Vitorlázás

Őszi varázslat Szigligeten 2020

2020. október 10-én szakvezetéses élménytúrán ismerhetjük meg az őszi, varázslatos Szigligetet.

Gasztrohegy – Világok konyhája 2020 Badacsony

2020. október 17-18-án rendezik meg a badacsonyi Gasztrohegy rendezvénysorozat a Világok konyhája gasztronómiai programját.

Ultrabalaton 2020

2020-ban 14. alkalommal rajtol el Magyarország legnépszerűbb közösségi sporteseménye, a Balatont megkerülő egykörös verseny, az Ultrabalaton.

Mit hoz a klímaváltozás a Balatonnál?
Érezhetően melegebbek a szeptemberek. 2015 óta többször előfordultak hazánkban a 30 °C-ot meghaladó csúcshőmérsékletek. A mérések azt mutatják, hogy nem csak a nyarak melegebbek, mint a múlt század elején voltak, hanem a májusok és a szeptemberek is. A melegedés győztesei egyértelműen a vízpartok lesznek. Milyen változásokat hozhat mindez a Balatonnál? Dr. Lakatos Mónikát, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) éghajlati szakértőjét kérdeztük.
Reklám
Bruce Springsteen koncertfilm 2020 Keszthely

A Legendás Koncertek rendezvénysorozat keretében ismét egy fantasztikus koncertfilmet vetítenek Keszthelyen, a Balaton Színházban.

Koncert a Zene Világnapján 2020 Keszthely

2020. október 1-én 18 órakor kezdődik a Balaton Színház színháztermében Hegedűs Endre koncertje a Zene Világnapja alkalmából.

Európai Madármegfigyelő Napok 2020 Siófok

2020. október 4-én 9 órától rendezik meg Siófokon, a kikötőben az Európai Madármegfigyelő Napok programot.

Tökölődő játszóház és töklámpás szépségverseny 2020 Balatongyörök

2020. október 17-én rendezik meg Balatongyörökön a  Tökölődő játszóház és töklámpás szépségversenyt.

Nagyra nőtt Totó a hattyú, akit a saját teste melegével keltett ki egy asszony
Rá sem ismertünk Totóra, a keszthelyi Festetics-kastély Madárparkjának kis kedvencére, akit a saját teste melegével keltett ki egy asszony! Kéthetesen még elfért a tenyerünkben, most pedig ha leguggolunk, magasabb nálunk.
A gólyák előtt tiszteleg a Kis-Balaton fővárosa

Két helyi vállalkozónak köszönhető, hogy a hét állomásos Kele-sétaútvonal valósággá válhatott a déli parti Vörsön. Turi Török Tibor szobrai azonnal a falu látványosságai közé kerültek, ugyanis a “Kis-Balaton fővárosa” címet büszkén viselő település már jó ideje a tavasszal hazaérkező gólyák első állomása – számolt be a tvkeszthely.hu. Vörsön 14 évig fogadták a hazánkba elsőként érkező […]

Őszi menetrendre váltottak a BAHART hajói

Az őszi időszámítás szerint már csak szombaton és vasárnap, valamint október 23-án közlekednek a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) járatai. A társaság a honlapján az alábbiakról tájékoztat:  Őszi hétvégéken és ünnepnapon közlekedő településeket összekötő menetrendi hajójáratok (2020.10.03-04., 10-11., 17-18. és 23-25.) Siófokról Balatonfüreden át Tihanyba 10:00, 11:30, 15:00 és 17:00 órakor. Tihanyból Balatonfüreden át Siófokra 10:00, 11:30, […]

Igazi vitorlásidőt hozott az Őszi Pünkösdi Regatta

Az Őszi Pünkösdi Regattán a kéttestűek között vasárnap az RSM2 bizonyult a leggyorsabbnak, egy óra hét perc után ért Ábrahámhegyre, ezzel elnyerte a 2. futam többtestű győztesének járó Mitsubishi Nagydíjat. Második a Fifty-Fifty, harmadik a Virág Flóra vezette TheRed lett. Az egytestűek küzdelme rendkívül szorosan alakult. A célba a part alatt halzoló Pannónia (70es cirkáló)

Íme 3+2 balatoni étterem, ahová ősszel is érdemes lesz betérni

Ugyan a nyári szezon már lecsengett, a Balaton minden évszakban tárháza a gasztronómiai különlegességeknek. Az ősz legjobb éttermeinek hármas dobogóját a roadster.hu állította össze, amit velük nagy egyetértésben egészítettünk ki két saját kedvencünkkel. Ellenállhatatlan bisztróételek, szezonális alapanyagok, látványos tálalás és a levegőben úszó Balaton-illat. Mi másra lehet szükség egy tökéletes hétvégéhez? Összeállításunkban három olyan balatoni […]

Reklám
A 29er OB-t a Zolnai Samu - Arányi Barna kettős nyerte
Csütörtöktől vasárnapig 13 futamot sikerült lebonyolítania Farkas Péter versenyvezetőnek és a Spartacus Vitorlás Egylet rendezőcsapatának: az első két nap összesen nyolcat nyugatias szelekben, majd a szombati várt karakteres hidegfront helyett érkező forgolódó szélben csupán egyet, és végül vasárnap, gyönyörű időben, eleinte még kifújt délnyugatiban került sor a négy utolsó versenyre.
Gyönyörű nappal búcsúzott a Balaton az idei nagy túraversenyektől
Fantasztikus vitorlázóidővel búcsúzott a Balaton a nagy túraversenyek résztvevőitől vasárnap, az Őszi Pünkösdi Regatta második futamának napján. Vasárnap reggel nyolc óra tájbanragyogó napsütésben, szinte szélcsendben hagyták el a keszthelyi kikötőt és a hajóállomás mólóját a résztvevők, de ahogy a rendezőség elkezdte lerakni a rajtvonal pályajeleit, szép lassan erősödve megérkezett a déli-délnyugati szél. A kezdetben 3-4 csomós szél később 9-10 csomóra erősödött, ám a napsütés megmaradt, ami a hideg ellenére is csodálatos napot varázsolt a vitorlázóknak.
Különleges hajóroncsra bukkantak a régészek

