Vitorlázás

Eddig 364-en fordultak Keszthelynél és 212-en értek célba Balatonfüreden

Frissültek az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj eredményei. A keszthelyi fordulónál már 364-en "jártak", a balatonfüredi célba pedig 212 hajó érkezett eddig.

Frissült az abszolút befutási sorrend. 146 hajó a célban

Frissült az abszolút befutási sorrend. 146 hajó a célban:

Jobb eredményre számított a Tramontana csapata

Nem sikerült az első százba kerülés a Tramontana csapatának. A nagy klasszikus, a sokszoros Kékszalag győztes hajó végül a 130. helyen érkezett célba az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon.

Elérhető az osztályonkénti állás, 132 hajó befutása alapján

Elérhető az osztályonkénti állás, 132 hajó befutása alapján.

Reklám
Roland Gabler: „Drámai küzdelem volt”

Az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj második helyezettje a New Black Jack lett. A hajó kormányosát, a 10-szeres világbajnok katamarános német Roland Gablert kértük meg, hogy értékelje az idei versenyt:

Vándor Róbert és csapata nyerte a Kékszalagot

Elsőként a Vándor Róbert által kormányzott RSM2 haladt át a balatonfüredi célvonalon az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon. A győztes hajó 17 óra 52 perc 57 másodperc alatt teljesítette a távot. A második helyen közel 45 perces hátránnyal a nagyot hajrázó New Black Jack (Roland Gabler) jött be. Utánuk már sűrű volt a mezőny. A dobogóra

Bajok vannak a vasúton és az M7-en is. Türelem, a Balaton megvár!
Akármivel indulsz most a Balatonhoz, legyél türelmes! Az M7 Székesfehérvárig szinte alig halad, és ugyanez igaz a vonatokra is mindkét parton.
Litkey Farkas az eredmény miatt csalódott, de sok pozitívumot hozott számára az idei verseny!

Kilencedik helyen érkezett célba a tizenháromszoros Kékszalag-győztes Litkey Farkas és csapata az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon. A PreVital kormányosa az eredmény miatt csalódott ugyan, de a hajó fejlesztéseivel, a csapat teljesítményével elégedett és egyértelműen az a célja, hogy a következő évben ismét ő emelhesse majd magasba a Kékszalag győzelemért járó Herendi porcelán trófeát.

Kaiser Kristóf: „Fejben ott kellett lenni”

Az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj harmadik helyezettje az MKB-Prospex lett. A hajó kormányosát, Kaiser Kristófot kértük, hogy értékelje a versenyt:

76 hajó érkezett eddig célba az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon

Élénk a szél mindkét medencében, így ennek megfelelően folyamatosan érkeznek a hajók a balatonfüredi célba. A jelenlegi adatok alapján, eddig hetvenhat hajó futott be.

Hatvankét hajó ért eddig célba az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon

Frissült az abszolút befutási sorrend. Eddig hatvankét hajó érkezett be a célba.

Kaiser Kristóf: „Fejben ott kellett lenni”

Az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj harmadik helyezettje az MKB-Prospex lett. A hajó kormányosát, Kaiser Kristófot kértük, hogy értékelje a versenyt:

Már 316-an vették a keszthelyi pályajelet!

Eddig 316 hajó vette a keszthelyi pályajelet. Hosszú út vár még a mezőny tagjaira, de jó hír számukra, hogy a nyugati medencében észak-keleti, 5-7 csomós, leterjedt szél fúj és csak közepes hullámok vannak a vízen.

Reklám
A MÁV növeli a balatoni bringaszállító kapacitását
Néhány déli parti sebesvonat kapott kerékpárszállító kocsit.
Meghalt Pomucz Tamás Európa-bajnok vitorlázó
Hatvanhárom éves korában meghalt Pomucz Tamás Európa-bajnok, olimpikon vitorlázó.
A világ legértékesebb hajóroncsa: a Nuestra Senora de Atocha

35 évvel ezelőtt, a legendás mélytengeri kutató Mel Fisher fedezte fel a Nuestra Senora de Atocha roncsait. A hajó az új világból Spanyolországba tartott 1622-ben, amikor egy hurrikán miatt elsüllyedt. 260 ember vesztette életét, és csak öten maradtak életben akik a vitorlába kapaszkodva a víz felett tudtak maradni. A Senora de Atocha-nak számos értékes rakománya

28 kerékpár szállítására alkalmas kocsikat állított forgalomba a MÁV

Idén nyáron már országosan mintegy 24 ezer biciklit szállítottak a vonatokon, ugrásszerűen, 25 százalékkal nőtt a szállított kerékpárok száma.

