Vitorlázás

Késsel támadt a hajóra a horgász, miután elszakították a damilját
Kicsinek bizonyult a Balaton egy pecás és egy hajós számára.
Idén is lesz "Győztesek vacsorája"

Az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj egyik támogatója, a Seiko és a rendező Magyar Vitorlás Szövetség - az elmúlt évekhez hasonlóan - az abszolút értékelésben első tíz helyen végző hajó, valamint minden hajóosztály első helyezettjének legénységét partnereikkel együtt vendégül látják.

Elindult a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat

Ezen a nyáron is az idén 100 éves Magyar Ifjúsági Vöröskereszt fiatal elsősegélynyújtói óvják a strandolók biztonságát. 19 balatoni strandon több mint 300 önkéntes teljesít szolgálatot a szezonban. Munkájukat, illetve azt, hogy jövőre még több helyszínen lehessenek jelen, a www.voroskereszt.hu weboldalon és a Netpincér ételrendelő alkalmazásával magánszemélyek is támogathatják. A programban idén több mint 300 […]

A Balatonnál is folytatódik a szúnyoggyérítés – mutatjuk a településeket
Az elmúlt hét változékony időjárása nehezítette a szúnyogok elleni védekezést, esős, szeles időben ugyanis nem hatékony a munkavégzés. 125 településen és hat fővárosi kerületben irtják a napokban a szúnyogokat. A gyérítés a balatoni régiót illetően Siófokon zajlik a legnagyobb területen.
Reklám
Dehler 38 SQ – Határozott elegancia, kiváló minőség

A Dehler Yachts modellek lefedik a családi vitorlázástól a sportos versenyvitorlázásig terjedő sávot. Kiválóan alkalmasak a versenyzésre, hiszen gyorsak, ehhez pedig letisztult, elegáns dizájn társul. A kiváló minőség, valamint az alapverziónál is elérhető felszereltség versenyképes árral párosul. Ez a Dehler Yachts legsikeresebb hajója, amely korábban elnyerte a European Yacht of the Year díjat. Több mint

Idén sem maradhat el a magyarpolányi Passió

Idén is megrendezik a magyarpolányi Passió előadásait az 52. Eucharisztikus Kongresszus keretében. A falu lakosai hat alkalommal fogják majd előadni a darabot augusztus 19 és 29 között. Magyarpolány egy igazi csodafalu, ahol az is megtörténhet, hogy reggel még péksütit veszünk a hölgytől, aki este már Mária Magdolna szerepében nyújt felejthetetlen alakítást a nézőknek. A Passió […]

Gurulóállványok: a biztonságos mobilitás

A biztonságos magaslati munkavégzés alappillére lehet egy gurulóállvány. Az eszköz mobilis, ugyanakkor stabil alapot nyújt. Fontosabb lehet-e egyik szempont a másiknál, engedhetünk-e bármelyikből és hogyan fér meg egymás mellett e két tulajdonság? Legyen szó bármilyen munkavégzésről, a biztonságos körülmények megteremtése elengedhetetlen, hiszen ezzel óvjuk a munkát végzők egészségét, életét. A munkabiztonságra vonatkozóan számos előírás és […]

Kedden tikkasztó meleg lesz, vízparton könnyebb elviselni
None
Izgalmas napok a BYC első 9er közösség versenyén
Összességében a versenyzők sportszerűen, a szabályokat túlnyomórészt betartva vitorláztak ezen az egyébként nem könnyű versenyen.
Európabajnoki ezüstérmet nyert a Be Light 18 lábas skiff csapat
Az Ujhelyi-Gáspár Miklós, Németh Botond, Szépfy Zsombor trió (Spartacus VE) második lett a Garda-tavon megrendezett 18 lábas szkiff Európa-bajnokságon.
Száz képzőművésszel találkozhatunk Balatonon, a Lovason megrendezett művészeti heteken
None
Itt a változás! Mégsem tilos a kikötőmólókon horgászni
Lekerültek a horgászatot megtiltó táblák a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) által üzemeltetett hajókikötőkben. Bizonyos kompromisszumokkal mégiscsak engedélyezett a pecázás Balatongyörök, Szigliget, Badacsony és Révfülöp mólóin.
Másfél órát késik a Balaton déli partján közlekedő vonat
A Budapesttől Zágrábig közlekedő AGRAM-TÓPART Intercity vonat pillanatnyilag 90 percet késik.
Reklám
Újra lesz Balaton-átevezés Fonyód és Badacsony között

Augusztus 28-án, szombaton tartják a X. Balaton-átevezést Fonyód és Badacsony között. Tavaly mintegy 1200 hajóegység teljesítette a távot. A X. Balaton-átevezést Fonyód és Badacsony között augusztus 28-án tartják, kedvezőtlen időjárás esetén az esőnap augusztus 29., vasárnap lesz, de az azt követő két hétvégét is kijelölték a szervezők pótnapoknak. A rendezvényen kézi hajtású vízi járművekkel lehet

