Vitorlázás

Tókerülő bringatúra a Balatonon
Nem túlzás azt állítani, hogy a Balaton nem pusztán a „magyar tenger” becsületes neve, hanem egyenesen varázsszó. Elhangozván azon nyomban szívek lágyulnak el, kisüt a nap a lelkekben, tarka emlékfolyamok indulnak meg, a fülekben tóparti köveken elhalt hullámok hangja visszhangzik, az orrokban a sekély, iszapos víz illattá nemesült szaga érződik, és a kezek már csomagolnak is, a lábak elindulnak – le a Balatonra. S ha már – Peterdi Pál örökbecsűjét kölcsönvéve – a láb kéznél van, érdemes nyeregbe pattanva (nem autó- vagy vonatablakból kibámulva) felfedezni.
Újabb bajnokokat avattak a szörfösök
Véget ért a European Freestyle Pro Tour (EFPT) idei utolsó fordulója is, Tonky Frans hosszú pályafutása alatt most újra felért a csúcsra, ő lett az EFPT idei bajnoka. A Dam-X eventen viszont éppen lecsúszott a dobogóról, Davy Scheffers lett az első, Steven Van Broeckhoven a második, a PWA világkupán pedig összetettben a 2. helyen végzett
Viking hajót rejt a szárazföld
Nagy valószínűséggel egy viking hajó maradványait rejti egy temetkezési domb. A különleges leletre Norvégia délkeleti részén, Østfold megyében bukkantak rá egy facsoportokkal körülvett mezőgazdasági terület átvizsgálása során. A Viksletta közelében található kis dombot nagy felbontású geológiai radarral pásztázták a régészek, és találtak rá a becsléseik szerint alig 50 centiméterrel a felszín alatt nyugvó hajóra. Bár
Szigorodnak az előírások a festői óceánparton
A paradicsomi szépségű mexikói Holbox sziget önkormányzatának vezetői a mérhetetlen mennyiségű műanyag szemét miatt nemet mondtak a tömegturizmusra. Azok, akik Holboxra érkeznek, semmiféle műanyag holmit nem vihetnek magukkal a szigetre. A döntést a helyi természeti értékek védelmében hozta meg a terület környezetvédelmi hivatala, de ezzel gyakorlatilag betiltotta a szigeteken található nagy szállodák és golfpályák működését.
Reklám
Megvan a harmadik csapat a Sail GP – ben. Ausztrália is beszállt a játékba
Megvan a harmadik csapat a Sail GP – ben. Ausztrália is beszállt a játékba
Őszi Regatta játékszabályzat
Keresd a a Likebalaton.hu oldalon elrejtett zászlókat!
Négy lábon állva
Túrabottal könnyebb, gyorsabb és stabilabb a haladás. Ráadásul az ízületeinket is megkíméljük. Teljesítménytúrákon sokszor találkozhatunk túrabottal, a magashegyi túráknál pedig szinte kötelező darab.
JÁTÉK – A mi kedvenceink a ti fotóitokból
Szuper fotókat töltöttetek fel a múlt heti játékunk keretében az Instagramra, most ezekből szemezgetünk. Persze azt is eláruljuk, kik nyerték az okosórákat.
Süssünk szőlőt!
Szőlő felhasználásával készíthetünk édes vagy sós finomságokat, de nagyon fontos az élvezet szempontjából, hogy sütés előtt kimagozzuk a magvas, nagyobb szemű gyümölcsöt.
Drón-videón a Duna hajóroncsai
A Duna rendkívül alacsony vízállása miatt folyamatosan kerülnek elő hajóroncsok és egyéb a víz mélyében fogságba esett kincsek melyek többségét akár több évtizede nem érte napfény. Ilyen a Duna-Dráva nemzeti parkban lévő Külső-Béda Duna holtágban idén nyár végén felbukkant több mint 60 éves hajóroncs. Erről készült kis montázs jól ábrázolja, hogy fekszik magányában a két hajótest félig kiemelkedve az iszapból... Készítette: Koszta Marcell, Fehér Zoltán
Kállay Saunders András: Új, izgalmas kihívások
Tehetséges zenész, énekes, aki sok stílusban kipróbálta már magát. Érzékeny művész, aki minden esetben ragaszkodik ahhoz, hogy a minőségi zene fémjelezze a munkásságát. Pedig nincs könnyű dolga, hiszen anyanyelve nem a magyar. Ő mégis jól érzi magát ebben az országban, és közönségét sok remek dallal jutalmazza kitartásukért. A tegnapi Sztárban sztár műsor első adásában máris az első helyen végzett.
74 milliárd forintért bárkinek lehet láthatatlan szuperjachtja

A 4200 tonnás superjachton helikopterleszálló, moziterem, színpad, medence és wellness-részleg is helyet kap majd, 14 vendég és 29 fős személyzet utazhat rajta.

