Vitorlázás

„Ilyen Kékszalagon még nem jártam”

pp

Hatalmas csata az élmezőnyben

Hivatalos eredmények Keneséről és Siófokról

Egytestűek Balatonkenesénél - Képgaléria

Reklám
A New Black Jack átvette a vezetést!

Fordult a széljárás és Révfülöpnél összesűrűsödött a mezőny, az RSM hatalmas előnye pedig pillanatok alatt elfogyott. Olyannyira, hogy a New Black Jack, - amely még Siófoknál a hatodik helyen állt - Gabler Rolanddal a kormánynál átvette a vezetést! Vándor Róberték visszaestek a harmadik helyre, a Raiffeisen Fifty-Fifty is megelőzte őket.

Szélviszonyok délután

A mezőny derekának rossz hír, hogy Siófok körül nagyon kevés a szél. Aki viszont átverekedte magát a Tihanyi szoroson, szelet kap majd. Hogy pontosan milyen irányút és erősségűt, az meglehetősen talányos, a nyomkövetsésből az látszik, hogy szinte percről percre változik. A mellékelt, mért adatokat mutató térképről az is kiderül, hogy a Keszthelyi öböl továbbra is kemény dió, megoldandó feladat.

Kőfeszt: kétszáz ingyenes program a Káli-medencében augusztus elején

A rendezvények helyszínei: Kővágóörs, Kékkút, Balatonhenye, Köveskál, Mindszentkálla, Szentbékkálla, Pálköve, Salföld, Balatonrendes és Monoszló.

Folyamatosan érkeznek a friss adatok a kenesei áthaladásról

Színes programok a Kabóciádén
A bábszínházi előadások mellett koncertek, táncház, bunkerépítés és éjszakai kalandtúra is várja a Kabóciádé Családi Fesztivál résztvevőit július 30-tól három napon át Veszprémben.
Az élmezőny

Még Tihany előtt a legjobb klasszikus hajó a Lillafüred

A Kékszalag versenyeken évről-évre külön csatát vív a Balaton három talán legszebb klasszikus hajója, a zászlóshajó, az ex-Kékszalag rekorder Nemere II. (Váradi Imre kormányzásával), a most részben női "legénységgel" versenyző Sirocco (Cittel Lajossal) és a Lillafüred (Gál András Leventével a kormánynál.)  Tihany felé közeledve a Lillafüred vezet a 75-ös cirkálók magán küzdelmében, s egyben ő a legjobb klasszikus hajó is - eddig.

Hangulatvideónk a kenesei fordulóról

Mérsékelt nyugatias szél a középső medencében (13:10)

Reklám
Egy világbajnoknak is megállhat a szél...

Majthényi Szabolcs és csapata a Fantomasso nevű Asso fedélzetén remekül elkapta a rajtot, azonnal a biztató déli part felé vették az irányt. Az arrafelé indítók között vezettek, dél felől biztatóan csillogott a víz... aztán mindennek vége lett. "Még nem vettük a kenesei bóját, körülbelül négyszázadikak lehetünk. Körülöttünk mindenfelé az Assoknál lényegesebben lassabb hajók, körülbelül két csomóval, azaz egy kényelmesen gyalogló idősebb ember sebességével haladunk. Röviden: a déli part nem jött be. Ennek ellenére a fedélzeten minden rendben, küzdünk tovább, lesz itt még újraosztás! - mondta a tizenháromszoros repülőhollandi világbajnok.

Az RSM Tihanynál, a Principessa Siófoknál

pp

Az első 40 helyezett eredménye Balatonkenesénél

Az alábbi linken elérhető a balatonkenesei forduló első negyven helyezettjének hivatalos eredménye:

Tíz percen belül az élmezőny Siófoknál

Videón, ahogy az élmezőny elhaladt Siófok mellett

Biztató mért széladatok a nyugati medencében

A reggeli pesszimista szél előrejezéshez képest valamelyest meglódult az északias szél a Tihanyi szoros után. Jó hír a nem kifejezetten gyengeszeles hajóknak...

Így távolodott el az RSM a Djangótól Siófok után - VIDEÓ

Mi van az RSM eddigi jó gyengeszeles teljesítménye mögött?

Fejlesztések, műhelytitkok - Vándor Róbert kormányossal tegnap beszélgetett Visy László.