Liptai Claudia nyaral: ám nem csak a helyszín meglepő a fotóján
Liptai Claudia már nagyon várta, hogy végre nyaralhasson, amit igencsak nagy mosoly kíséretében meg is osztott közösségi oldalán.
Magából kikelve ordítozott és késsel hadonászott a 67 éves horgász
Emlékszel? Tavaly egy horgász a horgászbotjának tönkretétele miatt szemet szemért, fogat fogért felkiáltással, hasonló károkozással fenyegetve igyekezett jóvátételhez jutni. Most önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség ellene.
Villa Filip Napok
None
Különleges és kalandos volt a futóverseny a balatoni éjszakában
Több távon, csoda szép esti környezetben várták a futni vágyókat a II. Riska – Csillagok útján éjszakai futóversenyen, Balatonlellén.
A balatoni vitorlázás élménye egy kattintásnyira van bárkitől
Második szezonját kezdte meg Ratasics Bálint start­upja, amely lehetővé teszi bárki számára, hogy élvezze a vitorlázás élményét a Balatonon. Sokan döntöttek így már tavaly is, amikor aki csak tehette, hajóra menekült a koronavírus elől.
A Kékszalag előestéjén rendezik az E-vitorlázás hazai döntőjét Balatonfüreden
A virtuális versenyen a februárban indult Virtual Regatták legeredményesebb hazai játékosai mérik össze tudásukat. A tét nem kicsi, hiszen a Kékszalag előestéjén derül ki, melyik játékosok kvalifikálnak a szeptemberben induló, a Nemzetközi Vitorlás Szövetség által rendezett e-Sailing Világbajnokságon.
Balatoni mesék és mondák, amelyek misztikus élménnyé varázsolják a vakációt
A magyar tenger keletkezése, neve és jellegzetes természeti kincseinek születése őseink fantáziáját is alaposan megmozgatta. Rengeteg mese, monda, legenda és rege született azzal kapcsolatban, hogyan alakult ki a Balaton ? ezek közül vesszük most sorra a legizgalmasabbakat.
Egy motoros eszelős módon leckéztetett egy furgonost az M1-M7-esen - videó
Az életét se féltette a motoros, életveszélyes módon próbált fegyelmezni az M1-M7autópálya bevezetőjén.
Reklám
Felsőörsi Falunapok 2021

2021. július 23-25. között a 30. Felsőörsi Falunapot rendezik meg, amely programkavalkádjával élményekkel teli hétvégét kínál.

6 kilátó a Keszthelyi-hegységben, melyeket a kutyád is kedvelni fog

A Keszthelyi-hegység erdeivel, ösvényeivel, kilátóival igazi turista-mennyország, a természetkedvelők bakancslistás helye.

A Balatonnál is ingyenesen utazhatnak a gyerekek
Hirdetés - Az új Kajla kalandok természetesen a Balatonhoz is elvezetnek, de országszerte színvonalas programlehetőségeket és élményeket kínálnak a kisgyermekes családok számára.
Táj és irodalom – Beszélgetés Praznovszky Mihály irodalomtörténésszel
A Balaton tájirodalma rendkívül gazdag és színes, nagy ismerője e témának Praznovszky Mihály – Nemesvámoson élő és alkotó – irodalomtörténész, többkötetes szerző. A Balaton irodalmi megformálásáról, eddigi munkáiról, kutatásairól, Nemesvámosról és a legózás öröméről beszélgetett vele Kovács Emőke.
Egyre több a szúnyog, de a viharok akadályozzák a gyérítést
A következő napokban összesen 125 településen és hat budapesti kerületben lehet számítani a vérszívók elleni fellépésre.
Kioszk Kiállítások: Domokos Zsófia x Szabadságvágy
None
Fehér Szalag Vitorlásverseny 2021

2021. július 17-én rendezik meg a Balatonon a Fehér Szalag Vitorlásversenyt.

Fűzfői Nyári Esték 2021 Balatonfűzfő

Ingyenes koncertsorozat 2021 nyarán Balatonfűzfőn, a Föveny Strand színpadán.

Megnéztük, mi az igazság - ennyibe kerül a lángos a Balatonnál!
Arról szólnak a hírek, hogy a Balatonnál akár 1500 forintot is elkérnek egy lángosért a büfések. Nos, ez csak részben igaz. Valóban vannak olyan helyek, ahol ennyibe kerül, de ez már az extra feltétellel kínált sült tészta, nem a natúr vagy a sajtos-tejfölös. Mi sehol nem találtunk ilyet ilyen áron.
Saját SUP deszkával a Balatonon
Eveztél már SUP-on? Szeretnél egy saját deszkát? Az ár, a forma, szín és a méret kínálat majdnem olyan bőséges, mintha robogót vagy autót vennél.
Befogják a szelet, úgy repülnek a Balaton felett
Nincs hozzá koktélbár, és egyáltalán nem olyan, mint a filmeken. Az oktatás ugyanis nem a szárazföldön zajlik. Balatonfenyvesen működik a Balaton egyik legrégebben alapított szörfiskolája. Az idén 26 éves vízisport-suli a kezdetek óta folyamatosan fejlődött. A Windsurf mellett a Kitesurf is nagy teret hódított magának, sőt, a szörfiskola tulajdonosa kite-ernyőket tervez és készít Közép-Kelet Európában egyedülállóan.
Zöld hajók a Kékszalag távján