Megélénkült a mezőny a Tihanyi-szoros felé

PP

Megélénkült a nyugati medencében is a szél

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzése szerint a Balaton keleti és középső medencéjében kissé megélénkül a délután folyamán a nyugati, délnyugati szél (15-20 km/h) és az élénkülés nyugati irányba terjed. Kollégánk jelezte, hogy a nyugati medencében egy stabil, leterjedt 9 csomós szél fúj.

Saját pezsgőt készített a badacsonyi borászlány
Fiatalos, elegáns, mégis könnyed és üde, igazi Badacsony ízű pezsgők születtek a fiatal borászlány, Laposa Zsófi kezei alatt.
Frissültek az abszolút eredmények

Már elérhetőek az 1-46. helyezett hajók abszolút eredményei a Magyar Vitorlás Szövetség honlapján.

Videóanimáció a befutóról

Aki esetleg lemaradt volna az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj nagyon izgalmas hajnali befutójáról, videóanimációnkon újra megtekintheti az első hajók balatonfüredi beérkezését.

Reklám
Elhunyt Pomucz Tamás

63 évesen gyors lefolyású súlyos betegség ragadta el a magyar vitorlázás egyik legnagyobb egyéniségét

Bizonyos helyeken feltámadt a szél

Az ígért erősebb szél több térségbe is megérkezett. Ezt kihasználva folyamatosan közelednek a befutó hajók a balatonfüredi cél felé.

A Fantomasso kiállásának oka

"Nem volt teljesen egészséges a csapat, két sérülttel vágtunk neki az idei Kékszalagnak. Így tudtuk, ha nem sikerül jól haladni, akkor ezt nem tudjuk majd befejezni. Mivel a szél gyenge volt, így jobbnak láttuk, ha Balatonföldváron a bázisunkon megállunk. Reméljük, jövőre jobb szelünk lesz" - nyilatkozta nekünk a Repülő Hollandi osztályban 13-szoros világbajnok Majthényi Szabolcs.

Ismét szoros befutók várhatóak

Aki Balatonfüreden tartózkodik vagy térségében tartózkodik, érdemes elmenni a célhoz, mert izgalmas befutókra van kilátás.

Megérkeztek a célba az első klasszikus egytestű hajók

Czégai Péter irányításával elsőként a klasszikus egytestű hajók közül a Farfallina érte el a balatonfüredi célt. Majd további három hajó is követte. A Trentasette (Rauschenberger Miklós), a No1 (Szépfy Zsombor) és a Nelson Flottalízing (Varga Lajos) fej-fej mellett érkezett meg az utolsó méterekre, végül az izgalmas hajrá után ebben a sorrendben futottak be a hajók.

Megvan az idei Kékszalag győztese
None
Az RSM2 nyerte az 5. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat
Elsőként a Vándor Róbert által kormányzott RSM2 haladt át a balatonfüredi célvonalon az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon. A győztes hajó 17 óra 52 perc 57 másodperc alatt teljesítette a távot.
Fülep-Bartis Ildikó zongoraestje 2020 Alsóörs

2020. augusztus 15-én Fülep-Bartis Ildikó zongoraestje repíti a dallamok világába az érdeklődőket Alsóörsön.

2020-ban is megrendezik Balatonfüreden a Borheteket

A borvidék legjobb nedűi - harminc fajta mintegy háromszáz féle bora - kóstolhatók majd a délelőtt tíztől éjfélig nyitva tartó pavilonokban.

Legalább három hajó közelít a célhoz

A GPS nyomkövetőkkel rendelkező hajók közül hamarosan három is eléri a balatonfüredi célt. A Trentasette és a No1 fej-fej mellett halad, kicsivel lemaradva pedig a Nelson Flottalízing követi őket.

Van esély szélélénkülésre

Nagyon gyenge, változó irányú a légmozgás (2-10 km/h), szélcsíkokban lassan kezd felépülni a víz felől fújó szél. Gyengén felhős, vagy derült az ég a levegő és a víz egyaránt 26 fokos.