Audax-Django vette elsőként a kenesei bóját, Siófok körül gyenge a szél

Reklám
Több mint hatszázezren utaztak a Balatonhoz és a tó körül a szezon első hónapjában vonattal
A nyári szezon első hónapjában 630 ezren választották a vasúti közlekedést a balatoni kikapcsolódáshoz, köszönhetően a járványhelyzet csillapodásának, a remek nyári időnek és a folyamatosan bővülő fejlesztéseknek.
Greenpeace: Klíma- és ökológiai vészhelyzet van
A szervezet levelet küldött Orbán Viktor miniszterelnöknek.
Az RSM átvette a vezetést!

A siófoki bójánál az RSM fordult első helyen, 11:55:26 másodpercnél. Közvetlenül mögötte a Kenesénél még első helyen álló AUDAX Django érkezett. Harmadik helyen a PreVital jött be Siófoknál.

Friss információk az időjárásról

Itt követheted élőben az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat
Folyamatosan több platformon is követhető élőben az idei verseny. Mutatjuk is a lehetőségeket:
A startpisztoly eldördülése után felgyorsultak az események - VIDEÓ

Így kerülte meg a kenesei bóját az élmezőny!

Itt követheted élőben az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat

A rajt utáni pillanatok madártávlatból - GALÉRIA

556 hajóval rajtolt a Kékszalag

Elrajtolt az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj mezőnye Balatonfüredről, a szervezők tájékoztatása szerint 556 hajó nevezett a tókerülő versenyre. A verseny honlapján közölték, a végső győzelemre leginkább esélyes nyílt többtestű vitorlások kategóriájában 15 hajó nevezett a Kékszalagra. A hajósokra a 48 órás szintidő alatt légvonalban 155 kilométeres út vár, a balatonfüredi rajt után Balatonkenese, Siófok és

Egy nagyobb csoport Siófok felől a déli partról közelíti a kenesei bóját

A rajt után nyugati szelük volt, így meg tudtak lépni utána viszont keletire fordult a szél. Képgalériánk erről a csoportról!

Nők a fedélzeten - vegyes csapatok a Kékszalagon is
Két ismert zászlóhajóval népszerűsíti a női vitorlázókat és a vegyes csapatokat a Women On Water Hungary (WOW) az idei Kékszalagon. Az egyik legismertebb balatoni vitorlás, a 75-ös cirkáló Sirocco és a Soponyai Géza építette Nautic 44 CR típusú vitorlás, az Avatar egyaránt nőkkel a fedélzeten vágott neki Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenyének.
A Principessa az első egytestű hajó Balatonkenesénél

Az első 12 sorrendje a kenesei bójánál:

Nagy alázat kell majd az idei Kékszalaghoz...

A mai rajtnál fújó, elképesztően forgolódó szél, az azóta bekövetkező változások nem írták felül annak a tegnap délutáni rövid interjúnak a lényegét, amelyet az MKB Euroleasing -Prospex kormányosa, Kaiser Kristóf adott Visy Lászlónak. A mottója az lehetne: nagy alázat kell majd az idei Kékszalaghoz...

AUDAX-Django, MKB-Prospex, RSM az első három sorrendje

A balatonkenesei bójánál 10:32,56-nél fordult a második helyen az MKB-Prospex, míg a harmadik a címvédő RSM. Első helyen a továbbra is az AUDAX-Django.

Elrajtolt az 53. Kékszalag vitorlásverseny
556 hajó részvételével elrajtolt az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj mezőnye csütörtök reggel Balatonfüredről
Itt követheted élőben az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat

Az AUDAX Django fordult első helyen a kenesei bójánál!

10:29:29 másodpercnél Petrányi Zoltánék csapata érte el elsőként a balatonkenesei bóját!

Kult Piknik 2021 Keszthely

Nem akárhol, hanem a Festetics-kastélyban és annak meseszép parkjában rendezik meg 2021. július 30-31-én a Kult Pikniket Keszthelyen.

Az egytestűek egy csoportja a déli partot választotta

Hangulatvideó a rajt utáni pillanatokról

3 km-re a kenesei bója!

Pazarul alkalmazkodott a körülményekhez a két évvel ezelőtti győztes  AUDAX Django, amely sebesen halad Balatonkenese felé. Lassan 3 km-hez közelít, és ha minden így marad, Petrányi Zoltánék elsőként fordulhatnak a bójánál.

Sétálóövezet lesz hétvégente Balatonfüred ikonikus utcája, a Blaha utca

Július 23-tól, az autók időszakos kitiltásával, egy nyugodtabb miliő, mediterrán életérzés fogadja a vendégeket Balatonfüreden.

Hihetetlen felvételek a Balatonról
400 km-es magasságból viszonylag kevesen fotózzák a Balatont, Thomas Pesquet, a Nemzetközi Űrállomás parancsnoki tisztje a napokban posztolta képeit a tóról.
Reklám