Kenese-Keszthely oda-vissza, vagyis lényegében a Kékszalag távjával felérő teljes tókerülés elektromos hajóval? Igen, lehetséges! Ezt fogják bebizonyítani az első e-hajós távolsági túra résztvevői. A legkitartóbb balatoni elektromos hajósok ugyanis a Balatonfői Yacht Club szervezesében augusztus első hétvégéjén lezajló Zöldszalag Regatta előtt egy különszámban is próbára tehetik magukat: a Balaton körbehajózásával kiérdemelhetik a Türkiz Grand Tour […]

Itt fordult meg Fidel Castro, mikor a Balatonnál járt

A hivatalosan Balatonvilágos agglomerációjaként funkcionáló Balatonaliga rendelkezik az egyik, ha nem a legszebb magasparttal a magyar tengernél. Úgynevezett elnöki villájában még a hírhedt kubai politikus, Fidel Castro is megfordult anno. Azóta emlegetik az épületet a Castro Villa néven. A Castro Villa a rendszerváltás előtt, nagyjából az ötvenes évektől a kilencvenes évekig az MSZMP pártüdülője volt. […]

Új verseny született: RoundItaly Genova–Trieste

Ahhoz képest, hogy milyen egyszerű a pálya vonalvezetése, izgalmasnak ígérkezik. Szeptember közepén rajtol a Földközi-tenger leghosszabb vitorlás túraversenye. Az eseményt a Società Velica di Barcola e Grignano és a Yacht Club Italiano hozta össze, a Fincantieri támogatásával, valamint a Confindustria Nautica partnersége mellett. Utóbbi a 61. Salone Nautico di Genova (a Genovai Hajókiállítás szervezője), a

Munka vagy strand vár ma rád? Csak szólunk, 35 fok lesz!
None
A héten sörfesztivál Tihanyban, design fesztivál és koncertek kerülnek megrendezésre a Balatonon

A legszebb panorámájú sörfesztiválon vehetünk részt, főszerepben a Tihanyi Levendulás Búzasörrel, de a gasztronómia és a bor sem hiányozhat a programok közül. A Balaton.hu ajánlja:Július 16. – BAGOSSY BROTHERS COMPANY, vendég: 4S Street / Plázs – SiófokJúlius 17-18. – Summer Market / divat-design szabadtéren – Alsóörs, Keszthely, B.Földvár Július 18 – V. Tihanyi Kézműves Sörfesztivál – Tihany Július […]

Idén újra teljes lesz a Kékszalag programja, zavartalan lesz a szezon
Interjú Gerendy Zoltánnal, az MVSZ elnökével
Héder Benedek Barna és Fehér Boróka szerepeltek legjobban a Garda tavi OP VB - n
59 nemzet 259 ifjú versenyzője küzdött a világbajnoki érmekért a Garda tavon megszokottól jó néhány napon eltérő, trükkös időjárási körülmények között.
Telepi Pöffös – Ranglistaversenyt rendez a TVSK az RS Feva osztálynak
A hétvégén ranglistaversenyt rendez a TVSK az RS Feva osztálynak Alsóörsön.
Éles küzdelem a Dragonok Johan Anker Kupáján
Az elmúlt hétvégén a Kereked rendezésében került sor a Dragon osztály hagyományos flottabajnokságára, a Johan Anker Kupára
Audi Nádas Kupa Alsóörsön: A legfiatalabb vitorlázóink ismét bizonyítottak
A Nádas Kupa Sorozat 2017-ben a Kereked Vitorlás Klub ötlete alapján indult útjára annak érdekében, hogy lehetőséget biztosítson a kezdő vitorlázók fejlődésére
Az America’s Cup jövője – 3. rész – A nagy üzletek kora

Mikor és miért változott kereskedelmi üzletté, szórakoztatóipari eseménnyé az America’s Cup és miként befolyásolja ez a vízen folytatott küzdelmet?

F5-10 Országos Bajnokság
Rövid tudósítás aZ F5-10 OB -ről.
Több mint négyezren lapátoltak Zamárdi és Tihany között a Balaton-átevezésen
Kétezer-ötvenhat egység és összesen 4051 versenyző teljesítette szombaton a nyolc kilométeres Zamárdi-Tihany-Zamárdi útvonalat a nyár egyik legnagyobb szabadidősport-rendezvényén, a Red Bull Balaton-átevezésen.
Reklám