezekről a a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese, Könnyid László adott tájékoztatást a likeBalatonnak.
Németh Domonkos nyerte a Finn Junior Világbajnokságot Tihanyban!
Hatalmas fölénnyel, a tizenegy futamból kilencet megnyerve, nagyon magabiztosan nyerte meg a Finn Silver Cup-ot, Németh Domonkos
Tokióból jelentjük - Hosszú út, hajóátvétel, edzés, maszk
Érdi Mária már Tokióban edz
Fontos magyar világbajnoki cím

Németh Domonkos U23 világbajnok lett a Tihanyban rendezett Jörg Bruder Silver Cupon

Reklám
Baleset miatt dugó az autópályán
Torlódásra számítsanak a Balaton fele autózók.
Alkalom szüli a tolvajt
Fokozottan figyeljünk értékeinkre, ne hagyjuk azokat az autóban, jól látható helyen - erre hívja fel a figyelmet a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs bizottság kisfilmje.
A tavalyi Kékszalag utolsó helyezettjének története

Ábrahámhegyi bornapok
None
Fontos infók versenyzőknek - egy helyen

A július 22-én rajtoló 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjja kapcsolatots lényeges információkat gyűjtöttük össze. 

Romantikus balatoni (ál)hírek
A déli harangszó, Mátyás király, a Nemzeti dal, Petőfi halála, Kossuth Lajos, Ferenc József – ezen fogalmak köré számos magyar mítosz szövődött. Ilyen mítoszok és ehhez kapcsolódó, kevésbé hiteles, de mégis ismertté vált történetek, mondhatni álhírek, állegendák a Balatonnál is akadnak.
Így kerüld el a SUP baleseteket
Egyre többen próbálják ki a SUP-ot a Balatonon, de sajnos egyre több a baleset is. Mit tanácsolnak a vízirendőrök, hogy elkerüljük a katasztrófát?
Tovább dübörög az országos strandfejlesztő program

114 fürdőhelyet újítottak fel eddig mintegy 11,5 milliárdos támogatásból a strandfejlesztő program keretein belül. A program további 3 milliárd forintos beruházással folytatódik – adta közre az MTI. Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) turizmusszakmai igazgatója elmondta, az MTÜ négy éve elindított programjában eddig 97 balatoni strandfejlesztés 9 milliárd forintnyi támogatáshoz jutott. Sok balatoni strand teljesen megújult, […]

Fagyi, lángos... - ilyenek a Balatoni árak, és itt a legfinomabbak
Nem kell keresgélned, mindent összegyűjtöttünk.
Reklám
Vitorlásemlékeket gyűjtenek a Kékszalagról

Az idei Kékszalaghoz gyűjtőköri napokat szervez a Magyar Nemzeti Levéltár együttműködve a Magyar Vitorlás Szövetséggel és az Europeana gyűjteménnyel. Balatonfüredre, a Vitorlás térre várják mindazon naplókat, leveleket, visszaemlékezéseket, fényképeket és egyéb dokumentumokat, amelyeket tulajdonosa a kulturális örökség részévé tenne. A cél a hazai vitorlázás, valamint a Kékszalag személyes emlékeinek megőrzése és átemelése a jövő generációi

Az aranyálarcos világsztár érkezik a Plázsra

Ahogy egyre melegebb az idő, egyre forróbb a hangulat a Balaton buliközpontjában, a siófoki Plázson. A mostani hétvégén jön például a misztikus, álarcos világsztár, Claptone. Duplázni érkezik Majka & Curtis, de ez csak a töredéke a hétvégi programsorozatnak. Napközben felüdülésközpont, estétől pedig a balatoni fesztiválhangulat epicentruma. A siófoki Plázs ma, azaz július 16-án pénteken és […]