Keszthelyi eredmények

Bővült a keszthelyi eredmények listája, már az 1-140. helyezettek tájékoztató jellegű idejei is letölthetőek innen.

Ha Balaton, akkor Hajózás!
Hajóprogramok az egész családnak a Balaton közepén! Kapcsolódjon ki sétahajóink fedélzetén, vegyen részt egy varázslatos programon, szórakozzon a Balaton közepén vagy kiránduljon menetrendi hajóinkkal, hisz az élményhez HAJÓ visz!
Sportnap a Balaton-parton 2020 Keszthely

2020. augusztus 7-én Sportnapot rendeznek a keszthelyi Balaton-parton, ahol számtalan sportágat lehet kipróbálni, gyógytornásszal és dietetikussal konzultálni.

Sok hajó közelít a keszthelyi fordulóhoz

Aki a mai reggelt az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj hajóinak a nézésével szeretné kezdeni és Keszthely, valamint Balatongyörök térségében tartózkodik, biztos nem marad le róluk, ugyanis nagy a forgalom arrafele. Ráadásul az időjárás nem kedvez a versenyzőknek, ugyanis szélcsend van arrafele.

Az RSM2 az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj 2020 győztese!

Hajnali 2 óra 52 perc 57 másodperckor elsőként a Vándor Róbert által irányított RSM2 ért be a balatonfüredi célba! Elsőként a Vándor Róbert által kormányzott RSM2 haladt át a balatonfüredi célvonalon az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon. A győztes hajó 17 óra 52 perc 57 másodperc alatt teljesítette a távot. A második helyen közel 45 perces […]

Az RSM2 nyerte az 52. Kékszalag Nagydíjat

A Kékszalag Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye, melyet 1934-ben rendeztek meg először. 2020-ban a Vándor Róbert kormányozta RSM nyert.

Az RSM2 nyerte a Kékszalagot
Vándor Róbert vezette katamarán szélcsendes versenyen nyert a Balatonon.
Bakancslistás helyek a Balaton körül – Camino Benedictus: Nagyvázsony – Városlőd

Az előző héten a Szent Jakab zarándokút első szakaszán barangoltunk, de utunk még négy napig folytatódott, így tovább fűztük azt a Quechua bakancsot. Be a Bakonyba, át a Kab-hegyen és Úrkúton, Városlőd úticéllal. A második nap történéseivel ott folytatjuk, ahol legutóbb abbahagytuk, Nagyvázsonyban… Párás, borongós reggelre ébredtünk, majd a kötelező reggeli kávé után ki is […]

50 százalékos vasúti kedvezmény a Balaton-átúszásra

Az augusztus 1-én tartandó, 38. Balaton-átúszás résztvevői féláron vehetik majd át menetjegyeiket Révfülöp állomásra és visszafelé is. A kedvezmény része az Ötpróba sorozatnak, így a jegyeket a helyszínen bélyegeztetni kell – közölte a MÁV-START Zrt. a közleményében. Az átúszásra érkezőknek a vasúttársaság javasolja az északi parton közlekedő, Déli pályaudvarról 7:05-kor (Kelenföldről 7:12-kor) induló Kék Hullám […]

Turisták teszik tönkre az olasz sziklákat

A Scala dei Turchi az egyik legkedveltebb instagramos hely Olaszországban, ám ki tudja, meddig, hiszen az ideérkező turisták elviszik az ott található köveket. A hatóságok úgy döntöttek, hogy a Scala dei Trurchit lezárják, hogy megvédjék a további károktól. A terület körüli akadályok ellenére a turisták és a szomszédos városok lakói továbbra is özönlenek ide. A

Már 13 hajó a célban

Bővült az abszolút eredmények listája.  Újabb öt hajó érkezett már meg a balatonfüredi célba, köztük az első női kormányos is a The Red-del. 

Legfrissebb időjárás-előrejelzés péntekre

A tavi cirkuláció éjszakai ága még a jellemző, többnyire gyenge (2-10 km/h), néhol mérsékelt (10-15 km/h) a légmozgás, helyenként teljesen szélcsend van.

Az RSM2 nyerte az 52. Kékszalagot

A Kékszalag Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye, melyet 1934-ben rendeztek meg először. 2020-ban a Vándor Róbert kormányozta RSM nyert.

Reklám