A kutatók szerint a gőzössel az 1850-es években majákat szállítottak a kubai cukornádültetvényekre, ez az első azonosított rabszolgahajó, amely a maja foglyokhoz köthető. A La Union nevű lapátkerekes gőzös roncsát 2017-ben fedezték fel, de a mexikói Nemzeti Antropológiai és Történelmi Intézet munkatársai csak most tudták azonosítani a hajót a korabeli dokumentumok alapján. Mexikóban törvénytelen volt

Balaton Napja - Körbekoccintották a települések a Balatont
A Balaton Napját idén a koronavírus járvány miatt nem tudták tavasszal, a szokott időpontban megrendezni nyárnyitó programként, így ősszel tartották, megmutatva, hogy az őszi időszak is szép, élménygazdag a Balatonnál.
Múzeumok Őszi Fesztiválja 2020 Keszthely, Balatoni Múzeum

A Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvénysorozat keretében színes programokat kínál a keszthelyi Balatoni Múzeum 2020. október 3-november 7. között.

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2020 Keszthely, Festetics-kastély

Izgalmas programokkal várja a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum a látogatókat 2020. szeptember 28-október 26. között a Múzeumok Őszi Fesztiválján.

Titokban építenének védett területre kálváriát a Badacsony oldalában
None
BalatonKörDeszka
None
Hétfőtől őszi menetrend szerint járnak a balatoni hajók
Szeptember 28-tól őszi menetrend lép életbe a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) menetrendi járatain és sétahajóin, melyek október 25-ig közlekednek, de már csak hétvégeken, illetve ünnepnapokon - közölte a társaság.
Reklám
Füredi Őszi Fesztivál - Október
None
Lillik Ákos nyerte az egyszemélyes Balatonkerülő vitorlásversenyt
Rajt-cél győzelmet aratva nyerte Lillik Ákos a Balatonkerülő Szólóvitorlázó Nagydíjat.
II. Csodaszarvas családi nap
None
Kovács Emőke: Balatoni impressziók sorsok, helyek, történetek című kötetének bemutatója
None
Siófoki séták – Az Operettkirály
None
Jancsi és Juliska fesztivál
None
Szépkorúak hete
None
Siófoki séták - Varga Imre szobrainak nyomában
None
Siófoki séták - Varga Imre szobrainak nyomában
None
Siófoki séták - Varga Imre szobrainak nyomában
None
Nagyon népszerűek a balatoni termelői piacok
Igénylik a látogatók a helyi ízeket, és a Balatonnál különösen nagy kultúrája van a békebeli termelői piacoknak. Mutatjuk, mi mindenért lehet szeretni őket.
Nordic Walking túra Balatonszárszón
None
Halloween szauna programok 2020 Zalakaros

Az őszi szünetben, 2020. október 23-november 1. között Halloween szauna programokat tartanak a Zalakarosi Fürdő Szaunavilágában.

Márton-napi kézműves foglalkozás és lámpás felvonulás
None
Állatok világnapja – sétáltató és örökbefogadó nap
None
Tüzes fuvallat – Aszalt gyümölcsökkel 2020 Zalakaros

Tüzes fuvallat - aszalt gyümölcsökkel címmel rendeznek szaunahétvégét a Zalakarosi Fürdőben 2020. október 16-18. között.

Tüzes fuvallat – Csokoládé mámor 2020 Zalakaros

Az illatok bűvöletében testet-lelket kényeztető szaunahétvégét rendeznek a Zalakarosi Fürdőben 2020. október 9-11. között. 

Esszencia - A zene világnapja alkalmából
None
Tüzes fuvallat – Kányaváry borszeánsz – Szaunázók hétvégéje Zalakaroson

2020. október 2-4. között a Zalakarosi Fürdő Szaunavilágában rendezik meg a Tüzes fuvallat - Kányaváry borszeánsz - Szaunázók hétvégéjét.

Európai Madármegfigyelő Napok - Siófok
None
Gyenesdiási Bornapok – Bormustra 2021 Gyenesdiás

2021. július 15-18. ismét megrendezik a Gyenesdiási Bornapokat gasztronómiai, boros és kulturális programokkal.

Film készült a Balatonfűzfőnél vértanúhalált halt kislányról
A szovjet katona, a nőket erőszakoló és meggyilkoló férfi és a fiatal, vallásos lány történetét mutatja be a veszprém megyei Buvári Tamás filmje. A Balatonfűzfő mellett élő lány tragédiája elevenedik meg ebben az akotásban. E heti filmpremier, előzetessel.
Szeptember 28-tól őszi menetrend lép életbe a Bahart hajójáratain és sétahajóin

A Balatoni Hajózási Zrt. a személyhajókon és kompokon kiegészítő utazási feltételeket (kötelező maszk használat) vezetett be a járványügyi helyzet miatt.

Átadták a Kis-Balaton Látogatóközpontot

Már látogatható a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának vadonatúj létesítménye, a Kis-Balaton Látogatóközpont Fenékpusztán. Az ökoturisztikai központból akár kenuval vagy kajakkal is felfedezhetjük a berek vadregényes világát. A Kis-Balaton Látogatóközpont kialakításának keretében már tavaly megújult a Diás-szigeten a Fekete István Emlékhely, a most átadott beruházás pedig modern, 21. századi módon mutatja be a nagy jelentőségű, fokozottan védett […]

Reklám