Luino – ban zárult az idei Melges 24 European Sailing Series
Luino – ban zárult az idei Melges 24 European Sailing Series
Reklám
Mésztufagátak és barlangok
A legszebb évszak az ősz a Balatonnál- állította több riportalanyom is az elmúlt hetekben. Az biztos, hogy az időjárás most különösen kedvez a felfedezésnek, a túrázásnak, biciklizésnek, kirándulásnak. Ehhez javaslunk most egy megkapó célpontot.
A Földközi-tenger legnagyobb ókori hajótemetőjére bukkantak

Összesen több mint 300 régiséget hoztak a felszínre, de főleg amforákat, amelyek bepillantást engednek abba, miből is állt a Földközi-tengeren haladó hajók rakománya.

Látványos attrakcióval tennék vonzóbbá a Balatont
A témában zajlott kutatások szerint egy minimum egymillió embert vonzó, tematikus vidámparknak lenne a legnagyobb létjogosultsága, amelynek hatása túlmutatna a térségen. Legalább 50 milliárd forintos, mintegy 25 hektárnyi területet igénylő beruházásról lenne szó, állami szerepvállalással, amelyhez a megvizsgált térségek közül a siófoki bizonyult a legalkalmasabbnak – számolt be több előadó a még csak formálódó tervekről
Sötét fellegek a világ legnagyobb hajózási vállalata a Maersk felett

1996 óta a világ legnagyobb konténeres tengeri szállítmányozó cégének tartják. Több mint 750 hajóval rendelkezik, és 135 országban van jelen.

A láthatatlan jachtoké a jövő?
Elkészült legújabb terveivel Pieter van Geest építész-dizájner, számos futurisztikus hajómodell tervezője, aki ezúttal egy olyan jachtot építene, amely képes lesz beleolvadni az óceán és a tiszta égbolt látványába, így szinte láthatatlanná válik a milliárdosok után kutató paparazzik és más kíváncsiskodók előtt. A Mirage fantázianévre keresztelt 106 méter hosszú hajót speciális, színváltásra is képes tükrözött üveggel
Szabályozzák a balatoni jet skizést?
A Magyar Vitorlás Szövetség októberi elnökségi ülése után a Balaton Fejlesztési Tanács is úgy döntött: indokolt áttekinteni az elektromos hajók nyáron megjelent új generációja, a jet skik balatoni használatával kapcsolatos jogszabályokat. A tanács elé került jelentés szerint e járműveket zajszintjük, nagy sebességük, rutintalan használatuk, felügyelhetetlen közlekedésük és területi korlátlanságuk miatt többen kiemelkedő veszélyforrásnak tekintik. Ezért
Izgalmas időszak előtt áll a Füred Dixieland Band
Bár Dervalics Róbert klarinétos, szaxofonos, énekes szerint nemcsak a rock, hanem a dixieland is örök és elpusztíthatatlan, most egy picit megpróbálják megújítani a műfajt, méghozzá saját szerzeményekkel.
Kirándulóhelyek Gödöllő térségében
Hirdetés - A Gödöllői kistérség települései számos kirándulóhellyel kecsegtetnek a szabadidős elfoglaltságok iránt érdeklődő, kikapcsolódásra vágyó túrázók számára.
Ben Ainslie – ék nyertek Toulonban a GC32 RacingTour zárófordulóján
Ben Ainslie – ék nyertek Toulonban a GC32 RacingTour zárófordulóján
Reklám
Rekordközeli menet az 50. Barcolánán

Kevesebb, mint egy perccel maradt a csúcsidő alatt a győztes. Király Zsolték remek vitorlázással 44. helyen értek célba a NO1 nevű RC44-essel.

JÁTÉK! – Hajózd körbe velünk a Balatont és nyerj!
Regisztrálj, gyűjtsd a zászlókat, és nyerd meg értékes nyereményeinket!
Fuss velünk!
Edzéstervek a kezdő és a profi futóknak. Ráadásul letölthető a telefonra, vagy akár otthon a számítógépen is olvasgatható, nézegethető a profi e-magazin kiadvány. Akár tókerülő futáshoz is remek felkészülést ad.
Jeges-tengeri csodából UFO – Egy rendhagyó hajófelújítás
A hajók igenis játékszerek. És nem csak hajóvezetőset lehet velük játszani, hanem felújítósat és dizájneresdit is. Ez derül ki riportunkból, amely azt mutatja be, hogyan alakult át egy futurisztikusan retrós műanyag csoda űberhájtech jetfirghterré. A történet sok tanulsággal is szolgál és ötletek valóságos tárháza is egyben.
Balatoni kör 17. rész – Szeretünk itthon lenni
Badacsony lábánál, a Római úton a családi üzemeltetésű Borbarátok vendéglőben beszélgettünk Nagy Istvánnal Fata dédapa örökségéről és a modern badacsonyi vendéglátásról.
ESS: repkedés és borulások
Száguldás, repülés, borulások - ilyen volt az Extreme Sailing Series idei bajnokságának utolsó előtti fordulója. Látványos videó-összefoglaló a kis repülő katamaránok versenyéről.
A pompás Aquarius
Újabb lenyűgöző remekéről mutatott meg egy látványos videót a Royal Huisman hajógyár: a kétárbócos, hatalmas, de kecses Aquariusról. Érdemes megnézni!
50. Barcolana

A világ legnépesebb vitorlás versenyén rajtol ma Király Zsolt vezetésével a NO1 csapat. Több, mint 2000 ellenfelük lesz.