Felhőszakadás és kánikula lesz pénteken
None
A Jazz és a Bor együtt fesztiváloznak Bogláron
Négy napra a jazz és a bor vette át a főszerepet a Balatonboglár megújult szabadtéri színpadán. Nem nevezhető tömegrendezvénynek, ám mégis állandó közönsége van. A jazz és a bor párosítása két évtizede hívogatja a műfaj kedvelőit.
Ilyen lesz az idei Kékszalag: Interjú a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkárával
Számos újdonsággal készül a szervező Magyar Vitorlás Szövetség az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra, valamint az azt körülvevő fesztiválra. Európa legnagyobb tókerülő versenyének ünnepe a vitorlázók körében főpróbának nevezett Fehér Szalaggal indul, ugyanis a tervek szerint a szombati verseny rajtja előtt látványosan felvonulnak a balatonfüredi móló előtt az eddigi Kékszalag-győztes hajók. Az 53. Kékszalag rajtját megelőző délutánon pedig e-sailing magyar bajnokságra kerül sor a Vitorlás téren. A Fesztivál ideje alatt megjelennek a modellvitorlások is, valamint idén a Kékszalag másnapján a tervek szerint ismét megrendezik a nagy sikerű katamarán gyorsasági versenyt is Audi Speed Challenge elnevezéssel. Minderről beszélgettünk Holczhauser Andrással, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkárával.
Maritime - Ex Fahajó: Egy beteljesült szerelem
A 22 eddig megrendezett TBS (MOL) Balatonkerülő Szóló versenyek nagy részén elindultam, és mondhatom, hogy közeli, sportbaráti viszonyba kerültem Fa Nándorral. Nándi pár hónappal idősebb nálam, sok mindenben azonosan gondolkodunk, a teljesítménye egyedülálló szerintem; különösen az tetszik, hogy mindig végigviszi a dolgait.
A Kékszalag eddigi győztesei előtt tiszteleg a Fehér Szalag mezőnye
Különleges pillanata lesz az idei Fehér Szalag GeneralCom Nagydíjnak, hogy a Magyar Vitorlás Szövetség szervezésében a verseny első figyelmeztető jelzése előtti pillanatokban – egy erre a célra kijelölt területen - felsorakoznak majd a Kékszalag eddigi győztes hajói.
Miénk itt a tér - Térzene Balatongyörökön
None
Megkeresik a legendás elsüllyedt hajót

Expedíció indul a sarkkutató Ernest Shackleton 1915-ben, a Weddell-tengeren elsüllyedt Endurance nevű hajójának megkeresésére. Az Endurance 1915-ben a déli-sarki jég fogságába került, majd elsüllyedt. A szakértők sokáig úgy vélték, hogy lehetetlen megtalálni a szélsőséges antarktiszi környezetben a sarkkutatás hőskorának jelképét. Ehhez képest nagyszabású expedíció indul, hogy felkeressék, megvizsgálják, illetve megörökítsék a roncsot. Az Endurance22 a

Túra Veszprémben az egykori óvóhely bejárásával
None
Dugó a Balaton felé
Óriási a dugó az M7-es autópályán a Balaton felé Szabadbattyán térségében.
Orgona- és egyházzenei koncertsorozat Veszprémben
None
Veszprémi Régizenei Napok
None
Tudomány, természet: nyílt nap a Balaton élővilágáról
Július 16-án, pénteken, 9:00 és 16:00 óra között ingyenesen látogatható nyílt napot tartanak az ELKH Balatoni Limnológiai Kutatóintézet (BLKI) tihanyi székhelyén. A Nyílt Nap a Limnológián című rendezvénnyel a kutatók célja, hogy bepillantást nyújtsanak a nagyközönség számára a Balaton élővilágába, valamint az édesvizek környezettani kutatására irányuló kiterjedt tevékenységükbe.
Babel Sound 2021 Balatonboglár

2021 július 19-24. között rendezik meg Balatonbogláron a Babel Sound zenei fesztivált.

A KÉKSZALAG EDDIGI GYŐZTESEI ELŐTT TISZTELEG A FEHÉR SZALAG MEZŐNYE!

Keszthelyi Folkfeszt 2021

2021. július 16-18. között 13. alkalommal rendezik meg a Keszthelyi Folkfeszt programsorozatot.

Térzene 2021 Hévíz

2021. július 15-28. között térzene várja a Hévízen tartózkodókat.

Aranyálarcos világsztár érkezik a Plázsra
Ahogy egyre melegebb az idő, egyre forróbb a hangulat a Balaton buliközpontjában, a siófoki Plázson. A hétvégén jön a misztikus, álarcos világsztár, Claptone és duplázni érkezik Majka&Curtis.
DixiPiknik 2021 Balatonederics

2021. július 20-án 18 órakor kezdődik a balatonedericsi Öreghegyen a DixiPiknik a Happy Dixieland Band közreműködésével.

Balázs Fecóra emlékeznek
None
Az Esőembert játssza a veszprémi színház
None
Matiné bábszínházi előadás
None
Bábelőadás
None
Reklám