Ilyen nekem a Balaton! – videó
Magyarország talán legizgalmasabb vidékét, a Balatonfelvidéket mutatja be az az egyedülálló három perces image videó, amelyet néhány Balaton-rajongó készített az elmúlt hetekben. A film – rövidsége ellenére – több mint 100 különálló jelenetet tartalmaz, és több mint 20 ikonikus északi parti helyszínt mutat be.
Tündérmese Badacsonyban – így született a Varga bor
Sokszor gondoljuk, hogy csodálatos történetek csakis az amerikai romantikus filmekben, no meg a tündérmesékben vannak. Pedig a Varga borászat története épp ilyen.
Kálmán Imre – Az operettkirály balatoni gyökerei
Kálmán Imre világhírű zeneszerző életének számos érdekes fejezete, mozzanata van. A muzsikával, a színpaddal már a Balatonnál, szülővárosában, Siófokon barátságot kötött.
Ha ősz, akkor Balaton és Siófok
Ősszel is zajlik az élet a Balatonnál, a Nyitott Balaton programsorozat keretében rengeteg esemény várja a látogatókat a tó mellett. Siófokon, a Balaton-part legnagyobb városában Őszi Piknikkel, borkereső játékkal, halloweeni programokkal, többek között Vásáry André koncertjével készülnek a kicsiknek és nagyoknak.
Kirándul az egész család
Minden túrázónak magának kell kitapasztalnia a határait. Az biztos, hogy semmit sem érdemes siettetni, és hároméves kortól ugyanúgy el lehet kezdeni a túrázást, mint a nyugdíjba vonulás után.
Zséda, a Vaszary leszármazott – videóval
Zédenyi Adrienn a Vaszary család leszármazottjaként érkezett a galériába. Az énekesnő számára a rokoni kapcsolat egy családfakutatás során derült ki, ugyanis a híres művészfamília eredetileg a Zsédenyi nevet viselte.
Balatoni KÖRtúra – nyolcadik nap
Új és izgalmas kalandra vállalkozik a Kóstolom Csapata: 8 nap alatt körbetekerik a Balatont. Itt a nyolcadik nap beszámolója.
Felháborodást váltott ki Molnár Csilla szobra
Halála után harminckét évvel me­gint egy ország csámcsoghat a tragikus körülmények között elhunyt, alig 17 éves szépségkirálynő sebezhetőségén. A Molnár Csilla öngyilkosságához vezető utat a raktárból felhozott szobra idézte fel újra.
TOP 6 hétvégi program
Erre a hétvégére is remek programajánlatunk van a balatoni régióból. Koncert, divatbemutató, gasztro kínálat... van mindnen mi szem-szájnak ingere!
Czap Zoltán és csapata a tengeri bajnok
Az Adriai-tengeren rendezett XIV. magyar tengeri nagyhajós bajnokságot Czap Zoltán és csapata nyerte. A negyedik futamra a Murter-sziget és a szárazföld közötti zárt tengerrészen került sor. A rajt utáni rövid kreuzban azok jártak jól, akik kezdetben a pálya bal oldalát választották. Az első pályajelhez Sopiék értek fel elsőnek, mögöttük Czap Zoltánék majd Schatz Árpádék következtek.
Viszlát poloskák!
Közeleg a tél, így biztosan ön is találkozott már otthonában poloskákkal. Vajon miképp tudunk tőlük megszabadulni?
XIV. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság - Czap Zoltánék nyerték a Tengeri Bajnokságot
XIV. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság - Czap Zoltánék nyerték a Tengeri Bajnokságot
Ókori településeket rejt a Balaton vize
Római és bronzkori épületmaradványokat, utakat és egy elsüllyedt szigetet is rejthet a Balaton.
XIV. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság - Czapék újabb két futamgyőzelme
XIV. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság - Czapék újabb két futamgyőzelme
Őszi relaxálás a tomaji strandon – videóval
A Badacsonytomaji strandon az őszi napsütésben is érdemes elidőzni, bár az októberi meleg csak a kacsákat csábítja a vízbe, a padokon bátran napozhatunk.
Balatoni KÖRtúra – hetedik nap
Új és izgalmas kalandra vállalkozik a Kóstolom Csapata: 8 nap alatt körbetekerik a Balatont. Itt a hetedik nap beszámolója.
Reklám